Šta je novo?

Opera 11 - Final

Imam jedan problem sa Operom koji se dešava od kada je koristim (od 10.x verzije). Naime, prilično često se dešava (u ~30% slučajeva) da Opera ostane u memoriji nakon zatvaranja, pa onda moram da ubijem proces iz Task Managera da bih mogao da je opet pokrenem. OS je XP SP3. Isto se dešava i sa Next verzijama. Da li postoji način da se to reši?

I meni se dešava taj problem će se verovatno ispraviti sa nekom novijom verzijom

To se meni dešava na starom kompu, koji ima xp i malo rama. Na visti i 7, na novom kompu se nije dešavalo.

Ttalking desire.

onda ne znam u cemu je razlika :) znam da je kod prvog RC nesto bilo kao da ne stavljas onu drugu verziju preko opera-next kao nesto nece biti stabilno, tako da ja korisim opera-next
Imam jedan problem sa Operom koji se dešava od kada je koristim (od 10.x verzije). Naime, prilično često se dešava (u ~30% slučajeva) da Opera ostane u memoriji nakon zatvaranja, pa onda moram da ubijem proces iz Task Managera da bih mogao da je opet pokrenem. OS je XP SP3. Isto se dešava i sa Next verzijama. Da li postoji način da se to reši?
nije to problem, tako radi i firefox na xp. jednostavno treba vremena da se zatvori. ima nesto sa memory management. cak i zauzece procesora tada poraste i vidis kako se polako smanjuje zauzece memorije na opera.exe procesu
kod win7 toga nema

Poslednja izmena:
Ima. Win 7 Ultimate 64 bit. I oduvek je tako. Od kada koristim Operu. bar kod mene.

Gledam sad nesto i koliko sam uspeo da po'vatam, opera next je samo nacin da se opera instalira u poseban folder a ne preko stabilne verzije. Opera swordfish je codename za novu verziju opere. Zasto imaju posebne linkove ne znam, ali to je jedna ista stvar.

nije to problem, tako radi i firefox na xp. jednostavno treba vremena da se zatvori. ima nesto sa memory management. cak i zauzece procesora tada poraste i vidis kako se polako smanjuje zauzece memorije na opera.exe procesu
kod win7 toga nema
Sa FF-om kod mene toga nema, zatvara se najnormalnije, dok opera.exe može da ostane u memoriji i nekoliko sati nakon zatvaranja.

EDIT:

RC5 jeste Final.:)

http://my.opera.com/desktopteam/blog/

Poslednja izmena:
Na http://www.opera.com/ imate live counter broja downloada sa "uspesima" :D

We've also thrown up a download counter on Opera.com to see how we compare versus some really random fast facts. Here's what've beaten so far:
Most people on stilts
Largest display of Wing Chun
Tom Selleck's mustache fanclub is the coolest and best fanclub in the world
113,696 reasons why Tamil is our hero
461,049 people who care about the Web

Ja do sada nisam primetio neki zestoki napredak u odnosu na prethodnu. Uradio sam upgrade stare preko update-a. Jedino mi se yahoo mail prikazuje pravilno, sto nije bio slucaj do sada. Inace radi savrseno kao i do sada.

Сад пробах нову верзију, ради као муња!
Не знам шта су радили, али ми се све доста краће учитава.

А Yahoo Mail ми одавно ради одлично.
Корак напред у сваком случају.
Не морају ништа више да мењају, него само да исправљају багове.

Uf ala mi ide na zivce sto kod startovanja je fokus na address bar-u, onda on ucita speed dial i sta jos vec ucitava i onda address bar izgubi fokus. Tako da ne moze odmah da pocne da se kuca vec mora prvo F8 da se pritisne ili misem klikne. Nevidjena glupost.

Uf ala mi ide na zivce sto kod startovanja je fokus na address bar-u, onda on ucita speed dial i sta jos vec ucitava i onda address bar izgubi fokus. Tako da ne moze odmah da pocne da se kuca vec mora prvo F8 da se pritisne ili misem klikne. Nevidjena glupost.

ctrl+L

moja najveza zamerka je kako se koristi boomkmarks bar(i dalje) :( toliko bzvz uradjeno, sam bookmarks bar je odvojen od ostaliih bookmarksa, nije kao u chromu/firefoxu. nadam se da ce da unaprede napokon taj deo....

+1
Inače, sviđa mi se "novi" skin. :D

+1
Inače, sviđa mi se "novi" skin. :D

Pa sa F8 stedis misa, precica je to :) Meni je mnogo bolji F2 za koristenje, ne moram da skrecem pogled :D

Pluis, ukakilu su sa google toolbar pretragom, dosad kada je u drop down meniju izbacivao predloge, dovoljno je da udaris strelica na dole na tastaturi i da se obelezi prvi ponudjen predlog, sada kada to uradim, ide na prvi sledeci search engine. Katastrofa!!!!!!! :(((((((

Мени то ради као и раније. Значи, док куцам, Google нуди фразе за претрагу, и могу да их бирам стрелицама. А на дну су претходне претраге, до којих на исти начин могуће доћи.

Мени то ради као и раније. Значи, док куцам, Google нуди фразе за претрагу, и могу да их бирам стрелицама. А на дну су претходне претраге, до којих на исти начин могуће доћи.

Pa jeste slicno, samo kada sad pritisnem na dole, ne ide na tu predlozenu pretragu vec u sekciju ispod, gde se nudi pretraga po drugim search engine-ima. Sad moram da pritiskam nekoliko puta taster gore da bih dosao na prvi suggestion.

Пробај да претражујеш у address bar-у ("g " + шта тражиш), тамо се понаша баш тако. Ја toolbar и не користим.

Пробај да претражујеш у address bar-у ("g " + шта тражиш), тамо се понаша баш тако. Ја toolbar и не користим.

Pa jedino tako, cu probam. Moze li to bez slova g nekako, kao u hromu npr?

Sent from my U8120 using Tapatalk

Google search predlozi se pojavljuju samo ako imas g ispred pretrage, ali pretraga se moze raditi ako ostavis jedno prazno mesto ispred faze [zapocnes sa spaceom] ili ako ukucas par reci koje imaju blank space izmedju njih [nije potrebno prazno mesto na pocetku].

Nikakvo ubrzanje ja ne vidim u odnosu na 11.11. Cak su mouse gestures sada tezi za izvodjenje nego ranije, potrebno je biti mnogo precizniji u pokretima.

Nazad
Vrh Dno