Šta je novo?

onLive i cloud gaming uopste

Onlive ima preko 100 igara koje su igrive, tj. demo-e od toga a ostatak se placa. Cak i multiplayer verzije svih igara mogu da se igraju u demou. Neke igre rade na 30 a neke na 60 fps-a (SC: Conviction npr.). Jedino sto ja imam slabu konekciju pa nisam video kvalitet video streama na 1080. Recommended za dobar stream je preko 5mbit-a. Inace po komentarima svi kazu da je onlive bolji jer je stariji i dosta je vise ulozeno u njega, plus je izbor igara veci i radi i sa manjim protokom. Eto npr. meni zbog slabe konekcije ne radi gaikai dok onlive radi. Takodje gaikai ne radi na operi dok onlive radi svuda.
I da, htedoh da probam ovo na starom athlonu i nece da moze, nece uopste da radi bez SSE2 instrukcija...

Poslednja izmena:
Probao na 6 MB/s SBB, radi ko podmazano, reza sasvim ok, ne puno lošija od konzolne. Ako igrate na TVu nećete primetiti veliku razliku.

Ovo ne moze na vikendicu da se nosi.
Shvatili ste poentu, no ono sto treba da znate da
kada bi svi na svetu imali super net pristup, hardware ce biti nepotreban.
TV sa izlazom na net i igraj, radi, gledaj, renderuj.. sve pod cloudom

Pa ka tome se kao i teži. Računar kao usluga, ne kao nešto što poseduješ.
Treba ti samo ekran i interfejs... terminal 2.0 :p

probao onlive na microconsole, iz srbije ima kasnjenje od ~200ms (telekom adsl 16mbit), osim toga radi odlicno.
kasnjenje ce se smanjiti kad aktiviraju evropske servere, samo je pitanje na koliko ms, odnosno gde ce nalaziti ti serveri u evropi, ako bude u UK samo, to je i dalje daleko za nas.

Poslednja izmena:

Ili samo MatrixNet "kadica" :crash:

MatrixNet.gif

Izazivas zavist kod obicnih smrtnika. 32Mb down/27 up? Not cool, my friend, not cool.

LOL, relax. Nije da na poslu mogu da se igram :). Samo sam probao. Kod kuce na 6mbit me pusta do 1024 x 768 uz odgovarajuci aspekt (crni barovi levo i desno).

Meni su monitor + miš + tastatura skuplji nego cpu + mb + ram + graficka :D

Sad sam probao Gaikai games.... i OMG ne mogu da verujem da su nešto ovako uradili ja sam iskreno zadivljen.

Moram da odjavim pretplatu na ovu temu, svaki put se strecnem kad procitam "kraj piratskim igrama".:zgran:

dakle napokon je doslo vreme da ovo radi i u praksi :)

...interesantni su komentari od pre samo godinu dana, a kamoli reakcije na ovu ideju pre 5-6 godina :D

"Ono što bi definitivno moglo ponovo oživeti ideju mainframe računara su video igre. Uz brzu Internet vezu bi tako na svom slabašnom računaru (da ne kažem terminalu) mogao da pikaš ultra zahtevne igre koje bi renderovao udaljeni server. Nikada ne bi morao da ulažeš u apgrejd računara, samo kupiš jednom i gotovo."

by Morbius 2006. link

Morbius, bio je tako pametan dečko... Šta mu se desilo u Grčkoj?

:D

RDF :D

Koji debeli off i bezobrazluk moderatora.
Cemu sprdnja sa covekom ... koji je pri tome jos i bio u pravu!?

Poslednja izmena:
Koji debeli off i bezobrazluk moderatora.
Cemu sprdnja sa covekom ... koji je pri tome jos i bio u pravu!?
Ja ne vidim šta je bezobrazno u mojoj poruci. Sa druge strane nisam ni hteo morbiusa da spomenem u lošem kontekstu. Moj komentar je bio na sveukupnu temu današnjice koja nas okružuje.

Zašto je to tebe toliko uvredilo?

A izvini onda ... nisam znao da si toliko zabrinut i human covek, bez prisustva ikakvog cinizma i sarkazma u svojim pitanjima.
Mora da sam pogresio ondaK.

Ajde, ajde nemojte da se pravite naivni, svi znamo da ste vas trojica Apple fanboji i stoga ovakvi komentari ;)

Samo nemojte da shvatate apple fanboj kao uvredu, to je valjda dobra stvar ovih dana :)

Vrh Dno