Šta je novo?

OnePlus 3

E pa ne znam za tu opciju na OP3. Drugar ionako ne drzi sRGB, to sam ukljucio cisto da vidim kako ozgleda.

Sent from my Nexus 5X

Evo ga uspeo sam da uslikam tu razliku kod sive. *** slikao sam u mrklom mraku drugim fonom pa slika nije bas najbolja. Ovo je na najslabijem osvetljenju kod odredjene nijanse sive gde se jedino i izvaljuje

c333fba77dfc85e6fc6a7f4226b27cd2.jpg

Ko hoce da proveri moze na ovom testu ovde
http://www.nullabletype.co.uk/static/styles/blah2.html
meni se konkretno izvaljuje na ovoj trećoj slici posle crne

Sent from OnePlus 3T

Poslednja izmena:
Nije ovo strasno uopste, vidjao sam mnogoo gore. Nemoj vise da gledas i testiras, uzivaj u odlicnom telefonu. Svaki Amoled ima neku manu, ovaj tvoj je ok. ;)

Sent from my Nexus 7 WiFi using Tapatalk

Daj pustite coveka, ovo je bre u redu. Garantujem da vise od polovine na forumu ima losiji primerak.
Ja juce gledah neki S7 i na svoj podlozi, po sredini ekrana, dva vertikalne linije duzine 2cm. Amoled...
I, da ne zaboravim, svetlija leva ivica kao kod zadnjih 5 Samsung telefona.

Poslednja izmena:
Ma de da ga reklamiram covek bi pomislio da sam lud, jedino da ga odvedem u mrkli mrak da mu pokazem. A i realno ovo nije strasno rizikujem da dobijem nov koji moze da bude i gori, citajuci o ovome nalazio sam na slučajeve koji su 2-3 puta vraćali isti fon.
Ok, pa kazem, nisam duze vreme imao amoled nisam imao pojma da je bas takvo stanje, slikao sam samo da pokazem kako je kod mene, ne bih zbog toga nikad menjao fon, na minimum ga drzim samo kad mi je mrkli mrak u sobi, da se pojavljuje na vise boja pa i da se zabrinem.
Nego brate trulo sto nisu na ovakav fon stavljali neki kvalitetniji displej.

Sent from OnePlus 3T

Kažeš druže, moram nešto da ti pokažem...'ajmo u mrak :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Da su stavili Amoled iz S7 opet bi mozda dobio isto. Ja juce gledao S7 jedan da uzmem i u mraku dve linije na sivoj boji. Doduse bio je prilicno jednak osim toga.
Nema tu perfektnog ekrana.

Čitao sam bas malo vise o tim problemima za amoled,samo za OP3 sam naisao na 100 slučajeva, i to su fleke,prelazi,zatamljenja stvarno uzas. Ove lošije slučajeve menjaju i prihvataju garanciju,koji se vide pri normalnom osvetljenju, ima slučajeva gorih od mog gde nisu hteli da menjaju telefone uz obrazlozenje "nismo mi krivi za to,to je amoled takav ".
Vrh mi je ova mašina i sigurno cu duze vreme da se zadržim na OP3,ali vise telefone sa amoledom ne verujem da cu uzimati. Sta da sam uzeo Pixel na crno za 800 evra i dobio zutilo,za te pare ocekujes bar savršen displej. Ma i za 500 evra trebas da ocekujes savršen displej kojih 800.

Sent from my iPad using Tapatalk

I, da ne zaboravim, svetlija leva ivica kao kod zadnjih 5 Samsung telefona.
Svetlija LEVA ivica samo? Pa ja na svakom, BUKVALNO svakom, IPS ekranu vidim da su ivice svetlije, cak i na iPhone-ovima. Zbog glupog back/edge-lighta, cega vec.

A nema sanse da na 10 Samsunga koji su mi prosli duze kroz ruke nijedan nije imao taj AMOLED problem. Ako ga ima - to je neprimetno naspram ovoga za IPS, sto me izludjuje.
Uzjedno je i razlog zasto uzimam iskljucivo AMOLED telefone, i zasto sam i dalje na Samsungu (inace ih ne volim od kada sam imao prilicno problema sa lomljenjem ekrana na S3/S4, pri BUKVALNO svakom padu, dok su se za S5/N3 prilicno popravili)

Poslednja izmena:
Ja bas suprotno, ni jedan IPS mi nije imao svetlije ivice, znam doduse da ih ima G5 npr, ali licno nikad nisam imao ni najmanji problem sa IPS.
A burn in tek, uzmem kevin note 4 cela tastatura ucrtana. Sve vreme automatsko osvetljenje.

Sent from OnePlus 3T

Ne znam o kakvom "isijavanju" pričaš, ja sam imao 2xG4 i nisam video tako nešto. Koristio sam i G2 i takođe nisam to primetio, a zagledao sam. Na M2 Note isto nije bilo toga. Sad baš zagledam ovaj RN3Pro i takođe nema ništa. Dok sam koristio S3 nešto privremeno početkom 2016. primetio sam da je ekran na sredini dosta šaren. Uglavnom ljubičasta nijasna, ponegde i sivkasta...

Ja bas suprotno, ni jedan IPS mi nije imao svetlije ivice
Svi IPS imaju svetlije ivice, koliko toliko, cak i oni koji nemaju edge, nego backlight. Samo je pitanje ko sta primeti.. nekome smeta AMOLED, nekome IPS.
Meni je IPS mnogo tezi za oci, neravnomeran, i uvek (cak i na iphone-u) primetim svetlije ivice.

Mozda ih vi ne primetite jer gledate sa vece daljine, ja prilicno blizu moram da privucem fon.

IPS na novim telefonima ne valja a SAMOLED na N3 valjda[emoji23] Svetlije ivice...[emoji102] Mozda na nekom LG.
Kad vidim ekran na N3 bude mi muka od prezasicenosti.

Sent from my Nexus 5X

Prezasicenost boja i svetlije ivice nemaju veze jedno sa drugim.
To sto se tebi ne svidjaju boje ne znaci nista drugima, inace ne bi niko uzimao SAMOLED.

jedno je AMOLED na s7 a drugo na N3.

Amoled je jedan od razloga sto sam se vratio na OP2. Zakrivljenost ivica i klizavost celog telefona drugi.

Cisto informativno: Sada se moze naci OP2 za duplo manje para od OP3.
Software OOS je slican je uz nesto slabije performanse.
Sto bi rekli u vicu Fata je Fata, al' dva put je dvaput

Amoled je jedan od razloga sto sam se vratio na OP2. Zakrivljenost ivica i klizavost celog telefona drugi.

Cisto informativno: Sada se moze naci OP2 za duplo manje para od OP3.
Software OOS je slican je uz nesto slabije performanse.
Sto bi rekli u vicu Fata je Fata, al' dva put je dvaput
Amoled, il' ti se svidja il' ne..
Pre bih izabrao ivice kao na s7e i da bude 'klizav' tel kao led, nego telefon sa sd810 procesorom.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mene su te ivice izludjivale, nisam mogao nikako da ih svarim bas.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bio danas slučajno u tehnomaniji imaju izložene telefone. S6 edge - treba videti na šta liči ekran izložbenog telefona. Da poželiš Ericsson t28....

Sent from my ONEPLUS 3T

Bio danas slučajno u tehnomaniji imaju izložene telefone. S6 edge - treba videti na šta liči ekran izložbenog telefona. Da poželiš Ericsson t28....

Sent from my ONEPLUS 3T

To sa ekranom sam i ja primetio u WW. Imaju s6 edge i običan, ekrani uništeni, ikone ostale "urezane". Prodavac mi kao kaže da ekrani na tim izložbenim modelima nisu isti kao na modelima koji se prodaju, čisto sumnjam da je u pravu ali 'ajde

To sa ekranom sam i ja primetio u WW. Imaju s6 edge i običan, ekrani uništeni, ikone ostale "urezane". Prodavac mi kao kaže da ekrani na tim izložbenim modelima nisu isti kao na modelima koji se prodaju, čisto sumnjam da je u pravu ali 'ajde
Laže, najprostije rečeno. U roamingu mi odavno rekli da jedan telefon, random, ide na policu

Sent from my ONEPLUS 3T

Isti su ekrani ali se tu 24/7 vrti promo materijal na maksimalnom osvetljenju i stalno je na punjacu i cas se ureze.

Ali neverovatno je koliko ljudi uopste ni ne izvali burnin ni kod tako ekstremnih slučajeva.

Sent from OnePlus 3T

Vidi se bas kad se promeni rom na nekom samsungu koji je bio stock godinu i vise dana. Gotovo neupotrebljivo, bar meni.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Prvenstveno zavisi od upotrebe. A i ako nagori, u vecini slucajeva, je to samo na odredjenoj nijansi i ako se bas bas zagledas.

OnePlus 3 After The Buzz: Never Settled!
Pocketnow video

Vrh Dno