Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

e definitivno je na 8pro samo smanjena osetljivost na ivicama nije ugasena. sad sam odrao kozu na desnom palcu i ivice reaguju normalno na njega, a na levi palac ne reaguju....svasta

Kod mene to radi bez greske na 8. Cak sam skidao aplikaciju pa tackao. Reaguje i na najmanji dodir.

pa kad su ti prsti normalni :D probala je moja zena ovaj telefon i ne moze da primeti nista. osetljivost na mom modelu je na ivici definitivno smanjena i postoji delay, kao neki lag. da li ce ikad to da rese boga pitaj

hahahha, e to da, imam tanke uske prste poput zene, ako to ima kakve veze :D

ma debljina koze na prstima je faktor, a ne pomaze ni ako su prsti ko cevapi. kaze mi deug ovde pogledaj tvoje rucerde, kako mislis da radi to kod tebe, to je pravljeno za kineze njima prsti ko deci

Meni je ovo prvi zakrivljeni tel. I xz2 je bio zakrivljen ali na bazelima, u sustini ekran mu je ravan. Kad sam skontao da bi mozda uzeo 8, prvo mi je bilo to "zakrvljen ekran... Da li uzeti....."
Iskreno, vise vidim mana zakrivljenih ekrana, nego prednosti, tj ne vidim nijednu prednost :)
Ali navikao sam se, i u kombinaciji sa gesture i ringke fusion case radi lijepo i prija mi takav nacin rada. Kontam da je ravan ekran, mozda i ne bi bilo toliko zgodno koristiti gesture. Ovako bas imam osjecaj kad stavim palac na grbu ekrana. Sinoc uzmem nesto na redmi note 9 da uradim, bukvalno ne mogu da se snadjem sa home back....

odlicno je za gestures. ali mogli su i malko da ga zakrive samo na kraju, isto bi bilo odlicno. ono sto radi huawei sa njihovim telefonima je cista glupost, ko ono kupuje - cist mazohizam

Huawei ne razmatram uopste, kao da ne postoje, jer nemaju stereo zvuk. Ne znam kako je na 8 pro, ali 8 me odusevio zvukom. XZ2 zvuci smjesno i tuzno pored njega.
Svidja mi se ta grba za gestures, tako da mi je bas "legao".

verovatno su isti, sumnjam da 8 pro ima losije zvucnike od 8

Huawei ne razmatram uopste, kao da ne postoje, jer nemaju stereo zvuk. Ne znam kako je na 8 pro, ali 8 me odusevio zvukom. XZ2 zvuci smjesno i tuzno pored njega.
Svidja mi se ta grba za gestures, tako da mi je bas "legao".

Izvinjavam se na OFF, imao sam OP8 i menjao ga za mi10. Na mi10 moras cuti stereo zvuk.

nije off, moguce da je bolji. na oneplusu je ok, ali nije da ti pamet stane.

Malo se skreće sa teme ali Mi 10 Pro izgleda stvarno ima najbolje stereo zvučnike od svih smartfona: https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_10_pro_5g-review-2102p3.php

Thanks to the full-blown speakers on both sides, the Mi 10 Pro offers Very Good loudness. But the loudness only does not even begin to tell the whole story.
Subjectively, the Xiaomi Mi 10 Pro has the best speakers we've tested so far in our new speaker quality test. They are perfectly balanced, provide deep and clean bass, excellent vocals, and great treble reproduction.

Impresivno, posebno za telefon te klase i cene.

Ne znam kakav je na mi10, ali u odnosu na moj primjerak XZ2, op8 je mnogo iznad.

Edit - sta li onda mjeri gsmarena majko moja??? :) :)
Sent from my IN2013 using Tapatalk
2c8c9c1b33e5faba2f51ffb955360c99.jpg

Poslednja izmena:
moguce da je na mi10 dobar zvuk, ali pricati o dubokom i cistom basu na mobilnom telefonu je u najmanju ruku neozbiljno :D

moguce da je na mi10 dobar zvuk, ali pricati o dubokom i cistom basu na mobilnom telefonu je u najmanju ruku neozbiljno :D
Slazem se, ali je razlika u mom slucaju bas ocigledna i primjetna. Op8 vs xz2.

Edit - sta li onda mjeri gsmarena majko moja???

Nema veze ''glasnoća'', npr. jedni od najglasnijih zvučnika na telefonima ikada su mono sa nekih starih telefona, koji probijaju u dB i postavljali su rekorde ali im je sam kvalitet krš.
Mi 10 Pro očigledno, i na osnovu GSMA utisaka a i ovako, pri preslušavanju demo snimaka, ima najbolje stereo zvučnike na telefonu, možda i ikada. Ne sumnjam da je OP8 odličan ali ovaj Šaomi stvarno kida na tom polju.

Fold 2 kazu da je najbolji sto se tice zvuka,i asus rog takodje.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Moras poslusati neku dobru kvalitetnu pesmu sa basom, stvarno je prvoklasan bas na mi10.Ili neki dolby zvuk. Mislim da su isti zvucnici i na mi10 i na mi10 pro.

Kod OP 8 stereo zvuk nije pravi, gornja slusalica emitira zvucnik, ok je to, ali kod mi 10 su dva ista velika zvucnika i dole i gore.

edit: pronasao sam, ima ovde test.
https://www.youtube.com/watch?v=RAKuZWEcANc
najbolje je sa slusalicama da se poslusa

Poslednja izmena:
Previše basa ima Mi 10, a malo manje nižih i srednjih tonova. Generalno zvuk 9/10, svakako najbolji na telefonu od svih koje sam imao do sad.
Oseti se razlika u odnosu na ovo rešenje kod OP, tu nema dileme.

Da li si podeasavao zvuk na mi10 ili onako kako je? imas opciju da se zvuk jos poboljsa , pisao san na mi 10 temi

Da li je neko presao sa 7 pro na 8 pro? Da li uopste ima smisla, prvenstveno mislim na kvalitet kamere.

Da li je neko presao sa 7 pro na 8 pro? Da li uopste ima smisla, prvenstveno mislim na kvalitet kamere.
Kolko sam pratio temu i sajtove raznorazne unapredjena je kamera fino na osmici,svakako se isplati preci na osmicu odlican telefon nema tu greske.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sad gledam sim ladicu na op8. Ima gumu okolo, sto znaci da vrlo moguce da ima ip68, nezvanicno

Moras poslusati neku dobru kvalitetnu pesmu sa basom, stvarno je prvoklasan bas na mi10.Ili neki dolby zvuk. Mislim da su isti zvucnici i na mi10 i na mi10 pro.

Kod OP 8 stereo zvuk nije pravi, gornja slusalica emitira zvucnik, ok je to, ali kod mi 10 su dva ista velika zvucnika i dole i gore.

edit: pronasao sam, ima ovde test.
https://www.youtube.com/watch?v=RAKuZWEcANc
najbolje je sa slusalicama da se poslusa
Nije tačno, OP8 serija ima dva zvučnika, slušalica je odvojena i ne imitira zvučnik...

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

Nisu iste jacine gornji i donji zvucnik. donji je jaci.barem tako bilo kod mene na op8

kvalitet kamere i ekran su jedini razlozi. i razlika je drasticna. taj skok vredi napraviti, svaki naredni, cini mi se ne. 9pro ce da bude meh...

edit: da li ste bre vi normalni pricste o basu na mobilnom telefonu, jeste culi nekad hifi bas?

Stigao update.... Screenshot_20201127-190754.jpg

Posto mi je ovo prvi oxygen, jel update ide OTA ili preko tog oxygen updatera?

Kako god hoćeš, preko Oxygena imaš odmah, a tamo ko zna kad ćeš dobiti.

Al u sustini isti djavo? Posle opet nastavljam dobijati ota?

Nazad
Vrh Dno