Šta je novo?

Opera 11 - Final

Naravno da to nema veze, bar logika tako nalaže.
Reinstalacija bi trebalo da pomogne, samo očisti sve što ostaje posle deinstaliranja.

---
Ttalk

Probaću večeras kad dođem kući pa ću da vam javim.

S obzirom da sam preumoran samo sam uradio ovo, deinstalirao gugl hrom i operu, očistio sve sa CCleaner-om i Advanced system care-om, ponovo skinuo operu sa zvaničnog sajta, 11.10, i za sad mi radi kako treba, daleko brže mi otvara strane. E sad kolika je istina u tome što mi je kolega rekao nemam pojma ili je možda bilo dovoljno da je deinstaliram i ponovo instaliram. ,)
On mi je rekao da nekompatibilnosti rade namerno zbog konkurentnosti tj. većeg udela na tržištu.

Poslednja izmena:
pa koja tu nekompatibilnost ima kad rade na razlicitim kako da kazem endzinima? Ajde covece pa ja koristim i operu i chrome,a povremno i ff(zbog ljudi koji koriste komp kad odju kod mene pa navikli na neki pretrazivac) i nema tih problema.

nema apsolutno nikakve veze sa istinom, mozes da imas i 5 browsera ako hoces....ne kolju se...

Vecina ljudi sa foruma odavno prica kako je potrebno imati vise browsera. Redovno se desava da neki sajtovi u nekom ne rade ili rade losije nego u nekom drugom.

^ Jeste to cudno ali istinito... Mozda se oni to tako dogovaraju... da ne bi imali monopol... "pusti meni ovaj, ovaj i ovaj popularan sajt da radi bolje kod mene. Ja cu tebi da dam ovaj, ovaj i ovaj da rade bolje kod tebe... Moze?" :D

ja vala imam problem sa Operom od kako postoji, pa zato i koristim uporedo FF i Operu -

Opera kad se gasi i pali, kao da je u pitanju nuklearni reaktor. kad je upalim, a da je pre toga imao neki previous session - on krchka jedno minut. kad je ugasim, opera.exe shlaka neshto josh sigurno 2 minuta. e to mene izludjuje. dok Firefox.exe ide sa klikom/iksom uporedo, nema procesa da se zadrzava ili zalece.

taj problem i mene muci.. opera.exe i dalje radi u pozadini kada je iskljucim... pizdim zbog toga, a nemam volje da provaljujem zasto.. ima li neko takvih problema? meni na dva kompa pravi takav problem. ranije mi se to nikada nije desavalo

Netvrdim ja ništa, ja samo kontam da je u pitanju rivalstvo ili podela tržišta.

Hm, zna li neko kako da se na 11.10 iskljuci onaj zoom tool kada se otvori slika?

I moram da primetim, ovaj build je izgleda rock stable :)

I meni deluje dosta brza i stabilna.
Kako misliš zum tul, meni je podešen 100 %, fabrički :D, mislim da nema automatski zum ako to misliš?

Misli na slike velike rezolucije koje se otvore u posebnom prozoru! ;) Za sada samo ovako, a po reakcijama ljudi na my.opera izgleda da će u sledećem buildu postaviti opciju za isključivanje...

Jel se nekome promenio nacin prkazivanja google? Mene malo nervira kada na pola otkucanog teksta za search on vec krene da prikazuje polovicne rezultate koji me ne zanimaju.

EDIT: Sorry, moja greska. Bio je ukljucen "identify as firefox"

Poslednja izmena:
pa to je onaj google instant search ili kako se vec zove, nema to veze sa browserom

sifra: sabljarka :)

swordfish.png

According to Wikipedia, the swordfish is a highly migratory, predatory fish characterized by a long, flat bill. Its streamlined physique allows it to cut through the water with great ease and agility. It mainly relies on its speed and agility in the water to catch its prey. Swordfish are also known for their powerful jumps, called breaching.

The Next version of Opera, 11.50, is called Swordfish. We are preparing a first look as we speak, so check back in the coming days for more details.

Neverovatno je da su ljudi sma opočeli da misle kak okojem programu da daju neko "životinjsko" opasno ime, a što po običaju pokvare ono što je valjalo nikom ništa

I još nešto imali li neki dodatak kojim bi se aktivni tab "obojio" tj postao malo vidljiviji

zavisi od skina. Meni se lepo vidi jer je aktivni tab "bele" a nekatavni svetlo teget pa postoji neki kontrast i ovaj se izdvaja. Ja koristim malo modifikovani opera standard.

Prilozi

• opera.jpg
    opera.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Z1 Glass je skin a tu skoro da nema razlike. Zato mi i treba ako uopšte postoji neki dodatak koji bi ofarbao aktivni taba da nemenjam skin

2.jpg

1.jpg

Dva najbitnija noviteta:

Introducing Opera Next

Opera Next gives you a separate installation of the Opera browser that lets you try our latest pre-release versions without affecting your main Opera installation. Also, your Opera Next installation is automatically updated as new versions become available. Opera Next builds may be unstable or contain bugs, but they let you be among the first try out our latest technologies.
Live, interactive Speed Dial

Live, interactive Speed Dial

3.jpg

This release takes extensions to the next level. Opera again breaks new ground with Speed Dial extensions. This allows developers to add innovative new functionality to your Speed Dial, offering all kinds of powerful capabilities. A click of your mouse opens a new tab that could show live news feeds, display the weather, present email notifications or much more.

Isprobao sam, super radi, ne zezne trenutnu instalaciju Opere. Ovi speeddial widgeti su super - onaj za slike je naročito dobar!

Kao i uvek - Opera je najinventivnija, ostali samo kopiraju...

http://www.opera.com/browser/next/

Samo da mi neko objasni zasto joj je udeo toliko nizak... Objektivno delja ostale browsere

Loš (čitaj nepostojeći) marketing.

Samo da mi neko objasni zasto joj je udeo toliko nizak... Objektivno delja ostale browsere
Objektivno, vecina ljudi ne koriste racunare kao mi, nisi toliko "zavisini" od dobrog, pre svega prilagodljivog, radnog okruzenja, ljudi ne zele da sve to probaju, provedu malo vremenu u podesavanju. Chrome je mozda i najbolji primer, ako izuzmem FF koji cini mi se svoju slavu stekao kao odlicna alternativa katastrofalnom IE6. Chrome se reklamira kao jednostavan i brz browser, sto je realno i tacno. Brzo se podize, a neke stranice se zaista malo brze ucitavaju. S obzirom da dosta korisnika i ne zna sta je bookmarks, vecina ne zna gde je smestena istorija ili uopste ne zna cemu sluze back i forward tasteri na misu zasto onda ubaciti dodatne opcije koje ce malo ko koristiti, i samo ce uciniti program komplikovanijim.
Meni licno siromasan browser kao sto je Chrome ne treba, njegovi dodaci mi se uglavnom ne svidjaju, a njegova brzina koja se u eri brzog interneta meri milisekundama mi zaista nije bitna. Ali to je browser koji gura Google.... to sto mozes sa tri klika nekome pokupiti sacuvanu sifru nema veze :d
Mozda bi udeo Opere bio i veci sa agresivnijim marketingom, ali mozda ne bi ostala ovako dobar browser.

Poslednja izmena:
Slazem se da nema marketinga, mada mozda bi bio veci udeo i da je open source, kao firefox.

Inace, koristim Operu vec godinama, i jedina zamerka (ne browseru, vec ljudima) je to sto se neki sajtovi ne prikazuju kako treba u Operi, jer zbog malog udela retko ko (citaj, niko) ne testira sajtove u Operi pre nego sto ih lansira. Sve ostalo mogu samo da pohvalim, jedino se nadam da je nece natrpati bloat-om i ostaviti opcije da se iskljuce sve nove stvari koje dodaju u novim verzijama.

Poslednja izmena:
dobra je opera, ali sto rece @freestyler87 ima problema na raznim sajtovima, i jos plus dosta crashuje, meni je 10ka crashovala svaki put kada kliknem na onaj drop down listu adresa(u adressbaru).....ni jedan browser nije perfektan.....svaki ima nesto dobro i lose, tako da koristim sva 3, FF, Opera, Chrome ;p

Meni je najveći problem nepostojeća integracija sa Google servisima, tj. katastrofalno radi, valjda ih Google blokira nešto, nemam pojma. A isto tako, nedostatak dobrih ekstenzija kao što ima Chrome (bar za mene, gmail checker plus, gCalendar checker) i konstantan problem sa embedovanim klipovima po forumima, a i bag na nba.com sajtu kada se gledaju videosi, pisao sam ranije o tome na ovoj stranici, kada se gleda u fullscreenu sve je tečno, kada se gleda embedovano uvek ima manje frejmova.

i jos nesto, problemi sa flashom....kad gledas youtube npr. i otvoris novi tab, dolazi ponekad do onog preklapanja, 1-2 sekunde vidis youtube klip sa prethodne strane ;p to je zbog speed diala.....

Vrh Dno