Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Itsvet.com je označen od strane Yandex kao maliciozan sajt i sada Opera sprečava pristup. Ja nisam imao problema sa samim sajtom. Još neko?

Itsvet.com je označen od strane Yandex kao maliciozan sajt i sada Opera sprečava pristup. Ja nisam imao problema sa samim sajtom. Još neko?

Nisam imao problema sa sajtom, video sam to. Samo klikni IGNORE!!! :smash:

Dobar ti avatar. Lana!!! :p

Poslednja izmena:
Itsvet.com je idealan sajt za isprobavanje ugrađenih opcija u operi za blokiranje gluposti

Pojasni sta si hteo da kazes.

Imaš toliko napadnih, iritantnih trepćućiš reklama koji ne smao da smetaju očima nego su i opterećenje za procesor i što je najgore od svegqa konstantno idu nove i nove (znači neko se dobro opari od sajta ali to je ovde nevažno) da je sajt idealan za blokiranje i isprobavanje blokiranja svih tih napasti

azNlmYS.jpg

Je l' ima još neko problema sa ovako velikim memory leak-om u poslednjoj Operi (ovo je ss par sekungi nakon gašenja, inače je zauzimala RAM tempom od preko 50MB u sekundi)? Ima li rešenja za ovo?

Kakav ti je ovo task manager? Memory leak je bio veliki problem u prethodnoj verziji (v11), kod mene odavno nema. Da nisi flash-u u podesavanjima dozvolio unlimited storage, tim tempom maltene samo fles moze da se puni?

Windows 8 default task manager:)
Nije bio nijedan tab sa flash-om upaljen (8 skoro isključivo tekstualnih, a koristim Adblock ekstenziju, tako da ni reklama nije bilo. Možda jedino učitava klipove iz RSS-a, koji nisu nikad ni bili otvoreni:).
Moraću da vidim da odradim čistu instalaciju Opere, ali da ne uključim Link, pošto mi se dešava sigurno jedno 10x da mi izbaci program.

Meni se cesto desi da mi pojede 4-5 GB memorije posle par sati negasenja ali ne sama Opera, vec njen plugin wrapper.

Meni opera cepa isto do 4.5 GB glat ... Katastrofa koliki mem leak ima nije do flash-a

Meni ne izdrži par sati negašenja, pukne redovno:)
A baš sad gledam, manje-više isti tabovi otvoreni, zauzeće 440MB...

Nesto tu ne stima, meni nije pukla nedeljama (da kucnem u drvo). Odradi clean install, ili predji na 64-bitnu, ako vec nisi.

Strpi se, pucice. Ne radi i dalje jednostavno dobro pogotovo ako imas vise youtube tabova a iz nekog npr slusas muziku ili gledas nesto, mora puci pre ili kasnije.

Uglavnom napuca se ram kada se otvori nekoliko 1080p youtube videa.

^ Sad probao 4 1080p videa istovremeno sa YT, plus ova stranica. Opera je zauzela nešto manje od 1GB RAM-a.

Meni baš nije jasno zašto Opera nije znatno popularnija. Ja sam na Windows-u od kad sam napustio IE koristio najviše Operu, i sad samo nju koristim. Shvatam prednosti Firefox-a (add-ons), ali ne vidim nikakve prednosti za široke narodne mase. Dugo vremena je samo Opera imala Speed Dial pa ništa. Izgleda da "zakoni" tržišta ne važe čak ni na otvorenom Internetu.

Evo baš juče odem u komšiluk, žali se čovek da je IE prolupao. Odem da vidim, standardno, zagušen toolbarovima i add-on-ovima (deca se igraju). Pogledam ja kakvi su Firefox i Chrome, i oni isto (samo što IE od toga oće da se zakuje). Ja pobrišem šta se pobrisati može, nisam uspeo Firefox da očistim (i dalje mu neki k**ac postavlja iznova homepage, a nije u listi add-onova), s Chromom nisam ni hteo da se bakćem. Na kraju sam čoveku preporučio da batali sve ostale browsere i koristi samo Operu. I Opera je bila na kompu zajedno sa ostalima, ali ona jedina nije fasovala nikakav bloatware.

Upravo zato što nije popularna, niko ne piše te kojekakve trake i džidžabidže za nju. Neka Gugl njima plaća kao sve ove godine i neka ostanu na niskoj popularnosti.

Nema pravila.

Ja koristim Waterfox a cale za fb profil firme, yt i vesti Operu 12 koja je ogoljena skroz, znaci nikakvi addoni i slicno (valjda poslednja verzija ali ovo sto pisem sad vazi uopte sa Operu na mom kompu). U poslednje vreme ja blenem na tom fb profilu radnje i Opera radi uzasno, znaci dno dna, sporo i nestabilno, toliko da me je podsetila na stare krsine IE. Sva sreca ne koristim cesto pa mi i ne smeta ali stvarno radi ocajno.

A zasto kazem da nema pravila - pa zato sto niko od vas ovde nije lud da koristi nesto sto radi ovako ocajno, zato kapiram da je to slucaj samo kod mene. Ovo ne vazi samo za jednu verziju win7, naprotiv, Opera mi je uvek radila lose a WF odlicno. Zasto je tako nemam pojma, imam solidno jaku masinu, jeste da nemam ssd ali ako WF sa silnim alatima i dodacima radi munjevito morala bi i Opera. Chrome, takodje klot, ne radi bas najbolje ali opet mnogo bolje od O12, nemam viruse itd, komp radi kao sat.

Sta je ovo nemam pojma ali eto, tako je..

Poslednja izmena:
Taman sam krenuo bio da kucam kako sam uradio clean install i kako mi sve radi OK, kad mi je u pola poruke izbacila Opera, i izgubio sam sav tekst:) Nemam pojma šta je bilo u pitanju, pošto sam imao samo još Wikipedia i RSS tabove otvorene pored ovoga, a samo ovde sam nešto radio. Definitivno sve ćudljiviji i ćudljiviji program.

Imam jako čudan problem, jel se nekome ovo desilo: juče sam normalno surfovao netom (bilo mi je par foruma otvoreno (bench, xda) u operi) i odjednom se opera ugasila sama od sebe, reko ništa strašno, ume ponekad da pukne. Čekam par sekundi da izađe onaj error, ali ništa se ne dešava. Onda sam pokušao da upalim operu ali nije htelo. Odradim restart kompa, kada ono neće više ni krom ni opera da se upale, IE i firefox rade normalno. Primetio sam da kada krene da se pali proces se pojavi u task manageru ali brzo nestane. Nisu hteli ni da se obrišu (morao sam da skinem uninstall program), sada kada hoću da instaliram operu setup se prekine sam od sebe. Nemam pojma sta se desilo, a moram da instaliram operu. Ne znam ni šta da pokušam a da pomogne. U pitanju je win7 x64.

Poslednja izmena:
Nikad nisam ni video, ni imao takav problem. Pobrisi sve foldere od Opere (Program Files, App Data...), sa Revo Unistaller, i nekim Register Cleaner-om.
A ako ni Chrome ne radi, izbrisi i njega, pa probaj. I proveri da nije anti virus, ili nesto slicno, tipa HIPS?

Stavi x64 verziju, ili x32 - koju vec nisi imao instaliranu.

Antivirus nije, jer ga nemam instaliranog. Totalno čudno, videću večeras da probam da instaliram različite verzije, jer mi je lap ostao kući. Sto je najgore nikakve sajtove gde bi neki virus ili neko sranjce mogao zakačiti nisam posećivao.

Meni je jedna verzija bila izrazito nestabilna, kresovala je pri samom startovanju bez mogucnosti intervencije, ali novija verzija je to izlecila. Trenutna verzija, a i poslednjih nekoliko, prilicno su stabilne. Cudno je da ti puca sam installer, a i da su istovremeno vrisnuli i Opera i Chrome; to pre ukazuje na probleme sa OS.

Antivirus nije, jer ga nemam instaliranog. Totalno čudno, videću večeras da probam da instaliram različite verzije, jer mi je lap ostao kući. Sto je najgore nikakve sajtove gde bi neki virus ili neko sranjce mogao zakačiti nisam posećivao.

Ne znam kako da ti kazem ovo, ali ne znas da li si bio na sajtovima, gde si mogao nesto da pokupis.
I ja bih stavio AV.

36282572.jpg

Koristim komp vec godinama bez av-a (skeniram povremeno, pa obrisem av) i to nije upitno, jer evo preko godinu dana na ovom laptopu opera radi savrseno kao i sam sistem. Probao sam ponovo da instaliram 32 bitnu verziju i prodje onaj progres bar i ne krene instalacija. Medjutim x64 verzija se instalirala bez problema, i za sada radi bez problema.

64-bitna ti je i bolja opcija. Tako da tu nema problema, a sta bi s Chrome?

Vrh Dno