Šta je novo?

OnePlus One

@enraged, zar kinezu ne mozes da kazes da napise da salje to i to lice (tj neki rodjak sa tvojim prezimenom)...

Mozes ti da mu kazes da ti napise ali nisu simpanze na carini, tesko da neko ima rodjake u Kini koji mu salju recimo mobilni fon, pa jos kad krenu svi da pisu ispasce da svako ima po nekog rodjaka u Kini.
Mozes da mukazes da ti napise, ali ti nece proci, nazalost.
Oni ce svakako da ti obracunaju a i to vazi do 70 eur, a telefoni pogotovu OPO nije toliko niti su oni glupi da to ne znaju.
Ja smao hocu da kazem svima da nisu glupi znaju mnogoooo, prate inace... ;)

Znači ti radiš na carini, ili neko blizak tebi.. :)

Ne bih komentarisao(ove insinuacije) :D

Drugar uzeo lenovo k 900 i procenili mu na koliko je platio, dzaba sta pise kaze proveravaju

Valjda ce se neki korisnik javiti da iznese utiske posle update i ovako vec dobrog telefona

Evo jedne slike slikane u 12 noću, sa Slow shutter. Update još nisam dobio, čekam. :)
2y4uda6y.jpg

Nije to loše... (pogotovu kad uporedim sa mojom fail Newman kamerom)

Elem, ako mi odobre ovi iz Pandawilla doplatu za drugi model, uzimam oneplus.

Valjda ce se neki korisnik javiti da iznese utiske posle update i ovako vec dobrog telefona

Pa ne znam da li ce ovde ali korisnici su vec pisali o update-u vecinom pozitivne stvari kao npr. kamera je poboljsana, ali su i dodali da je sad hard brick-ovanje mnogo lakse i da treba biti oprezniji prilikom flash-ovanja

Dobio sam invite za One Plus one... Sta ciniti? Jel se moze naruciti iz Srb? Jel ima neko iskustva?

Ako imaš nekog u zemljama sa spiska ko može da ti dopremi telefon naruči na njihovu adresu. Ima i drugih načina ali ovaj je najjednostavniji po meni.

Ako se ne snađeš i invite preti da ti propadne javi mi se, imam zainteresovane koji mogu da ga iskoriste.

Ne moraš invite claimovati baš odmah, imaš 24 sata od trenutka kada je poslat. Nakon što ga claimuješ vezan je za tvoj nalog na OnePlus.net.

edit: Članak sa zvaničnog foruma o načinu kupovine iz bilo koje zemlje u kome piše da adresa isporuke mora biti u jednoj od zemalja sa spiska: https://forums.oneplus.net/threads/...oneplus-one-from-anywhere-in-the-world.59184/

Poslednja izmena:
Registrovao sam se na forum tamo... Dal sam negde nesto pisao ili trazio ne secam se... Bitno je da sam se snasao i narucio sam 64gb black verziju :-D bice kod mene nadam se za oko 2 nedelje :) :) :)

Koja je cena ?

Dobio sam invite za One Plus one... Sta ciniti? Jel se moze naruciti iz Srb? Jel ima neko iskustva?
Ima varijante kako moze da dodje za Srbiju.
Kako si dobio invite ?
Invite dobijas po dva osnova jedan od same firme zavisno kad si se registrovao i drugi nacin je da ti neko da invite kad kupis dobijes tri nova invitea sad su dosli do cca 80000 clana(a ima dobrih ljudi na forumu, necu dalje pricati :) )
300$+ troskovi

Poslednja izmena:
U Srbiji sam, ali u Srb mi nije dao dao da kupim... Cena u Nemačkoj gde mi prvobitno stize fon je 300 eura (pricamo za 64GB varijantu - black). Za EU trziste je ta cena... Tako da, ako neko zeli da naruči, najvise se isplati ko ima nekog u US, jer je tamo najjeftinije, prosto :)

U Srbiji sam, ali u Srb mi nije dao dao da kupim... Cena u Nemačkoj gde mi prvobitno stize fon je 300 eura (pricamo za 64GB varijantu - black). Za EU trziste je ta cena... Tako da, ako neko zeli da naruči, najvise se isplati ko ima nekog u US, jer je tamo najjeftinije, prosto :)
Naravno da ti nije dao jer ima samo mozda 10-ak zemalja gde se moze naruciti jedna od njih je Nemacka, da u US je najjeftinije, ALI onda moras da se zezas da kupujes onaj prikljucak jer oni stavljaju prikljucak za struju po mestu slanja, za USA trziste je drugaciji od EU.

EDIT:
A evo i citat jednog clana koji je kupio i kinesku i internacionalnu verziju, za ono sto nama ovde treba ISTE SU, evo citata:

''Ja sam kupio kineza i internacionalnu verziju.Nema baš nikakve razlike, jedino ako kineza planiraš koristiti u sj. I južnoj americi, tamo ne radi na nekim mrežama.''

Naravno kinezu kazes da ti instalira CM11 i bez problema sve je isto, jedino ne mozes da koristis 4G u USA i Juznoj Americi i sto ne pise pozadi na poklopcu Cyanogen sve je isto i sluzice kod nas cak i 4G iako ga mi nemamo za sada.
Da jedino je cena za kineski malo veca, ali uskoro ce to da padne, pa ako neko ne moze da ceka pozivnicu i da se smara sa trasportom, ovo mu dodje kao isto samo ce malo vise platiti.

Poslednja izmena:
nakon što dobiješ invite, imaš claim period od 24 sata. kad poručiš uređaj, moraš napraviti nalog "u Nemačkoj" i distribucija ide do Nemačke. Odatle se distribuira dalje, ukoliko je u pitanju država u EU, uglavnom preko mailboxde.com, ali mislim da postoji izbor, da ne mora preko njih. Izabereš državu koju će proslediti aparat iz Nemačke, recimo Srbiju, i onda ti dušu uzmu na carini.

Meni je sestra od tetka na relaciji Beograd Bec pa bi moglo da ide preko Austrije. Pod uslovom da hoce da mi donese telefon :).
I interesuje me koliko izdrzi baterija ukoliko se ne aka previse ?

Poslednja izmena:
Zavisi od puno faktora. 3G/2G, wifi, gps, koliko je aplikacija u pozadini, trista čuda. Da li je toplo, hladno... Sve to utiče.

Tako da svako ima posebno svoje stand by stanje. Koje može da bude 2 dana, a može da bude i 5 dana.

Kad uzmeš telefon videćeš na svom primeru i postavci.

Ili ukratko, baterija je među najboljim na tržištu :)

jel neko može da baci link za kupovinu original clear case (ako uopšte može da se kupi negde trenutno), i za još neke za koje smatrate da su vredni pažnje/vremena/novca. hvala.

Zavisi od puno faktora. 3G/2G, wifi, gps, koliko je aplikacija u pozadini, trista čuda. Da li je toplo, hladno... Sve to utiče.

Tako da svako ima posebno svoje stand by stanje. Koje može da bude 2 dana, a može da bude i 5 dana.

Kad uzmeš telefon videćeš na svom primeru i postavci.

Kao sto sam uvek pisao pored razgovora , sms-a i internet. Igre me ne interesuju isto vazi i za drustvene mreze. Eventualno par korisnih aplikacija i mozda Viber. Nocu gasim fon.

Poslednja izmena:
dobio sam jos jedan invite. postoji li mogucnost da ga prodam?

Ili poklonim ako je neko zainteresovan? :D

Poslednja izmena:
Pa ako stignes da ga prodas nekom u narednih 24h, onda prodaj, a ako vidis da od toga nema 'leba, bolje pokloni nekom ko ce moci da iskoristi.

Vrh Dno