Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Kuckaj tekst u notes, pa ce biti sacuvan svakako. Posle samo odradis copy/paste.

Ima ekstenzija, ja sam je koristio, ali sad zaboravih kako se zove. Potražiću je.

Savetext

Poslednja izmena:
RazbojNick to je to ;), hvala.
Sto si prestao da koristis?

Dosadilo mi je svaki put da klikćem da ne vraća tekst na ponovnom učitavanju strana

Apdejtovao danas O 12.x na poslednju verziju, za matorce, i sada se gasi cim se pokrene :d I tako 5x za redom svaki put, definitivno prehajpovan pretrazivac, komp mi je cist i radi kao sat (nemam nikakve probleme ni sa najzahtevijim programima) WF 18 radi dosta brzo (sa dosta dodataka), cist Chrome radi munjevitom brzinom a Opera se otkad sam je prvi put instalirao i na raznim sistemima svaki put vuce kao prebijena a klot je, sluzi samo za vesti, YT i fb firme, matorci navikli na nju i samo zato je i drzim na kompu.

Apdejtovao danas O 12.x na poslednju verziju, za matorce, i sada se gasi cim se pokrene :d I tako 5x za redom svaki put, definitivno prehajpovan pretrazivac, komp mi je cist i radi kao sat (nemam nikakve probleme ni sa najzahtevijim programima) WF 18 radi dosta brzo (sa dosta dodataka), cist Chrome radi munjevitom brzinom a Opera se otkad sam je prvi put instalirao i na raznim sistemima svaki put vuce kao prebijena a klot je, sluzi samo za vesti, YT i fb firme, matorci navikli na nju i samo zato je i drzim na kompu.

Ove nove 15 plus su brze. :d

To se dešava iz vedra neba. Čista reinstalacija rešava problem.

^ sistema ili opere? :d Posto sam Operu vec reinstalirao.. al' evo danas se problem ne javlja, za sada. Ali opet mi nije jasno zasto ovako sporo radi.. bez addona, tema i sl. (mada ni to ne bi trebalo da pravi probleme)..

Lupa ti kontru

^ sistema ili opere? :d Posto sam Operu vec reinstalirao.. al' evo danas se problem ne javlja, za sada. Ali opet mi nije jasno zasto ovako sporo radi.. bez addona, tema i sl. (mada ni to ne bi trebalo da pravi probleme)..

Zato sto je generalno 12 losa, od prve verzije, do nove 12.16.
15 je brza, ali joj fale napredne opcije. Koje evo polako dolaze, ali je pitanje kad ce do kraja.

@Dark Magician

Videcu onda tu 15 da instaliram ako se ne razlikuje previse od 12.. ne treba mi (tj ne treba im) nista od naprednih opcija.

Stavi portabilnu sa strane, pa probaj, ako ti je prihvatljiva, instaliraj, ako ne, nikom nista. :d

Kako najlakse da se krecem kroz otvorene tabove preko tastature? Ctrl+tab mi ne odgovara, jel ima neki laksi i brzi nacin?

Koje vi shortcut-e sve koristite?

p.s. dokle je dosla nova Opera? Jel ulazi u finalnu fazu?

1 i 2 šeta izmedju otvorenih tabova prema redosledu u tab-baru, ali umeju da "upadnu" u fokusirana tekst polja. Ctrl+F6 i Ctrl+Shift+F6 rade isto što 1 i 2.

Kako najlakse da se krecem kroz otvorene tabove preko tastature? Ctrl+tab mi ne odgovara, jel ima neki laksi i brzi nacin?

Koje vi shortcut-e sve koristite?

ukljuci advanced keyboard shortcut
i onda na 1 i 2
mada moze da iritira fokus na stranicama sto rece razbojnick

Nova Opera je stabilna vec dve verzije 15, 16. Sto ne znaci da ima opcije koje je imala ranije, jer nema.
To je u fazi ubacivanja. Moj predlog je da skines Next ediciju i da probas da li ti odgovara trenutno.

Kako vidim 1 i 2 moze da se koristi samo kada se ukljuciti Opera 9.2 compatible. Ctrl+f6 bas i nije pri ruci, jednostavnije je sa 1 i 2. Thx.

Skinucu bas tu Next pa da vidim o cemu se radi i kolko ce puta zapucati :).

Sam promeni prečice na zgodnije direktno u .ini fajlu.

To ocigledno nije preko tastature.

Očigledno ili ne ali je to najbrži i najefikasniji način prelaska sa taba na tab. Njoj po brzini može da parira samo Ctrl + Tab. Sve ostale opcije preko tastature ili nisu dovoljno ergonomična ili znaju da prave problem:

Cycle to next tab (defaults to recently used order) -Alt + Page Down
Cycle to previous tab (defaults to recently used order) - Ctrl + Shift + Tab,Alt + Page Up
Switch to next tab on tab bar -1, Ctrl + F6
Switch to previous tab on tab bar -2,Ctrl + Shift + F6

Hoće li poslednja verzija (mislim da je 16) pregaziti moju staru 12.16 ili mogu da rade paralelno?

mogu da rade paralelno, totalno razlicite aplikacije , imam staru operu intaliranu ali je iskreno ne koristim ove nove opere ne samo sto su munjevito brze nego su i veoma stabilne (next)

Vrh Dno