Šta je novo?

OnePlus 3

Na stranu što ne razumem ljude koji daju 500e+ za telefon i kažu "nije mi bitna kamera". I Kinezi za 250e imaju jak hardver a koliko toliko ok kamere. Meni je bitno da izvučem najbolje za lovu koju dajem, iako nešto ne koristim neka ga, nekad će zatrebati. Ali ajde, to je moj stav, za 500e+ uvek očekujem sve top na telefonu. Kako sam zadovljan mnogim stvarima na S7E, tako nisam zadovljan podrškom (to što su izbacili za v7 za Arape i USA ne računam, dok ne vidim na svom telefonu nadogradnju za mene nema nadogradnje, nema zezanja sa flešovanjem za ovu lovu!), i to ću da im zamerim prilikom izbora sledećg telefona, planirao sam S8, teško.

Ni OP3T nije dobio v7, ništa oni nisu bolji po tom pitanju, plus je njihova podrška upitna (ja sam neko ko se ne pouzda u xda, za ovu lovu to mora sve da bude top i od proizviđača), izbacili su restajling model sa malo jačom baterijom, mislim, to naplatiti skuplje a razlika u realnom radu?

Može li objašnjenje oko izbora na duže staze? Isprobao bih OP, ali mene obija prvo nabvaka i ostvarivanje garancije. Uvek prednost dajem telefonu sa oglasa koji ima fiskalni i garanciju uvoznika za 400-500e.

Ma nije mi bitna kamera uopste, nebitno koliko love davao za telefon, nije mi presudna pri izboru telefona. Naravno to ne znaci da bih prihvatio krs kameru. Sve su to ne toliko velike razlike danas da bih zbog toga birao telefon. Tebi je mozda bitno, meni ne i to je to. Bitniji mi je softver i brzina, kesiranje i ponašanje u radu. Tebi mozda nije pa ti vise odgovara s7. Respect i za to,svako voli druge stvari kod telefona.

Takodje telefon ne biram po garanciji, od Galaxy S2 mi se fala bogu ni jedan nije pokvario, ne razmišljam o tome. Slažem se, nisu male pare da bi se zanemarila garancija, ali ***, ako cu da razmišljam u startu kako ce svaki telefon da mi crkne necu ni da ga kupujem.

Sad zasto Op3t biram na duze staze, prvo S821 se odlicno ponasa na ovom fonu,mislim da ce dugo moci da se kolje sa velikim igračima, Samsung ce staviti 6 giga rama 2020.
Drugo, kvalitet izrade naspram staklenog Samsunga. Vise volim metal od stakla.
Trece TW na Samsungu, o tome da ne pricamo, a tek posle 2 god rada.
Ne kazem sad da je Samsung dno, to je skroz kompletan uredjaj, meni licno odgovara OP3T zbog gore navedenih razloga. Plus, taj zakrivljen ekran, koji ne mogu da razumem sta ce im, nezgodan za držanje i bez poente. Za mene su ispali iz izbora za kupovinu od kad su batalili da izbacuju flagshipove sa ravnim ekranom.

Op3t je strašan fon ali ako imate opciju da vam ga neko donese i u slučaju kvara da ga on reklamira iz EU zemlje. Ja se još nećkam da li da cimam ortaka da mi ga donese iz germanije :)
Uvek je tu opcija da ga ne cimam i uzmem nešto ovde ,sve ima svoje..

Ali po svemu viđenom op3t je za mene idealan fon :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Ivan I.

Izašao je pre mesec dana Nougat za OP3(T).

Sa Samsungom sam završio još kada sam saznao za Knox, par dana nakon što sam kupio Note3. Plus TW, pa plus gomila bloat-a. I sve ti to naplate, a toga ne možeš da se rešiš.
OP je otvorio SVE. U tome se vidi filozofija poslovanja.
I da nema razlike u ceni telefona, uvek bih kaznio arogantnog mamuta.
Koristim OP3 već nekoliko meseci, prezadovoljan sam.

Kako sam zadovljan mnogim stvarima na S7E, tako nisam zadovljan podrškom (to što su izbacili za v7 za Arape i USA ne računam, dok ne vidim na svom telefonu nadogradnju za mene nema nadogradnje, nema zezanja sa flešovanjem za ovu lovu!), i to ću da im zamerim prilikom izbora sledećg telefona, planirao sam S8, teško.

Ni OP3T nije dobio v7, ništa oni nisu bolji po tom pitanju, plus je njihova podrška upitna (ja sam neko ko se ne pouzda u xda, za ovu lovu to mora sve da bude top i od proizviđača), izbacili su restajling model sa malo jačom baterijom, mislim, to naplatiti skuplje a razlika u realnom radu?
Onda fino uzmi iPhone i racunaj na podrsku 2-3 godine, ne znam uopste zasto uzimas u razmatranje androide ako ti je podrska najbitnija stavka na telefonu?

https://www.xda-developers.com/benc...ght-red-handed-and-what-theyve-done-about-it/

E moji Kinezi :)

Following our testing, we reached out to OnePlus about the issues we found. In response, OnePlus swiftly promised to stop targeting benchmarking apps with their benchmark cheating, but still intend to keep it for games (which also get benchmarked). In a future build of OxygenOS, this mechanism will not be triggered by benchmarks. OnePlus has been receptive of our suggestion to add a toggle as well, so that users know what is going on under the hood, and at the very least the unfair and misleading advantage in benchmarks should be corrected. Due to the Chinese New Year holiday and their feature backlog, though, it might be a while before we see user-facing customization options for this performance feature. While correcting the behavior alone is an improvement, it is still a bit disappointing to see in regular applications (like games), as it is a crutch to target specific apps, instead of improving actual performance scaling. By artificially boosting the aggressiveness of the processor, and thus the clock speeds for specific apps instead of improving their phones ability to identify when it actually needs higher clock speeds, OnePlus creates inconsistent performance for their phones, which will only become more apparent as the phone gets older and more games that OnePlus hasn’t targeted are released. However, the implementation does currently allow games to perform better.

Poslednja izmena:
nije to ništa novo... odavno u video drajverima za komp imaš game profile za milion i jednu igru specifično

Za igre da ali za testove gde automatski skine granicu za throttle I gde mu CPU ne ide ispod 1ghz nikada dok je u toj test apk ? Čemu sve to..

Procitaj u textu šta meizu sve radi..

Pa imaš ovde sve u textu ,čak je i pohvalio ove sto su prestali da "čitulju" ,npr huawei ,xiaomi ,Samsung ,lg itd

Stigao 3T.
Na prvo korišćenje, ono što me je prvo oduševilo je izrada, 10/10, mislim da nije moglo bolje, tenk!
Ekran mi je odlican, nemam neke zamerke, 1080 sasvim dovoljan za 5.5 ekran.
Zvuk mi je na zvučniku prosečan, dobar ali nista wow. Na sluskama kida! Ne znam da li je jos neko ovde govorio o tome, ja sam čitao po netu da hvale zvuk i stvarno je vrh.
E sad, ponašanje u radu, ma nema sile da zalaguje ni da ga zamolis. Drndao sam ga ono na pocetku kad je radio sinhronizaciju sa starog fona, update aplikacija, ni tad nema laga majke mu ga.
Ide uskoro na punjač, kameru cu da prokomentarisem kasnije, imam ovde i S7e pa mozda odradim neko poređenje fotografija, mada nema on tu sta da traži pored edga. Da se razumemo, nije kamera loša, samo ovaj telefon vristi za premijum kamerom da bude perfektan.

Sve ovo što sam napisao sam vec znao, gledao sam dosta testova i bitno da sam dobio to što sam tražio.

Sent from OnePlus 3T

Da te lepo sluzi ;)

Kakva mu je tamno siva boja u chrome npr kada ugasis sve tabove ? Da li je svuda identicna ili ima negde tamnije tacke i delove.
I ako moze malo detaljnije poredjenje ekrana izmedju op3 i s7e,da li bela ide u zelenu pri extre. uglovima gledanja ,kvalitet bele itd itd

I koliko te izasao na kraju ? 430e ?

Poslednja izmena:
Hajde da pitam i ovde - ima li OP3 da se kupi negde u BG, pokušavam da nađem njega ili Nexus 6P ali teško ide? Može na pp. Hvala unapred

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

Da te lepo sluzi ;)

Kakva mu je tamno siva boja u chrome npr kada ugasis sve tabove ? Da li je svuda identicna ili ima negde tamnije tacke i delove.
I ako moze malo detaljnije poredjenje ekrana izmedju op3 i s7e,da li bela ide u zelenu pri extre. uglovima gledanja ,kvalitet bele itd itd

I koliko te izasao na kraju ? 430e ?
E da je sreće, 520 na kp, vakum pakovanje ☺️
Znam da je mnogo, da će neki odmah reći da sam mogao S7e za te pare, ili sta vec, ali prosto sam hteo ovaj fon. Sad, da li vredi toliko koliko traže na kp kod nas ili još gore u nekoj radnji gde sam video za 580 čini mi se - ne. Ali koliko ga prodaju zvanično kod njih na sajtu, mislim da vredi, definitivno.
Sto se tice ekrana, za S7e poređenje moracete malo da sacekate, nikako sa burazerom da se sastavim kuci u isto vreme da sve to lepo pogledam.
Sto se tice te sive, definitivno je svuda ista, nema razlike, nikakvih tačaka, oči mi ispadose bas sam zagledao, pod raznim uglovima. I na svim skoro aplikacijama mi je crna ili siva tema, uglavnom siva, izvalio bih sto posto da ima nesto. Gledao sam i tako u Chrome-u, sve je ok apsolutno.
Bela... Da ga jbm, nisam stvarni neki stručnjak za amoled, duze vreme nisam koristio fon sa amoledom, ja sam prebacio na srgb i ovde mi malo više vuče na crvenkasto, a na plavo tek kad pogledam iz gornjeg ugla, tj sa strane.
Nije to nista da bode oci nego eto već kad pitaš i kad zagledam i zalazimo u sitna crevca. Najbolje ti za to pogledaj kod nekog stručnjaka na netu , jer moguće da se više i tripujem zbog svih tih priča oko amoleda. Meni je ovo generalno vrh ekran i nemam zamerke.

Kameru i dalje nisam nesto detaljno testirao, preko dana napolju pravi bruka slike, imam samo zamerku na autofokus koji nije brz kao na edge-u. Bukvalno isti trip sam na G3 imao, kilavi par sekundi ali ga fokusira.
Inace nisam znao da moze da čuva u RAW-u, minut u snapseedu i može ludilo fotografija da ispadne. Verovatno je tako ona fotografija gore i odradjena.

Sent from OnePlus 3T

Poslednja izmena:
Uzivaj u telefonu, ne moze niko da ti soli pamet koliko vredi ovaj kinez ili onaj tajvanac ili onaj korejanac.

Daj neke fotke na flickr ili tako nešto :)

Stigao i moj OnePlus 3T, mali kinez fercera kao satic :)
Za sada sam odusevljen telefonom... za par dana se javljam da kazem nesto vise o azdaji.

Ima li neko da nije odusevljen? :)
Voleo bih i ja neko poredjenje ekrana sa S7e da cujem. Znam da je losiji samo me zanima koliko. :)

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Ne može imati preterano loš displej ,ipak je oppo postao ozbiljna firma. Valjda onaj r9 ima isti displej kao op3 a prodat je u više primeraka nego ip u Kini

Pa ne moze da ima preterano los ali moze da mi predstavlja problem posle S7e i Note 5. Razmatram da mozda skorije probam ovaj OP3T.

Kakvih par dana, javljam se odmah.
Ekran i kamera su definitivno losiji nego na s7e, kome je to bitna stavka prilikom kupovine neka zaobidje ovaj telefon.
Ali zato izrada telefona 10/10, fluidnost 10/10,multitasking 10/10, fingerprint 10/10, baterija 9.5/10. Sto bi ameri rekli "So far, so AWESOME" :p
Imam kuma koji je opasna lozana na jabukicu, takva da je mnogo bezbednije po vas da mu opsujete majku,oca ili zenu nego da potencirate pricu da je android bolji od IOS-a. Uzeo je iPhone 7+ 2-3 dana nakon sto je pusten u prodaju u Evropi, cak smo isli zajedno u Pestu da ga kupi posto ga kod nas nije bilo. Pretplatio je isti 1150eur puvao se i duvao svaki bogovetni dan sa telefonom, medjutim khm... danas smo se nesto na blic videli gde je na kratko dohvatio 3T, sudeci po facama koje je pravio cackajuci ga, opasno je ljut... sutra smo organizovali dvoboj kod O.K korala pa ce moj dragi kumasin opasno da se us*re od muke kad shvati da 3T delje njegovog jabucara u 98% stvari, a pritom je vise nego duplo je jeftiniji. :D

U kom smislu je lošiji ekran ? Nije toliko oštar ( što je očekivano) ili ?

U čemu ga delje?
Fluidnije radi i bolji multitasking ima, licno se uverio (iph7). Nije jabuka ono sto je nekad bila, bratu na iph6 128gb poceo da secka i koci kao neki android iz 2012. Ja sam mislio da predjem na iph posle op3, da promenim malo, al' ako 'kinez' od 450€ radi brze, onda ne znam..

Послато са du_oneplus3 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pomenut je iPhone 7+ koji ima 3 GB rama. I kakve veze ima iPhone 6 pa makar bio i od 128 giga...

Pomenut je iPhone 7+ koji ima 3 GB rama. I kakve veze ima iPhone 6 pa makar bio i od 128 giga...
Pa zar iPhone ne radi godinama kao i prvog dana, bar tako kazu u carsiji oni koji ga nose? Ili ipak lazu..

Послато са du_oneplus3 уз помоћ Тапатока

Naravno da lazu, iPhone ne radi ni blizu kako ga predstavljaju ovde na forumu.
Nego, daj malo vise informacija oko ekrana. Sta je tacno losije od S7e?

Vi koji imate 3T treba da odganizujete okupljanje, da raja upozna telefon :d
Šteta što nema negde uživo da se vidi.

Ali zato izrada telefona 10/10, fluidnost 10/10,multitasking 10/10, fingerprint 10/10, baterija 9.5/10. Sto bi ameri rekli "So far, so AWESOME" :p

Ovo sve i više se dobije sa HTC 10, plus izrada tenk, dva zvučnika, može da se nađe sa domaćom garancijom, prednja kamera odlična i za video snimanje jer ima stabilizaciju (po meni najbolja prednja kamera za snimanje videa, za foto je na drugom mestu).

Nazad
Vrh Dno