Šta je novo?

OnePlus One

Druže Zujka, izgleda da nisi dovoljno informisan o telefonu, a ipak se smatraš komeptentnim da komentarišeš ovde.
Oneplus.net/one je adresa gde možeš naći više informacija.
Ne znam šta da ti kažem - ja bih rado uzeo S5 da košta 300 EUR i zažmurio na njegove mane.

Lepo napisano ali ne,ni za 300 ga ne bih uzeo,ipak bih dodao i isao na nov S5 :)
Sad videh da za kupovinu ovog telefona treba neka pozivnica koja je 20 eura!!!Jel je to neki dobar vic ili sta?Jedino da mi daju tih 20 eura kao poklon ako npr kupim taj telefon.Strasni su i smesni zaista.

Cemu flejm... Ne treba da se placa pozivnica, mozes je dobiti od nekog od clanova na OPO forumu u nasem Threadu, dovoljna je registracija i da pitas... Jer sada idu pozivnice kao alva a i registracija na OPO sajtu ti je neophodna ako zelis preko oficijelnog sajta da narucis...

Mislim da zelis svojim izjavama namerno da isprovociras ostale clanove ovde, posebno sa insistiranjem na kupovinu S5... Verovatno je da nisi ni S5 imao prilike da drzis u ruci inace ne bi tako olako pricao hvalospeve o "kvalitetnoj" izradi istog...
HW je odlican u S5, TW je vrlo upitan i stvar licnog ukusa ali nikako ne moze da radi bolje od CyanogenModa, sama izrada telefona je klasu-dve ispod cene po kojoj se S5 prodaje... Ruku na srce ali zaista ima mnogo boljih i jeftinijih kupovina od doticnog S5, koji cak ostavljaju veci utisak premijum uredjaja...

Na kraju krajeva ovo nije tema o S5 ili S5 vs One+, tako da bi bilo lepo da rezija reaguje kod ovakvih padobranaca...

Poslednja izmena:
Komentarisem na osnovu cene,njegovog dizajna,i onoga sta nudi,i ne vredi tih 300+20 eura nikako.Tih para ne vredi.Ne provociram nikoga vec sam o tom modelu citao razne stvari,a kazem d ami se dizajn ne dopada i da tih para ne vredi.Kupujem dobar telefon pa gledam sve moguce top modele kao potencijalnu kupovinu,pa da kazem i o ovom modelu moje misljenje,dizajn mi je zaista jako iritirajuci.

Poslednja izmena:
ček bre, kakve romove i fixeve? pa on out of the box ima nabudženi cyanogen. ne postoji bolji stock rom danas od tog koji ima OPO. to je i poenta kad kažem da ima najbolji softver. kakve servise na samsungu? mahanje rukama i brojanje koraka?
za garanciju se slažem ali zbog toga S5 ne može biti bolji telefon, može da bude bolja kupovina.
Mislio sam na fix za kameru koja je na CM relativno loša (S5 zaista pravi bolje slike i video). Čitač otiska i te "health" zezalice nemaš na 1+1 (nekome je i to razlog za kupovinu :smash:).
Ja sam izabrao - ako ne nađem S5 za te pare (ispao iz kamiona i slično ;) ) posle Nove Godine naručujem OPO :)

bolja je kamera na S5, nema tu priče. samo što ja stvarno mislim da je to jedina realna prednost samsunga, vs bar 5 ogromnih kod kineza :)

Komentarisem na osnovu cene,njegovog dizajna,i onoga sta nudi,i ne vredi tih 300+20 eura nikako.Ni u snovima tih para ne vredi.
Imaš pravo na svoj stav i mišljenje - respect.
O dizajnu nije umesno pričati - to je stvar ukusa.
O tome šta nudi - pa nudi hardver koji se ugrađuje u 10% najboljih uređaja danas.
takvom logikom nijedan telefon danas ne vredi onoliko koliko košta i mi ne bismo trebali da ih kupujemo već da pljujemo po proizvođačima.

O tome šta nudi - pa nudi hardver koji se ugrađuje u 10% najboljih uređaja danas.
takvom logikom nijedan telefon danas ne vredi onoliko koliko košta i mi ne bismo trebali da ih kupujemo već da pljujemo po proizvođačima.

+1

U tome i jeste caka jer su proizvodjaci a i mi kupci postali previse "alavi" i zato je tako kako je...
Cena za One+ je i vise nego korektna, i realna... Mada takva cena im za sada ne stvara previse profita, ako i stvara uopste...

Stvara im dovoljno profita. Koja firma radi a da ne stvara dobit?

Ako ništa ovaj uspeh mogu da računaju kao ulaganje u marketing jer su sada koliko toliko poznati u svetu.

Vidite da najavljuju da će naslednik već biti "nešto ispod" 500$, vreme je da povećaju profitnu maržu. Što najgore ja sam bacio oko na oneplus two :)

Poslednja izmena:
Da nemaju profita ne bi bili u bizinisu, budi siguran! Samo što je on manji nego kod ostalih (dobro, manje su i količine i investicije u razvoj, no to je druga priča).
Razlika u ceni upravo pokazuje koliko kupci (na primer) Samsunga plaćaju marketing, razvoj, distributivni lanac.
One Plus to radi na drugi način - bez marketinga (viral sa pozivnicama im se primio), bez distribucije (svi telefoni idu skoro pa direktno iz fabrike) i sa nešto manjim profitom.
1+2 neće moći da bude tako povoljan, to sam siguran.

Inače, fora sa pozivnicama je namerno odabrana i da bi se kontrolisao odnos ponuda/potražnja - i to im je pošlo za rukom (donekle :mad:)

Poklanjao sam ja invite. Tad kad sam ga dobio. I jos neko je pre. To je najmanji problem. Opet neki trolovi koji bi da pljuju sve zivo. Ne pomazu ni sebi ni drugima. Osim sto hrane svoj ego. Sto se OPO-a tice ja sam uzeo G2 jer nisam mogao resiti dostavu za OPO, a fon mi je trebao jer mi je z1 riknuo. Dobio sam invite na forumu, poklonio ga ovde i to ne to. U ovom trenutku ne vredi vise od 360e zbog novijih SOC, ali jasno je h momentu kada je uzasao, realna vrednost mu je bila 600e (da nosi ime neke velike korporacije, jer se marketing, teh. podrska i sl. moraju platiti da bi bilo isplativo). Zato dosta nedovrsenih ljudi. Ako imate novac, kupite sta VI mislite da je najbolje. Forum moze sluziti samo za savete, ideje itd. Svako nece neko ubedjivati nekog da je ovaj tel. bolji od drugog. Na osnovu informacija moze se rezonovati sta kome bolje odgovara.

Stvara im dovoljno profita. Koja firma radi a da ne stvara dobit?

Sony android divizija 2014 :d

Ma naravno da zaradjuju prodajom OPO ali ne mnogo, oni su se izreklamirali za dzabe prakticno, sve preko neta, IT sajtova.. i to uglavnom forsirajuci drzak marketing - unistavanje drugih telefona, aludiranje na primetno nize cene/razliku u ceni i hardver.. njima i nije bio cilj da jure sad tamo neki samsung sa brojkama (ili meizu/xiaomi) nego da urade nesto novo i da se probiju na laksi nacin :)

Ako gledaš dizajn ne razumem zašto razmatras Samsung s5 kao kupovinu? Da si rekao iPhone pa i da te razumem...
Sto se tice OPO telefona, i dalje sam impresioniran koliko taj telefon nudi za ove pare. Ja na njega gledam kao na nexus 5- vanilla android iskustvo, koji ima vrhunsku bateriju a košta praktično isto. Sto se tice garancije jeste rizik u slučaju kvara, ali zar nije tako da većinom telefona, pogotovo sa ovim trange frange garancijama bez fiskalnog računa....

Sony android divizija 2014 :d

Zato što je ta divizija samo deo multinacionalne kompanije. Tamo se profit računa na samom vrhu kada se saberu sve divizije, čak po nekada strategijski jedna divizija radi lošije i sa gubitkom na račun ostalih uspešnih ako je to način da se dostignu dugoročni ciljevi

@Sreten

Nisam ni uzeo u razmatranje S5, baci pogled u šta da kupim temi (g2/one+, eventualno z2)... Bilo koji fon sa "imenom" da pazarim ne bih uzimao sa "tange frange" fiskalnim, jer kupujem preko grane u proverenom lancu prodavnica tako da bih imao dosta lakšu realizaciju garancije, mada i to nije toliko relevantno... Još ništa nisam odlučio alii zbog te garancije najviše oklevam u vezi One+

Poslednja izmena:
kad sam već ovde - zna li neko u čemu je fora sa ovom "Blask Friday" najavom?

@Sreten

Nisam ni uzeo u razmatranje S5, baci pogled u šta da kupim temi (g2/one+, eventualno z2)... Bilo koji fon sa "imenom" da pazarim ne bih uzimao sa "tange frange" fiskalnim, jer kupujem preko grane u proverenom lancu prodavnica tako da bih imao dosta lakšu realizaciju garancije, mada i to nije toliko relevantno... Još ništa nisam odlučio alii zbog te garancije najviše oklevam u vezi One+
Od ta 3, prvo OPO pa G2, Sony u najsirem luku obidji. Imas i g3 kao opciju mozda.

Poslednja izmena:
@Sreten

Mislio sam na zujku, posto je on povezao S5 sa recju dizajn sto nikako ne ide jedno sa drugim. Sto se tice garancije, ja sam prihvatio taj rizik jer pratim OPO forum i nisam video da je neko prijavljivao hardverske probleme, i iako su se zalili neki na taj yellow band na ekranu, vecina nema taj problem, ukljucujuci i mene. Siguran sam i da bi neka reklamacija mogla da se realizuje jer je magacin u Nemackoj, da je Kina verovatno bi to dodatno komplikovalo stvari.

Opo je poravio taj problem sa zutim ekranom posle prve serije.

Zanimljiva anketa: LINK.
Ko hoće, može da glasa.
Može i Zujka da vidi šta misli svet o 1+1 ;)

Meni samo pakovanje, i sva ta paznja oko dizajna usb kabla i punjaca vredi skoro pola one+ one telefona

Zvanična najava je negde Q2-Q3 sledeće godine, što je dosta širok raspon.

Ja sam imao par sasvim ok modela, pocev od HTC Sensation XL, HTC One X+, S3, S4, Lenovo S860, Lenovo P780, jako kratko S5 (koji mi se nesto nije dopao), Z2 i sada iPhone 6...
Prije dva dana sam se malo druzio sa OnePlus One-om crnim od 64gb... Meni se bas dopao po svakom osnovu...
Vec nagovaram komsiju koji ga ima da mi ga proda, tj da mu dam ip6 uz njegovu doplatu... Jedino sto mu je u Podgorici cijena 400€ (***, ne znam ima li ih 10 ovdje)...

@BenDoverMNE
Ja u PG ne znam 5 ljudi da ima Nexus 4 ili 5 a dje Oneplus one, to je vec egzotika.

Ja sam sa S5 prešao na 1+, i nisam se pokajao.. Sve ono što S5 nudi a 1+ ne, meni do sad nije zatrebalo. A što se dizajna tiče, razumem poređenje sa iP6, ali S5 tu nema šta da traži.

Vrh Dno