Šta je novo?

OnePlus One

Baterija mu je vrh. Ja ga napunim uveče, preko dana stalno uključen wifi i brightness na pola, uz puno slanja mailova, upotrebe Skajpa, čitanja vesti, itd.

I onda uveče dođe ultimativni test baterije - dam sestričini fon i ona mu dva sata dušu vadi sa nekim igricama :)

Nakon svega lagano ostaje 20% baterije oko 22h uveče.

Jel cena i za EU vazi u USD, mislim na 64GB 350$?

U EU ti je oko 300 EUR (+10-tak za shipping)
Proveri na npr: oneplus.net/de

Steta kako nema bolju kameru samo. Sve ostalo je na vrhunskom nivou. Poslije nexusa4 rekao sam sl tel mora da ima bas dobru kameru.

Kako nema bolju kameru, kad ima bolju od N5 i tu je u rangu sa ostalima flagship telefonima, a jedino je lošija od Samsunga, mislim svi su lošiji od Samsunga. Svakako je bolja od krša na N4. Barem 11 puta. Čak je bolja i od N6 čini mi se, ipak je to Motorola.

^^
Zasto? Odlicna je i kamera. U uslovima gde ovaj fon napravi losiju fotku, ni najbolji android nece napraviti znacajnije bolju (osim ako nisi pixel peeper pa fotke gledas iskljucivo na 100% :p )

Poslednja izmena:
Kako nema bolju kameru, kad ima bolju od N5 i tu je u rangu sa ostalima flagship telefonima, a jedino je lošija od Samsunga, mislim svi su lošiji od Samsunga. Svakako je bolja od krša na N4. Barem 11 puta. Čak je bolja i od N6 čini mi se, ipak je to Motorola.
Koliko vidim na ovom anand testu oni tvrde da nexus 5 ima bolju kameru..

However, the OnePlus One is far from perfect. While the hardware is great for the most part, the camera and the camera experience are deeply disappointing. While the Nexus 5 didn’t have the best camera in the world, it managed to ship with some sort of noise reduction and hot pixel removal to improve final image quality. The OnePlus One shipped with approximately none of these things and a rather painful camera application. While one can get by with using this application, it’s much easier to use Google Camera instead of the Cyanogen camera. Despite this and updates to add image processing, I’m still not all that impressed by the camera. This update has also made it effectively impossible to take photos off-hand in low light, as the 1/6 second shutter speed is far too long for a camera without OIS.

Poslednja izmena:
Sta god da su zabrljali sa apdejtom, ispravice. Nijedan smartfon nije dobio toliko softverskih unapredjenja ove godine kao 1+1. Zato i vredi.

Nista nije zabrljano apdejtom. Bar ja ama bas nijedan problem u radu nemam. Kamera? Solidna. Ne znam kakva je na N5 pa ne mogu da poredim. Ova pravi u nekim situacijama cak i malo bolje slike od L920 po danu. Nocu je Lumia i dalje bolja.

Jeste kamera krs na nexusu 4, i toliko sam finih trenutaka propustio da zabiljezim zbog kamere. Po ovom testu sto kaze fkloznica nexus 5 ima bolju kameru. Ne znam je li pametno cekati nasljednika ovoga tel ili ovaj kupiti jer za cijenu koju ima nema boljeg. Ali opet ocu kameru npr u rangu 930, nisam profi nego amater, znaci izvadim tel i slikam i da to bude korektno.

Poslednja izmena:
Tu vrstu "korektnosti" ces svakako da dobijes. Ima na netu mnogo primera kako kamera radi i mislim da je sasvim ok za tu svakodnevnu upotrebu. Ko ocekuje 1020 ili 808 neka zaobidje...

@fkloznica, kažu da CM kamera nije dobra, ali da se sa Google kamerom stvari popravljaju.
:)
To je politički korektan način da se kaže da je kamera šit.
:(
Mada, ja bih to postavio u ravan očekivanja / datih novaca.
:smoke:

Ma gde je bre losa kamera, mozda joj fali OIS za LL ''uz ruke'' ali sve je to danas na androidu slicno, male su razlike, bitno je da je kamera pri vrhu klase i da nije polu-fail kao htc kamere.

Gledam fotke i ne vidim da zaostaje za ovim sa kojima su je poredili... Što kaže hsv šteta što nema ois, i šteta što nisu stavili Nexus hdr fotke u poređenje

@hsv.stoned - nemo' se vređamo (imam HOX i ništa mi ne fali njegovoj kameri)!
:d
Taj OIS čuvaju za 1+2
;)

Evo ja sam dobio danas Oneplus One 64 gb verziju stavio update 44. Prelazim sa G2 i mogu vam reci da radi stvarno super. G2 je radio odlicno ali mi je falilo jos da bude ovakva kamera kao i na Oneplus, jednostavno brze i bolje opali sliku naspram G2

Zutila na ekranu i tih drndi nemam. Radi bas onako po mom idealu odlicno.

Nek' te lepo služi.

Sve nas je više... :)

Moze li se pretpostaviti kolika ce mu biti cena pred izlazak dvojke, i kada ce to biti?
Tnx

Mislio sam da li se ocekuje da ce pasti cena sadasnjem modelu ali shvatam sada da je glupo pitanje. Nema ta cena gde dole da ide.

Gde cete menjati bateriju u Srbiji kada rikne? S obzirom da nije odvojiva?

Ko kaze da nije odvojiva? Realno nikad ni na jednom telefonu nisam imao problem sa baterijom ni posle par godina, ne verujem ni da cu na ovom. No maska se skida, bateriji se lako pristupa, poruci se sa interneta druga i to je to. Ali sam 99% siguran da nikakvog problema sa baterijom nece biti.

Koliko znam poklopac moze da se skine. Jeste da je baterija zalepljena? ali makar nije komplikovano doci do nje.. :)

Sto se tice batetije,sigurno orginalna moze da se naruci na aliexpresu,ako ne sada onda u skorijoj buducnosti

Cisto informativno za sada. Jel salju u Srbiju i Bugarsku?
Cenim da u Bugarsku nema dazbine kao sto kazete da nema u Nemacku (cena telefona+postarina)?
Mislim da ce mi to biti sledeci mob, ali verovatno pocetkom sledece godine...

Ne salju ni u Srbiju ni u Bugarsku. Imas na sajtu listu zemalja u koje se salje.

U Srbiju još ne šalju. Ima nekih kombinacija sa Deutsche Post, ali ja to smatram skupim. Koliko znam, ni u Bugarsku ne šalju.

Video sam ali reko mozda ipak....
Bar imam vreme da smislim sta i kako :D
Kao i vecina ovde, NE vracam se na Samsung :D

Telefon je fantastican za te pare i treba ga juriti za tih 320-330€. Sve preko 350 mislim da ne vredi. U krajnjem slucaju naruciti sa Pandawilla dok jos moze ovo sa povracajem carine/pdv-a.

OPO2

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416582578998.png
    uploadfromtaptalk1416582578998.png
    435.6 KB · Pregleda: 195
Vrh Dno