Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Da li je neko primetio od update-a na A12 telefon nema "Direct call Widget" , u stvari uopšte nema nijedan widget od aplikacije Contacts (Googl-ove).

Takođe MTS kao da nema podršku za VOLTE uslugu za ovaj telefon, ne postoji opcija u podešavanjima da se upali Volte, niti mogu da koristim
internet dok sam u pozivu, opcija da upalim data transfer u toku poziva je zasivljena.

Da li još neko ima sličan problem ili neko zna rešenje za ovo, pisao sam MTS-u kažu da telefon ne podržava VOLTE (mislim da to nije tačno....) ?

Inače Nord 2 je odličan telefon u svakodnevnoj upotrebi, baterija je takođe odlična .

Da li je neko primetio od update-a na A12 telefon nema "Direct call Widget" , u stvari uopšte nema nijedan widget od aplikacije Contacts (Googl-ove).

Takođe MTS kao da nema podršku za VOLTE uslugu za ovaj telefon, ne postoji opcija u podešavanjima da se upali Volte, niti mogu da koristim
internet dok sam u pozivu, opcija da upalim data transfer u toku poziva je zasivljena.

Da li još neko ima sličan problem ili neko zna rešenje za ovo, pisao sam MTS-u kažu da telefon ne podržava VOLTE (mislim da to nije tačno....) ?

Inače Nord 2 je odličan telefon u svakodnevnoj upotrebi, baterija je takođe odlična .
Ovo prvo, vjerovatno je do Oneplus Launchera, svakako ima neka ogranicenja, tipa za shortcutove i sl. Probaj drugi.

Ovo drugo, vjerovatno kao i kod Pixela, onemoguceno u nepodrzanoj zemlji na nepodrzanoj mrezi. Isto kao sto nemas opciju za 5G u podesavanjima, nego moras neke akrobacije raditi.

Probaj ovo pa javi:

Prilozi

• Screenshot_2023-01-24-10-58-27-57_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-01-24-10-58-27-57_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    126.3 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Kakve akrobacije?
A što se tiče ovog drugog, imaš nešto ovog tipa u attachu

Prilozi

• Screenshot_2023-01-24-11-21-41-92_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    Screenshot_2023-01-24-11-21-41-92_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    24.3 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_2023-01-24-11-28-06-92_b783bf344239542886fee7b48fa4b892.jpg
    Screenshot_2023-01-24-11-28-06-92_b783bf344239542886fee7b48fa4b892.jpg
    59 KB · Pregleda: 22
Ovo prvo, vjerovatno je do Oneplus Launchera, svakako ima neka ogranicenja, tipa za shortcutove i sl. Probaj drugi.

Ovo drugo, vjerovatno kao i kod Pixela, onemoguceno u nepodrzanoj zemlji na nepodrzanoj mrezi. Isto kao sto nemas opciju za 5G u podesavanjima, nego moras neke akrobacije raditi.

Probaj ovo pa javi:
Za widget, našao sam alternativu (neki app za direct call samo), a što se tiče VOLTE podešavanja, nisam uspeo (mislim da ima veze sa update-om, malo sam guglao i vidim da od nekog prethodnog update-a ne funkcioniše).

Kakve akrobacije?
A što se tiče ovog drugog, imaš nešto ovog tipa u attachu

Kod mene ne postoji opcija za 5G uopšte.. kod kog operatera imaš karticu ?
Screenshot_2023-01-24-12-03-44-82_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
Za widget, našao sam alternativu (neki app za direct call samo), a što se tiče VOLTE podešavanja, nisam uspeo (mislim da ima veze sa update-om, malo sam guglao i vidim da od nekog prethodnog update-a ne funkcioniše).

Kod mene ne postoji opcija za 5G uopšte.. kod kog operatera imaš karticu ?
Screenshot_2023-01-24-12-03-44-82_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg

Da se nadam da će od nekog sledeće update-a da poprave, pisao sam i zvanično njihovom supportu (pre 5-6 dana), još ništa nisu odgovorili.

To je Google Play System update, ne znam sto to postavljate, nema veze sa Oneplus-om i njihovim update-om.

Kad smo kod toga, šta treba da stoji u Oxygen updateru, full ili incremental update? Nemam nikakve custom romove i slično

. . .
Mada tu je i S22 koji je sličan a ima neke bolje stvari, ali i lošije kao što je baterija. Možda snapdragon varijanta radi ok. I jeftiniji je, i to dosta. Za tu razliku bih dopunjavao bateriju ako treba. Dosta su ispeglali softver, sa android 13, oneui 5 moj službeni krš od A12 je bukvalno procvetao, performanse bolje za 50%. Kontam i da na S22 sve dosta bolje radi sa A13 OneUi 5.

Uglavnom ne menjam ja ovaj Nord dok god radi ovako dobro :)
S22 sa SD-om i sa Exynosom je ista stvar potpuno. Razlika 1-3% u trajanju beterije na strani SD-a sto je totalno beznacajno. Imao sam obe verzije i znam o cemu govorim.
Ko zeli da mu baterija na S22 traje duze trebalo bi da drzi non-stop ukljuce Battery Saver mod sa odrerdjenim aplikacijama koje ce da mu rade u pozadini (da da dozvolu a druge ce se same "uspavati") i da smanji belinu na ekranu (ima u drop meniju bas opcija za to) i eto resenja!

znam o cemu govorim.
Najjači argument na internetima. Ne znam čemu služe ovi saveti za poboljšanje baterije na Samsungu na Nord temi ali avaj...

Videh da je u Indiji krenuo A13 na Nordu 2t pa će valjda "brzo" i kod nas. Jel vam sad stižu regularno? Jedno vreme je bio zastoj

Receno je kada na Nord 2T izadje A13 da ce trebati 1-2 meseca preko toga da na obicnom Nordu 2 izadje isti update. I ono sto je na Nord 2T je jos uvek test fazi.

• 1st December: Beta program starts
  • 13th January: first stable build (C.23 for India)

Šta vama koji imate dvojke a kupili ste ih u zvaničnoj prodavnici piše ko je ovlašćeni serviser?

Najjači argument na internetima. Ne znam čemu služe ovi saveti za poboljšanje baterije na Samsungu na Nord temi ali avaj...

Videh da je u Indiji krenuo A13 na Nordu 2t pa će valjda "brzo" i kod nas. Jel vam sad stižu regularno? Jedno vreme je bio zastoj
Gde se žurite sa tim update-om, realno u krajnjoj regularno - korisničkoj upotrebi nema razlike.... :-D

Meni fercera odlično na 12-ici, sve lepo podešeno, ne bih menjao... Mora ipak da se radi factory reset pa posle sve nanovo...

Ja sada u Hungariji i uzeo njihovu T mobile (telekom) mrežu. Jedino 5G mreža ima vodafone. A yetel i moja ne. A, pojavilo se u opcijama šta hoću da koristim. 5G/4G/3G.. isključio sam 5G. Sada je na 4G/3G.. i radi posao. I isključio Volte calls.
Imam i wifi calling na off je

Gde se žurite sa tim update-om, realno u krajnjoj regularno - korisničkoj upotrebi nema razlike.... :-D

Meni fercera odlično na 12-ici, sve lepo podešeno, ne bih menjao... Mora ipak da se radi factory reset pa posle sve nanovo...
Apsolutno mi se ne žuri, radi odlično nego više pitam da li idu jer jedno vreme nisu. Iskreno bitniji su mi securty patch-evi zbog mejlova, online bankinga i tih stvari

Nije poenta da li se nekome zuri ili ne zuri, nego sto developeri zanemaruju neke modele i ne pridaje im se dovoljno paznje kao nekim drugim modelim.

Gde po Beogradu ima da se uzme dobro staklo za ekran? Imam 2T ali je čini mi se isti ekran kao 2 pa verovatno može da se iskoristi. Ova fabrička folija je počela da se odlepljuje

Gde po Beogradu ima da se uzme dobro staklo za ekran? Imam 2T ali je čini mi se isti ekran kao 2 pa verovatno može da se iskoristi. Ova fabrička folija je počela da se odlepljuje
Pitaj u Jetelu, ako imaju još. Prošle godine kada sam uzeo telefon, odmah i staklo kod njih

Ja sam uzeo sa Alija, mogu da ti pošaljem link. Može da se doplatu za pošiljku sa praćenjem da bi bio siguran da stiže. Staklo je odlično, ima onaj premaz, bukvalno je kao ekran. Za manje od 800 din sam uzeo 3 komada. A u BG-u ćeš verovatno platiti 1500 za jedno.

Riknjava svakako to... Puniš, prazniš, zagrevanje ....
Možda su bolje one grafenske što Xiaomi ubacuje u premijum modele. Ne znam kako su se one pokazale, ako se dobro sećam garantuju 800 ciklusa odnosno da posle toliko ciklusa baterija zadrži 80% fabričkog kapaciteta....

Standardne najčešće posle 300 oslabe za 20%

Industrijski standard je 800 ciklusa 80% fabričkog kapaciteta.

Xiaomijev deklarisani standard je 800 ciklusa 80% fabričkog kapaciteta uz brzinu punjenja do 120%.

Appleov deklarisani standard je 500 ciklusa 80% fabričkog kapaciteta.

Kod BBK grupe telefona standard je 1600 ciklusa 80% kapaciteta brzinom do 150W.

VOOC iz računice izbacuje zagrevanje pošto kompletnu konverziju voltaže odrađuje u punjaču i na njega prenosi toplotu umesto na telefon.

Zato recimo OnePlus/Oppo telefoni jedini, a da nisu gejmerski telefoni, dobijaju Tuv Rheinland sertifikaciju za bezbedno igranje igrica na telefonu dok je na brzom punjenju.

E sad, ne znam da li je neko toliko dugo zadržao neki OnePlus recimo a da je primetio značajniju degradaciju baterije, ali u suštini njihove baterije bi trebalo bez problema da isprate radni vek telefona uz minimalnu degradaciju.

Screenshot_2023-02-03-21-59-13-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Apple u suštini namerno deklariše manje, ja mislim.

Jer opet, 800 ciklusa 80% kapaciteta se uzima kao industrijski reper, proizvođači su slobodni da deklarišu svoje.

Ne mislim da Apple ima baterije ispod industrijskog standarda, samo ih briga da održivost baterije navode kao kvalitativnu stavku posebno jer računaju na to da će pre ili kasnije korisnik iPhone-a posetiti servis i zameniti bateriju.

Još treba imati u vidu da jedini imaju integrisani battery health. Tako da je njima sigurnije da svoj deklarisani prag ciklusa drže na nižem nivou čisto da sebi obezbede veću marginu u odnosu na korisnička iskustva sa indikatorom zdravlja baterije.

Kod BBK grupe telefona standard je 1600 ciklusa 80% kapaciteta brzinom do 150W.

Ako je ovo tačno to je fantastično...

Ovo mi je prvi 1+ tako da ne znam kako se baterije ponašanju posle 2 god

@Kidence možda može da nam kaže njegovo iskustvo

Hvala na informativnom post-u.

Mislio sam da je industrijski standard 300-500 ciklusa sa 80% preostale baterije

Možda je neka zastarela info jer sam to čitao pre 5+ godina :)

Imam problem sa kasnjenjem notifikacija (Nord2).
Naime, (mislim da sam vec pisao na ovu temu ali nisam siguran) kasne mi notifikacije za KP, Viber, Gmail. . . Bitne aplikacije sam izbacio iz optimizacije baterije i namestio da su non stop aktivne ali yaba. Kada probudim fon iz stend baj/slip moda onda notifikacije navale ali se desava i da cekaju neki vrag da bi me obavestile jer kolegi, npr, stigne poslovna Viber notifikacija dok kod mene ceka neki djavo i stigne kasnije u nekom proizvoljnom trenutku ili stigne odmah kada probudim fon iz slip-a.
Mislim da je ovo narocito izrazeno dok je fon na internetu operatera.
Neki savet/pomoc?
Hvala unapred!

Vidi da li je uključen data saving pod mobile network, ako jeste isključi ga. Mobile network pa data usage. Imaš tu i network access isto

Save je to ok. Sada sam proverio i sve aplikacije imaju omogućen kompletan Network Access

Vrh Dno