Šta je novo?

OnePlus 3

Ima na xda tema za gcam i to.
Btw nova beta, sad mi iskoci pre minut. Screenshot_20180130-211222.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Takođe sam video dobru foru da registruješ jedan prst više puta. Ovo važi za bilo koji fon. Dosta bolje reaguje.

^ovo je dobar predlog!
Nemam problema sa otiscima na drugim telefonima, niti sa drugim senzorima (cesto ih koristimo u firmi), ovo je prvi da mi cesto javlja da nije prepoznao.

Da javim, experiment uspeo i to odlicno! Po 2x registrovao levi i desni palac (iz dva ugla taman) i odlicno radi sada!

Da javim, experiment uspeo i to odlicno! Po 2x registrovao levi i desni palac (iz dva ugla taman) i odlicno radi sada!
Umem i ja nešto pametno da predložim [emoji23]

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Mislim da je samo za Indiju, pošto su se oni javljali po forumima.

Odradio sinoć root i ubacio onaj fix za front HDR i portret, rezulatit su wow [emoji41]

Vozdra rajo, kako je, s'a ima? Evo da se javim da sam postao drug clan (jeeee...), dvomio se izmedju S7 edge ili Mi A1 ali prvi ispod 300-330€ kompletan nema (a vec ima za 390€ ganc nov sa 7 dana garancije, Samsundzeri i realnost), Mi A1 poceo da jurim crveni i onda uleti OP 3 US za pare A1 Red i odluka je bila laka...

Procitao sam celu temu ali mnogi pisu kao da su svi vlasnici vec prethodno imali OP 1 ili 2 i neke stvari su malo nejasne no dobro, za pocetak sta predlazete da se radi od nule?
Gcam je vidim zadnja tema, pretpostavljam da su sad stabilne verzije za stock 8.0, samo biram znaci Nexus i HDR+ na medium, sta je takodje "must" da se telefon kompletira takoreci sem te kamere?

P.S. Lap mi crkao pre godinu dana i tada zbog finansija a kasnije zbog nevoljnosti nisam nista sredio, prvi Android mi je bio pre 4 godine skoro Coolpad F1 i ako se dobro secam root je bio preko .apk koji se skine i pusti i sam odradi, jel pali taj vic i sad ili da jurim ortaka sa kompom, dobrom voljom i...
Ako ima jos OP 1-2-3-5 Jagodinaca (Pomoravaca) nek se jave na PP da mozda nesto i licno ili telefonski pomogne, ako hoce naravno...

Isto tako ko ima neko kuciste viska da mu stoji, rezervno staklo koje mu se cini da nece skoro iskoristiti a dobro lezi, bacite par slika sa cenom u PP...

Poslednja izmena:
Za root ti treba custom recovery (TWRP-mislim da je blu spark verzija preporucena)...to flesujes iz fastboot-a, onda, ako se dobro secam, ide full zip ROM-a, pa root(moj predlog je magisk). Magisk zip takodje flesujes iz TWRP-a...
Posle sa PS-a instaliras Magisk manager...
Imam viska jedan crni hard case i jedan providan ultra slim silikon...ako ti odgovara, posalji podatke u pp, platices samo kurira ;)

Poz ljudi, imam dva pitanja, prvo, koliko vam je u proseku SoT na 3t, meni je 4h i to je to, nekako imam osecaj da bi to moglo i jace.
I drugo, neki dobar predlog za neku masku ako neko ima bio bi zahvalan[emoji6]

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Ako ti nešto znači, imao sam OP3 pre par meseci i pravio je oko 5 sati sot na wi-fi sa malo data prenosa. A za njega sam koristio Nillkin frosted.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Spigen rugged armor case.
7d2064bb387cfa273d9397048481b869.jpg

Za root ti treba custom recovery (TWRP-mislim da je blu spark verzija preporucena)...to flesujes iz fastboot-a, onda, ako se dobro secam, ide full zip ROM-a, pa root(moj predlog je magisk). Magisk zip takodje flesujes iz TWRP-a...
Posle sa PS-a instaliras Magisk manager...
Imam viska jedan crni hard case i jedan providan ultra slim silikon...ako ti odgovara, posalji podatke u pp, platices samo kurira ;)
Ovo mi spansko selo brate, nekad je to mnoooogo lakse islo za Coolpad, apk za rutovanje, nakljukas memorijsku alatima, i roknes ga iz telefona bez kompa za 2 minuta, ovako ja bez kompa i predugo daleko od svega ovoga...

Sto se tice kolege sa slabim SOT-om, evo sa 16% ekrana, 4% Android, 2% Empires&Alies, non-stop wifi uz pola sata data, otkad sam ga skinuo sa punjaca u 18h, imam 2:30h SOT i jos 66% baterije, racunam negde na 6-7h SOT-a prosecno, uglavnom na 1/3 osvetljenost ekrana, osetljive mi oci na jako svetlo (-A)...

OnePlus 3 A3000

Ne merem editovati iz TT, evo 4h SOT-a na OP 3(bez T) i ostalo jos 52% baKterije, racunaj da ce ostatak brze da potrosi nego ovo pa nek bude jos 3-3,5h SOT-a, vec 7+h, ja sam zadovoljan!!

Ekran mi nekako bledunjav na Auto podesavanjima, na SRGB je mozda i gore, bio sam skoro pola godine na S5 Galaxy pa je izgleda ostavilo traga, ali naviknucu se...
Nesto drugo mi smeta, nije bas precizan, imao sam par ghostova dnevno otkako sam ga uzeo, tipa kucam i izredja mi iz cista mira 2 zareza pa 3 spejsa pa 2 tacke, ukljucio sam prikazi klik i vidim sad po tackama da losije ubada klikove nego S5, nekako sem baterije i fluidnijeg rada ne osecam veliki skok, dvogeneracijski...

Posto ima par stvari kod Oxygena koje mi se ne svidjaju koji zamenski ROM preporucujete, gledao sam na XDA temi i ono je ludnica, xyz komaTa bez nekog objasnjenja o prednostima i manama, koliko sam provalio najcesce pominju LineageOS, RR i jos 1 mi na vrh jezika, valjda by Franco bese, sta li, vasa iskustva i imate li vi bagova na Oreo i OxygenOS?

OnePlus 3 A3000

Poslednja izmena:
Ne merem editovati iz TT, evo 4h SOT-a, ostalo jos 52% baKterije, racunaj da ce ostatak brze da potrosi nego ovo pa nek bude jos 3-3,5h SOT-a, vec 7+h, ja sam zadovoljan!!

Ekran mi nekako bledunjav na Auto podesavanjima, na SRGB je mozda i gore, bio sam skoro pola godine na S5 Galaxy pa je izgleda ostavilo traga, ali naviknucu se...
Nesto drugo mi smeta, nije bas precizan, imao sam par ghostova dnevno otkako sam ga uzeo, tipa kucam i izredja mi iz cista mira 2 zareza pa 3 spejsa pa 2 tacke, ukljucio sam prikazi klik i vidim sad po tackama da losije ubada klikove nego S5, nekako sem baterije i fluidnijeg rada ne osecam veliki skok, dvogeneracijski...

Posto ima par stvari kod Oxygena koje mi se ne svidjaju koji zamenski ROM preporucujete, gledao sam na XDA temi i ono je ludnica, xyz komaTa bez nekog objasnjenja o prednostima i manama, koliko sam provalio najcesce pominju LineageOS, RR i jos 1 mi na vrh jezika, valjda by Franco bese, sta li, vasa iskustva i imate li vi bagova na Oreo i OxygenOS?

OnePlus 3 A3000
Ako resis da ubacujes rom neki, preporucujem OMNI. Ja sam na Unofficial verziji sa maple i/o sched. Po meni bar 30% radi fluidnije od Oxygena, baterija je slicna kao na OOS, 4-5-6 sati, zavisi od osvetljenosti i 4g/wifi.
e26a434c08adea8cd45426b1b99571d2.jpg

Sto se 4G tice, morao sam da zamenim karticu jer je prethodna bila Micro a trebala mi Nano pa sam taman dobio 4G karticu, pitao sam korisnicki servis za frekvencije i prijavili me za 4G, rekli su "mi koristimo 1800MHz i 1900MHz" ali kad god odaberem 2G/3G/4G ne moze da ide na 4G data nikad!?
H+ ili 3G se smenjuju, u APN imam mtsgprs i mtsinternet, sta je onda problem kad vec nemanje 800MHz nije (mada ste par puta pominjali u temi da su hardverski identicni svi bilo PRC/US/EU i da moze da se ukljuci i ta frekvencija na 2 neka nacina)?
Nije da mi bas treba jer ne skidam ne znam sta a za 3-4 Viber poziva nedeljno kad nemam wi-fi i 3G zavrsava posao ali cisto da znam, to je jos jedna mana Oxygena sto ne mozes da forsiras samo 3G, samo 4G...

Ne volim beta varijante a i odavno sam van tih ROM voda otkad sam ubo odlican na F1 a na S5 je fabricki bio vrh pa nisam ni dirao, dobro bi bilo da moze i OTA update dalje da ga budzi, mislim da LineageOS to ima, koji jos?

OnePlus 3 A3000

Prvo moras komp neki da nabavis...
Pa bootloader, pa twrp, pa rom.
Sto se 800Mhz tice, mislim da ne postoji resenje za kinesku verziju.

Poslednja izmena:
Sto se 4G tice, morao sam da zamenim karticu jer je prethodna bila Micro a trebala mi Nano pa sam taman dobio 4G karticu, pitao sam korisnicki servis za frekvencije i prijavili me za 4G, rekli su "mi koristimo 1800MHz i 1900MHz" ali kad god odaberem 2G/3G/4G ne moze da ide na 4G data nikad!?
H+ ili 3G se smenjuju, u APN imam mtsgprs i mtsinternet, sta je onda problem kad vec nemanje 800MHz nije (mada ste par puta pominjali u temi da su hardverski identicni svi bilo PRC/US/EU i da moze da se ukljuci i ta frekvencija na 2 neka nacina)?
Nije da mi bas treba jer ne skidam ne znam sta a za 3-4 Viber poziva nedeljno kad nemam wi-fi i 3G zavrsava posao ali cisto da znam, to je jos jedna mana Oxygena sto ne mozes da forsiras samo 3G, samo 4G...

Ne volim beta varijante a i odavno sam van tih ROM voda otkad sam ubo odlican na F1 a na S5 je fabricki bio vrh pa nisam ni dirao, dobro bi bilo da moze i OTA update dalje da ga budzi, mislim da LineageOS to ima, koji jos?

OnePlus 3 A3000

A3000 je non-European verzija. Fali mu taj band za 4G kod nas, zato nemas 4G. Sto se tice OTA, sad vecina vecih romova ima ota u opcijama. RR, LOS, OMNI i ovi jos po neki. Nisu vise u beta fazi, imamo Oreo source pa je tako sve sredjeno od pre par nedelja.

Neje problem komp, nego sto cu da ubijem telefon od 250+€ svojim neznanjem... US verzija je, i ne jurim tih 800MHz ako vec sam MTS tvrdi da ih i ne koristi, cisto onako sam pitao, nego me cudi sto onda te 2 sto imam ne hvatam, zaboravili da sam se prijavio za 4G uslugu???
Jbm ga, moracu da kopam jos malo, za ovoliki hype oko OP telefona ocekivao sam bolje...

OnePlus 3 A3000

Neje problem komp, nego sto cu da ubijem telefon od 250+€ svojim neznanjem... US verzija je, i ne jurim tih 800MHz ako vec sam MTS tvrdi da ih i ne koristi, cisto onako sam pitao, nego me cudi sto onda te 2 sto imam ne hvatam, zaboravili da sam se prijavio za 4G uslugu???
Jbm ga, moracu da kopam jos malo, za ovoliki hype oko OP telefona ocekivao sam bolje...

OnePlus 3 A3000
Jednostavno ta verzija a3000 nije za Evropu, i nigde u Evropi nece "hvatati" 4G jer nema taj band. Radjena je za ili USA ili Kinesko trziste.
Pa op3 je izasao u Junu 2016 god., prosao malo hype [emoji23]

Diskutabilne su informacije od provajdera vezano za to koje band-ove koriste na kojim lokacijama...
I nemoj da brines, ne mozes da ubijes telefon sa jednom fastboot komandom i jednim zip fajlom...
X tutorijala ima, kombinuj dok ne nadjes opciju koja ti odgovara...

Mislim da gresis, ima 3-4 LTE iliti 4G frekvencije i SAMO 800MHz nema ovaj model, MTS kaze "mi koristimo 1800/1900MHz", znaci pokriven sam, kartica koju mi dali mora da je 4G sigurno, jedino da zatajilo to ukljucenje usluge.

Edit: Lexpower: Trazio sam konkretno za Jagodinu ako mislis na ono u gradovima vise frekvencije a u ruralu 800MHz, i to sam 400-500m vazdusnom linijom od strogog centra na 2. spratu zgrade, uslovi su tu...

Nisam mislio na OP 3 hype nego globalno, najmegagiga user friendly telefon na trzistu, a zakljucan bootloader, skini iskljucivo Blue TWRP, pazi na ovo i ono, jos vidim OP 5 sahranise sa jelly touch-om i par nekih sitnijih mana, meni ekran manje precizan nego jos godinu i kusur stariji od njega S5, kamera nije u njegovom rangu isto, moralo bolje za te pare (jos 20-30€ i imao odlican S7 edge sa garancijom operatera pa adhell i...), na to sam mislio...

OnePlus 3 A3000

Poslednja izmena:
Pa zakljucan bootloader je normalna stvar, a otkljucavanje istog je bas lako kod OP u poredjenju sa nekim drugim proizvodjacima.
Najjednostavnije je da ubacis karticu i neki drugi telefon sa LTE i probas...mislim da ima i dobra app koja iscita band, baznu stanicu, udaljenost od iste i sl.

To cu i da uradim, imao sam taj app nekad kad sam imao problem sa 3G mrezom u selu na S5, a kad dodjem do ortakovog kompa i neki bolji ROM pa cemo da vidimo, samo vi redjajte predloge za najveribest, da lutam sto manje... ;)

OnePlus 3 A3000

OnePlus 3 A3000
Druze, treba da odes do mts-a i da im trazis da ti ukljuce 4G. Hahaha i ja sam tako, vidim ja nikako da mi se nakaci na 4g sve H+ i 3G. A dva puta sam pitao radnicu da li je 4G automatski ukljucen i ona potvrdno odgovara. Odem posle dva dana u poslovnicu i pitam da li mi je ukljicen 4g, druga radnica pogleda u kompu i kaze nije, evo upravo sam vam ukljucila restartujte uredjaj i proradice. I meni je isto kao tebi trebala nano kartica i zato sam promenio. Znaci ne ukljkucuje im se automatski 4g vec moraju to posebno da omoguce u sistemu, a vecina pismenih radnika u mts-u to i nw zna vec ti kazu da sve radi...

Sent from my cool S1 using Tapatalk

I to sto kazes, 4G kartica a moras izgleda da kumis i molis za samu uslugu, koji djavo to nije default ON, ej pa 21. vek je uveliko!? :)

OnePlus 3 A3000

Nazad
Vrh Dno