Moji utisci update 3.0
I dalje sam pri stavu da je ovo najgori flagship telefon koji sam ikada imao (OnePlus 8 Pro 256/12).
Trenutno nemam problem sa ekranom jer posle par update-ova ispeglali su ga skoro do perfekcije (ali sa uključenim DC dimming-om...) a pročitajte šta OnePlus support kaže po pitanju ekrana (sami priznaju da nije to perfekcija).
Ja telefon koristim bez futrole i volim telefone sa zakrivljenim ekranom, ali ovde je optimizacija ekrana rađena verovatno za ljude koji koriste telefone u fotrolama... na Samsungu (S9+) nikada nisam imao problem sa zakrivljenim ekranom... a ovde se baš oseti.
Isto tako ja dosta telefoniram i desi mi se dok premeštam (ili malo pomeram) telefon da obrazom stistnem MUTE... i od toga pizdim (nije toliko često ali se dešava).
UI je na nivou WindowsXP-a
ne razumem ljude koji tipa imaju i9 CPU i onda koriste windows7 sa classic izgledom i kažu da je to TOP... ok da imate Celeron pa da to ima smisla...
- ja skoro svakodnevno koristim "cast" opciju i na Samsungu iz notifikacija sam mogao da uradim "stop casting" a kod OnePlus-a moram da uđem u YT music pa da idem na "stop casting"...
- isto tako na Sausungu sam mogao da iz dialer aplikacije swype levo da pozovem nekoga a swipye desno da mu pošaljem poruku, a kod OnePlus-a moraš ići na "more" pa send SMS...
iz perspektive produktivnosti i UI brzine/praktičnosti, ne može da se poredi sa Samsungovim OneIU a što se tiče korišćenja iz perspektive korisnika koji ne telefoniraju i koji koriste funkcije tipa root + novi rom + opet novi rom + Gcam mode itd. sigurno da je TOP telefon.
Čekam da izađe iPhone 12 Pro i da odem sa ovog ****** od telefona (da Samsung u Srbiji ima dual sim telefon sa Snapdragon-om, ne bi se razmišljao, odma bi uzeo Note 20 Ultra ... ali Exynos iz principa neću kupiti).
Pogledajte prilog 288855