Šta je novo?

One Plus Nord

Stigao konačno, valjda ću stići večeras da se igram malo, ovih dana imam dešavanja preko glave...
27d11ee88210a6bb69bccfff62046668.jpg

Najviše me zanima kako će leći taj Tempered glass, javi.

Sent from my AC2003 using Tapatalk

Ja vrlo zadovoljan, ovo je četvrti 1+ kod nas u kući. Baterija je nešto lošija nego na mom prethodnom Xiaomi K20pro, ali ide lagano preko 6.5 h SOT.
Displej izvanredan [emoji4]
FP precizan, brz, sve ok.
Posledni update juče - popravke baterije i prednje kamere

Sent from my AC2003 using Tapatalk

Vlasnici norda, ne skrtarite na opisima, olaksajte nama odabir.. :)

[mention]kibicer [/mention] usporedba zaslona s K20 pro, zvuk, kamera.. imas jedan i drugi za slicnu cijenu, koji biras? Pilula te bode u oci? Jel uporabna wide selfie kamera..?

Sta mislite, da li vredi preci, sa Pocophone F1 na Nord?
Razmisljao sam i o Pixelu 4A,posto sam bio ljubitelj Nexus-a.,ali dok on izadje,pa dok mu padne malo cena...
Plus mi je kod pixel-a "sumnjiva" baterija.
Ovako, na prvu, svidja mi se Nord, ali, ne znam, sta da ocekujem, u odnosu na F1, sto se tice kamere, baterije....?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Takođe koristim F1 i Nord i 4a su mi na listi potencijalnih kandidata. Pre nove godine ne planiram da ga menjam tako da ima vremena. F2 je cigla ali možda prežalim dimenzije jer kako je krenulo biće mu tada cena nešto iznad 300 evra.
Što se baterije tiče očekuj manji sot ali ne nešto značajno. Za kameru sve zavisi, meni je svaki solidan senzor poslužio pa će i IMX586 da bude dovoljan. 765G naspram 845 je skroz dovoljan osim ako imaš nerealna očekivanja u vezi najzahtevnijih igara.

Zaboravio sam da kazem, igre me ne zanimaju.
Razmisljao sam i o F2, ali prevelik je, gledam nesto manje.
Nisam pametan, sta da radim.
Kod pixela mi svidja jedna stvar, kod Norda druga...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Nisam hteo odmah da pišem, prvi utisak bio prilično čudan, više negativan nego pozitivan. Posle sam počeo da koristim wide kamere, da se navikavam na novi back gesture, tako da stvari polako dolaze na svoje mesto. OP6T sam spakovao, tako da ne verujem da ću biti u mogućnosti da pravim detaljnije foto-poređenje.

Čim sam ga otpakovao primetio sam sitne ogrebotine na plastičnom ramu (kontrola kvaliteta očigledno zbog potražnje nije preterano stroga), a i brzinski test kamere me nije oduševio, OP6T je hvatao više detalja u mračnoj sobi. Back gesture je, ni sam ne znam zašto, promenjen sa donje na bočnu stranu, pa mi je trebalo vremena da se naviknem na novi sistem.

Posle sam isprobao i počeo da koristim wide kamere, koje uz dobro svetlo daju sasvim solidan rezultat. Ne briljiraju sa detaljima i šumom, ali su vrlo praktične u mnogim situacijama. Prednja posebno zanimljiva, više ne moramo da se guramo jedni uz druge kad se fotka grupa ljudi.
90 Hz ekran ništa spektakularno, animacije su sporije i tečnije nego na OP6T, ali daleko od wow-efekta. Proveriću za par dana koliko bi mi smetao povratak na klasičan ekran.
Čitač otiska daleko bolji nego na OP6T, znači dosta u Beogradu gde moram često da idem sa maskom, pa ne funkcioniše prepoznavanje lica.
"Pilulu" napred ne primećujem uopšte, ne smeta mi, kao uostalom ni notch na 6 i 6T ranije.

Tako da, prvi "prošireni" utisak - šta sam tražio to sam i dobio. Za ove pare teško je tražiti primetne nedostatke.

Sad naletim u sobi na starog Nexus-a. Možda ipak bude nešto od foto-čelendža, samo da uhvatim vremena.
61b475abbe3e4358344694367626caf4.jpg

Ubacio sam gcam iz linka. Hvala Pool.

Haha, nije ženin, majka tražila nešto drečavo da se lakše primeti.

Po tome je 1+ odavno poznat, bukvalno slusaju zajednicu i reaguju po problemu. Mislim da su po tome jedinstveni kada je podrska u pitanju.

Jesu jesu,pitaj vlasnike op 7 i 7t pro koliki im je razmak izmedju update-a i pitaj vlasnike op 8 pro koliko je trebalo da im odgovore na problem sa displejom

Koliko znam 1+ koristi Oppo-ove kapacitete za proizvodnju.

Ko zna kolika im je kvota dostupna, još u ovoj situaciji, mada očekivano da telefon bude u deficitu pre ili kasnije.

Ja sam se lepo načekao da pošalju ovaj moj.

Par semplova.

Gcam night
47b21f5fdf93c648c0a60bbe1040dac0.jpg

Stock nightscape
f644ee4cbcc51e4d2b0b8e679da103e7.jpg

698bec201da5fdd9379f369f294f6e75.jpg

392696cd2c7be7b309cb2a16233a1541.jpg

Poslednja izmena:
Manje šuma ima, umekšano dosta, ali i nešto manje detalja, kao i omašen WB. Imaju potencijal i stock i gcam. Noćas je stigao update koji navodno poboljšava i kameru.

Obe podjednako lose...
Jedna isprana i promasen white balance (pixel), druga expozicija slaba, manjak deyalja i neki warm tint...
Neupotrebljivo je svakako, bilo stock ili gcam

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno