Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Vredi li sa Huawei P30 prelaziti na Nord 2? Da li je upgrade uopste? Ili nema neke prednosti? Nzm ni zasto bih kupovao mozda samo da se ponovim i novi Andoid i ne briga oko Googla. Hvala

Sa p30 da, sa p30 pro, ne
P30 serija je poslednja serija koja nema problema sa google service-ima, pitanje je samo da li ce dobiti major android update .
Ako ti ne treba poslednja verzija androida (zadnje 2 su kozmetika uglavnom, i under the hood promene vezane za sigurnost aplikacija, permisija za storage, lokacije i resurse..) p30 pro je jos uvek veoma kvalitetan uredjaj prvenstveno zbog odlicne kamere.
Takvu neces naci na novom uredjaju od 400e.
Nije kamera samo senzor, vec 90 posto processing

A sad malo da predjemo na konkretne stvari:

Primjetio sam da mi ne radi 'OK Google' kad je ugasen ekran. Da li je 'feature' ili bug mozda ili nesto treba podesiti sto ja na znam...🙄

Meni kod Oppo u podesavanjima biram opciju da li je always active ili samo na upaljen ekran. Verovatno podesavanja.

Sa p30 da, sa p30 pro, ne
P30 serija je poslednja serija koja nema problema sa google service-ima, pitanje je samo da li ce dobiti major android update .
Ako ti ne treba poslednja verzija androida (zadnje 2 su kozmetika uglavnom, i under the hood promene vezane za sigurnost aplikacija, permisija za storage, lokacije i resurse..) p30 pro je jos uvek veoma kvalitetan uredjaj prvenstveno zbog odlicne kamere.
Takvu neces naci na novom uredjaju od 400e.
Nije kamera samo senzor, vec 90 posto processing
Hvala. Znaci novije verzije Androida ne donose nesto bas novo. Nisam u toku toliko tako da...

Donose one puno novih stvari, ali to je vise za developere nego za korisnika...
Vece su restrikcije sta jedna aplikacija moze koristiti od sistemskog api-a i na koji nacin. Uredjuje se "sloboda" koju su aplikacije imale, sto krajnji korisnik nece nužno primetiti, ali ce sam sistem biti dosta stabilniji...

Kako na nord 2 simulirati vadjenje baterije? Na Xiaomi to sam radio pritiskom dugmeta za paljenje 10 sekundi, ovde to izgleda to nije tako.

A šta se dobija s tim?

Primjetio sam da mi ne radi 'OK Google' kad je ugasen ekran. Da li je 'feature' ili bug mozda ili nesto treba podesiti sto ja na znam...🙄
Сад сам пробао и код мене, чак и када је укључена опција да се Асистент укључи кад је екран угашен, не реагује. Екрана да се тачне или укључи на дугме

to je ograničio ili google ili proizvođač telefona, u principu to ne radi....

Ljudi, šta je kod vas bio deal breaker da se opredelite za Nord 2 nakon razmišljanja? Ja već duže vreme vagam, nikako da prelomim, druga opcija mi je 52s, mada moram priznati da sam u ovom trenutku bliži N2. Jedino oko čega se razmišljam da li će mi Nord biti pouzdan nekoliko godina, mada u principu ja mogu da kupim neki Samsung i sutra da imam problema sa njim, ali ajde, on je nekako sinonim za sigurnosto...kao. I prosto mi je neverovatno koliko sam recenzija pročitao za ovaj model...ja jedva da sam naleteo na neku lošu, to mi uliva neku sigurnost što se tiče N2. Takođe sam primetio da su mnogi oduševljeni koji su prešli sa nekog flegšipa na ovaj telefon. Jedini koji pljuje non stop po OnePlus telefonima je onaj lik sa YT, crnac, ima 15 mil pretplatnika, taj ih blati non stop.
I ja sam imao slične dileme, ali je u igri bio jo i Realme GT Master, sivi. Udgledao gomilu review-a na yt, za početak, kako bi stekao prve utiske, i ni jedan od jutjubera koje pratim nije imao neke bitne zamerke na nord 2. Uglavnom pohvale. Zatim sam otišao u A1 pa su mi pokazali telefon, tj imao sam ga u ruci, uključenog. Oduševilo me kako leži u ruci, izrada i ekran. Inače, do sada ekran ni jednom nisam držao na 100%, jer mi čak i na suncu oko 70% ok.Takođe fluidnost u radu, za tih 5 minuta koliko sam ga isprobao, i naravno celokupan dizajn.
I tako odoh u telenor, iskoristio akciju (10000), i posleskoro 2 meseca, nemam nikakvih zamerki.
OS je odličan, glavna kamera takođe, meni baterija traje dan i po do dva, puni se za čas, Wifi super, pokušavam da se setim nečeg lošeg, ali mi ništa ne pada na pamet. Nema reklama kao na miui...
Što se tiče pakovanja telefona, to mi je totalno nebitno, ali još jednu stvar da napomenem koja me je privukla je punjač. To Samsung-u ne mogu da oprostim, u vreme kad je 33W punjač defacto standard, oni u A52s guraju 15W punjač... mislim...
Još nešto... mislim da je 8/128 memorije sasvim ok, ali, ko ima da doplati za 12/256, ok. Možda bolje za tu doplatu uzeti neke bluetooth bubice (ja imam KZ Z1 npr), jer bt odlično drži vezu na nordu.

to je ograničio ili google ili proizvođač telefona, u principu to ne radi....
Mislim da je 'bug' ipak. Ne radi na ugasenom ekranu, ali radi kad se ukljuci ekran a zakljucan je.

Da je ta prica u vezi otkljucavanja, ne bi radio ni kad se ukljuci ekran.

I ja sam imao slične dileme, ali je u igri bio jo i Realme GT Master, sivi. Udgledao gomilu review-a na yt, za početak, kako bi stekao prve utiske, i ni jedan od jutjubera koje pratim nije imao neke bitne zamerke na nord 2. Uglavnom pohvale. Zatim sam otišao u A1 pa su mi pokazali telefon, tj imao sam ga u ruci, uključenog. Oduševilo me kako leži u ruci, izrada i ekran. Inače, do sada ekran ni jednom nisam držao na 100%, jer mi čak i na suncu oko 70% ok.Takođe fluidnost u radu, za tih 5 minuta koliko sam ga isprobao, i naravno celokupan dizajn.
I tako odoh u telenor, iskoristio akciju (10000), i posleskoro 2 meseca, nemam nikakvih zamerki.
OS je odličan, glavna kamera takođe, meni baterija traje dan i po do dva, puni se za čas, Wifi super, pokušavam da se setim nečeg lošeg, ali mi ništa ne pada na pamet. Nema reklama kao na miui...
Što se tiče pakovanja telefona, to mi je totalno nebitno, ali još jednu stvar da napomenem koja me je privukla je punjač. To Samsung-u ne mogu da oprostim, u vreme kad je 33W punjač defacto standard, oni u A52s guraju 15W punjač... mislim...
Još nešto... mislim da je 8/128 memorije sasvim ok, ali, ko ima da doplati za 12/256, ok. Možda bolje za tu doplatu uzeti neke bluetooth bubice (ja imam KZ Z1 npr), jer bt odlično drži vezu na nordu.
E odlično, hvala za ovo, biće mi od pomoći da se još lakše odlučim. Dobro je da si mi napisao za osvetljenje na suncu, pošto vidim da se mnogi, neću da kažem žale ali kažu da bi osvetljenje moglo biti bolje. Mada i ja isto ne držim čak ni na 50%, smeta mi. Mnogi su u početku mislili da je telefon od nekog metala, aluminijuma koliko je izrada dobra. Što se tiče istrajnosti, čitao sam da mnogima OnePlus telefoni dobro rade već godinama, nadam se da će to biti slučaj i sa ovim. Da ne zaboravim, kako se ponaša preko noći, da li mnogo pojede bateriju?

Мени су леђа телефона сивкаста и под руком је као мат алуминијум, буквално, не остају отисци уопште.
Преко ноћи, за неких 6-8 сати свуче 6-8 процената батерије, али ми је телефон повезан преко БТ са датом. Опет да нагласим, апсолутно су ти неки проценти небитни кад га напуниш од 0-100 за 30 минута. Ево, јуче сам га тестирао , пола дана је био на ВиФи а другу половину на 4г, 7.30 сати СОТа.

Posle godina i godina iste navike kad je u pitanju punjenje baterije telefona (uveče kad legne stavim na punjač i ujutru skinem ) sa ovim sam promenio skroz .Znači čak više ni ne gledam kolko mi troši ,kolko Sota i slične stvari .To je ranije bila neizbežna stvar .Sad prateći neka upustva i preporuke kako je najbolje puniti..kad padne negde izmedju 20 i 30% stavim na punjač ,sačekam nekih 10tak ili malo više minuta ,skinem kad dodje do 90%.Znaci nebitno koji deo dana .Obično ujutru pre posla ,ili kad ustanem .Ako se do uveče spusti na 30 opet na punjač 10-tak minuta i to je to :D . Skroz bez opterećenja oko baterije ..

Ja se dvoumim evo 10-ak dana da li da uzmem Nord 2 (trenutno imam A72), zadovoljan sam telefonom baš ali bih volio da je za nijansu ovaj A72 fluidniji u radu, ipak se "osjeća"taj 720G u zadnje vrijeme...
Uzeh Nord 2 ipak i nisam se pokajao, sjajan uredjaj, munja! Naravno, opsirniji utisci idu posle par dana koriscenja...

9R ili Nord 2? Kakva su iskustva?

Primjetio sam par puta (2-3x) do sada da zabrljavi proximity sensor. Nece ni da gasi ekran tokom poziva nikako. Takodje pojavi se i neki k'o delay dok ukljuci ekran pritiskom na power taster.

Nisam skontao do cega je, koliko primjetih desi se kad sam duze vani malo a u dzepu je telefon, ili se tripujem mozda. :D

Uglavnom posle restarta bude sve u redu. Da li su nesto zeznuli update-om mozda?! :S

Running, probaj sa ovim da središ proksi, jeste da nije za Nord 2 ali možda upali.

Koliko sam skontao da senzor pobrljavi i ne radi dok se ne restartuje, posle javljanja na poziv i razgovor preko sata. Moram jos malo testirati. Imam bluetooth i u autu, mozda i preko njega zeza kad se razgovara. Probacu...

Za pocetak sam otkacio povezanost 'call-a' sata i telefona.

Пре неки дан сам имао опасан батери дрејн, за 9 сати је исцурела а имао сам само 3 сата СОТа. Међутим, мало се поиграм са подешавањима, нашао неки туторијал на нету, и ево већ пар дана изгура 24 сата и остане око 30% батерије.
БТ је увек укључен јер ми је упарен сат са телефоном, Wifi је 90% времена (корона ***), мало MLBB, синхронизација мејлова, друштвене мреже, форуми...Screenshot_2022-02-06-12-42-31-23_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
Screenshot_2022-02-06-12-36-49-34_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpgScreenshot_2022-02-05-17-11-06-36_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg

Nakon nedelju dana korišćenja, utisci su kao i prvog dana. Fantastičan uređaj, gotovo najbolji overall do 400e.

Porediću ga sa A72 jer sam prethodno imao taj telefon i gotovo u svakoj kategoriji je bolji uređaj, bez razmišljanja.

Jedino gdje se može diskutovati i porediti je ekran ali i tu bukvalno ne bih znao da kažem koji je bolji pogotovu nakon prebacivanja color moda u Gentle (iz nekog razloga je po defaultu Vivid i to kao recommended, nejasno zašto jer su boje baš prenapucane bile, sticao se utisak da prikaz "gori) U Gentle je prikaz taman. Dok ovo pišem sjetih se i OS-a, takođe pata pata sa OneUI, oba su fantastična i tu ne bih izdvojio niti jedan, kao i baterije koja je ipak bolja nego kod Norda 2 (5000->4000mah) ALI da prednost pada u vodu zbog fenomenalnih 65w, 30-40% se bukvalno napuni za 10min max. Što se tiče SOT-a, oko 5.5h što je više nego dovoljno da pregura dan. Da napomenem da sam samo jednom u početku mjerio SOT tako da je sad vjerovatno i veći. Da pomenem i Dark mode koji sam do sada (pa i na Samsungu) uvjek gasio, na Oxygenu (ovo je moje prvo iskustvo) je ubjedljivo najbolja izvedba.

Chipset je fantastičan, sve doslovno leti, Outlook i Teamviewer recimo koje dosta koristim rade mnogo bolje nego na A72.
Playstore, instalacija aplikacija, sve radi jako fluidno i iskreno sam baš iznenađen jer se prvi put susrećem sa Dimensity chipsetom. Takođe, kako god da koristim telefon on je maksimalno mlak što se temperature tiče.

Zvuk je takođe bolji, imerzivniji, glasan i jasan. Haptic feedback bolji solidno nego na A72, mnogo je bolji feeling kuckati poruke.

Što se kamere tiče u uslovima slabijeg osvjetljenja na Nordu je za klasu bolja, napolje iskreno još nisam testirao tako da ne mogu da kažem tu išta, ali je i manje bitno jer su u tim uslovima kamere uglavnom slične.

Velika preporuka uglavnom.

Vivid sam i ja uglavnom koristio ,sad sam promenio na gentle ,da vidim par dana sta ce mi biti bolje :).Nego jel ono screen color temp ostavljate po defaultu ili menjate šta ?

Zaboravih pomenuti i otisak prsta koji je najbrži do sada što sam imao prilike da koristim. Obično sam "lovio" telefone koji imaju senzor za otisak prsta u power dugmetu (i dalje smatram da je to bolje rješenje) ali ovdje stvarno radi baš brzo, bez greške.

Ako ćemo o minusima onda to što je Google Dialer nativna aplikacija pa se desi da telefon zvoni a da se prikaže ko zove tek posle 3-4 sekunde. Nema to veze sa telefonom, na svakom uređaju koji koristi Google Dialer mi se to dešavalo ali dobro, promijeni se dialer.

Vivid sam i ja uglavnom koristio ,sad sam promenio na gentle ,da vidim par dana sta ce mi biti bolje :).Nego jel ono screen color temp ostavljate po defaultu ili menjate šta ?
Мени је стално укључена опција за одмарање очију, тј убијање плаве боје, тако да те нијансе и не примећујем.

Evo procitah celu temu, srecom nije duga.
Zeni lupio MI 11 lite, posle Note 9 Pro, i ne svidja joj se baterija, na 11 Lite ne drzi 2 dana, kao na 9 Pro.
I sada se lomim, ili da uzmem opet 9 Pro, sa vise memorije, posto je to bio razlog kupovine novog telefona, ili da uzem Nord 2. Ja bih radije novi model telefona, jer 9 Pro je od pre 2 godine, ali me opet brine ta baterija.
Vidi da se svi slazete da je dobra, da dobro drzi.
Njoj treba za Viber, Wapp, YTube,alo instagrama, e-westi. Nikakve igrice, ne treba joj ni preko 60 HZ za ekran...

Baterija meni traji bolje nego na predhodnom mi a3, oko 2 dana.
Tvoja supruga je malo zahtevnija ali 1 dan bi trebalo da izdrži.
Drugo punjač je toliko brzo puni da ga malte ne ubodeš u prolazu i u povratku kroz 10 minuta je napuni 30 40%.

Nazad
Vrh Dno