Šta je novo?

OnePlus One

Nije mi jasno zasto niko ne koristi eksponent u oznacavanju nove generacije telefona? U ovom slucaju to bi bilo: 1+1[SUP]2[/SUP], 1+1[SUP]3[/SUP], 1+1[SUP]4[/SUP], 1+1[SUP]5[/SUP] ili recima OnePlus One[SUP]2[/SUP], OnePlus One[SUP]3[/SUP], OnePlus One[SUP]4[/SUP], OnePlus One[SUP]5[/SUP]. Nije tesko razlikovati novi model (za razliku od onog HTC One uz radni naziv telefona = facepalm.jpg) a zadrzava se originalni naziv.

OnePlus Two, OnePlus Three, OnePlus Four, One Plus Five je nevidjena glupost ali verovatno ce smisliti novu oznaku posle dvojke, cime se gubi na prepoznatljivosti brenda.

Poslednja izmena:
Inace za korisnike 1+, kakva je situacija momci za vas koji ste skoro uzeli fon? Jesu li resili probleme sa yellow band-om na ekranu i problem sa digitizerom (izolacijom) zbog koga ekran nije reagovao bas najbolje? Kakva je situacija sa CM11s-om, da li jos uvek pati od decijih boljki ili su mahom vecinu stvari ispeglali?

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam ni imao navedene probleme sa mojim primerkom. Rom je stabilan, od 38R update-a nema nikakvog laga, curenja baterije i slično. Optimizacija baterije je sjajna. Za 7-8 sati opadne 1-2% što je identično Sony Z2 koji sam koristio u prošlom periodu.

Inace za korisnike 1+, kakva je situacija momci za vas koji ste skoro uzeli fon? Jesu li resili probleme sa yellow band-om na ekranu i problem sa digitizerom (izolacijom) zbog koga ekran nije reagovao bas najbolje? Kakva je situacija sa CM11s-om, da li jos uvek pati od decijih boljki ili su mahom vecinu stvari ispeglali?

Moze li malo vise detalja... Skoro pa sam dogovorio da mijenjam svoj iP6 za Oneplus One od 64gb i doplatu...

Upravo sam dvadesetak minuta chachkao one i odusevio me...

Ja koristim lollipop rom, pre alpha. Rom je u potpunosti funkcionalan, za sad nisam primetio ni jedan bug. Baterija drži odlično kao i ranije, a problem sa ekranom se ne javlja od kad koristim flip case. Sad samo čekam zvanični cm12, pre toga ColorOS, tj samo da omoguće multirom support.

Kod mene ima malo zutila, ali da nisam procitao da treba da gledam i trazim mislim da ne bih primetio, a sa digitizerom ama bas nikakvih problema.

Jako ruzan telefon,bar na slikama.
Koja mu je cena po oglasima?
Ako je nov od 330 do 385 eura bolje za te pare uzeti nov S5,to je moje misljenje naravno.

Ono o cemu sam pricao za Yellow Band i losu izolaciju digitizera/"softverskih problema sa ekranom"....Evo kako je jedan od vlasnika resio i pokazao na forumu... mada vrlo moguce je da to bilo samo kod prvih serija i da su (nadam se) resili na poslednjim...

https://forums.oneplus.net/threads/...-hint-it-was-never-a-software-problem.186235/

@Zujka
Barem gde sam trenutno S5 nema sanse da se nabavi u pouzdanim radnjama ispod 450e...

Meni je licno dizajn OPO-a lep (za razliku od "flaster" fore kod Samsunga) i mislim da ostavlja mnogo bolji utisak izrade i pouzdanosti u ruci od S5-ice, ali je telefon glomazan...

Poslednja izmena:
Imam utisak da ce ova tema sada da eksplodira, jos ako uskoci par ljudi koji tradicionalno gaje simpatije prema Samsungu... -_-

Svako ima pravo na svoje misljenje naravno,ali reci da je S5 los i ruzan meni ne pije vodu,jedino oni koji ga nisu nikada koristili niti mogu da ga kupe.
Ovaj model ima o.k specifikacije ali mi je dizajn telefona jako ruzan.

Pogotovu oni što ne mogu da ga kupe? Lol, kakav forum.

Novac imam ali 380 eura za ovaj model je previse jer tih para ne vredi.

А колико вреди?
И на основу чега одређује колико који фон фреди?

"Ukus je u oku posmatrača"
:)
Subjektivni osećaj dizajna je veoma lična stvar i stvar navike. Kako današnji telefoni svi liče jedan na drugi, razliku prave detalji ili materijal od koga su napravljeni. Čak je i Samsung to shvatio i sada pravi modele od malo boljih materijala koji daju "premium" osećaj u ruci.
Porediti 1+1 sa drugim modelima a ne uzeti u obzir razliku u ceni lako dovede u zabludu.
Moje mišljenje je da on prosto i apsolutno vredi para koliko košta i da mu u tom cenovnom rangu nema premca u svakom pogledu.
S5 je u celini bolji telefon, ali košta 50% više.
Jedini pravi takmac mu je G2 (tek nešto skuplji), ali je on opet model od skoro 2 godine (ako se ne varam).
Cena u EU za model od 64GB je 300 EUR + 10 EUR za dostavu u nekim zemljama.
Ono što još uvek ne znam je da li se i na njega (online kupovina) može skinuti PDV (VAT, IVA, UFA, MwSt...), čime se dobija nekih 30 EUR nazad...

Da je 300 eura nov sa garancijom od 64 GB onda bi bilo o.k.
Pa na osnovu kvaliteta kamere,ekrana,ali i dizajn je vazan.Naravno i brzine u radu.

Pa brži je od svih androida danas. Ekran ima jedan od najtačnijih. Kamera dobra. 3 giga rama, vrhunski rom, baterija zver. 300€? Hahaha. mislim toliko i košta ali ni za 400 i kusur ne postoji bolji Android.

@machor zašto misliš da je S5 bolji?

Poslednja izmena:
Čak je i Samsung to shvatio i sada pravi modele od malo boljih materijala koji daju "premium" osećaj u ruci.

Nije Samsung shvatio to nego da je konkurencija nikada jaca i da vise ne mogu da im prolaze telefoni sa takvim dizajnom/materijalima, to je sve bilo lako i moglo je da prodje dok nisu imali konkurenciju u android segmentu (sto je trajalo sigurno 2-3 godine) :) Samsung je skoro uvek imao kvalitetno izradjene telefone (imao sam ih nekoliko a i dosta ljudi iz mog okruzenja, setite se samo odlicnih telefona X, D, E serije npr), cak i pored toga sto su bili od plastike ali nije ni svaka plastika ista, ranije su ti materijali bili za 5 klasa bolji uz mnogo bolji dizajn a onda su videli da bi prodali desetine miliona telefona i da su od kartona pa su resili da stede na materijalima (a i dizajnerima :d), mozda ne zvuci tako ali i 1$ da ustede po telefonu na svu tu kolicinu za 3 godine.. to je mnogo para.

Sada to vise ne prolazi, cak i kinezi prave sjajne telefone za manje para, ostali poznatiji proizvodjaci su se trgli a samsung pokusava da se takmici sa jabukom koja opet ima mnogo tvrdje jezgro fanova i kupaca (iako samsung ima daleko vise fanova i korisnika od ostalih android proizvodjaca) tako da su se nasli u za njih cudnoj situaciji nego do pre pola godine - profit i prodaja opadaju i pored ogromnih ulaganja u marketing, konkurencija sve jaca a jabuka svejedno belezi rekorde prodaje iako je Note 4 hardverski najjaci uredjaj danas :)

Poslednja izmena:
@Zujka - telefon sa 64 Gb košta 300 EUR, pročitaj moj post gore :)
@Vojkan - Koristio sam oba (na po pola sata, dobro sad... :d). Ma koliko mrzeo TW, u S5 su ga baš izbrusili. Kamera na S5 je bolja, servii sa kojima dolazi pružaju više "out of the box" (nisu svi spremni da odmah po otvaranju kutije rutuju telefon i ubacuju ROM-ove, kernele, Xposed, fixeve i svašta nešto :type:), after sales podrška za 1+1 praktično ne postoji i to me najviše brine (servisi, delovi, garancija).
Sve ovo su moji razlozi - dozvoljavam da različiti ljudi imaju različite potrebe i očekivanja. Opet kažem za te pare nema konkurenciju. Tačka. :)

EDIT: eto, za 300 EUR bi čak i Zujka progutao sve nedostatke 1+1 i odustao od S5 :D :D :D

Poslednja izmena:
Ne, 320 je cena sa dostavom i ne podleze PDV-u u Evropi jer se OPO telefoni salju iz dva lagera-jedan je u Nemackoj drugi u Britaniji ako se ne varam (ujedno im je i jedan od "glavnonja" tamo)....

Telefon vredi i vise od 400e jer realno na papiru nudi mnogo vise od bilo kog modela do 500e. "Jedino" je nepoznato (novo) ime ovog proizvodjaca i to ostvarivanje garancije razlog zbog koga treba razmotriti da li se vredi upustiti u kupovinu ovog telefona... I to je sasvim na vama...

Po onome sto sam imao prilike da procitam i razgovaram sa vlasnicima istog, kako ovde na Bench forumu tako i na OPO forumu u "ex-YU" temi, kupovina definitivno vredi rizika i svi su odusevljeni istim...

Mislim da to Exodus i Sreten mogu da potvrde, cak i njima najvise mogu da poverujem jer su imali iskustva sa Android uredjajima... Posebno Sreten koji je posedovao Nexus 5, Z2 i sada One+ i tvrdi da mu je definitivno najbolja opcija... Vanilla Android N5 (+ dodatne opcije) + odlicna izrada i premijum osecaj Z2 ~ One+...

Doduse sigurno je da uredjaj nije bez mane i ne treba ih nikako zanemariti ali uzevsii u obzir da je posedovao N5 (koji imam sada) i Z2 (koji me interesuje kao potencijalna kupovina) i da ga je One+ naterao da proda Z2 jer nudi kombinaciju navedenih uredjaja dovoljno govori o tome...

Po ceni od 320e (ko je u mogucnosti da ga nabavi po istoj) tesko je prigovoriti uredjaju jer moze ravnopravno da se u svakom pogledu nosi sa bilo kojim uredjajem (u skoro svim segmentima hw/sw/izrada) do 500e.

Pitanje je samo da li je neko spreman na rizik da ako nesto rikne ne moze da servisira vec bi trebao da kupi nov uredjaj... Support/RMA je nepostojeci nazalost...

Poslednja izmena:
@Zujka - telefon sa 64 Gb košta 300 EUR, pročitaj moj post gore :)
@Vojkan - Koristio sam oba (na po pola sata, dobro sad... :d). Ma koliko mrzeo TW, u S5 su ga baš izbrusili. Kamera na S5 je bolja, servii sa kojima dolazi pružaju više "out of the box" (nisu svi spremni da odmah po otvaranju kutije rutuju telefon i ubacuju ROM-ove, kernele, Xposed, fixeve i svašta nešto :type:), after sales podrška za 1+1 praktično ne postoji i to me najviše brine (servisi, delovi, garancija).
Sve ovo su moji razlozi - dozvoljavam da različiti ljudi imaju različite potrebe i očekivanja. Opet kažem za te pare nema konkurenciju. Tačka. :)

EDIT: eto, za 300 EUR bi čak i Zujka progutao sve nedostatke 1+1 i odustao od S5 :D :D :D

Lepo napisano ali ne,ni za 300 ga ne bih uzeo,ipak bih dodao i isao na nov S5 :)
Sad videh da za kupovinu ovog telefona treba neka pozivnica koja je 20 eura!!!Jel je to neki dobar vic ili sta?Jedino da mi daju tih 20 eura kao poklon ako npr kupim taj telefon.Strasni su i smesni zaista.

Ne treba ti.. Invajt pokupiš tamo na forumu za 15min. Taj što prodaje Invajt ovde na forumu je legenda

ček bre, kakve romove i fixeve? pa on out of the box ima nabudženi cyanogen. ne postoji bolji stock rom danas od tog koji ima OPO. to je i poenta kad kažem da ima najbolji softver. kakve servise na samsungu? mahanje rukama i brojanje koraka?
za garanciju se slažem ali zbog toga S5 ne može biti bolji telefon, može da bude bolja kupovina.

Nazad
Vrh Dno