Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

250 evra ispod cene je koliko? 600 si dao za model od 12gb? pitam da znam koliko vredi telefon, razmatram da ga uzmem, ali cekam povoljnu priliku, pa da znam dokle da cekam :d

ja mogu da ga uzmem za 750, ali nema teorije da im dam 750 ako ga je neko negde uzeo za 600. princip.
Nema za 600e nigde op8 pro sa 12gb čisto da se razumemo. I to što sam ja možda imao sreće ne znači da ti ne treba da uzmeš tel ako ti se dopada.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

A što raditi na telefonu, pa vam je potrebno 12gb. Daj objasnite mi molim vas. Ako je patkometrija ok, ali sve drugo ne mogu da razumem. Šta to telefon od 12gb radi što onaj od 6 gb ne radi.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Kada sam ja kupovao telefon, 128GB/8GB je koštao 800 EUR, model koji sam ja kupio 256GB/12GB je koštao 900 EUR, i moj stav je kada se daju tolike pare, bolje dati 100 EUR više za 100% više storage-a i 50% više RAM memorije.... prvenstveno sam uzeo telefon zbog storage-a a RAM je došao sa njim...
Moguće oni sa patkometrijom da uzimaju 128GB... tačnije ja bi voleo da mi neko objasni zašto neko kupuje 128GB...

A što se tiče mog fona, biće na prodaju kada iPhone izađe (256GB/12GB, full originalno EU pakovanje sa novom futrolom.. nikad korišćenom :D ) i biće najpovoljniji na oglasima sigurno ;)

Poslednja izmena:
Ma ne treba vise od 8 ali meni je potrebno bar 256gb a nema slot za sd na zalost

Kada sam ja kupovao telefon, 128GB/8GB je koštao 800 EUR, model koji sam ja kupio 256GB/12GB je koštao 900 EUR, i moj stav je kada se daju tolike pare, bolje dati 100 EUR više za 100% više storage-a i 50% više RAM memorije.... prvenstveno sam uzeo telefon zbog storage-a a RAM je došao sa njim...
Moguće oni sa patkometrijom da uzimaju 128GB... tačnije ja bi voleo da mi neko objasni zašto neko kupuje 128GB...

A što se tiče mog fona, biće na prodaju kada iPhone izađe (256GB/12GB, full originalno EU pakovanje sa novom futrolom.. nikad korišćenom :D ) i biće najpovoljniji na oglasima sigurno ;)
Ja nisam našao ni sad 8 pro 12/256 ispod 900 eur. Kanim se ali mislim da za sad neću još. Dao bi 750 da ne trepnem doduše.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Pa.kada nema slot ne biras na zalost,128 je bas malo,ja imam skoro punu karticu od 256 i na telefonu jos 50gb

Ja nisam našao ni sad 8 pro 12/256 ispod 900 eur. Kanim se ali mislim da za sad neću još. Dao bi 750 da ne trepnem doduše.

Kako nisi, ja sam kupio za 900 EUR i to.... joj...
Imaš sigurno kod lika od koga sam ja uzeo za 870 EUR na oglasima, samo je model iz Nemačke i jedino ti je garancija kao i meni na reč 12 meseci :) ili koliko već, ali mene nije bilo briga, ako radi radi...
Ako si na VIP mreži onda se možda pojave ovi sa mreže sa 24 meseca... možda to vredi sačekati

Poslednja izmena:
Pa.kada nema slot ne biras na zalost,128 je bas malo,ja imam skoro punu karticu od 256 i na telefonu jos 50gb

Ma šalim se, sarkastičan sam jer i ja imam 256GB a liku nije jasno zašto kupujemo model sa 256GB, jer su neki bežali sa časova matematike pa im 100% više prostora i 50% memorije za 100EUR na cenu od 800 EUR i dalje ne znači ništa...

Sve sve,ali da je Oxy smeće od UI-a....msm stvarno :)

Sent from my OnePlus 8 using Tapatalk

A što raditi na telefonu, pa vam je potrebno 12gb. Daj objasnite mi molim vas. Ako je patkometrija ok, ali sve drugo ne mogu da razumem. Šta to telefon od 12gb radi što onaj od 6 gb ne radi.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

hocu da budem siguran da cu narednih 5 godina moci da koristim bar mesendzer i browser...

Sve sve,ali da je Oxy smeće od UI-a....msm stvarno :)

https://www.youtube.com/watch?v=StLcTEkF4qk

pa pogledaj i sam review za OxygenOS 11, i čemu teže :) ka perfekciji, samo im još malo treba. (šalim se).
Ne kažem da je smeće, ali kažem da im treba još malo da bi to radilo kako treba... jer sam već objasnio zašto je sporiji UI u odnosu na Samsung OneUI... džaba ti najjači CPU na svetu kada ono što odradiš na Samsungu u jednom kliku ili dva sa OnePlusom ti treba 5 koraka... sve je stvar i ko šta koristi... ja koristim dosta toga i Samsung me navikao da to može daleko brže i jednostavno ne mogu da prihvatim takve propuste.
Plus toga status bar ikonice imaju odvratan dizajn... opet.. verujem da ljudi vole da daju 40.000 EUR za BMW i uzmu auto sa cloth sedištima (ne doplate za comfort)... ja jednostavno nisam navikao na cloth... neki jesu i ne znaju za bolje niti će ikad phihvatiti da sedišta sa 20+ vrsta podešavanja su daleko bolja od običnih CLOTH sedišta...

Poslednja izmena:
Nema za 600e nigde op8 pro sa 12gb čisto da se razumemo. I to što sam ja možda imao sreće ne znači da ti ne treba da uzmeš tel ako ti se dopada.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

smorio si me za medalju :D osecam se ko ovca kad treba da platim nesto skuplje od drugih -.-

@vechera

Neozbiljno je ovo sto pises,neko sa strane kad procita steci ce pogresan utisak totalno. To kazem zato sto sam koristio S9 sa One UI,pa vrlo dobro znam sta kao takav moze a sta ne,i uopste nije takav "svemirski brod" sa 20+ podesavanja kakvim ga predstavljas,nego jedan obican "*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* firendly" sistem,i nista vise od toga.Takodje, Oxygen je sve samo ne klotara(sa novim update na A11 bice jos bolji),i ima sasvim dovoljno kustomizacije da ga podesis onako kako tebi odgovara. Naveo si svajp opciju za poziv i poruke-isto to imas i na Oxiju ali samo umesto svajpa imas one gore tri tackice u cosku,i to je samo jedan potez vise a ne dva ili tri kako si naveo.Drugo sto si naveo je izgled ikonica u status baru-da li se salis? Pa samsung tu fura izgled jos iz doba raspalog touchwizz-a,o cemu pricamo?!To sto si napisao je definitivno subjektivno (nikako objektivno) misljenje koje neko sa strane kada procita,mislice da je Oxy klotara krvava koja nema ni osnovne opcije....

A Oxygen UI svi stavljaju kao prvi i najbolji android skin.

ja u zivotu nisam koristio opciju da posaljem poruku kad me neko zove :d navodjenje toga kao neku prednost je nekako subjektivno... nekom treba, nekom ne...

Nema sta jeste korisna funkcija kada odes u kontakte pa swipe desno pozoves a levo sms. Nijedan ui nije savrsen tj subjektivno kako ce kome odgovarati

Istina, i ja ovo volim. Ili napr vol+ za odgovor na poziv, vol- za odbijanje/prekidanje.

Eto npr ja imam 256gb ali ni blizu nisam 128gb, kamoli 256. Dobio sam toliko uz fon i to je to.. Ali u doba Google photosa i raznih cloud servisa mislim da mi ne treba uopšte tih 256gb.. Tako da bih sačuvao 100e i potrošio na nešto lepše (ko šta voli, ja npr neku kartu za negde da odem) nego na dodatnu memoriju koju neću nikad iskoristiti..

Ali opet to je do mene, poenta je da nije svakome to neophodno.

Ja sam koristio htc sense ui od kad imam smartphone uređaje, posle njega jedino sam pristao da pređem na oxygen..
Ali da neko kaže da je oneUI mnogo bolji od oxygen-a(ili da je uopšte bolji) je totalno lupanje.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
@vechera

Neozbiljno je ovo sto pises,neko sa strane kad procita steci ce pogresan utisak totalno. To kazem zato sto sam koristio S9 sa One UI,pa vrlo dobro znam sta kao takav moze a sta ne,i uopste nije takav "svemirski brod" sa 20+ podesavanja kakvim ga predstavljas,nego jedan obican "*mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* firendly" sistem,i nista vise od toga.Takodje, Oxygen je sve samo ne klotara(sa novim update na A11 bice jos bolji),i ima sasvim dovoljno kustomizacije da ga podesis onako kako tebi odgovara. Naveo si svajp opciju za poziv i poruke-isto to imas i na Oxiju ali samo umesto svajpa imas one gore tri tackice u cosku,i to je samo jedan potez vise a ne dva ili tri kako si naveo.Drugo sto si naveo je izgled ikonica u status baru-da li se salis? Pa samsung tu fura izgled jos iz doba raspalog touchwizz-a,o cemu pricamo?!To sto si napisao je definitivno subjektivno (nikako objektivno) misljenje koje neko sa strane kada procita,mislice da je Oxy klotara krvava koja nema ni osnovne opcije....

Kao što je već neko napisao, to je subjektivno.
Ja sam prešao sa OneUI-a na Oxygen UI i nisam pronašao ni jednu bržu stvar u odnosu na Samsung UI, već kao što sam naveo, sproije se šalje SMS (da za jedan korak, klikneš na tačkicu.. znam to... ali je sproje... ) a za samo prekidanje "Cast-ovanja muzike" je daleko sporiji !!!
Nisam napisao da je OneUI bolji, već da je brži... ali na primer i u Samsung galeriju kada uđeš i uradiš swpe na gore dobiješ detalje slike a na "Oxygen UI" "samo klikneš" na tri tačke i odeš u "detals" opciju.
Overall sam rekao da OnePlus 8 Pro za mene lično najgori flagsip koji sam koristio.. opet je to sve subjektivno, ekran je "previše" zakrivljen ali vi to ne kapirate jer 90% vas koji pišu ovde koriste futrore (ako koriste OnePlus 8 pro)... ali dobro, stavljalju ljudi i zaštite na haubu automobila i na volan stavljaju presvlake itd.. tako da ne mogu to da osuđujem ali mogu da kažem da Samsungov zakrivljeni ekran (softwersko rešenje) je nebo i zemlja za ovu kantu od telefona.
Opet kažem, neko voli da ima i9 CPU, sa RTX2080 grafikom i brdo rama i da koristi WindowsXP ili Windows 7 classic look, ja to ne volim i to je to, po meni su platili sve žive medije da dobiju ove ocene, jer toliko problema sa ekranom su imali da nije realno da telefon sa toliko lošom kalibracijom ekrana može da konkuriše za bilo šta, a da ne kažemo supportom koji je na novu "pobesnele šalteruše" koja je konstanto na pauzi.

Samsung UI je izmišljen interface za Oxygen UI i iza toga stojim sa činjenicama a prelazim sa ovog superiornog telefona na iPhone 12 Pro... a ne na Samsung i mislim da je Samsung najveće đubre trenutno (ne zbog UI-a već zbog Exynos procesora).

A da ne kažemo da ćete tek da plačete jer su dosta toga iskopirali sa "OneUI-a" na Oxygen11... koji trenutno pljujete :D

Poslednja izmena:
Za tebe je onda sd note 20 ultra. Juri to.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ja sam prešao sa OneUI-a na Oxygen UI i nisam pronašao ni jednu bržu stvar u odnosu na Samsung UI, već kao što sam naveo, sproije se šalje SMS (da za jedan korak, klikneš na tačkicu.. znam to... ali je sproje... ) a za samo prekidanje "Cast-ovanja muzike" je daleko sporiji !!!
Nisam napisao da je OneUI bolji, već da je brži... ali na primer i u Samsung galeriju kada uđeš i uradiš swpe na gore dobiješ detalje slike a na "Oxygen UI" "samo klikneš" na tri tačke i odeš u "detals" opciju.
Overall sam rekao da OnePlus 8 Pro za mene lično najgori flagsip koji sam koristio.. opet je to sve subjektivno, ekran je "previše" zakrivljen ali vi to ne kapirate jer 90% vas koji pišu ovde koriste futrore (ako koriste OnePlus 8 pro)... ali dobro, stavljalju ljudi i zaštite na haubu automobila i na volan stavljaju presvlake itd.. tako da ne mogu to da osuđujem ali mogu da kažem da Samsungov zakrivljeni ekran (softwersko rešenje) je nebo i zemlja za ovu kantu od telefona.
Opet kažem, neko voli da ima i9 CPU, sa RTX2080 grafikom i brdo rama i da koristi WindowsXP ili Windows 7 classic look, ja to ne volim i to je to, po meni su platili sve žive medije da dobiju ove ocene, jer toliko problema sa ekranom su imali da nije realno da telefon sa toliko lošom kalibracijom ekrana može da konkuriše za bilo šta, a da ne kažemo supportom koji je na novu "pobesnele šalteruše" koja je konstanto na pauzi.

Samsung UI je izmišljen interface za Oxygen UI i iza toga stojim sa činjenicama a prelazim sa ovog superiornog telefona na iPhone 12 Pro... a ne na Samsung i mislim da je Samsung najveće đubre trenutno (ne zbog UI-a već zbog Exynos procesora).

A da ne kažemo da ćete tek da plačete jer su dosta toga iskopirali sa "OneUI-a" na Oxygen11... koji trenutno pljujete :D
Ako cemo realno,ja ne pljujem OneUI,nego ti pljujes Oxygen [emoji14] A ako vec poredimo sa kolima....zamisli uzmes bembaru sa napucanom opremom (Samsung),300-400ks ispod haube,puknes ga po gasu,a on te baci u safe mod i baci ti check engine lampicu (krš signal na Samsungu+rerna efekat) Aj sad,da te cujem :)

Jok, kad bi me svrbelo da bacim tolike pare na dzepni računar, samo iph 12 pro max(uslov 120hz).

Sent from my GM1910 using Tapatalk

jel moze molim te malo pojasnjenja za ovo oko ekrana? u kom smislu je kriv ekran? zasto je neupotrebljiv? koji su to jos problemi? malo me cudi, jer uglavnom nailazim na pozitivna misljenja i ovo tvoje izuzetno negativno.

edit: pretezno me zanima tvoje misljenje posto si izuzetno negativan (a naravno zanima me misljenje i drugih) u vezi toga kako se ekran na 8 pro vidi na suncu? reviewsi kazu da je displej dosta svetao.

Poslednja izmena:
Ako cemo realno,ja ne pljujem OneUI,nego ti pljujes Oxygen [emoji14] A ako vec poredimo sa kolima....zamisli uzmes bembaru sa napucanom opremom (Samsung),300-400ks ispod haube,puknes ga po gasu,a on te baci u safe mod i baci ti check engine lampicu (krš signal na Samsungu+rerna efekat) Aj sad,da te cujem :)

Pa BMW je brand koji može da se poredi sa iPhone-om, a Samsung može da se poredi sa Kia na primer model Sportage-om oslikava Note 20 ultra a OnePlus 8 Pro je Shuanghuan SCEO.

1. Ja svaki dan puštam muziku sa YT music aplikacije na Google Home speaker i gašenje muzike sa OnePlus Oxygen UI-a je meni neprihvatljivo i više nego smešno/tužno i presporo.
2. Često koristim opciju da iz dialer aplikacije šaljem SMS, tako da sam već objasnio, sekund je sporije slati SMS putem Oxygen-UIa (u odnosu na OneUI)
3. U galerij sam navikao na Samsungu da pogledam detalje slike tako što uradim swype up, sada je to opet sporije jer iz galerije treba da se klikne na tri tačke gore desno pa da se uđe na detalje
4. Oko prednje kamere postoji LED svetlo koje trenutno služi da označi kada je prednja kamera uključena, a za LED notifikacije to svetlo ne radi... a pričamo o telefonu "godine" hahahahahahahah
5. Ako je već "clean and stock ROM experience" što ne postoji opcija da u app drawer-u stavim određene aplikacije u folder i napravim "clean" look, a ne da imam pijacu od aplikacija.
6. FPR je blago rečeno đubre, ali je u isto vreme pozitivno što Face-Unlock radi TOP i što ima opcija da te prebaci na home screen.
7. Verovatno su korisnici OnePlusa navikli da imaju po jednu notifikaciju istovremeno, pa sama tačka na ikonici od aplikacije umesto prikaza tačnog broja notifikacija mi je nekako logična za takve korisnike... ali ne i za mene
8. Auto brightness je užasan...

Poslednja izmena:
Definitivno kod OP nije dovoljno verzija 128GB, ja evo na OP 8 sada bez ikakvih slika, muzike cist oxygen imam 98GB free, sam system zauzima 20GB, samo zato sto ima dve glupe sistemske particije. Znaci ko zeli OP od 128 neka ne gleda jer se jako brzu popunjuje memorija. Ne moze da pridje xiami telefonima sto se toga tice. 128GB na xi=aom je kao 256Gb na OP telefonu.
Oxygen rom, nista posebno, kopija Miui-a bez miui naloga. Kad pogledas settings, to je to sve slicno. Pogotovo sad kad i miui ima app drawer.
Po meni Oxygen i OP telefone su precenjeni.
hajp je verovatno zbog nacina online prodaje i sto ga nema na svim trzistima.
Sta reci kad je OP 8Pro u rangu obicnog Mi10.

jel moze molim te malo pojasnjenja za ovo oko ekrana? u kom smislu je kriv ekran? zasto je neupotrebljiv? koji su to jos problemi? malo me cudi, jer uglavnom nailazim na pozitivna misljenja i ovo tvoje izuzetno negativno.

edit: pretezno me zanima tvoje misljenje posto si izuzetno negativan (a naravno zanima me misljenje i drugih) u vezi toga kako se ekran na 8 pro vidi na suncu? reviewsi kazu da je displej dosta svetao.

Tokom dana je najbolji ekran na tržištu i u klasi (navodno ima 1,300+ nits ali po meni ne deluje tako... mogao bi još malo biti svetliji na direktnoj svetlosti ali je dosta dosta dobar).
Noću zbog OLEDa i 120hz je katastrofalan po pitanju kalibracije boja (razlivanja), tačnije po meni najgori display ikad (ali pričamo o situaciji kada legneš u krevet u totalnom mraku i osvetljenost ekrana je na 5%/10% i imaš noćni mod uključen) - ako si čitao unazad video si moj post gde sam okačio šta mi je OnePlus support pisao po pitanju ekrana (i sami su svesni da jednostavno noću nikada neće biti perfektan, ali uz određena podešavanja "poblem" sa noćnim korišćenjem ekrana se svodi na minimim, tačnije ja sam uz određena podešavanja to sveo baš na minimum i da nisam na ranijim verzijama SW to primećivao sada to ne bi skontao svakako).
Što se tiče mog komentara na zakrivljenost ekrana u pitanju su leva i desna ivica ekrana koji imaju zakrivljenost i na tim mestima kada koristiš telefon bez futrole (a ja isklučivo koristim telefon bez futrole) zbog lošeg softwerskog "mapiranja" tih zakrivljenih delova ekrana , kada na primer držiš telefon dešava se da on prste koji samo drže telefon registruje da pokušavaju da nešto odrade na touch screenu (tu ima dosta negativnih komentara i na OnePlus forumu tako da će to verovatno popraviti u nekom od sledećih updatova).

Poslednja izmena:
Evo mane za Oneplus 8, posle 2 dana mi već ne prepoznaje fingerprint. Ali to ej zbog ovih ****** u ekranu, verovatno je tako kod svih. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izam ako mene pitate. Zadnji je zakon.
Zbog nežnog posla menjam brzo kožu.
Samsung UI? Hahaha daj molim te izađi iz teme.
Imao sam S3, S5, S7, S9+ ne zna se koji je bio veće smeće zbog baterije. Nikad više Šljamsung. Ako postoji savršen UI to je Oneplus.
Daleko mi je bolji od Pixela.
Kamera i ekran su ozbiljno napredovali. Ekran kažu svi najbolji na tržištu trenutno.
Mi je cigansko šarenilo od UI.

Sent from my Oneplus 8

Evo mane za Oneplus 8, posle 2 dana mi već ne prepoznaje fingerprint. Ali to ej zbog ovih ****** u ekranu, verovatno je tako kod svih. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*izam ako mene pitate. Zadnji je zakon.
Zbog nežnog posla menjam brzo kožu.
Samsung UI? Hahaha daj molim te izađi iz teme.
Imao sam S3, S5, S7, S9+ ne zna se koji je bio veće smeće zbog baterije. Nikad više Šljamsung. Ako postoji savršen UI to je Oneplus.
Daleko mi je bolji od Pixela.
Kamera i ekran su ozbiljno napredovali. Ekran kažu svi najbolji na tržištu trenutno.
Mi je cigansko šarenilo od UI.

Sent from my Oneplus 8

Pa User Interface je jedno a samo đubre od Exynos procesora koje utiče na bateriju i kvalitet fotografije je drugo, tako da nije lepo što kometarišeš bez osnova i prozivaš kako neko ko koristi flagship uređaj i ko je dao 900 EUR za isti ne može da pomogne nekome da se ne ukanali i uzme telefon koji je po meni previše izvikan.
I ja za razliku od svih vas pišem konkretne primere šta ne valja i šta ne radi... a vi gospodo kao da vas OnePlus plaća i hrani sendvičima govorite kako je super...

Poslednja izmena:
Sto se tice FP,ja na OP8 nemam nikakvih primedbi,ekstra je brz,i 10/10 tacan.Na staklu je inace fabricka folija jos uvek.

Nazad
Vrh Dno