Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Security update je October 5
A Google Play system update on November 1

A pa dobro, to je za Google play sistem :-D .

Moj je sa oktobarskim sigurnosnim zakrpama. Kako odvratno zvuči ovo na srpskom :)

Uzeo sam skoro Nillkin Camshield masku, mnogo lepše izgleda nego sa onom fabričkom. Još je moj telefon one plavo/zelene boje koja mi se baš nije sviđala a beli silikon počeo da žuti (bljak).

Sa ovom maskom izgleda baš fensi, plus ima dobru zaštitu za kamere.

Preporuka

A pa dobro, to je za Google play sistem :-D .

Moj je sa oktobarskim sigurnosnim zakrpama. Kako odvratno zvuči ovo na srpskom :)

Uzeo sam skoro Nillkin Camshield masku, mnogo lepše izgleda nego sa onom fabričkom. Još je moj telefon one plavo/zelene boje koja mi se baš nije sviđala a beli silikon počeo da žuti (bljak).

Sa ovom maskom izgleda baš fensi, plus ima dobru zaštitu za kamere.

Preporuka
Jeli deblji tel sa ovom camshield maskom ,mislim gornji deo kod kamere ?

Meni novembarski nije ni dolazio ..

Prilozi

• Screenshot_2022-12-25-10-17-05-48_1f7d930ac4546e961acbbe2ed3d9ab7f.jpg
    Screenshot_2022-12-25-10-17-05-48_1f7d930ac4546e961acbbe2ed3d9ab7f.jpg
    57.4 KB · Pregleda: 31
Upravo dodje decembarski update. Kao singerica...😃

Ova app Oxygen Update postala beskorisna. Ni ne dolazi update vise preko nje.

Upravo dodje decembarski update. Kao singerica...😃

Ova app Oxygen Update postala beskorisna. Ni ne dolazi update vise preko nje.
Da nisi napisao ne bih ni znao da je stigao... posto telefon ne salje nikakvo obavestenje a kada sam usao stoji da je nadogradnja tu.

Neverovatno koliko dobar telefon a toliko zapusten od proizvodjaca.

Meni je stiglo bilo obaveštenje da imam update ...E sad kolko je stojalo u opcijama ,pre nego su dali obaveštenje ,nemam pojma :)

I meni danas crvena tačkica u About phone :)

Evo nakon par meseci jedan zaključak o telefonu, kratak, za nekog ko se razmišljao da ga kupi.

Verovatno se odnosi ovo isto i na 2T model.

Softver čista desetka, ja nisam bolji android koristio. Sa mojom upotrebom nisam uočio bug-ove

Kamera za ovu klasu i za ovu cenu vrhunska.

Baterija top, sa 50-ak % mi izgura dan o brzom punjenju ne treba pričati, telefon mi se do sada duže od 15 minuta nije punio

Jedina stvar koja me malo nervirala ali je uspešno rešena, telefon zna da izbaci nekad poziv, y smislu da kada nekog pozovete odmah izbaci kao kada je nekom zauzeto a nije uključena funkcija čekanja poziva... To sam rešio tako što mi je jedan sim na 2G samo a glavni 4G/3G već sam pisao kojom app i kako.

Skoro sam vratio glavni sim na 4g/3g/2g i opet je problem postao učestaliji.... Tako da je definitivno do telefona.

Za bateriju je bitno da se ugasi VOLTE, i možda dual 4g varijantu sim kartica, iz nekog razloga proguta bateriju a svakako nije omogućeno za Nord 2 da koristi VOLTE od strane naših operatera

Eto toliko, odjavljujem se sa komentarima ovog tipa :)

Pozzz

Imam jednu zamerku kod kamera aplikacije,extremno me nervira kad upalim prednju da je uvek blic na auto i u dosta slucajeva on palo ekran/blic i prosto mi slikanje bude uzasno mucno sa tim losim nazovimo blicem, pokusao da nadjem u podesavanjima da li moze da uvel bude off ali nema tu opciju.

Ne znam jesam te shvatio ...ali meni ako isključim auto blic ,on tako čuva sve dok sam ne promenim ..

Da shvatio si, evo sad sam na primer ugasio autoblic i ubio app u pozadini i usao par puta i kao ostalo ugaseno, prodje pola sata i udjem da vidim kad se opet autoblic upalio.

Da ,vraća se i meni nakon nekog vremena ...Samo što mi nebitno pa nisam ranije obratio pažnju ..

Hoce mama telefon, ne znam da li da njoj kupim nesto, ili da joj dam ovaj, a sebi uzmem nesto 'bolje'. Ja stvarno ne znam sta bih uzeo, za 500-600eur. Ima li prijedloga? Sa ovim sa prezadovoljan u svakom smislu, ne bih na nesto kao novije/bolje ali samo na papiru.

Tacno bih uzeo Nord 2T bez razmisljanja, ali nema ga kod mene.

Pa sada sve zavisi sta bi ti zeleo od novog telefona? Iskreno toliko sam vise pogubljen sa raznoraznim modelima telefona da prosto vise ne znam za sta bi se sutra odlucio da kupujem. Cak se nesto razmisljam da prodam Nord 2 posto me zeza velicina ekrana i sve slabije vidim na njega i da uzmem nesto vece, *** omatorilo se i sada treba gledati neke uredjaje koji imaju velike ekrane.

Sta bih zeleo?! Ne ispod ovog 65W brzog punjenja, ne losija baterija, ne losija kamera, mozda bolji ekran, ne losiji zvuk/zvucnik, izrada/dizajn moze ovako, fluidnost, stabilnost u softveru kao ovde...dakle jedan stabilan softver i hardver bez pregrijavanja, curenja baterije, gubljenja signala i tome slicno.

Mozda Realme GT 2?

Mislim da kupovinom Realme GT2 da ne bi dobio nista, tako reci isti telefon bi imao pod drugim imenom.

Vidis to je taj problem koji sada skoro pa svi imaju, bilo sta da se kupi nema neke razlike u hardveru i softveru ali cenovno itekako se razlikuju, e sada jedina razlika koja moze da bude bitna je duzina podrske i brzina kojom se izbacuju nadogradnje.

Nord 2 to smo vec svi zakljucili ovde da je kao uredjaj savrsen, nekome vise nekome manje ali generalno jedan zaokruzen uredjaj, ali najveca mana telefona je losa podrska OnePlus kompanije koja ga je skoro pa odpisala, jos ovaj update sto ce sledece godine na Android 13 da izadje i to je to, ovaj telefon je sto se tice novih verzija Androida mrtav. Jednostavno previse kasne sa izbacivanjem nadogradnji i to je ono sto nekima puno znaci, ne brinem se ja za bezbednost uredjaja to je za neku drugu debatu ali ljudi hoce da dobijaju nadogradnje kada i drugi.

Pa nije da mora svaki mjesec update kao Pixel. Sa Pixelom ne bih rizikovao bez garancije, a nisu toliko stabilni telefoni u HW smislu, iako sam ih vidio kao eventualni upgrade.

Nekako mi se Realme cini najvjerodostojniji Oneplusu po svemu, izasao je sa Android 12, imas 3 velika updatea i jednu godinu peceva.

Vjerujem i da je softver solidan.

Ne ocekujem ni na svaki mesec update ali ako su skoro svi vec dobili A13 na svojim uredjajima a Nord 2 ce tek za mesec dva da dobje onda to bas zna da malo ostavlja gorak ukus ustima.

Razumeo bi da je ovo telefon iz nize klase ali ovaj telefon je srednja visa klasa i trebalo bi da mu daju malo vise znacaja ali pored Nord 2T tesko da ce da se trude vise nego sto moraju, a i nisu mi jasni ako je 2T vec dobio A13 i videli su da radi sve ok a kako su razlike izmedju 2 i 2T modela minimalne ne znam zasto nisu pustili update i nama.

Realme GT 2 je meni brutalan, imam 12/256 gb, beli. Telefon je super, o brzini ne treba trositi reči, kamera dobra s obzirom na cenu. Punjač extra...do sad jedina mana sa ovim novim update-om da mi jedna aplikacija konstantno baguje svaka 2-3 dana, ne znam da li je do nje ili updatea

Ja sad ne bih tačno znao šta bih sledeće .Xiaomi ne bih ,jer sam pre ovog imao pa mi se dosadio sistem (ništa drugo ).Malo me vuče pixel,koji dosad nisam koristio (poslednji bio nexus 5x) ,i naravno Samsung .Poslednji {i prvi }Samsung koji sam imao bio je note 9 ,i možda sreća što sam sa tim modelom zakoračio u samsung vode :) . Kad BiH imao dosta para za bacanje ,sigurno bi to bio Samsung 22 ultra .Pixel 7 pro me takodje privlači ..

Samo da upadnem sa jednim lošim iskustvom sa Nord 2, danas mi drugar priča da je njegovom kumu na Nordu 2 "iscurela" baterija i sve otišlo na matičnu ploču. Prosto neverovatno.

Sta znaci iscurela baterija ? Ako moze neka slika ili pojasnjenje recima...

Samo da upadnem sa jednim lošim iskustvom sa Nord 2, danas mi drugar priča da je njegovom kumu na Nordu 2 "iscurela" baterija i sve otišlo na matičnu ploču. Prosto neverovatno.
Ne treba se voditi isključivo takvim iskustvima. Dešava se sve to i drugim brendovima i to dosta često ali nekako kad crkne Samsung/iPhone prećutno se prelazi preko toga i kupuje se novi...

A npr Nord2 imao onaj jedan slučaj zapaljenja baterije i odmah su loše okarakterisani i cela serija i brend... U fazonu to zna da se zapali... A nije baš tako. Da se to dešava svakom 5-om kao što je bilo sa onom Note serijom (Samsung) to bi bio problem. Ovako je to bezveze varijanta. Nije da branim ovaj brend, to je realnost.

A to da mu je oscurela

Samo sam podelio jedno iskustvo, ne kažem da je to učestali slučaj. Jednostavno je crkl telefon, otvorili ga, a baterija pustila na matičnu ploču i ćao.

Nazad
Vrh Dno