Šta je novo?

OnePlus 3

Ahahahah sada sam ja kriv ? :) Veruj mi primetio bi kad tad ,ja nisam primetio prvi dan ali zato drugi "lagano"

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ovo sa slike je katastrofalno. Kriv si, sta si napao coveka da zagleda? :D

Sent from my Nexus 7 WiFi using Tapatalk

Brate umesto da pitas nesto normalno, oko kesiranja npr :D ti zaludjujes neke sive pozadine, fleke :D

E sada :) šta je bitnije od ekrana.. :)

Meni vrv ne bi smetalo, ali da je kao ono sa slike, ne daj bože nikome :D

Ja ono u zivotu ne videh sa slike, a nadam se i da necu. :D

Sad zagledao dobrih 10 min u par aplikacija sa dark temom, nisam primetio nista, dobro je.

Sent from my du_oneplus3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sad zagledao dobrih 10 min u par aplikacija sa dark temom, nisam primetio nista, dobro je.

Sent from my du_oneplus3 using Tapatalk

Nisi dobro zagledao. Loznica bi našao bar 4 fleke [emoji23]

iP7

Evo okacio je neki lik sliku, isto mesto, samo sto kod mene nije ni blizu ovoliko izraženo. Stvarno se jedva izvaljuje, verovatno nikad ne bih ni primetio nego od kad me je loznica pitao zagledam stalno ekran na sivim pozadinama ujeba me covek
5fea6c5038a82161bb36a4bd1d798727.jpg

Ja moram da pitam, cisto da znam da li bi mi ovo smetalo ako se zabode - GDE je ovde problem? Jedino sto negde sredina nalevo kao da je opalio blic pa nekako bljesti, ali ne vidim nigde roze?

Pa upravo to sto su rekao, ali nije blic vec je desna strana tamnija.

Sent from OnePlus 3T

Nije problem sto je desna tamnija vec sto je leva zuta skroz. Uzivo je to mnogo gore nego na slici.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ja moram da pitam, cisto da znam da li bi mi ovo smetalo ako se zabode - GDE je ovde problem? Jedino sto negde sredina nalevo kao da je opalio blic pa nekako bljesti, ali ne vidim nigde roze?
Roze je valjda na beloj podlozi.
Hvala bogu ne dobih primerak sa tim problemom.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Da, ali lik kaze da nije tako uživo nego je on valjda pojačavao kontrast na slici da docara gde je problem.
Za belu ne znam meni je bela bas svuda bela i ovo na sivoj ne moze da se vidi dok ne skines neku aplikaciju za spuštanje osvetljenja ispod minimuma, znaci bukvalno smanjis osvetljenje skoro do crnog ekrana i onda se izvaljuje na tamno sivoj pozadini i tad jedva jedino kad je mrkli mrak u sobi. Znaci u realnom koriscenju nema sile da se izvali ni na sivom, zato sam prvo i rekao loznici da je siva skroz siva i da je sve normalno. Tek sinoc kad sam ugasio monitor i kad mi je bio mrkli mrak u sobi spustim brajtnes na 0 i vidim kao nesto tamnije, krenem polako da dizem osvetljenje i vec otprilike na 5% to zatamljeno se gubi. Onda opet stavim na nulu i vise ga ne vidim. Onda skinem Midnight i spustim osvetljenje skoro do gašenja ekrana i onda vidim na sivom kao tamnije po desnom boku. Eto tako je to bilo.
Danas pokazujem ljudima na sobnom osvetljenju i na minimalnom osvetljenju niko ne izvaljuje nista, cak ni ja, kazu mi da sam lud, nego znam da je tu pa sad kao vidim.
Nije to sad nesto ne znam ni ja sta koliko su ljudi skapirali. Pokusao sam da slikam i da pojacam kontrast na slici ali opet nema sile da se izvali.

Sent from OnePlus 3T

Dobro onda tebi nije baš kritično . Meni se bas izvaljivalo dok je mrak(tamno) u sobi. Čak sam i roze belu izvaljivao u sobnim uslovima

Pa to onda uopste i nije problem. I meni je bio problem u sobnim uslovima lagano vidljiv.

Pa to, skapirao sam da treba da uzivam u telefonu i da prestanem da se *****isem sa takvim stvarima.
Ali eto vidis ima ljudi kojima je to vise izraženo, a telefone placaju po 500 evra. Tako da nije bas da nije rizik sa tim amoledom verovatno ga Apple zato jos uvek ne koristi.

Sent from OnePlus 3T

Pa nije to razlog ,pre će biti da su čekali da oled padne na cenu LCD a to se po nekim medijima desilo prošle god. Valjda je razlika 1 ili 2$. :)
Videćeš ove godine iphone od 1100e sa amoledom a sledeće god svi modeli sa njim.

Zanimljiva je još jedna činjenica ,huawei oppo/vivo (bbk) i još jedan Kinez su ušli u zajedničko ulaganje da otvore fabriku za oled jer će apple "uzeti" sve proizvodne kapacitete samsunga

Screenshot_20170212-123330.jpg
Sto se tice ekrana i boja sve je manje vise ok, jedino bi mozda zamerio preveliku situraciju crvene boje, nekome se to svidja, ali meni bi bilo bolje da je blaza ...

Pa nije to razlog ,pre će biti da su čekali da oled padne na cenu LCD a to se po nekim medijima desilo prošle god. Valjda je razlika 1 ili 2$. :)
Videćeš ove godine iphone od 1100e sa amoledom a sledeće god svi modeli sa njim.

Zanimljiva je još jedna činjenica ,huawei oppo/vivo (bbk) i još jedan Kinez su ušli u zajedničko ulaganje da otvore fabriku za oled jer će apple "uzeti" sve proizvodne kapacitete samsunga

Upravo. Inace ni njihovi IPS-ovi nisu bas najsrecniji. Vrlo cesto postoji razlika u temperaturi izmedju delovq ekrana. Gizmo je cak to i napomenuo prilikom nekog testa (da mu je Edge bio znatno ujednaceniji od iP-a) iako se Apple botici kunu u taj IPS.
Pogledajte prilog 221823
Sto se tice ekrana i boja sve je manje vise ok, jedino bi mozda zamerio preveliku situraciju crvene boje, nekome se to svidja, ali meni bi bilo bolje da je blaza ...
Zar nisu ubacili srgb mod? On bi trebalo da smiri boje malo.

Ima srgb mod, odavno.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Jel moguce da ocenjujete jacinu boja po skrinsotu???
Koji fail, ne verujem :)

To i ja gledam. Nije mi prvo bilo jasno dal je okačio zbog pozadine ili šta :D

@Service
Da, ali lik je okačio desktop a ne settings menu ili developer options.
Ne znam šta ste mogli da zaključite na osnovu te njegove slike :)

Sent from my Redmi Note 3

[youtube]92OI5l6-Y5E[/youtube]

Da prekinemo ovu priču sa nekim review :)

Naravno da ne bre. :D
Nego covek kaze da mu je jaka crvena pa mu kazemo da ukljuci srgb.

sRGB na OP3 je previse zut, uporedjivao sam sa mojim nexusom koji ionako ima topliji ekran i OP3 je bas zuci.

To je onda bas ocaj. A da se pogras sa bojama sam?

Vrh Dno