Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Nije da ne verujem, ali tako nesto nikada nisam video. Da se baterija naduje i slicno da, ali da iscuri i da osteti plocu, to nisam... Jel upao u vodu telefon ili iz cista mira ''iscurela'' ?

Nije da ne verujem, ali tako nesto nikada nisam video. Da se baterija naduje i slicno da, ali da iscuri i da osteti plocu, to nisam... Jel upao u vodu telefon ili iz cista mira ''iscurela'' ?
Pa da u suštini mogu da iscure, pročitao sam par članaka na netu... Postoji mogućnost, ako su oštećene. Kao i da se zapale...

Ne možeš naći telefon da se nekom u svetu nije desilo nešto slično .Tako da eto može da se pomene taj slučaj ,ali nikako da bude razlog izbegavanja ovog ili bilo kojeg drugog ..

Drugari, možda imam rešenje za prekidanje poziva o kojima sam pisao ranije. Pročitao sam negde na netu i izgleda da radi posao.

Podešavanja - aplikacije - podrazumevane aplikacije - caller id & spam i odaberite PHONE (po defaulty nije izabrana nijedna app)

Ja sam u PHONE aplikaciji ugasio caller id & spam prepoznavanje...

Vratio podešavanje mreže na 4/3/2g i sve je ok već par dana, nijednom mi nije "izbacio" poziv.

Ovo je toliko pogresno da je to strasno, da lite telefon iz donjeg segmenta koji kosta 200 evra pre dobije update nego jaci i skuplji model.

Po njihovom pisanju tek kada Nord 2T dobije A13 posle 1-2 meseca se moze ocekivati stabilna verzija za Nord 2. A ova dva telefona su maltene ista uz neke minimalne razlike i da toliko se pravi razlika.

Mi koje smo srece necemo jos ni dobiti A13 a Pixel telefoni ce poceti da dobijaju A14 na svojim uredjajima.

Sta se opterecujete tim update-ima.

Pa brate uzmi Pixel, ako ti je do update, evo ista je cijena 6a i ovog tela.

Ja se ne bunim dok god sve radi extra. Pa bolje da ga razvuku malo, dok se uzelis, nego odmah A13 i telefon sofverski zavrsi pricu oko podrske.🙂

Pa smeta sto telefon low klase je bitniji da dobije novu nadogradnju da se proda u sto vecoj kolicini a Nord 2 ionako od njega nemaju vise profita pa im nejde na ruku da guraju update medju prvima.

Ja sam svakako stavio telefon na prodaju pa ako ode ce se pozdravim sa OP telefonima, dzaba sve ako neke stvari kasne po pola godine i vise.

Zaboravljas jednu bitnu stvar, taj Nord Lite ima Snap, Nord 2 MTK cip...
Nije sve ni do OnePlus-a. Ko prati malo vise desavanja, zna da MTK uvek kasni sa update-om.

Video sam da ima ali to samo govori da je njima bitniji novi proizvod a stare ko sisa.

A taj SD 695 je dosta slabiji od Dimensity 1200, ali SD je SD i daje mu se svuda prednost.

Pogledaj koliko imas custom rom-ova za MTK uredjaje i shvatices gde je problem. Po meni bolje upeglan A12, nego polovican A13 pun bagova i raznih problema.

Ja sam svakako stavio telefon na prodaju pa ako ode ce se pozdravim sa OP telefonima, dzaba sve ako neke stvari kasne po pola godine i vise.
Sto bi rekli bit' ces brzis otud nego odavde 😁

Sto je dzaba, sta mi vrijedi redovan update ako je OS 'raspad sistema', pun bugova, reklama, bloata...

I za mene bolje flaship MTK SoC, nego srednja ili niza klasa Qualcomm, za iste pare, pa makar i kasnio update.

Bas naprotiv oni kao kompanija moraju da znaju prioritete. Ne moze da bude vazniji telefon od jedva 200 evra i telefona koji je kada izasao kostao 400-450 eura. Sta to govori o kompaniji da im nisu sve potrosaci jednaki. Kako to da sa update ne kasne na op 8 i slicne modele... znaci o flagship modelima vode racuna a o srednjoj visoj klasi ih boli tutko.

Iskreno svaki telefon je pun djubreta i sve zavisi od znanja korisnika moze da se dovede u red. Ja sam na Nord 2 hrpu koje cega deinstalirao jer mi ne treba.

Jos uvek nisam odlucio, stavio sam telefon na prodaju pa ako se proda cu doplatim pa idem na nesto skuplje ili cu porucim od preko OP11 da mi neko donese.

Treba vrteti par proizvodjaca ,menjati :) .Meni se bar dosadi u najboljem slučaju posle godinu korišćenja ,ne sam telefon već OS .Sad BiH preso na neki bolji Samsung ili pixel ,ne verujem nešto treće ..

Zašto bi prodavao telefon ako si zadovoljan i lepo te sluzi?

Kao što je Kidence rekao, MTK kasni sa njihovim delom priče tako da update stiže dosta sporije nego sa Qualcomm-om. Nije do OnePlus-a, odnosno, proizvođača.

Meni iskreno radi savršeno, otkad sam i ono provalio/rešio za pozive telefon mi je sad savršen...

Mislim da u klasi telefona do 300€ ne može bolje da se nađe. Pogotovu ne Samsung. Pixel je ok, burazer uzeo Pixel 7 ali nije savršen, kao nijedan tel. Pogotovu baterija. Dobar je ali ima i on svojih mana a kosta boga oca :)

Ja sam imao kratak izlet sa samusungom i definitivno ne želim više njihove uređaje. Prijatelj je uzeo S22, razočaran, kaže koči se svuda, baterija isti nije nešto posebno itd. Gledam ovaj moj Nord i njegov tel od 1000€, ne vidim razloga za uzeti tako nešto skupo, ne pruža ništa više nego ovaj. Možda je ekran bolji ali meni i ovaj radi posao.

Kad bih menjao išao bih na neki skuplji 1+

Ja znam da za ove pare koliko sam prošlog januara platio ovaj telefon sličan za te pare ne verujem da ću više ikad imati. Radi odlično i zasad i ne pomišljam o nekoj zameni a ne verujem i da ću narednog januara. Kad se odlučim ga zameniti biće opet 1+. A update kad stigne, to mi je pa najmanje bitno.

I meni radi odlično .Evo ako hoću da pomenem neki nedostatak ,neku lošu stvar ,ne mogu da se setim .Neredovni update (kolko god bih voleo da imaju pixelovu podršku )nije dovoljan većini da menjaju telefon .Za ove pare ne može ništa bolje .Može možda neki telefon star 4 godine ,koji je bio flagship,Al opet staro je to .Jedini razlog ako promenim Nord ,će biti zasićenost ,jer ipak je oko godinu kod mene .A kad je brzina u pitanju on sad možda i brže radi posle svih updsteova ,nego kad sam tek uzeo .Baterija je meni neosetno slabija i mogu reći da nikad nisam manje pratio Sot ,sve zahvaljujući brzini punjenja .To će mi biti i najveći problem ,tj must have kod buduceg telefona ,već sada vidim ..

Telefon star 4 godine ima isto toliko staru bateriju, ili, zamensku, kinesku....

Tako da to ne bi trebala da bude opcija

U suštini svaki tel isto radi, mislim na osnovne funkcije. Kamera, poziv, aplikacije

Meni sve to isto, razlikuje se brzina i trajanje baterije

Naravno i kvalitet fotografija, malopre sam mislio grubo na funkcije

Realno ovo kod mene ima da "tera" dok ne crkne nešto :-D

Najčešće bude baterija

Oneplus stavlja dvije baterije po 2250 mAh, tako da teoretski ce duze trajati, smanjuje se i grijanje i opterecenje.😶
Riknjava svakako to... Puniš, prazniš, zagrevanje ....
Možda su bolje one grafenske što Xiaomi ubacuje u premijum modele. Ne znam kako su se one pokazale, ako se dobro sećam garantuju 800 ciklusa odnosno da posle toliko ciklusa baterija zadrži 80% fabričkog kapaciteta....

Standardne najčešće posle 300 oslabe za 20%

Ja sam letos zamenio OP6 tako što sam prešao na Zenfone 9 i mogu da vam kažem da je softver izuzetno sličan Oxygenu, pa mogu njega da preporučim za prelazak sa OP.
Da li opravdava cenu Zenfone?

Baš su im jake cene na poznatom sajtu sa inače nižim cenama nego u oficijalnim radnjama...

Što se mene tiče da, ali kapiram da zavisi od potreba, posebno po pitanju kamera. Ostavio sam nekoliko detaljnih komentara na temi o tom telefonu, pa da ih ne kopiram ovde, imate tamo dosta informacija.

Što se mene tiče da, ali kapiram da zavisi od potreba, posebno po pitanju kamera. Ostavio sam nekoliko detaljnih komentara na temi o tom telefonu, pa da ih ne kopiram ovde, imate tamo dosta informacija.
Iskreno, bez uvrede naravno, ne znam da li opravdava onoliku cenu...

Opravdava ako je nekom 3.5mm audio jack must have... Mala dimenzija telefona...

Mislim da Asus tim dimenzijama cilja baš na grupu korisnika kojima je to jako bitno, kojoj sam i ja pripadao, nekada ranije.

Nije loš uređaj svakako, ali mislim da za 800€ treba kamera da razbija, bežično punjenje mora da bude prisutno, za telefoto kameru i mene baš briga iskreno...

Tako da nije baš pravi flagship, cenim ga da bi cena oko 500-600€ max bila prikladnija za takav uređaj.

Gledao sam Zenfone 8, oni pa imaju neke hardverske poteškoće, da li beše nešto sa ekranima, ne sećam se....

Meni je ovaj Nord 2 za manje od 300€ stvarno Best buy

Ne kažem da je najbolji telefon ili tako neke gluposti, ali da je vrlo solidan za nas sirotinju :-D

Za 800-1000€ očekivao bih da sve kida, i da ima sve žive opcije koristio ja to ili ne.

Ali kontam da je Asus napravio "foru" sa tim manjim dimenzijama i da to gura.

Mada tu je i S22 koji je sličan a ima neke bolje stvari, ali i lošije kao što je baterija. Možda snapdragon varijanta radi ok. I jeftiniji je, i to dosta. Za tu razliku bih dopunjavao bateriju ako treba. Dosta su ispeglali softver, sa android 13, oneui 5 moj službeni krš od A12 je bukvalno procvetao, performanse bolje za 50%. Kontam i da na S22 sve dosta bolje radi sa A13 OneUi 5.

Uglavnom ne menjam ja ovaj Nord dok god radi ovako dobro :)

Eto vidiš, a meni bežično punjenje ne treba ni na slici, dok je dobra kamera super opcija, ali nije da mi je to glavno kad kupujem telefon. Mnogo bitniji su mi, na primer, aptX, baterija i snimanje razgovora, nego navedene dve opcije. Nemam pojma koliko se ZF9 prodaje kod nas, ali bih po aktivnosti teme rekao da je ta prodaja mizerna. :D Znam samo jednog čoveka koji ga ima i to je moj ajtijevac, koji ga je kupio po mojoj preporuci, pošto se ni njemu ništa drugo na tržištu nije dopadalo.

Vrh Dno