Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Imam problem, u poslednje vreme, kao inače, imam otvoreno po 10-15 tabova i kad komp gurnem u sleep i upalim ga, posle nekoliko sati, Oper ne želi da otvori ni jedan novi tab već izbaci poruku da nije mogao da uspostavi net konekciju tj. kao da nisam na netu u opšte, čak i kad opalim reload page ona opet izbaci istu poruku, čak neće ni korak u nazad, ne da mi tu opciju.
Jedino šta mogu da uradim je da je ugasim, pokrenem i onda sve radi kako treba, malo malo pa moram tako?!

Poslednja izmena:
Meni se to desi uvek kad pokusam da idem online pre nego sto se net adapter "probudi" - onda Opera ostaje zaglavljena u offline i nema pomoci dok se ne restartuje. Verovatno je isti problem i kod tebe, sacekaj najpre da se konektuje.

Aa, vidiš, da, to je moguće.

Razlika u odnosu na prethodnu - takoreci ne postoji.

Za 14 sam jedino cuo da ce da usvoje Blink (Google topla voda od WebKit-a), tako da opsti haos, po mom misljenju. I zasto lepo ne ucine onda Presto open source, nije mi ni to jasno. Beta za Android je imala vec tri cetiri update-a. Ne radi lose, ali moze bolje.

NIsu samo nijanse Mouse gestures mnogo lošije radi na ovoj verziji (pokvarili dakle ono što je valjalo):d

Ja nisam primetio. Ali sam primetio da na laptopu radi stabilnije i gladje, nego na PC-u.

Sporo nesto rade, ja koristim i Firefox Nightly x64, i svakog dana je bar jedan update.

Za 14 sam jedino cuo da ce da usvoje Blink (Google topla voda od WebKit-a), tako da opsti haos, po mom misljenju. I zasto lepo ne ucine onda Presto open source, nije mi ni to jasno. Beta za Android je imala vec tri cetiri update-a. Ne radi lose, ali moze bolje.

Niti je topla voda, niti će da bude haos.

A i zašto bi neko koristio presto, kada je, objektivno, manje koristan od ostalih engine-a.

Niti je topla voda, niti će da bude haos.

A i zašto bi neko koristio presto, kada je, objektivno, manje koristan od ostalih engine-a.

Jeste trenuto topla voda, niko ne zna sta ce da bude s tim. A drugo haos je, u smislu, da nije proslo ni mesec dana od Operinog prelaska na WebKit, sada prelaze na drugi. Prate Google, sto mi je nekako pateticno, deluje tako.

Da ne pricam da ce to verovatno, da dovede do jos odlaganja. Opera je mnogo spora u zadnje vreme kao firma, isto kao i njihov browser.

12 je fijasko.

Poslednja izmena:
Samo da nam uleti neka beta, da zadovoljimo ovu znatizelju ...

Jeste trenuto topla voda, niko ne zna sta ce da bude s tim. A drugo haos je, u smislu, da nije proslo ni mesec dana od Operinog prelaska na WebKit, sada prelaze na drugi. Prate Google, sto mi je nekako pateticno, deluje tako.

Da ne pricam da ce to verovatno, da dovede do jos odlaganja. Opera je mnogo spora u zadnje vreme kao firma, isto kao i njihov browser.

12 je fijasko.

Ma da, velike kompanije rade sve od danas do sutra. Sačuvaj Bože da je ovo planirano mesecima unapred.

Opera nije velika kompanija.

Opera nije velika kompanija.

+1

Da, Opera ni u kom slučaju nije velika kompanija. U njoj radi oko 200 ljudi i programera, ako sam negde dobro pročitao. A i sada če da skrešu broj programera za minimum 40 % kada se bude u potpunosti prešlo na Webkit platformu.

Ma da, velike kompanije rade sve od danas do sutra. Sačuvaj Bože da je ovo planirano mesecima unapred.

Ne znam da li imaju plan, ali ga svakako lose sprovode. Opera je sada ******a, kao sto su bili, genijalno sjebali, Firefox od cini mi se 3.6, i koliko je bilo trebalo da ga poprave, ako mene pitas, i dalje nisu.

I ja sam mislio da nisu veliki dok nisam procitao ovu vest.

Veliki neradnici.

Koji Operin add-on najbolje radi posao skidanja mp3 muzike i ako hocu npr da skinem nevi video koji onda? Takodje da ima da se vidi i velicina i koji je kvalitet npr za mp3 kbs kolki je.

Za video cesto pominjani Extendtube, muziku ne skidam tako, pa ne znam. Cini mi se da neke youtube download ekstenzije imaju opciju da skinu samo muziku.

Kako onda skines muziku ako nadjes neku a redja je tj. nije popularna?

Sta je to tako retko sto ne mozes da nadjes?

Nazad
Vrh Dno