Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Ne znam u kom smislu, ali meni Huawei nikad, on prvog oneplus-a, nije bio ni prići istom

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Na bateriju sam mislio,huawei je definitivno bio sampion sto se tice baterije (m20 pro,p30 pro ali evo i OP je u tom rangu ako ne i bolji. Jos jednim svaka cast za OP ,ja sam prezadovoljan aparatom, po meni ubedljivo najbolji tel godine. Jedino sto mu fali je bezicno punjenje i to je bukvalno jedina mana koju mogu da nadjem,sve ostalo je za 10-ku

Dada, to je jedina stvar koju zameram. Šteta što nema to bežično punjenje

Ima on jos dosta mana,trebalo bi da srede jos neke stvari na njemu,s obzirom na cenu...nekim drugim duplo jeftinijim modelima se traze dlake u jajetu a ovom se prelazi preko istih,budite malo objektivniji ali se uvek setite i njegove ne bas male cene.

Koje mane mu ti zameraš?
Meni bežično punjenje pored ovako brzog warp punjača ne treba sekunde.. A baterija super, ja juče dok sam se okupao i obukao on je napunio sa 46 na 83%.. Šta ćeš više..
Msm ne branim ja ništa, ja pričam samo moje utiske i mišljenje

Poslednja izmena:
Pa to imas i na duplo jeftinijim modelima ,kao i funkcionalan AOD,kao i ulaz za slusalicu....

AoD ne koristim, 3.5mm jack nemam već dve godine i ne nedostaje mi jer imam Bluetooth slušalice i odlične USB type c slušalice.. Takođe i USB type c to 3.5mm ako baaaš zatreba
Ali veruj mi, warp je brži od bilo čega što sam do sada koristio.. Veruj mi..
Vidiš, sve je stvar tvojih potreba.. Meni to ne treba i tjt..
Mogao sam da uzmem bilo koji telefon, ali sam želeo baš ovaj i nijedan drugi

Na kraju i jeste sve oko ličnih potreba, ali ipak bi mi svi voleli da eto bas taj neki model koji se nama (najviše) sviđa ima bas sve.
Ja npr sam prešao sa iP8+, tamo sam imao bežično punjenje ali ne znam jesam ga 2x tako napunio. Nisam audiofil pa nemam ni kvalitetne 3.5mm sluske pa da trazim zamerku zbog 3.5mm, na kraju imam Jabra BT sluske koje ispunjavaju moje zahteve za muzikom.
Baterijom sam zadovoljan za sada, prestao sam da pratim SoT ali bez problema sa mojom upotrebom telefon punim svaki drugi dan.AoD jeste zgodna stvar i ovaj mi zadovoljava potrebe (tapnem ekran da vidim) ali pre svega imam smartwatcheve koji mi i sluze za notifikacije.

Sent from my 7T using Tapatalk

Samo ekran vredi svih tih para. Ostalo je čist bonus.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Objektivno, treba ga malko i koristiti da bi moglo da se tvrdi bilo šta o njemu...
Objektivno, za mene je trenutno najbolji telefon.

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Objektivno, treba ga malko i koristiti da bi moglo da se tvrdi bilo šta o njemu...
Objektivno, za mene je trenutno najbolji telefon.

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Baš tako, ko ga nije koristio a priča nešto, kako da uzmeš to mišljenje kao relevatno.. I za mene ne, zato sam ga i kupio..

Samo ekran vredi svih tih para. Ostalo je čist bonus.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Bukvalno, ekran je bruka dobar, iako se navikavam tek na amoled sasvim sam zadovoljan.. 90hz osvežavanje da ne pričam, bukvalno volim da skrolujem kako to smooth ide.. Definitivno ko proba 90hz ekran ne vraća se na niže..

Na kraju i jeste sve oko ličnih potreba, ali ipak bi mi svi voleli da eto bas taj neki model koji se nama (najviše) sviđa ima bas sve.
Ja npr sam prešao sa iP8+, tamo sam imao bežično punjenje ali ne znam jesam ga 2x tako napunio. Nisam audiofil pa nemam ni kvalitetne 3.5mm sluske pa da trazim zamerku zbog 3.5mm, na kraju imam Jabra BT sluske koje ispunjavaju moje zahteve za muzikom.
Baterijom sam zadovoljan za sada, prestao sam da pratim SoT ali bez problema sa mojom upotrebom telefon punim svaki drugi dan.AoD jeste zgodna stvar i ovaj mi zadovoljava potrebe (tapnem ekran da vidim) ali pre svega imam smartwatcheve koji mi i sluze za notifikacije.

Sent from my 7T using Tapatalk

Takođe imam mi band 3 koji mi koristi za notifikacije, telefoni su mi preko godinu dana na mute (samo vibracija) jer sva obaveštenja dobijam na ruku i nema šanse da ih omašim..

Za onoga ko stalno koristi premium uredjaje,nema tu neke velike razlike,naravno onaj ko je koristio mid-range,bice odusevljen ali bio bi i sa nekim duplo jeftinijim.

Meni ovih 90hz pravi i te kakvu razliku u odnosu na ostale flegšip uređaje i sasvim sigurno više neću kupiti ni jedan telefon koji to nema. Naravno, može da se živi i bez 90hz ali mom oku baš baš prija.

Nisam audiofil pa nemam ni kvalitetne 3.5mm sluske pa da trazim zamerku zbog nedostatka 3.5mm

Uklanjanje 3.5mm dzeka je lose resenje pre svega po prakticnost i ergonomiju, jer korisnik mora da nosi odgovarajuci adapter, koji vrlo lako moze da se izgubi. Ali ovakvo resenje, samo po sebi, ne znaci da je zvuk inferioran i da uredjaji bez 3.5mm dzeka nude krs zvuk, to zavisi od nekoliko bitnih hardverskih karakteristika i implementacije. I mene veoma nervira ''dongle'' resenje ali postoji veliki broj smartfona bez dzeka koji nude kvalitetniji zvuk od onih koji imaju 3.5mm dzek. Izuzetak su LG modeli V i G serije koji koriste Sabre DAC, uz odgovarajuci ostatak hw (AMP) i u pravo je taj hardver zasluzan za najbolji audio kvalitet a ne 3.5mm dzek sam po sebi.

Postoje aktivni (digitalni) i pasivni (analogni) usb type c to 3.5mm adapteri.
Kod aktivnih (digitalnih), DAC (i ponekad pojacalo) se nalazi unutar adaptera, sto samo po sebi ne znaci da je lose resenje ali najcesce jeste jer proizvodjaci stede na tom hardveru pa neretko ti dongle krsevi kostaju svega nekoliko $ i nude losiji kvalitet zvuka cak i od 2-3 generacije starijih uredjaja.
Pasivni (analogni) adapteri samo ''prenose'' zvuk (analogni signal) koji nastaje u samom telefonu i zavisi od kvaliteta hardvera (cipseta/audio hw) i implementacije. Ovo znaci da bi npr. LG V/G modeli bez problema nudili isti kvalitet zvuka i da nemaju klasican 3.5mm dzek, samo preko pasivnog adaptera.

Koliko znam, OnePlus telefoni koriste ovo bolje resenje odnosno pasivne adaptere, sto znaci da je za zvuk zaduzen Qualcomm SD cipset/aqstic. Ovakvo resenje je najcesce kod uredjaja koji koriste SD soc ali postoje razlike u implementaciji i softveru pa ne nude svi isti kvalitet zvuka.
https://www.whathifi.com/reviews/oneplus-7-pro-review

Na kraju, aktivne adaptere podrzavaju prakticno svi noviji uredjaji sto znaci da se u uz ulozenih 50-80$ kvalitet zvuka moze unaprediti prakticno do LG G7/V50 nivoa :)
Jednostavno se kupi provereno odlican usb type c to 3.5mm hi-fi adapter, npr. Musiland MU2 plus, koji ne samo da nudi kvalitet zvuka uporediv sa najboljim hi-fi LG modelima, nego ima i sasvim solidno pojacalo, bolje prakticno od svih telefona. https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-musiland-mu2-plus-dac-amp.6964/
Slicno vazi i za iBasso DC02, osim sto ima slabije pojacalo od MU2 ali i dalje vise nego dovoljno za in-ear i ostale, manje zahtevne slusalice.

A takav hi-fi dongle moze da se koristi godinama i na svim sledecim telefonima/tabletima. I ne samo to, nego uz odgovarajuci USB adapter za PC neki od njih mogu da se koriste i kao DAC/AMP za desktop/laptop. Dakle, za smesnih 50-80$ se dobije multifunkcionalna sprava koja primetno poboljsava audio kvalitet na raznim uredjajima, uz odgovarajuce slusalice, to se podrazumeva (da bi se cula ta primetna razlika).

Mane ovakvih resenja su to sto korisnik moze da zaboravi DAC/AMP adapter (dok se ne navikne na nosenje, posebno ako koristi i uz desk/laptop) ili da ga izgubi. Ako nemaju ugradjenu bateriju (sto je najcesce slucaj) onda trose bateriju telefona, i dimenzije su vece od fabrickih adaptera. Ali je prednosti mnogo vise tako da se itekako isplate i postaju logican izbor cak i za audiofile koji ne zele da nose dodatne uredjaje pored telefona.

Poslednja izmena:
Ja sam čitao negde da oneplus 7t pro ima dobar dac, a bogami mogu reći da ima odlična zvuk na htc u sonic USB type c slušalice koje sam dobio uz htc u11.. A adapter mi stoji u novčaniku još od kad sam kupio U11.. Al mi do sada nije zatreba nikad

Poslednja izmena:
DAC u (skoro) svim uredjajima koji koriste Snapdragon cipset je isti, i sastavni je deo tog SD cipseta (QC Aqstic), OP modeli tu nisu izuzetak. Samsung Exynos verzije koriste Cirrus Logic(ex-wolfson) DAC nize klase i po audio kvalitetu su otprilike u rangu (ex)flagship Snapdragona. Jedni od retkih androida koji koriste zaseban (hi-fi) DAC + AMP su pomenuti LG modeli G i V serije ali uz dobar hi-fi adapter prakticno svaki Android je moguce zvucno unaprediti do ranga tih LG-a, tako da je od OP7/t/pro moguce ''napraviti'' LG V30/40/50 ili G7/G8, kroz ulozenih 60-80$ dok je obrnuto nemoguce :) U smislu da je glavna prednost LG-a (zvuk) dostizna za sve novije androide, kupovinom hi-fi adaptera, dok npr. Oxygen UI/podrsku i 90Hz displej LG svakako ne moze da ima.

Poslednja izmena:
Za onoga ko stalno koristi premium uredjaje,nema tu neke velike razlike,naravno onaj ko je koristio mid-range,bice odusevljen ali bio bi i sa nekim duplo jeftinijim.
Ja sam do sada samo flagship uređaje koristio, pa sam opet ostao WOW kad sam uzeo op7tpro, nisam ga video uživo ali sam hteo da ga imam, i nisam se pokajao..

Mislim da ti prvo treba da probaš telefon pa komentarišeš

Ja sam prešao sa op6 na 7t pro, vidljiv je napredak na dosta polja ali ne treba sad preterivati kao da je novo svetsko čudo. Ekran je najbolja stavka i tih 90hz stvarno čine razliku. Što se tiče samog rada telefona tu nisam ni na op6 imao zamerku.

Uz današnji trend bežičnih slušalica i bubica 3,5mm port je definitivno stvar prošlosti. Pre neki dan se mlatio po aerodromima i avionima, maltene svi nose neke slušalice ili bubice, a ne sećam se da sam video da su neke sa kablom. Ja sam upario 6T sa Bullet Wireless, i komfor i kvalitet zvuka su odlični.

Uz današnji trend bežičnih slušalica i bubica 3,5mm port je definitivno stvar prošlosti. Pre neki dan se mlatio po aerodromima i avionima, maltene svi nose neke slušalice ili bubice, a ne sećam se da sam video da su neke sa kablom. Ja sam upario 6T sa Bullet Wireless, i komfor i kvalitet zvuka su odlični.
Pomenuh i ja to u par navrata al džaba. Što se mene tiče i pre 3-4 godine su mogli da izbace 3.5mm. Voleo bih da imam podatak ovi što najviše kukaju za 3.5mm koliko u stvari i koriste isti na dnevnom/nedeljnom/mesečnom nivou!?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Vrlo malo i vrlo mali broj,meni licno bi vise znacio 3,5mm ali ne vidim to kao neki nefostatak

Pomenuh i ja to u par navrata al džaba. Što se mene tiče i pre 3-4 godine su mogli da izbace 3.5mm. Voleo bih da imam podatak ovi što najviše kukaju za 3.5mm koliko u stvari i koriste isti na dnevnom/nedeljnom/mesečnom nivou!?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Malo je off, ali ionako stalno dobijam kaznene poene... :d
Evo ja kukam za 3.5mm, koristim ih skoro svaki dan (najvise za yt u krevetu), kao i bezicne Sennheiser HD 4.40 za sve ostalo, put i slicno. Izbacivanje dzeka smatram pilicarenjem, a nerviraju me ona lazna objasnjenja "dzek je izbacen zbog vece baterije", a telefon velicine cigle. ;)

Ja sam do sada samo flagship uređaje koristio, pa sam opet ostao WOW kad sam uzeo op7tpro, nisam ga video uživo ali sam hteo da ga imam, i nisam se pokajao..

Mislim da ti prvo treba da probaš telefon pa komentarišeš

Zar ne reče da nisi imao amoled do sad? Kakvi su to flegšipi bili?

Послато са MI MAX 3 помоћу Тапатока

Zar ne reče da nisi imao amoled do sad? Kakvi su to flegšipi bili?

Послато са MI MAX 3 помоћу Тапатока
Oni za koje sam smatrao da su najbolji u svom vremenu.
HTC m7, m8 pa sam malo bio na iPhone 6s i brže bolje se vratio na htc u11..
Svaki od htc telefona je još uvek živ i svaki je završio kod brata, evo sad je sa U11 prezadovoljan..

Ruku na srce 7(T) Pro je ogroman skok u odnosu na U11, tako da su te, pomalo subjektivje pohvale, opravdane. [emoji4]
I meni je 7(T) Pro u najuzem izboru za mob godine, mozda i prvi na listi, ali to je subjektivno misljenje. Objektivno, N10+ SD verzija je najkompletniji/najbolji mob ove godine. Druga prica bi bila da Huawei nema problema kakvih ima sa zabranom, pa uglavnom i ne ulazi u poredjenja.

Ruku na srce 7(T) Pro je ogroman skok u odnosu na U11, tako da su te, pomalo subjektivje pohvale, opravdane. [emoji4]
I meni je 7(T) Pro u najuzem izboru za mob godine, mozda i prvi na listi, ali to je subjektivno misljenje. Objektivno, N10+ SD verzija je najkompletniji/najbolji mob ove godine. Druga prica bi bila da Huawei nema problema kakvih ima sa zabranom, pa uglavnom i ne ulazi u poredjenja.
Ali ja ne bih npr nika kupio fon sa notchem ili rupom.. A takođe ni sa Samsung ui-jem..
Smatram da je velika prednost Oneplus-a notchless i OxygenOS.. 90hz ekran ofc
I da, U11 i dalje radi kao prvog dana, jako lagano i brzo, a u nekim situacijama mu je kamera čak i bolja od op

Nazad
Vrh Dno