Šta je novo?

Opera 11 - Final

Desava se da Opera zabaguje posle nekog update-a. Dovoljno je odraditi uninstall, obrisati Opera folder u C:/Users/(korisnik)/AppData
I ponovo instalirati Operu. Ja sam par puta tako resio neke probleme.

Pa nisu svi ostali - Safari isto ima zarvoren sistem... ;)

I IE ima veci MS...

ima veci market share jer Mac useri koriste Safari u 90% slucajeva :)

taman mu dodje na tih 5-6% koliko i ima mac korisnika....

od svi browsera, Opera ima najvise bugova, i to povelikih. problemi sa flashom, pdf, samo renderovanje stranica itd itd...
Preveliki bas nisu ali ima ih - najvise sa flash sadrzajem. Neke stranice imaju problem sa Operom to je tacno. Ekstenzija antibrowsnifer resava ponekad taj problem.

Mogu li ista da preduzmem da mi ne seckaju YT/flash filmici nakon nekog vremena, moram svaki cas da palim gasim Operu da bi mi glatko pustala flash.. Dakle preskoci nekoliko frejmova svakih 2, 3 sekunde..

Instalirao novu verziju flesa? Uvek mozes prebaciti yt na html5 verziju.

Sve je najnovije.. a kako to da prebacim? :)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA zapalicu bre ovu Operu! znaci, MOLIM VAS hitno mi napisiste, kako da namestim prokleti toolbar na kome pise - File, Edit ... ???

SVE moguce toolbar-ove sam popalio i izgasio, i NIGDE nema taj toolbar, znaci ja ne mogu da verujem koliko je retardiran ovaj iz Opere programer sto je ovo ovako napravio ?!?!?

Ides na "Show Menu Bar" u meniju.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA zapalicu bre ovu Operu! znaci, MOLIM VAS hitno mi napisiste, kako da namestim prokleti toolbar na kome pise - File, Edit ... ???

SVE moguce toolbar-ove sam popalio i izgasio, i NIGDE nema taj toolbar, znaci ja ne mogu da verujem koliko je retardiran ovaj iz Opere programer sto je ovo ovako napravio ?!?!?

Hahaha relax. Kliknes na opera dugme u gornjem levom uglu i tu dobijas dropmenu sa "show menu bar".

Dakle, raspad od pretrazivaca. Taman sam je nekako namestio da moze koliko-toliko udobno da se koristi (sa iskljucenim java skriptom) kad se ona apdejtovala i opet postala potpuno neupotrebljiva. Koci, secka, usporava ceo racunar i na kraju puca.
Bataliti surfovanje pocinje da mi deluje kao najbezbolnije resenje za sve ovo.
Mogu li u firefoxu da se koriste bookmarks u side-panelu kao u operi?

Poslednja izmena:
Javascript se iskljuci u 2 klika, stvarno je teska operacija. Ako ti koci racunar i secka, onda ce biti da ti nedostaje memorije.

Dakle, raspad od pretrazivaca. Taman sam je nekako namestio da moze koliko-toliko udobno da se koristi (sa iskljucenim java skriptom) kad se ona apdejtovala i opet postala potpuno neupotrebljiva. Koci, secka, usporava ceo racunar i na kraju puca.
Bataliti surfovanje pocinje da mi deluje kao najbezbolnije resenje za sve ovo.
Mogu li u firefoxu da se koriste bookmarks u side-panelu kao u operi?

da

Javascript se iskljuci u 2 klika, stvarno je teska operacija. Ako ti koci racunar i secka, onda ce biti da ti nedostaje memorije.

Nisam rekao da je tesko niti sam se zalio na to, mada bi bilo lepo da radi normalno kad je ukljuceno. Moot point, sa poslednjom verzijom ni to ne pomaze.
Neke sajtove prikazuje savrseno, a na nekima brljavi.

Poslednja izmena:
Isprobao sam sve zvucnije pretrazivace, sa raznim dns i ostalim podesavanjima i svi osim opere vecinu stranica otvaraju prakticno trenutno. Operi treba u proseku 3-4 ili vise sekundi. Da ne poverujes, ko im dade titulu najbrzeg...

To je, očigledno, nešto do tebe, tj tvog računara. Reinstalacija možda pomogne, ali ako očistiš sve ostatke prethodne opere.

To je, očigledno, nešto do tebe, tj tvog računara. Reinstalacija možda pomogne, ali ako očistiš sve ostatke prethodne opere.

Nedavno sam u napadu besa otisao na oldversion.com i isprobao jedno 15 prethodnih verzija - sve isto. I kad reinstaliram sistem isto se desava.
Mozda je ovo neka vrsta mog licnog pakla, svi brauzeri rade savrseno osim onog jednog koji mogu da koristim :crash:
Kad bih bar skontao zasto deluje samo na operu...

Kako to da mozes samo da koristis operu? Mislim niko te ne bije po ledjima ako koristis Chrome...? Ili su navike u pitanju?
Elem - Opera kod mene radi najnormalnije a to sto si isprobao 15 zadnjih verzija (valjda mislis na verzije 8,9,10,11 !? ) ne znaci da si odradio pravu stvar u nalazenju i resavanju "problema" koji imas....

ja imam problema sa ovom poslednjom verzijom -

1. kako god da namestim cookies - ne pamti user/pass za par foruma i yahoo mail

2. redovno pobaguje na nekoj flesh aplikaciji, tako da je "ne klikiva" to jes - nsta ne mogu da uradim sa video/aplikacijom

Kako to da mozes samo da koristis operu? Mislim niko te ne bije po ledjima ako koristis Chrome...? Ili su navike u pitanju?
Elem - Opera kod mene radi najnormalnije a to sto si isprobao 15 zadnjih verzija (valjda mislis na verzije 8,9,10,11 !? ) ne znaci da si odradio pravu stvar u nalazenju i resavanju "problema" koji imas....

To je bilo poslednje sto mi je palo na pamet da isprobam, nisam se nesto ni nadao da ce upaliti.
Da, naravno, navika je u pitanju. Mali milion podesavanja koja ne mogu da se prenesu ni u jedan drugi pretrazivac, pocev od predivne red evil teme.
Hej, ne pokusavam ja ovde da pljujem po operi, jasno mi je da joj nesto kod mene smeta, samo ne mogu nikako da nadjem sta.

Odreci se navike.... znam na sta tacno mislis :) Elem - da li si probao Opera Next? Jeste da je to developer verzija ali je sasvim ok za koirscenje every-day :) Uveli su sada i full hw podrsku.

Odreci se navike.... znam na sta tacno mislis :) Elem - da li si probao Opera Next? Jeste da je to developer verzija ali je sasvim ok za koirscenje every-day :) Uveli su sada i full hw podrsku.

Poslednjih 4-5 verzija koje sam koristio su i bile opera next. Tek sam s njom uspeo da skoro sve (osim sporijeg ucitavanja stranica) namestim kako sam zeleo, a onda je naisao ovaj baksuzni poslednji update.
Ne popravljaj ono sto nije pokvareno, kazu ljudi...

Opera 11.52 na mom laptopu radi odlicno - trebalo je samo restartovati je jednom zbog ekstenzija. "No-click" ili kako se vec zove patch za video clipove (tipa YT) treba ponovo instalirati sto se svodi na pokretanje jednog bat fajla. Stvarno ne vidim cemu sva frka. Ad block ekstenzija je pocela da propusta svasta jos sa 11.51 pre par dana ali je zato izasla Noads advanced koja je mnogo bolja kada korisnik skapira kako radi (sto zaista nije tesko). sa novom verzijom 11.52 mi je i potrosnja memorije nesto manja. Program je standardno brz. Za sitne nekompatibilnosti sa raznim (ipak malobrojnim sajtovima) tu je antibrowssnifer ekstenzija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno