Šta je novo?

OnePlus One

Za vas koji ste plaćali express shipping, za koliko vam je dana bio isporučen telefon? Burazer mi polazi iz Nemačke u petak ujutru, ne znam da li je realno da se nadam da će mu biti isporučeno do tad...

Dzabe si placao express shipping, oba stizu isto, tj obican prebace na express kada verifikuju porudzbinu. Spominjali smo to X puta. Elem, ako imaju telefone na stanju tj ako nema zastoja u isporuci stici ce. Ja sam porucio u nedelju, u sredu je poslat a u petak je bio na adresi u DE. Tako da bi trebalo da sve bude ok...

Vidim da sad moze da se poruci utorkom bez pozivnice. :) Ima li neko predstavu koliko bi ovi nasi na carini mogli da nas oderu i koliko bi mogla konacna cena da ispadne ako je 64gb 310e?

Verovatno previse, mislim da je sigurnija varijanta uzeti za ~370e na KP ako nemas nikoga da ti donese.
Ili da radis nesto kao Darko1290, narucis na mailboxde adresu ako imas nekoga u "komsiluku" u EU, tipa Hrvatska ili Madjarska blizu granice, pa odes kolima da ga pokupis. *******cija, znam...

Elem.. stigao malopre! ;)

Cyanogen vec imam na starom SGS1 tako da je poznato okruzenje, ali je ovaj ispeglan do maksimuma (doduse, galerija je uradila jedan FC kad sam probao da castujem fotku na TV, ali samo jednom.. :)).

Sutra idem u MTS po microSIM pa da mogu da koristim kao primarni telefon i sve istestiram.

Par pitanja:
jeste isprobavali neke druge teme.. koja valja? Hexo vs Holo?
koju verziju cyanogena imate, vidim da se pominje XNPH05Q? Ja sam danas dobio 2 OTA updatea, trenutna verzija XNPH44S.
iz vaseg iskustva jel ima potrebe za factory reset posle bilo kojeg updatea, zbog stabilnosti i sl?

Kraci review ide za koji dan, za sada su utisci veoma pozitivni!

44S je predposlednji,05Q je poslednji ota apdejt koji ces dobiti ubrzo.
Od tema probaj flux i neku od lolipop tema,ima ih brdo na playstore.
Ja furam CM12 nightly koji je rock stable pa mozes njega probati ako hoces.

Teme flux, trix, mianogen, great freedom...

Baterija je cini mi se jos bolja na XNPH05Q. Ako nije ponudio update na tu verziju, moze OTA zip da se skine(145mb), i da se on instalira. Ja koristim Hexo, mada mi je i Flux lepa. Nikad nisam radio factory reset nakon update-a i nikakvih problema do sada.

CM12S jako brzo takodje.

Inace ne vidim nikakvu razliku sa ovim MaxxAudio, isti mi je zvuk kao i pre. A swift keyboard sam odmah na disable :D

OneL+ grey tema dobro izgleda, lepe su ikonice, u kombinaciji sa nekom zgodnom pozadinom...

Nemam obicaj da pitam, a da prethodno ne prodjem detaljno temu, ali moram brzo da odlucim, a ovo sto procitah na poslednjih 30-ak strana kao i da nisam citao, sve mi se pomesalo...3AM je :D
Sorry ako je vec pomenuto, objasnjeno i unapred hvala ako neko nadje za shodno da odgovori...

1. Moram danas da javim da li hocu 64GB Sandstone Black za 350e...nov, u celofanu, ne znam da li je CN ili EU/worldwide(ili kako ih vec klasifikuju), znam samo da ne ide regularan punjac, nego mora onaj nastavak da se doda...nema garanciju, dobicu par dana da ga "cackam" i eventualno reklamiram...ako sam dobro sracunao, da ga porucujem regularno, kosta me 300e+shipping do negde+cimanje nekoga preko da mi ga posalje i sl.(ako platim karticom direktno, paypal samo kao posrednik, placam ili ne PP proviziju?) ali imam garanciju...koliko mi je ista bitna, da li se mozda neki HW problem javlja cesce od ostalih(ne racunam ono sto mogu odmah da uocim, poput tog zutog ekrana o kom se pisalo), bilo sta sto bi eventualno bilo problem ovde resiti? Dajte savet da uzimam ili ne :)

2. Nisam pratio/koristio CM vec nekoliko godina...kakva je podrska za root, ROM-ove, xposed moduli, modovanje, flesovanje, kerneli i sl.? Da li je neko "maltretirao" SW do iznemoglosti i jel bilo nekih problema? Koji je poslednji official, jel moze downgrade? Ima li aplikacija koje ne rade kako treba(negde je neko napisao da je TT imao "force close" pre update-a)...Ne smem sad ni da privirim na XDA, ostacu budan do ujutru :D

Hvala jos jednom...

Ixasao bi te oko 320e zato je ta tvoja cena od oko 350e veoma dobra.
Mislim da je najveca mana ovog telefona pot. zuti ekran u donjem delu displeja. Najlakse ces ga videti ako ugasis tab u chrome pa sklonis nav bar dugmice i polako gledas donji deo ekrana i menjas brajtnes. Probaj tako na sivu pozadinu a posle i neku belu.citati ovde :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2786802&page=70

Postoji jos jedan problem,valjda telefon moze da brljavi pri veoma brzom kuckanju poruka ili tako neka prica.. Vise se ni ja ne secam ;) znam samo da mu je ovo za displej najveca boljka..
uploadfromtaptalk1423620776161.png

Ovako otvoris samo bez nav bara.

2. Podrska je verovatno u samom vrhu. Tu neces imati nikakvih problema

Poslednja izmena:
Ovo za poruke nikad nisam cuo do sada :s Imas neki link o tome, cisto da vidim sta se pise? Realno nikad ni najmanji problem. Problemi sa ekranom su postojali ali to je davno reseno, dugo nisam ni na OPO forumu procitao da je neko dobio los primerak.

Sto se cene tice i slicno, 350 je ok cena za nov uredjaj. Ja uvek biram tu neku regularnu varijantu sa garancijom itd no ako nemas pa hajde da kazemo jednostavnu varijantu za porucivanje pitanje je isplati li se dati recimo 50e vise za regularan model sa garancijom.

Generalno telefon je vrhunski, pogotovo kada se i cena pogleda. Jasno je meni da ce uvek svako da hvali ono sto je on uzeo i slicno ali ovo je stvarno ako ne najbolji onda u top 3 recimo trenutno modela koji mogu da se uzmu gledajuci sta nude i koliko kostaju.

Ako bi ipak porucivao sam, 299e+slanje do negde u EU+dopremanje odatle do nas i to je to. Nema PP provizije nikakve.

Rootovanjem ne gubis garanciju, a podrska je na XDA ogromna, no o tome nek pise neko ko se igra sa time :)

Mislim da je za te pare bolje da uzmeš Sony smartband koliko vidim na KP imaš ih već za 25€. Ja sam koristio mesec dana Xiaomi samo bolje drži bateriju mada i Sony je sasvim ok punio sam je jednom na 4-5dana.

Nisam bas ubedjen da je bolja kupovina 25e vs 13e, 4 dana vs 30 dana baterija, i po meni lepsi dizajn i tanja narukvica od mibanda... uz to, jel sony radi sa ne sony telefonima, a ako i radi verovatno trazi gomilu nekog sony bloatware softwarea da se instalira...

Sinoc sam bas nesto kupovao sa ali-ja dolar su mi racunali 111 tako da dodjemo da ta Mi-band izadje oko 19 eura.
Sony sam koristio pa govorim iz iskustva radi na svim androidima 4.4 ili noviji instalira se samo Lifelog aplikacija i to je to. Meni licno Sony-jeva narukvica lepsa ipak je to i modni detalj, ali ukusi su razliciti.
A i da netupimo vise u temi o OnePlus-u o narukvici kompatibilne su obe.

Poslednja izmena:
Dajte neku temu o toj narukvici sony napravite da procitam utiske i impresije, razmisljam i ja da pazarim,cisto da vidim vredi li cemu

Sinoc sam bas nesto kupovao sa ali-ja dolar su mi racunali 111 tako da dodjemo da ta Mi-band izadje oko 19 eura.
Sony sam koristio pa govorim iz iskustva radi na svim androidima 4.4 ili noviji instalira se samo Lifelog aplikacija i to je to. Meni licno Sony-jeva narukvica lepsa ipak je to i modni detalj, ali ukusi su razliciti.
A i da netupimo vise u temi o OnePlus-u o narukvici kompatibilne su obe.

ok, naravno svaka ima svoje prednosti, ali dobra informacija da nesto slicno mi bandu ima za slicne pare, i da radi na svim telefonima, pa sad ko sta voli moze da bira...
btw nisam racunao evre na tu cenu, jer moze da se nadje za 15$ na akcijama...
i ko sto rece, da ne pricamo vise o gedzetima, zakljucak obe rade i obe su pristupacne :)

p.s. da, mogao bi marinac ili neko drugi da nesto napise o toj sonijevoj, posto se o mi bandu uglavnom sve zna, koje su razlike, prednosti, iskustva i sl.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima...
Telefon je CN verzija,nema CM oznaku na ledjima...jel postoji neka bitna razlika ili bilo sta na sta treba da obratim paznju?

Nema tu nikakve razlike, ja sam imao tu verziju, sve šljaka odlično i bez greške.

Moze u korisnicke opise,to je i namena teme. Samo daj sto vise informacija i posebno me interesuje baterija koliko izvlaci, domet itd.

@darko1290 dakle nakon update-a sve je ok, a baterija mozda i malo bolje... To me vec mami da kliknem instal...
Ni ja nijesam ni cuo ni osjetio ovo za brzo pisanje poruka, a koristio sam i stock i jos neke druge tastature... Trenutno koristim Flexy...

Neko pomenu i zut ekran pri dnu-to je bilo u samom startu, a moglo se rijesti tako sto se tel ostavi na direktnom udaru suncevih zraka pola sata...

Ja sam nakon nekih izvikanih flagship modela, odmorio sa OPO-m... Svaka preporuka, u mom slucaju za 64gb verziju...

Inace, sad mi sistem prijavljuje da nema update-a iako mi je juce prijavljivao update...

Ma znam no me chudi shto bi, dje nestade...
Kod tebe je sve ok za sada? Baterija?

Poslednja izmena:
Da da, sve kako treba. Prezadovoljan. Baterija kazem, cak mrvicu i bolja cini mi se. Oko 16h skinuo sa punjaca, trenutno 84%, 1h47min SOT.

Vrh Dno