Šta je novo?

OnePlus 6

Ladno je airplane mod popravio situaciju znacajno. Za noc je skinuo svega 3%, neverovatno. [emoji4]
Sad ostaje pitanje sta to vuce bateriju kada nije airplane mod ukljucen s obzirom da gasim i WiFi i mobilni net, a signal je odlican. [emoji848]

Pa zar airplane mod nije kao da si ugasio mob ? Zašto uopšte i skida procente tada :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Realno nikada mi nije bila jasna poenta tog airplane moda sem kada je neko u avionu ili hoće da odspava par sati u toku dana. Zar uveče nije pametnije samo da se ugasi zvuk notifikacija jer sigurno niko neće da te zove u 2am sem ako nije nešto extra hitno :/

Realno nikada mi nije bila jasna poenta tog airplane moda sem kada je neko u avionu ili hoće da odspava par sati u toku dana. Zar uveče nije pametnije samo da se ugasi zvuk notifikacija jer sigurno niko neće da te zove u 2am sem ako nije nešto extra hitno :/

Pa wifi radi, sinhronizacija - mail, notifikacije, sve to sisa bateriju

Veliki minus za Oneplus. Kakav crni airplane i gašenje neta.. Sve popaljeno na RN5 i ne skine više od 3% u toku noći.

Pa zar airplane mod nije kao da si ugasio mob ? Zašto uopšte i skida procente tada :)

Pa kad pogledas realno i jeste tako samo sto ti je mob upaljen. :D

Ni ja ne koristim gotovo nikada, osim u slucaju gde sam u sredini gde je slab signal pa preko noci ukljucim airplane da ne bi non stop trazio mrezu zbog loseg signala i samim tim jeo bateriju.
Izgleda da je to normalno kod OP sto nikako nisam ocekivao ali dobro. Ako ce to da resi problem nista me ne kosta da mi tokom noci bude aktivna ta opcija. :)

Poslednja izmena:
Zar ti baterija toliko dobro traje da možeš da ga ostavljaš noću van punjača i da si sledeći dan bezbrižan?
Ja uveče budem na oko 30% i nema teorije da legnem a da ne stavim telefon da se puni.

Nikad ne ostavljam mob na punjacu celu noc. Posebno nema potrebe za tim kada imas Dash charge. :)

Znaci ti da ne pipnes telefon, izgubiš 30% baterije za 24h. Očajan je sistem džaba bio brz i čist.

Miui ftw :D

Pa odavno ja pricam da je MIUI najbolji Android skin samo sto niko ne slusa. :D

Prodam ti moj 6/128 + doplata 100e ako hoćeš :D

Uhh sad si me bacio u rebus, razmislicu. [emoji23]
Za mene je Mix 3 5G i vozi, ili Max 4 ako stvarno bude bio sa S675 i jedno 5800 mAh. [emoji16]
Salu na stranu ali MIUI je stvarno utegnut do perfekcije. Ni malo se ne salim kada kazem da je trenutno mozda i najbolji Android skin. [emoji4]

Za Oneplus je izgleda i Exynos majka :D :D
Bacaj to na doboš, povrati pare dok još možeš. Mislim da je 250€ fer cena za taj model. Evo ja ću ti učiniti, 270€

Hvala ne velikodusnosti, prezivecu nekako. [emoji23]
Baterija je top, koriscenje preko dana nema veze sa tim nocnim izletima i opadanjem procenata. A i to ce se srediti. Polako, novi smo u OP prici. [emoji4]

Ladno je airplane mod popravio situaciju znacajno. Za noc je skinuo svega 3%, neverovatno. [emoji4]
Sad ostaje pitanje sta to vuce bateriju kada nije airplane mod ukljucen s obzirom da gasim i WiFi i mobilni net, a signal je odlican. [emoji848]

Ne bi trebalo, sa ugašenim wifi i mobilnim netom skine 1%, znači ima signal za pozive i sms. U avio modu cenim da ništa za noć ne bi trebalo da skine.

Meni na 6t ne skine više od 2% u toku noći nikad, wi-fi upaljen uvek.

OnePlus 6T

Poslednja izmena:
Meni ne skida ništa tokom noći, jedina apk koja se koristi je punjač. ;) Baterija na OP6/6T je odlična, nisam se uopšte zanimao za potrošnju od kad sam kupio telefon(e). Kako god sam koristio gura ceo dan bez dopune.

Ja nekad i dva dana idem bez dopune. Nikad ga ne punim preko 90% i nikad mi nije ispod 25% osim ako ga 2 dana koristim po malo.

Od 90-25% može da se izvuče možda nekih 4h ekrana, to mu za dva dana dođe po 2h ekrana svaki dan.
To je u mom univerzumu minimum minimuma korišćenja, na nivou dumb telefona.

Pa nekad bukvalno od obaveza ne stignem ni toliko da ga koristim. Ali baterija je stvarno dobra sto se mene tiče. Sad, uvek ima boljih...

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Sta koristite od apk? Kako uopste koristite telefon, u smislu 4G + WiFi kombinovano, 4G non stop itd? Ne pitam zbog te "nocne potrosnje" vec ovako me zanima.
Vrlo moguce da je do neke app problem ali to ne bi smelo da ima veze onda sa avio rezimom a i BBS mi nista ne pokazuje, sve je u granicama normale.

Ja koristim pretežno flamingo za Twitter, instagram, Tapatalk, yt vanced I WhatsApp I Viber za chat, to se koristi 90% vremena, ostale aplikacija samo kad zatrebaju...
Koristim 4g i wi fi kombinovano.

Ti si isto bese na obicnoj sestici?
Kod mene je problem sto koristim sve moguce zderace baterije poput FB, Messenger, Instagram, Viber, WA, Telegram itd. Ukupno imam stotinak app ali ove su dokazane kao najveci potrosaci.
Uz to sam najcesce non stop na 4G, bas retko kad kombinujem sa WiFi, sinhronizacija 3-4 mail naloga uvek itd. Dakle fino ga gazim, ne stedim uopste i opet sam zadovoljan baterijom. Situacija bi sigurno bila bolja kada bih npr FB i Mess zamenio lite verzijama. Ali opet sve to nema veze sa dnevnom potrosnjom, tu problema nikakvih nema.
A sada nece biti ni sa nocnom, tu do 5% mi je apsolutno prihvatljivo, sve preko toga ne. [emoji4]

Da, običan op6. Ja koristim samo messenger lite, fb ne koristim, za to koliko mi treba ovaj lite messenger završava posao.

Obicna 6-tica kod mene, u toku noci ne gasim nista, za nekih 7-8h skine 3-4% max, kakav Miui nesto je do tebe.

Ja sam svoje koriscenje naveo. Kada pisete te procente ako nije problem navedite ukratko i kako koristite mob.
Meni se nikada nije desilo da mi u avio modu ne skine bas ni 1% za noc. Znaci da zavisi od koriscenja i od apk.

Ja ne koristim ništa od socijale, uglavnom chrome, tapatalk,viber.
Noću ode plafon 5-7% ako nije na avionu.

Nazad
Vrh Dno