Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

Pa User Interface je jedno a samo đubre od Exynos procesora koje utiče na bateriju i kvalitet fotografije je drugo, tako da nije lepo što kometarišeš bez osnova i prozivaš kako neko ko koristi flagship uređaj i ko je dao 900 EUR za isti ne može da pomogne nekome da se ne ukanali i uzme telefon koji je po meni previše izvikan.
I ja za razliku od svih vas pišem konkretne primere šta ne valja i šta ne radi... a vi gospodo kao da vas OnePlus plaća i hrani sendvičima govorite kako je super...
Kaže čovek koji piše za oneUI kao da mu je ćale pravio isti.

Pola stvari su glupi primeri.. Evo jedan primer, na koristim g photos i isto mi je na swipe up details za sliku.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

hvala puno za info oko ekrana. iskreno to za taj problem nocu mi nece smetati ne mogu ni da zamislim da gledam nesto na par procenata osvetljenosti ekrana. ali za vidljivost po suncu mi je bitno jako. 1300 nits deluje nelogicno puno. znam da sigurno nije savrsen na suncu (ni jedan nije) ali kad ga poredis sa necim drugim u klasi, da li je u rangu, ili ispod ili iznad?

Sto se tice FP,ja na OP8 nemam nikakvih primedbi,ekstra je brz,i 10/10 tacan.Na staklu je inace fabricka folija jos uvek.

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk
Isti slučaj, evo za par dana mi se još nije desilo da u roku od odma ne otključa...takođe fabrička folija i samo sam jednom prst mapirao.
hvala puno za info oko ekrana. iskreno to za taj problem nocu mi nece smetati ne mogu ni da zamislim da gledam nesto na par procenata osvetljenosti ekrana. ali za vidljivost po suncu mi je bitno jako. 1300 nits deluje nelogicno puno. znam da sigurno nije savrsen na suncu (ni jedan nije) ali kad ga poredis sa necim drugim u klasi, da li je u rangu, ili ispod ili iznad?
Moram i ja probati ovih dana kad bas bude pržilo pa javljam! Ono što sam primetio je da note 10 npr koliku svetlinu ima na ~35% ovom treba preko pola da bude slajder.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ja sam prezadovoljan citljivoscu ekrana pod direktnim suncem,jos racunajuci da je folija na ekranu,ovo je top! Secam se perioda kada sam imao s9,bio je ok,ali ni blizu ovom sad OP8.
@Proday
Level na slajderu ne mora nista da znaci,kod nekih telefona boost krece recimo preko 50% dok kod nekih je to ispod,ali svakako javi kakav je u odnosu na N10.

hvala puno na iskustvima! poredjenje sa n10 bi bilo super. ako je bolje od s9 onda je za mene to bomba, jer sad imam note 5 :d ovde gde sam trenutno 360 od 365 dana je suncano i uvek imam problem da vidim lepo ekran na suncu, uzasno me nervira

N10 je definitivno svetliji od s9 tako da nema da brineš po tom pitanju. Uzgred gde je to sunce 360 dana da se selim?!

Sent from my OnePlus 8 Pro

Jel vam radi dual sim ili se jos ceka ovaj update da omoguce? Dvoumim se izmedju 8 Pro, Note 20 Ultra ili da cekam Iphone 12 Pro? Taman sam se odlucio da uzmem OnePlus kad vidim i ovaj problem sa displejom.

Jel vam radi dual sim ili se jos ceka ovaj update da omoguce? Dvoumim se izmedju 8 Pro, Note 20 Ultra ili da cekam Iphone 12 Pro? Taman sam se odlucio da uzmem OnePlus kad vidim i ovaj problem sa displejom.

Radi Dual Sim, jedino ako imaš US model onda ti neće raditi DS dok ne stigne update.

Ako necete svi kolektivno u Banovice, molim vratiti se na temu.

Baterija izuva,obican OP8....celo pre podne napolju,max osvetljenje i 4g+, ostatak dana kuci,mesano wifi/4g.....ja prezadovoljan! Btw,jel neko mozda porucivao Nilkin Frosted shield za op8/pro? Ako jeste neka baci neko utisak/fotku kako čuči na telefonu...planiram si dovuci jednu mint green varijantu :)Screenshot_20200822-204329.jpeg

Jel ste imali situaciju da mob prijavljuje pregrevanje? Zeni se danas desilo na op8 12/256, telefon je bio prilicno vruc na dodir. Viber video poziv preko 4g bio aktivan, nista posebno drugo upaljeno u pozadini. Nije bio na suncu vec unutra, fabricki case. Na OP6 nikad to nisam video, ma kako da sam ga koristio (igre ne igram).

Jok kod mene.

Jel ste imali situaciju da mob prijavljuje pregrevanje? Zeni se danas desilo na op8 12/256, telefon je bio prilicno vruc na dodir. Viber video poziv preko 4g bio aktivan, nista posebno drugo upaljeno u pozadini. Nije bio na suncu vec unutra, fabricki case. Na OP6 nikad to nisam video, ma kako da sam ga koristio (igre ne igram).
Мени се јњдном угрејао,стајао је на сувозачевом седишту и сунце га је тукло,а пуштао сам музику YouTuba prime преко блитута на радио,после 10 мин ми је пријавио д аје телефон врућ.Богме и био се добрано угрејао.

Meni se to desi na Oneplus 6 svaki drugi dan ako ga ostavim na suncu 10 min, a npr ide muzika na BT. Tek ako se puni pa to je haos kako se brzo pregreje.
Nego jel postoji neki Warp power bank? [emoji2]

Sent from my Oneplus 8

sta je warp power bank? ja imam power bank koji ima pd izlaz, puni macbook pro. 60w. sumnjam da je 18w max

Powerbank sa warp punjačem ne postoji koliko mi je poznato. A warp kod Oneplus telefona se razlikuju od drugih tehnologija brzog punjenja. Zato imaš situaciju sa slike, imaš na linku detaljnije.
https://www.reddit.com/r/oneplus/comments/g8e1vx/psa_the_18_pro_does_not_support_quickcharge/
79c275cc37c5c6383a51fc6375a5e530.jpg

pa da... punio bi sa 2.7A onda.... hm... ako kupim 1+ 8 pro ima da im posaljem mail da mi ne puni maximalnom brzinom, da mi posalju novi. buraz kupio ipad pro, pokusao da puni sa tim power bankom (kupili smo isti) i nije hteo da puni maximalnom brzinom. napisao im mail - ovo vam bre ne radi :d rekli su mu da saceka da izdaju novu verziju i da ce mu poslati drugi, da stari ne mora da vraca. sad ima dva power banka od 2700mah 60w pd. svaki vredi 100+ evra lol

ljudi, ja nemam problem sa ekranom nocu. mozda su novije serije drugacije po tom pitanju? s druge strane imam problem da mi slovo p na tastaturi detektuje sporije od drugih, pa otkuca prvo ono koje sam pritisnuo posle p, pa onda p.... kamera je pristojna, okacicu posle jedan sample.

izgleda da mi p kasni samo kad ga pritisnem na krivi deo ekrana. kad pritisnem na ravan deo onda ne kasni. jel se ovo jos nekom desava mozda? nije da ne registruje pritisak, samo kasni.

edit: obecao sam camera sample

IMG-20200828-190105-01-resize-smaller.jpg

kamera je jako sposobna. ja bi onako subjektivno rekao negde izmedju 1020 i 808. s tim sto imas pune manuelne kontrole tako da bi mozda i preferirao ovo umesto 808. mada 808 sam naucio da pucam i bez manuelnih kontrola, ipak je i dalje bolja, ali ovo je dosta blizu, sto je pohvalno. rekao bih da onaj ko se zali na kameru u ovom telefonu pre ne ume da slika, nego da kamera nije sposobna.

Poslednja izmena:
Jako je glupo reči da je kamera mana ovom telefonu. Kamere na pro modelu su jedan veliki plus.
Nije ovo najbolja kamera u mobilnom svetu ima o par boljih ali su u samom vrhu.
Ne pro model je sa druge strane opremljen jako prosečnim kamerama sa senzorom iz proslogodisnjih modela a i iz modela srednjeg nižeg segmenta koji su već ispod 200e.
Mislim da je glavna kamera trebala biti iz oro modela dok na ove druge malo da zakidaju.

Nego nista se ne govori o 8T i 8T pro modelima. Hoće li ih ove godine uopšte biti?
Prošle godine su T modeli objavljeni krajem septembra ako se ne varam

Senzor u obicnom 8 moze da se nadje i u telefonima od 200e, tako da kamera nije nista posebno dobra. Optika, ois i softver je priblizavaju flagship nivou, ali nisu bas taj nivo. Inace imam S10 lite sa istim senzorom i podjednakim kvalitetom fotografija. 8 pro je druga prica, odlican flagship senzor, samo ne znam koliko su popravili softver apdejtima.

Meni je ok i ta kamera, sa Google kamerom pravi odlične fotke, koje meni zadovoljavaju sve potrebe, uz to wide kamera sa gcamom je bolja jedno 20x u odnosu na stock. Sa Google kamerom razlike izmedju pro i obične osmice su minimalne...

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Naišao sam na ovaj članak koji govori o Chromu koji jednostavno se zamrzne (retko kada, ali uglavnom kada je napotrebnije) i onda moram da ugasim i ponovo pokrenem app (probao sam i druge browsere koji imaju podršku za 120hz i isto se desi).
Stvarno sam razočaran u OnePlus kao brand, ja u životu veći krš od UI-a nisam koristio...

https://9to5google.com/2020/05/27/oneplus-chrome-crashing/

Poslednja izmena:
Jos ga nisi prodao? [emoji23]

@vecera Mislim da si bas preterao malo,ja sam koristio u 2 navrata 7t pro i imam samo reci hvale

Nazad
Vrh Dno