Šta je novo?

Opera 11 - Final

Da, bio je na 107% ;) Malo cudno da bude ok kada se ucita, a posle nekog vremena se pomuti

Uh pa sa stotkom je jos gore, svi su mutni :d

Poslednja izmena:
Uvek sam isprobavao razne verzije Opere i nikada nisam vidjao napredak u odnosu na FF, ali ova Opera 11.50 je bolesno brza :zgran:. Testiracu kako se ponasa, ako se pokaze ok onda ostaje kao primarni browser :)

Jel i vama ne radi preferences kod extenzija, meni nece ni na poslu ni kuci, udario clean install, al dzabe, nesto se zezne vec posle par minuta. Skinuo sve extenzije i stavio ponovo, ma jok, ne mogu da podesim ni jednu. :/

Jel i vama ne radi preferences kod extenzija, meni nece ni na poslu ni kuci, udario clean install, al dzabe, nesto se zezne vec posle par minuta. Skinuo sve extenzije i stavio ponovo, ma jok, ne mogu da podesim ni jednu. :/
Jok, radi. Mozda neka ekstenzija ukuca.

da li moze nekako da se vrati onaj drop down history u address baru? ne znam sto su to sklonili uopste

Idi u opera:config, kucni "address" u search polju i dole u "User Prefs" čekiraj opciju "Show Dropdown Button in Addressfield".

hvala, radi

zasto to nisu ukljucili po defaultu, svasta...

^^ Takodje.

Ali jedan veliki + za redizajn i brzinu nove opere.

Da li mogu Widgeti da su ''ubace'' u Operu ? Da ne stoje u Programima. Logicnije mi je da neki Opera widget radi samo kada koristim Operu.

oni su vec "ubaceni" u operu, ali mozes da ih koristis i kada opera nije upaljena. to je relativno nova funkcionalnost. ranije si mogao da ih koristis samo kada ti je opera bila podignuta.

Ponekad kod mene Opera ne moze da otvori Gmail, odnosno nakon sto unesem Login podatke onaj loading bar se zaustavi negde pri kraju i tako stoji. Problem resava kada u donjem desnom uglu stranice izaberem Load Basic HTML i otvorim onaj osnovni krs interfejs. Da li je neko imao takvih problema?

Inace od skoro mozete na Gmail da koristite Password Manager.

Jos nesto da priupitam.

1. Zasto mi se sada, u verziji 11.50, otvara polje sa leve strane kada zelim da proverim postu i kako da sredim da se otvara samo polje sa desne strane, kao na staroj verziji ?

2. Ikonice u Speed Dial-u su ili mutne ili isecene toliko da se samo logo sajta vidi. Da li tu moze nesto da se sredi ?

@Zero

Ponekad kod mene Opera ne moze da otvori Gmail, odnosno nakon sto unesem Login podatke onaj loading bar se zaustavi negde pri kraju i tako stoji. Problem resava kada u donjem desnom uglu stranice izaberem Load Basic HTML i otvorim onaj osnovni krs interfejs. Da li je neko imao takvih problema?

Inace od skoro mozete na Gmail da koristite Password Manager.

Probaj da ucitas stranicu sa ukljucenim Opera Dial pa izadji, iskljuci Opera Dial zatvori Operu i pokusaj da ponovo ucitas stranicu normalno. Meni je to pomoglo kod slicnog problema na msn-u.

Poslednja izmena:
@Zero

Probaj da ucitas stranicu sa ukljucenim Opera Dial pa izadji, iskljuci Opera Dial zatvori Operu i pokusaj da ponovo ucitas stranicu normalno. Meni je to pomoglo kod slicnog problema na msn-u.

Uh, nisam te bas razumeo. Opera Dial jel je to Speed Dial ili?

^
Da, izvini brzo sam kucao - Operin Speed Dial.

Nova ekstenzija, Meme smileys, za sad facebook i twitter only:

http://my.opera.com/chooseopera/blog/2011/07/07/know-your-meme-smileys#comments

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/meme-smileys/1.3/?display=en

tablesmileys.jpg
:D

Osim ako nemaš neki specifičan razlog da ljudi koriste baš verziju 1.3, ekstenzije moraš linkovati bez verzije u linku.

Nemam ali nisam ni znao da moze tako mada opera uvek izbaci obavestenje o novijoj verziji.

Pozzzz svima :)
Jeli zna tko zasto video na youtbue svaki video zastane, recimo radi jedno minutu i samo stane.
Učita cijeli video i to dosta brzo, nemogu da premotam unaprjed da krene a mogu samo nazad da vratim i radi do onog djela di je prvi puta stalo.Probo sam je obrisati i ponovno instalirti ali nije pomoglo.
Pa ako netko zna sta bi moglo da bude.
Imo sam neke ekstenzije za you tube ali sam ih isključio jer sam mislio da one nesto smetaju ali mislim da nije do njh

jel može pomoć,koristim operu već 3-4 godine i ovo mi se nikad nije dešavalo,ponekad otvorim neku stranu sa slikama samo bude beo ekran slike nema,ili kad pustim klip preko you tube-a samo se čuje ton slike nema,ima li kakvo rešenje?da napomenem da mi se to ne dešava na chromu recimo koji koristim vrlo retko

Za klip samo spusti stranu na dole dok se ne vidi klip pa vrati, pojavice se. ;)

oket,thanks

Info prilikom uređivanja bloga na Operi:

ERROR: Possible problem with your *.gwt.xml module file.
The compile time user.agent value (opera) does not match the runtime user.agent value (unknown). Expect more errors.

Vrh Dno