Šta je novo?

OnePlus One

Ljudi me čuju čudno a neki put i tiho i ne dešava se stalno. Što mi je još čudnije iz nekog razloga kada pričam na slušalice čuje se ok 10-15 sekundi i nakon toga me niko ne čuje verovatno nije povezano ali se i to dešava.
Ja sam imao sličan problem, čuli su me kao iz tunela i prestanu skroz da čuju, čini mi se kad prebacim na speakerphone onda me čuju opet...
Isto mi se dešava sa slusalicama...
Rešava se zip fajlom sa xda iz rikaverija...

Ja sam imao sličan problem, čuli su me kao iz tunela i prestanu skroz da čuju, čini mi se kad prebacim na speakerphone onda me čuju opet...
Isto mi se dešava sa slusalicama...
Rešava se zip fajlom sa xda iz rikaverija...

Da to je to izgleda da je isti problem hvala. Sada ću da pogledam šta ima na xda.

update: problem nastaje kada je ukjučen ok google detection kada sam to isključio sve radi ok. Postoji fix na xda koji i to rešava.

Možeš li da postaviš ovde fix?

Ali jos uvek nema Twrp zip varijante... :(
Što mrzim ove *******cije kad izadje novi rom, pa dal radi Root, pa Xposed, pa dal mora full wipe, što mi se nikad ne radi, pa par patcheva i fixeva što sam mu dodao, pa da li će da pregazi twrp... Trista čuda, al kad te mami da uvek imaš poslednji soft, šta ćeš...

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Ovaj Ota može samo preko cyanogen recoveryja, i ako nije modifikovan sistem...

Nema ni potrebe za nečim drugim jer COS od prvog dana radi kako treba na OPO :)

Update-ovao sam se. Za sada ok. Baterija bolja nego na 5.1 i performanse bolje, mada je i "tamo" sve bilo trenutno...

Ja sam sinoć instalirao, napunio bateriju do vrha i ostavio telefon preko noći da vidim kako radi "Dose" - jutros kad sam uzeo da proverim na koliko je baterija vidim da mi stigli neki mailovi i gtalk poruke tokom noći (što znači da je svićkala pola noći notifikaciona dioda) a baterija i dalje na 100%. Trenutno je baterija na 82%, a dosta sam se danas "igrao" sa telefonom - instalirao i podešavao neke teme i isprobavao novine u novoj verziji androida, uz regularnu svakodnevnu upotrebu. Sve u svemu za sad sam prezadovoljan.

Flešovao danas COS13, twrp 3.0.2.0 i supersu i sve za sada radi super. Bio sam na cm13snapshot koji je radio perfektno, za sada su mi identični osim razlike u cos aplikacijama naravno... Javljam ovih dana kakva je baterija

Sent from my A0001 using Tapatalk

Nabacio sam ovaj OTA marshmallow "cm-bacon-cee4e8702d-to-e36dd78050-signed" na moj mob, i sve radi super glatko i fino. Javicu ovih dana utiske kako se ponasa baterija.

Jel zna neko kako da se otkljuca sistemska particija, pošto ni sa rootom ne može, to je valjda neka promena na mm, uvek je read-only...

Napunih fon juce ujutro do kraja, i evo rezultata. Jedan i po dan full upotrebe [gomila mobile internet use-a sa nekoliko appova, podcastovi, dosta citanja aldikoa, koriscenje kamere...]. Kao sto vidite, kuci imam jako los prijem cell signala [tu koristim wifi za net] a na poslu je signal dobar. Mali up-charge sam imao kada sam nakacio fon na komp da prebacim sveze snimljene video snimke. Ekran mi je uvek manually fixed na ~60% brightness-a.

Ja sam veoma zadovoljan. Dosta mi je ako telefon moze izdrzati jedan dan heavy use-a, a 1+1 moze lagano vise od toga.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 114
  • 02.jpg
    02.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 112
  • 03.jpg
    03.jpg
    58.6 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Jel probao neko novu Google cameru na MM, puca mi na raznim mestima a kad se prebaci na video kaže ne može da se poveže sa kamerom...

Ovako, posle provedenih dvadesetak dana na Official COS 13 vratio sam se na CM13 Official build. Baterija mi je na COS 13 bila slabija i od COS 12.1, a sa CM13 lagano dobijam 4 sata SOTa. Primetio sam i neke male lagove u radu ali ništa strašno, samo me je baterija jako nervirala na COS 13. Možda kada izbace fastboot probam opet da vidim kako će se tada pokazati.

dcf34523f6451684515275d4a85a6d0b.jpg

Upravo se skida... OTA...
Nece mi pobrisati podatke ako ga odradim?
Uglavnom pise ako se podaci gube update-om...

Poslednja izmena:
Ma jok, ja sam dosad to radio bar 15 puta sa različitim telefonima, sve je ok.

Ima li neko xposed na COS13, izgleda da se povremeno sam restartuje telefon, samo ga pogledam dok je na stolu on restartuje... Deinstalirah xposed i čini mi se da radi normalno duže vremena...
Inace i meni na MM se više troši baterija, doduše imam gomilu procesa i programa... Ali opet čini mi se vise nego na LP...

Da li je neko instalirao COS 13? Vidim uglavnom komentare da baterija traje krace, da nesto sa kontaktima i porukama ne bude ok (pobrise ih TrueCaller, a ostanu na Google nalogu)...

Moguće da baterija malo kraće traje, ali tek sam ga instalirao pa možda ima toga što sam više drndao telefon, ne mogu da budem siguran. Kontakti i poruke su ok, True Caller ne koristim.

Nakon nekoliko ciklusa punjenja javi utiske, ja se jos dvoumim da li da instaliram...

Ne znam ni kako mi je promaklo ovo... Na COS13 sam od trenutka objavljivanja. Sa prvim update-om(onim što ima 26 u nazivu) je baterija bila na nivou KitKat-a. Sa ovim poslednjim, je situacija za mrvicu lošija ali i dalje odlična, oko 50-55min SOT za 10% baterije na WiFi.

Inače, nikakvih problema u radu nema.

P.S. Izašli su full zip COS13 na cyngn.com/support

Verovatno. Meni se nije ni vratio nakon update-a tj nakon prvobitnog uklanjanja na COS12 još...

Ja sam flešnuo cos13 zip sa gornjeg linka iz twrp - a i dobio sam truecaller...

To je drugo, ja od COS12 idem samo sa incremental update, nisam radio full flash tako da truecaller koji sam izbrisao prvi put se vise nije pojavljivao pri naknadnim update-ovima.

Vrh Dno