Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Opera je izbacila betu za mobilne verzija 14 (valjda su sujeverni pa preskacu 13), baziranu na webkit. Isprobao sam je na Galaxy 2, nije losa, narocito za betu. Mada fale opcije...
Tako da izgleda da cemo uskoro da dobijemo i webkit desktop betu. :D

Koje opcije nedostaju

Full screen, opera link i slično

Pomagajte! Imao sam neki add-on na operi za skidanje flash video fajlova koji se pokazivao u vidu zelene strelice u levom donjem uglu video ekrana i klikom na njega se pojavi Save As dijalog. Ne mogu da se setim kako se tacno zvao a sad ne mogu da ga nadjem nigde.

Ako je za Youtube, preporucujem ExtendTube.

Svaki drugi klip na yt koji pustim Operi se zakuca wrapper. Ovo je uzas postalo i nepodnosljivo opet. Cekam jos 2 ver. max ako se ne promeni nista bye, bye ali ovaj put za ozbiljno.

Kad ce neka beta sa webkit-om za desktom, zna li se bar okvirno ?

Pomagajte! Imao sam neki add-on na operi za skidanje flash video fajlova koji se pokazivao u vidu zelene strelice u levom donjem uglu video ekrana i klikom na njega se pojavi Save As dijalog. Ne mogu da se setim kako se tacno zvao a sad ne mogu da ga nadjem nigde.
Savefrom

jel ovo radjeno u webkit-u ?

Malo verovatno

Presto. Webkit ce biti Opera 14, 13 preskacu iz sujeverja.

Od jutros mi ne radi YouTube :( Više mi je muka od Operinih gluposti! Reinstalirao, flash, probao html5 ništa! Strašno!

Html5 na YT ne radi na Operi. I meni je sinoc kasno pobrljavio YT, iako je pre toga normalno radio - mada sumnjam da je extendtube ekstenzija napravila problem, jer u private tabu sve radi.

Ni flash ni html5 :(

Definitivno Extendtube od sinoc pravi problem, svakako je YT nesto promenio u skripti, pa ce ekstenzija morati da se pegla.

Snimim Chrome jer sam izludeo od Operinog pucanja sa flesom a koristim Operu od kada znam za sebe.
Prvi utisak je de je mnogo brze otvaranje sajtova, a to je jedan od Operinih aduta od kada postoji.
Ne znam do cega je, ali mnogo stabilnije radi Chrome, pogotovo na Facebook-u(chat i slicno).
Nadam se da se radi o tom webkit-u ili kako se vec zove i da ce Opera uspeti da resi jer navikao sam se na njih i ne bih da menjam ako ne moram. :)

Ekstenzija je problem disable ujte je i sve ce biti kul ;-)

Koja ekstenzija?

Extend youtube.. Izasao update 1.18.2 sve radi sjajno ;-)

Poslednja izmena:
Meni ni update nije pomogao... Ali da ta extenzija zeza :)

Opera mi povremeno prikazuje samo polovinu bookmarksa. Čak i kad izvezem nema druge polovine. Posle se pojavi samo od sebe. Da li se neko susretao sa ovim i kako rešiti ovaj problem?

mozda si ih pregledao u trenutku dok opera link radi sinhronizaciju :type:

isključena je sinhronizacija tako da to ne može biti uzrok

Nazad
Vrh Dno