Šta je novo?

OnePlus 13R

Ma znam, pratim. Supruga i brat su (global) i dobija isti dan. Ja sam EU i obično bude update par dana posle njih. U Oxygen updater-u daje update.

Poslednja izmena:
I meni se pojavio na global romu preko Oxygen updater nego cu tek posle vikenda moći da apliciram.
Jel probao neko? 😏

Svi nešto čekamo nekog drugog da bude prvi 😁. Šalu na stranu, odradiću kada mi telefon sam bude ponudio update.

Ti i tvoje apliciranje. 😅 K'o da razvijas kvantnu fiziku, a ne 3 minuta posla, onako usput, i nastaviti gdje se stalo.
Ha ha, ko se jednom opeče... doduše nije bio 1+
Meni je showstopper wallet aplikacija, imam 10 tokenizovanih platnih kartica, ako to ne radi, ne instaliram rom.

Ima li Gcam za 13R? Tj da li nesto ta apk unapredjuje kameru?

Muku cu ja da vidim izgleda da kupim ovaj telefon hahhah. Ovi prodavci na KP, ja stvarno ne znam kako iko ista uzme od njih a da nije iz BG-a. Probacu jos za vikend kod jos jednog koji je lepo komunicirao i hoce da posalje normalno pouzecem, vecina nije bolja od klasicnih radnji, ama nista bolja, hoce sav rizik da svale na tebe i bas ih zabole...
Ja vec uzeo punjac, pa ako nista ne bude ici cu na realme gt7 koji je tu negde sa ovim uz neke prednosti i mane...

Porucih konacno i ja ovaj tel, rece ovaj prodavac da ce 29 biti isporuka, ajde da vidimo i taj oneplus konacno.

Porucih konacno i ja ovaj tel, rece ovaj prodavac da ce 29 biti isporuka, ajde da vidimo i taj oneplus konacno.
Koji prodavac ako moze da se zna, mene svi otkačili za sledeću godinu, a "akcija" i "na stanju" je navlakuša i onda krenu da smatraju i nude gluposti kojih bi da se reše.

Stigao one plus 13r u astral trail boji. Ja sam odusevljen, bas lep telefon, pogotovo sto nije u crnoj boji.
Malo da ga iscackam, pa da vidimo. Kako da iskljucim onu opciju da se prilikom zavrsetka poziva , ne javlja ponuda da zovem preko vibera?

U odnosu na p40lite, ovaj je svemisrski brod, sve leti na njemu, zaista dobar ekran, prijatan za oci, ima i tih filtera za noc , wifi6, 5g, sistem je vidi se dosta upeglan sve radi zaista fluidno, baterija mi je trajala dva dana bez dopunjavanja. Videcemo kako ce se ponasati ubuduce kada ga malo opteretim sa aplikacijama.
Nudi mi update na oxygen 16, ja iskreno ne bih da ga update jer koji god sam telefon imao i update-ovao ga svi su radili sporije nego na njegovom originalnom sistemu, da li ja mogu da ignorisem ovaj update?

Posle par dana koriscenja ovog telefona, pohvalio bih bateriju, napunio sam do kraja i trajala mi je skoro dva dan, uz bas brzo punjenje, zaista odlicna autonomija.
Malo mi je neobican oxygen, mada me ovo podseca na pixel , iako ima vise opcija.

Pokusavao sam da namestim gcam, instalirao sam 100 nekih verzija. Zanimalo me da li sta poboljsava kameru, ali jako je tesko podesiti jer ima dosta verzija apk koje su doata bagovite, neke podrzavaju .agc neke xml. Sto je najgore ne mozw da ae proveri da li se podesavanja ucitaju. Nece ono na duble tap pored dugmeta za okidanje nego mora kroz podesavanja, uoostw nisam siguran da li sam dobro podesio. Evo ove dve slike su slikane sa stock kamerom

A ove dve preko linkova sa gcam.

Prilozi

• IMG20260112001751.jpg
    IMG20260112001751.jpg
    206.2 KB · Pregleda: 66
  • IMG20260111221347.jpg
    IMG20260111221347.jpg
    214 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Mada nije ovo toliko merodavno, kompresuje sajt slike, ali meni ispada da jw arock bolja, mada sam ocekivao da u nocnim uslovima gcam bude bolja. Mada kazem verovatno nisam dobro podesio jwr au ovw apk zaista bagovitw ni chatgpt mi nijw mnogo pomogao jer sta god mi je predlozio nije radilo.

Koju opciju koristite prilikom punjenja?

Koja je razlika uopste izmedju ove dve opcije?

Prilozi

• Screenshot_2026-01-14-13-56-23-66_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2026-01-14-13-56-23-66_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    80.9 KB · Pregleda: 56
Ja vec 10ak dana na LineageOS. Za klasu iznad OOS moram priznati.
Malo se vratio u stare dane, cak i root odradio (zbog Play Integrity), velika prednost i za ostalo svakako.

Koristim banking apps, ali moje svakako ne zahtjevaju pass play integrity, za google wallet treba.

Da kao prica je bila za taj novi firmware da ne treba raditi rolback ili flash customa koji je zasnovan na starijem firmwareu. LOS23 je zasnovan na tom firmwareu najnoviji build.

Ja sam fan Oneplusa, ali mi se malo smucio novi Oxygen, dodavaju svega i svacega, tezak postaje, osjeti se. Mogu misliti ostali OSovi (poput Hyper, One UI i sl) na sta lice kad je OOS ovakav.

Oneplus volim zbog lakoce otkljucavanje bootloadera, kao i Google, jedna komanda, bez nekih komplikacija, nekoh cekanja, pa hoce/nece i sl.

Koristim banking apps, ali moje svakako ne zahtjevaju pass play integrity, za google wallet treba.

Da kao prica je bila za taj novi firmware da ne treba raditi rolback ili flash customa koji je zasnovan na starijem firmwareu. LOS23 je zasnovan na tom firmwareu najnoviji build.

Ja sam fan Oneplusa, ali mi se malo smucio novi Oxygen, dodavaju svega i svacega, tezak postaje, osjeti se. Mogu misliti ostali OSovi (poput Hyper, One UI i sl) na sta lice kad je OOS ovakav.

Oneplus volim zbog lakoce otkljucavanje bootloadera, kao i Google, jedna komanda, bez nekih komplikacija, nekoh cekanja, pa hoce/nece i sl.
Ja koristim OTP bankovnu aplikaciju, revolut, i bank of cyprus. Google wallet ne koristim za placanje, samo sacuvam npr avionske karte, vozne karte, i tako to. Hteo bih da instaliram na OP 12 CM ili CR droid posto su oba officijalna, ali ako ne mogu koristiti barem OTP onda ne bih.
Sto se tice oxygena, upravu si, postaje poretezak.

Ima par godina kako sam zadnji put koristio custom rom. Scena umire, možemo raspravljati koliko brzo ali činjenica je da odumire.
A i ja sam matoriji pa mi se ne da flešovati išta osim ako baš ima potrebe. Što se mene tiče OxygenOS radi skroz ok, i dok god sam ovako zadovoljan nemam potrebe za alternativom.

Ja sam zato i pitao kako da iskljucim update, imao sam iskustva i znam da uvek tel losije radi kada se predje na noviji android, nikada se to ne odradi kako treba, zato ili instalacija custom ROM, ili drzati ROM koji je za njega pravljen.

Nazad
Vrh Dno