Šta je novo?

OnePlus One

Vratio sam se na cos12.1, nemam sad vremena da se zezam sa podešavanjima, pokušaću da nadjem rešenje za truecaller nekad kasnije, stari način ne pomaže .
Inače, čini da je cos13 dobro ispeglan i da vredi razmatrati prelazak...

Ja sam ga samo unistalirao, nikakva muka

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ja uopšte nisam imao tu opciju, samo mogu da vidim app info, bez mogućnosti da deinstaliram truecaller dialer .
Kada idem na settings /apps/disable ili force close, pa iz recoveri-ja inztaliram Google dialer, ne dobijam ništa...

Čudno. I ja sam imao uninstall i bez problema uklonio truecaller...

Da li ste se kroz proces update-a prijavljivali na cyanogenmod account? Ja sam to preskakao, možda je to u pitanju...

... Cortanu sam deinstalirao bez problema

Poslednja izmena:
Jesam, na početku sam kreirao Cyanogen account, mada ne znam ni sam zbog čega. Cortanu sam isto bez problema obrisao. I Boxer. Ne znam jel još nešto bilo...

Možda ima neke veze cyanogenmod account, iako glupo zvuči, probaću večeras malo oko toga da se zezam

Apdejtovan pre par dana na COS 13.0-ZNH0EAS2JK, MM 6.0.1, OTA incremental.

Od jutros mi je sa veoma slabim koriscenjem (1h24m SOT) svukao bateriju na 44%, iskljucivo wifi, bez mobile data. Pogledam battery usage, wifi je na 26%?!

Dodatni problem koji sam imao je sa OneDrive-om, prestao je upload fotki i izbacivao warning, dok nisam usao u OneDrive app info i dozvolio pristup storage-u..

U nekim drugim slucajevima se sredilo posle restarta (desavalo se da mi izdivlja za battery usage za cyanogen system, tako nesto, ali posle restarta se statistike dovedu u normalu), u vezi sa wifi-jem ne.

Nadjoh ovo na redditu: try deactivating Wi-Fi Scanning in Location (Settings -> Location -> (triple dot) Scanning
https://www.reddit.com/r/oneplus/co...hot_on_oneplus_one_wifi_battery_drain/d14vuhy

Doduse, ovo je za CM13 snapshot, videcemo kako ce se ponasati posle ovoga..

To meni odavno stoji na OFF. Nisam iskreno primetio povećanu potrošnju ali da, čitam sad i na OPO forumu da se neki žale na Wifi...

9fcc5c2f4e1976863ea451de72da10b0.jpg

Ja sam prije par dana primijetio kada sam kotistio wifi ali rekoh mozda je trenutno... Sinoc sam opet bio nekih sat-dva na wifi i evo ss... SoT je 3h40m... Upaljeno mi je wifi skeniranje ali to podesavanje nijesam do sada mijenjao nikada, stajalo je po default upaljeno.

Odradio sam OTA update na 6.0.1

Poslednja izmena:
Ubedljivo najgore odradjen update do sata.. Battery usage potpuno nestabilan, izbacuje fantomski/random usage.. zabode mi na awake na par sati.. ovih dana mi je google play services jeo bateriju, i pored igranja sa opcijama u Privacy guardu.. kad sam "keep wifi on during sleep" stavio na "only when plugged in" stanje se poboljsalo, ali to je *****ska konfiguracija.

Sad sam sve vratio na default, cekam da vidim kako ce se ponasati u toku dana, ako bude isto radim backup i idem na factory reset.

Ali šta vam toliko jede bateriju? Meni je sve isto kao pre, na wifi imam skoro sat vremena SOT.

Ugaseno wifi i bt skeniranje? Ugasen backup? Lokacije? :)

Xperia Z2

Wifi drzim uvek upaljenim, to ne bi ni gasio. Backup mi je upaljen. Lokacije ne. "Android System" drzi sistem upaljenim iz nekog razloga.

Prilozi

• Screenshot_20160509-203026.jpg
    Screenshot_20160509-203026.jpg
    99.6 KB · Pregleda: 69
Ja nisam mogao da uđem u battery sekciju settings - a uopšte, dobijao sam poruku o grešci. Nešto primetno jede bateriju.
Ono zezanje sa Truecaller - om sam rešio, uklonio sam ga, ali je ipak ostao cm dialer.
Vratio sam se na 12. 1, sačekaću malo da prelaaskom...

Ugasi backup, restart, ako to ne pomogne onda odradi još i wipe cache iz recovery-a.

Shebo je Google stvar sa backup-om, svi androidi su koji imaju upaljen backup uništeni. Samo ovo traje već danima, čudi me da još nisu servere sredili. Na svakoj mogućoj temi se ljudi žale.

Sent from my m2 note

Tek sam skinuo telefon sa punjača ali ovako je stalno... Sve je manje više default sem: wifi i bt scanning je off, location history je off i keep awake je off za gplay services. Sam wifi i locartion naravno on.

b485b97a7851d444a10b635d9c612d0b.jpg

21da4990bce08c6fe1b46f4752bf58b2.jpg

Evo posle sat vremena, na wifi sam naravno, na 3G je manje ali opet lagano izvlačim 6+h i u toj situaciji...

4c046029e45612778b47103f307b335b.jpg

7ce39a80073b49a69be86feaa6c10932.jpg

Android identicno konfigurisan kao kod Darka sada: wifi i bt scanning off, location history off, gplay services keep awake denied.
Pre update-a na marshmallow wifi scanning je bio ukljucen, mada ni tada nisam imao problema sa baterijom. U svakom slucaju, igranje sa svim ovim opcijama, deny lokacije za gplay services, wifi scanning off.. nista nije pomoglo. U jednom trenutku, posle jednog od mnogobrojnih rebootova, sam se vratio u normalu. Lici mi na ovo sto je napisao Djilkosh, mrzi me da guglam pozadinu problema sada...

Poslednja izmena:
Posle ovog ubdejta kao i kod većine vas baterija haos, ugasio sam keep awake na svim google aplikacijama i opet ništa, sad sam ugasio i onaj backup pa ću još danas da vidim šta se dešava, ako bude isto vraćam se lepo na 12.1, ne mogu da se naviknem na ovako lošu bateriju, sigurno 40% lošija nego pre

Koliko puta treba ponavljati? :) sve android teme zatrpane istim pitanjima i svuda je isti odgovor...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Iskljucite google backup, u backup & reset, odradite wipe cache iz recovery-a and you are good to go :d

Ajd' baš ću da pokušam i sa tim [emoji2] [emoji106]

Meni se baterija smirila samo posle gasenja backup-a, nisam morao ici na wipe cache.

Inace, ponekad mi inace random app [uglavnom Skype, AirDroid ili BBC news] potrosi jako puno baterije bez ikakvog razloga.

ko bi da stavi google dialer, vrlo jednostavna procedura i radi.Izasla je rc9 verzija, ali sa njom nisam probao,vec rc8

1. Download the apk from http://www.apkmirror.com/apk/google...google-phone-2-5-11_rc8-android-apk-download/
2. Install the apk and disable the cyanogen dialler.
3. Go to settings->apps.
4. Click on the gear icon and select Default Apps.
5. Choose the Google Dialler as default apps for Phone app.
6. Reboot

ko bi da stavi google dialer, vrlo jednostavna procedura i radi.Izasla je rc9 verzija, ali sa njom nisam probao,vec rc8

1. Download the apk from http://www.apkmirror.com/apk/google...google-phone-2-5-11_rc8-android-apk-download/
2. Install the apk and disable the cyanogen dialler.
3. Go to settings->apps.
4. Click on the gear icon and select Default Apps.
5. Choose the Google Dialler as default apps for Phone app.
6. Reboot

Moram probati ovo

Vratio sam se na 13.0, deluje da je problem sa baterijom otklonjen (ne znam kako, backup mi je bio i pre ugasen pa je baterija bila katastrofa).

Instalirao sam Google Dialler prema uputstvu koje je postavio netlord, uklonio sam True Caller, sad sve deluje ok, ispraticu ga kako radi...

Vrh Dno