Šta je novo?

Opera 11 - Final

Stvarno 12ca i još radi. ,)
Nadam se da će mi malo uspidarita x hamster. :d

Meni nesto ne fercera Opera kako treba na x64 sistemu...Ali dok je radila ranije - bila je odlicna :D

Kazem ne radi kako treba, usporenja i "lagovi" pri otvaranju tabova, nije tecno koriscenje kao ranije....Nisam jos isprobavao Next verziju (nju sam vise koristio nego main ranije)....

Odnosno zamrzavaje pri otvaranju a potom neizbacuje nikakvu grešku

Imam i ja problem, do skora sam koristio ADSL i Operu 10; 11.. i sve je radilo skoro savršeno, a pošto su me magarci iz Oriona greškom poslali na demontažu a slobodnih portova više nema pređem ja na Wireless i Opera mi učitava tjubove do pola i od pola, uključujući i 12cu, a nekad i po trećinu, pa kad ja pomerim klizač onda ona nastavi dalje, inače mi brzina 2,5 Mb, prosek. Krene brzo da baferuje a pošto sam ja sirov pa otvorim po 20 tabova onda krene tako da zjebava ima li tu leka? Mislim na ADSL nisam imao taj problem.

Ako ti je brzina na ADSL bila veće onda odmah znaš razlog

Aaa je u pravu si, išla je na 4 Mb.:lupko:

A i wireless generalno je nepouzdaniji nego adsl pa je i to jedan od razloga. ;)

To znam, nego se nadam nekom rešenju al aj, ni ovako nije baš loše, hvala vam.:wave:

Ne znam šta se desilo ali meni Opera 12 od jutros radi savršeno, baferuje tjubove bez ikakvog zastoja i to od 10 i više minuta. PU PU PU da ne ureknem! :wave:

Znači ako baferovanje štuca vi lepo instalirate novu verziju Flash playera i Opera ima da leti. :D

Zasto opera na svakom sajtu gde je bela pozadina stavlja sivu, tj. kao da pozadine i nema? Evo kako mi je u Operi i FF-u:

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    178.3 KB · Pregleda: 43
  • Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    221.3 KB · Pregleda: 40
Probaj da li ti se desava u Private Tab-u, ako ne onda verovatno neka ekstenzija pravi problem.

Sve je normalno - pogledaj malo po opcijama sta ti je ukljuceno a sta ne (opcije oko prikaza web stranice).

Probaj da li ti se desava u Private Tab-u, ako ne onda verovatno neka ekstenzija pravi problem.

...osim ako ekstenziji nije dozvolio i pristup private tab-u.

Juce je izasla nova verzija, 11.51. Evo ga changelog. Ono sto se meni izuzetno dopada u novoj verziji jeste to sto sad pomocu Opera Linka mogu da se sinhronizuju i password-i na 2 racunara.
Ono sto mi se ne dopada, jeste sto i u novoj verziji posle zatvaranja pdf dokumenta u browseru ostaje "zaledjena" slika. Iako sam cak i prijavio bug.

HAHA! Ne verujem znaci kako je Opera ovo glupo resila!! Pronadjite sami logiku:

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    215.2 KB · Pregleda: 90
  • Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 95
Ne kapiram kako je to Opera zasluzna za izgled tvog Windowsa?

Kako si to uspeo da zakljucis?! A da nije other way around? Ocigledno opera koristi windows podesavanja za window background (i ko zna sta jos) dok FF to ne radi. Ni Chrome.

od svi browsera, Opera ima najvise bugova, i to povelikih. problemi sa flashom, pdf, samo renderovanje stranica itd itd...

nema bug tracking koji imaju ostali browseri, mozda zbog toga. Sa druge strane browser je brz, pun opcija i ima najbolje smooth skrolovanje :)

HAHA! Ne verujem znaci kako je Opera ovo glupo resila!! Pronadjite sami logiku:
Kao prvo, predivne nijanse plave boje. Ako ti nije problem, posalji mi na pm njihove koordinate da ih prekopiram kod sebe.
Ako zelis generic izgled stranica idi na prefs/advanced/content/style options/presentation mode i tu pod default mode odaberi author mode. Treba da ti je cekirano page style sheet umesto my style sheet. Ja sam bas pokusavao da dobijem to sto tebe muci, i to na svim stranicama. Suvise mi je bljestava bela boja pozadine u kasnim nocnim satima.
Moj problem - opera je spora na svim stranicama, sta god da uradim. Sve sam probao - default podesavanja, milion tweakova za bolje performanse, google dns... IE i chrome otvaraju stranice TRENUTNO a operi treba 4-5 sekundi pa i vise.
Uvek mi je ukljuceno block all popups, ali i sa open all popups se isto ponasa.
Ima li neko predlog sta bih jos mogao da pokusam?
Ili tutorijal za namestanje chroma da bude nalik operi, bar kad su bookmarks u pitanju (panel sa leve strane)?

Meni je pre neki dan na kućnom računaru (quad core) tako kočila i seckala Opera da sam imao utisak da radim na 300MHz Celeronu. Pošto sam gledao tad neke klipove na YT, pomislio sam da možda treba da update za flash player i skinem ga, ugasim Operu i instaliram. Kad sam probao da je pokrenem prijavi mi da je nova verzija dostupna (11.51) i kad sam je instalirao i pokrenuo, radila je Opera ponovo najnormalnije. Ko zna šta je bilo...

Stavio sam 11.51. Bukvalno nista ne deluje na tu tromost, uvek je isto

Nazad
Vrh Dno