Šta je novo?

Opera 11 - Final

jel zna neko neku ekstenziju kao sto ima adblock hiding helper za firefox, znaci samo onaj easy filter funkcija mi treba

Ne kapiram kako se koristi ovaj operin content blocker, ili je toliko los il sam ja glup....

Chrome ima StyleBot, prelepa ekstenzija :(

Probaj NoAds 1.0.9. Verzija 1.0.8 koja se može naći na sajtu ne radi u novoj Operi.

pa da, znam da ta ekstenzija malo malo pa ne radi :( a onu NoAds Fixed verziju je developer napustio

sacu da probam tu novu, hvala :)

edit: radi PRE LE PO ! =D

edit2: o pa cek, ko sad radi na ovoj ekstenziji NoAds Fixed, zasto nije bila na operinom sajtu, na sajtu pise da je developer odustao od ekstenzije, a NoAds vise ne postoji

edit3: a sad sam shvatio, ta 1.0.9 verzija je od nekog rusa, koji je samo modifikovao malo 1.0.8 da bi radila sa opera 11.10 i postavio na svoj blog, ali uglavnom daljeg razvoja na oficijalnoj ekstenziji nece biti ;\

edit4: euh :S kad ides na neki sajt prek ospeed diala, blokirani elementi se vide, sve dok ne refreshujes stranicu....

Poslednja izmena:
i kod mene opera radi ko munja, samo sto ima bug sa flasom, gledas neki klip na youtubu, i kad ides preko video playera, odmah zatrokira na nekoliko sekundi, i tako svaki put !

I kod mene je isto, ali navikao sam tako da vise ne primecujem...

Sent from my HTC Divljavatra.

To je zbog click to activate funkcije. Iz nekog razloga ih teraju da to stave. Neke zakonske gluposti.
Resenje je da kliknes na video i onda mozes da prelazis misem bez problema. A mozes i da iskljucis tu funkciju jednostavnim editovanjem opera.dll fajla. Ja to radim vec neko vreme kroz nekoliko verzija opere. Jedino sto posle svakog update moram opet da podesavam, ali nije neki posao.

http://www.megaupload.com/?d=S2M5Z9RK

Uputstvo:
1. ekstraktujes folder bilo gde
2. prekopiras opera.dll u folder
3. pokrenes xa-nocta.bat
4. iskljucis operu i prekopiras modifikovani opera.dll u instalacioni folder.

Postoji i drugi nacin gde modifikujes samu instalaciju opere, ali zbog redovnih update-ova to i nije toliko korisno

Poslednja izmena:
click to play? i chrome ima istu funkciju pa radi lepo :S hvala za fix

Click to activate. U chrome je video odmah "aktivan". Cim pokrenes stranicu mozes da koristis i play i ostale funkcije. U operi prvo moras jednom da kliknes na flash pa tek onda mozes da koristis funkcije.

Click to activate. U chrome je video odmah "aktivan". Cim pokrenes stranicu mozes da koristis i play i ostale funkcije. U operi prvo moras jednom da kliknes na flash pa tek onda mozes da koristis funkcije.

aha, a tu je zackoljica, to nisam znao

To je zbog click to activate funkcije. Iz nekog razloga ih teraju da to stave. Neke zakonske gluposti.
Resenje je da kliknes na video i onda mozes da prelazis misem bez problema. A mozes i da iskljucis tu funkciju jednostavnim editovanjem opera.dll fajla. Ja to radim vec neko vreme kroz nekoliko verzija opere. Jedino sto posle svakog update moram opet da podesavam, ali nije neki posao.

http://www.megaupload.com/?d=S2M5Z9RK

Uputstvo:
1. ekstraktujes folder bilo gde
2. prekopiras opera.dll u folder
3. pokrenes xa-nocta.bat
4. iskljucis operu i prekopiras modifikovani opera.dll u instalacioni folder.

Postoji i drugi nacin gde modifikujes samu instalaciju opere, ali zbog redovnih update-ova to i nije toliko korisno

Hvala za ovo :)

Interesantno je da vrši reload strana ali ne na novu verziju nego kao u praznu ali iapk oduzima vreme prilikom podizanja

Interesantno je da vrši reload strana ali ne na novu verziju nego kao u praznu ali iapk oduzima vreme prilikom podizanja

speed dial?

hmm, nije to, kad upalis operu, ne vuce informacije sa neta, nego iz cache-a....tako da to nije klasican reload koji mozes da uradis manuelno ili na neki vremenski interval

moje misljenje ;p

edit: ili pricas o "last opened tabs" opciji, sad si me zbunio :)

ako je to, onda je isti slucaj.... :p

Ne pričam o speed dial.

KOd stare verzije opere (ima je u portable varijanti) kad se opera podigne svi sajtovi koji su nameštenio u speed dial su odmah tu.

Kod nove opere svaki put se vrši kao neki reload (iak oje podešeno da se to nikad neradi) ali ono što je interesantno je da se te strane zapravo neosvežavaju već kao da se to radi u prazno i onda se učitaju

Treba u opcijama da namestish da kada startujesh operu pocne od treenutka kada si je zatvorio. Nisam sada kuci ali mislim da ces da se snadjesh...

A i svo vreme kapiram da prichash o pin tab varijanti.... :D

Sent from my HTC Divljavatra.

Hajde molim te ako znaš kako da rešim ovaj problem postuj. Podesio da neučitava slike i tekst stalno - ništa tj. ista situacija, podesio da se i speed dial nevrši reload tj. odabrao opciju nikad i opet se učitava.

Ako znaš rešenje iznesi ga

ne znam zasto se toliko nerviras oko toga :)
i kod mene se isto to desava. ne ucitava nista ponovo nego samo prikaze kruzic na mestu speeddiala dok ne povuce slike iz kesha.
rekao bih da je to neki vizuelni bug, mozda ga isprave u nekoj narednoj verziji, nema veze sa podesavanjima.

Jel ovo neki bug do mene ili u novoj verziji(mada i do pre neki dan na w7 sam imao mislim istu verziju i bilo sve ok) nema personal bar ?
View toolbar - nemam nigde personal bar
isto kad udjem u opcije pa toolbar..

Jel se sad to zove bookmark bar ?

Poslednja izmena:
Da, to je sada Bookmarks bar, tako je od verzije 11 čini mi se.

Kako bese ide da prebacim bookmakr bar iznad tab bar-a....
Imala je fora sa iskljucivanjem jednog i stavljanje top pa onda drugog isto ...
ali ne mogu nadjem link(upustvo) sa kojim sam to pre odradio.

b4gjnd.jpg

tako mi je bilo pre reinstala... sad sam zaboraivo kako namestim

Poslednja izmena:
Tools - appearance (Shift + F12) pa tamo pod toolbars čekiraš show hidden i onda imaš dva bara sa bookmarksima, obeležiš ih levim da požute pa za gornji kažeš top a za donji off, valjda je to to što hoćeš, i ja sam tek pre nedelju dana počeo pomalo da koristim Operu...

ZNao sam da je sa off i on nego me mrzelo cackam kad neko zna ;)
To je to , tnx.

Ranije sam probao ovaj NoAds i radio je ocajno, izgleda su ga pokrpili malo, sada radi odlicno :D .

ne znam zasto se toliko nerviras oko toga :)
i kod mene se isto to desava. ne ucitava nista ponovo nego samo prikaze kruzic na mestu speeddiala dok ne povuce slike iz kesha.
rekao bih da je to neki vizuelni bug, mozda ga isprave u nekoj narednoj verziji, nema veze sa podesavanjima.

Opera mi je default browser osim ako se nešto neskida (a onda je tu FF zbog dodataka neprevaziđen). Ono što je lako uočite je da se mnogo sporije podiže nego ranije. Ako bi sredio ovaj problem možda bi dobio bar malo na brzini plus izgleda ružno stalno učitavanje

Jesi li probao links u operi? Da ne moraš da prelaziš u ff samo zbog downloada.

---
Ttalk

Tu opciju nisam ni primetio dok nisi pomenuo Ctrl+Shift+L

Meni zapucava 11.10 a imam i guglov hrom instaliran, kaže mi kolega da skinem jedan jer se ne mirišu, kao 2 anti virusa se ponašaju. Eto ako neko ima taj problem neka proba pa nek javi.

Nema to veze sa istinom :)

Nazad
Vrh Dno