Šta je novo?

One Plus Nord

Obe podjednako lose...
Jedna isprana i promasen white balance (pixel), druga expozicija slaba, manjak deyalja i neki warm tint...
Neupotrebljivo je svakako, bilo stock ili gcam

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Neupotrebljavo za šta je pitanje? Koliko su hvalili P30pro i nocne fotke ja uopšte nisam bio oduševljen nakon sto sam ga uzeo posle xiaomi mi A1 sa gcam... Naravno da je bolja bila, ali uopšte ne po mom ukusu

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Pa upotrebljiva je samo za soc mreze...

Sent from my SM-G960U using Tapatalk

^Kao i sve druge kamere sa mobilnih telefona.

Послато са Mi 10 уз помоћ Тапатока

Upravo... Tome i sluze... A visestruko su premasile i kamere za "uspomene"

Postali smo eksperti za fotografije, sto fali jednoj i drugoj nocnoj a i ostalim fotkama, sasvim su upotrebljive i ok..

Nismo svi profesionalni fotografi onaj tko zeli izvuci maks iz mobilni foto senzora odlucit ce se za flagship varijante.

Ko je toliko seriozan u vezi fotografija kupiće ili već ima dslr, pa da ne znam koji flagship ima.

Ne znam uopšte kako se usvojilo iskrivljeno shvatanje o kameri telefona, odnosno da je telefon uređaj oformljen oko kamere a ne da je kamera deo telefona. A istina je d 95% fotografija zavšava prosto u albumu ili na društvenoj mreži, a onih 5% koji stvarno polažu u kameru njima sigurno kamera zvana telefon nije prioritetan uređaj.

Ja nisam nezadovoljan kamerama, wide bi mogle biti bolje, ali su korisne u nekim situacijama, standardne, i prednja i zadnja su sasvim korektne.
dfe85a32f7d393ec024a9ff03574e9f7.jpg
233347203e1fadacb259517824d6242e.jpg

većina fotki se gleda na ekranu telefona, televizora ( već ređe), kače se na insta i fejs, i to je otprilike to...čak i da se štampaju, tu mislim i na veće formate od 10x15, to će i dalje biti dosta dobro...prosto ne znam za koje to situacije nekome neke mobilne fotke "nisu upotrebljive"...na stranu da su i motivi i kadriranje i neki smisao tih fotki uglavnom očajni, i da imaju nekakvu vrednost samo za onoga ko fotografiše...

za fotke je uglavnom pravilo da je važno sa koje udaljenosti se posmatraju...to što neko zumira fotku na 100% i traži mane je besmisleno...evo,,recimo ovo poslednje cveće...možeš da je odštampaš metar sa metar, da je staviš u galeriju, i kad staneš ispred nje na neku normalnu udaljenost odakle se inače gleda po galerijama, izgledaće super...

Poslednja izmena:
Ja imam 2 dslr-a i redmi note 8 pro sa gcam koja je skroz okej za te potrebe...znaci neka fotkica usput i to je to, i gcam sluzi da izvucem malo vise i da se igram sa podesavanjima, to mi je anti stres terapija :D ...a dslr sluzi da uradim fotografije kako treba, raw posle ide u LR i PS i sve ispadne mnogo bolje nego fotkano telefonom...ali svakako, kamere na telefonima, narocito od pojave ultrawide i gcama su bas popravile kvalitet, tako da je telefon i vise nego dovoljan za razne prilike...svakako, za putovanja je telefon i vise nego dovoljan...ako neko bas hoce da ima vrh fotke, onda neka uzme neki dslr ili milc, ali za 90% ljudi, telefon zavrsava posao lepo... :)

Za moje potrebe, kamera je sasvim ok. Generalno sam vrlo zadovoljan Nordom.
bca148ab30f9801e6c72231ae71f0a8c.jpg
b8a7ab5783e1bbbd5dd80c72bba81069.jpg

Ja imam 2 dslr-a i redmi note 8 pro sa gcam koja je skroz okej za te potrebe...znaci neka fotkica usput i to je to, i gcam sluzi da izvucem malo vise i da se igram sa podesavanjima, to mi je anti stres terapija :D ...a dslr sluzi da uradim fotografije kako treba, raw posle ide u LR i PS i sve ispadne mnogo bolje nego fotkano telefonom...ali svakako, kamere na telefonima, narocito od pojave ultrawide i gcama su bas popravile kvalitet, tako da je telefon i vise nego dovoljan za razne prilike...svakako, za putovanja je telefon i vise nego dovoljan...ako neko bas hoce da ima vrh fotke, onda neka uzme neki dslr ili milc, ali za 90% ljudi, telefon zavrsava posao lepo... :)
Dobar gcam na mediatek (ili kako se ono zove) procesoru?

A što ne bi bio...
Kakve veze ima što je MTK. Zajednica je brže i bolja razvijala GCam za Note 8 Pro nego što je to činila za običan Note 8 sa Snapdragonom... Mada se sećam kada je i 8 Pro objavljen da je bilo onih koji su prognozirali kako budući kupci mogu da se pozdrave sa GCam-om, uglavnom isti oni koji su prognozirali da će 8 Pro sa MTK-om u jednom trenutku nekome da izgori u ruci, jer su negde tako pročitali.

Ovaj IMX586 je najispeglaniji mogući senzor za telefone ove klase, tako da ne znam koja bi mu to uopšte bila alternativa...

Ovaj IMX686 koji ja imam na svom, a koji je Sony oglasio kao naslednika, ne da nije bolja kamera, nego je vidljivo losiji kada recimo uporedim fotke sa drugarom koji ima telefon sa IMX586.

Poslednja izmena:
Pa bilo je te price... Kao sto "ne moze" za Samsung i Huawei procesore... Ja sam probao gcam na P30 pro i nema smisla

...
427c4651cad4dccef926c1844843ae8c.jpg

Како служи батерија, читам да му је уз камеру то главна мана?

Baterija je isto super, nikada nisam imao manje od 6h SOT (sa preostalih 15-20%)
12c26ffc083ec4bcd93d36fed5bec313.jpg

Ja ne obraćam pažnju na to, dopunim kad stignem čim padne ispod 50%. Danas sam zaboravio... Ok je baterija.
c1a33b23d99346cb9a62b0e7e9c00911.jpg

Za sad su prilično aktivni sa ispravkama.
8582c8abc8d07d5527daf4ef71a12f9d.jpg

Najviše me zanima kako će leći taj Tempered glass, javi.

Odlično je staklo, malopre sam stavio. Dobije se praktičan plastični okvir za montažu, i lako se postavlja na telefon. Ima crni okvir, kao i druga Oneplus stakla, pa može nekom smetati jer pokriva deo ekrana. Za razliku od OP6 i 6T ovo je pokrilo ceo ekran bez balončića i sl.

1bf4bfdb88ab12a31a3641c6dbcc77f1.jpg

Je l neko ima priliku da poredi Nord sa P30pro... Fotografije najviše...

Da li neko ima slucajno info da li ce se i kada pojavati Nord zvanicno na nasem trzistu nebitno da li preko operatera ili ne posto su bile price za septembar i jos uvek nista?

Upravo i ja narucio Nord-a preko mtela, svakako istekao ugovor. Povoljan je u odnosu na ostale, nadam se da ga imaju ma stanju, kad su vec stavili.

Ovih dana su ga ubacili u ponudu, dobro je pa se nisam zaletio i uzeo neki Xiaomi.

Podsjeca me na Pixel(e).[emoji3531]

Valjda ce stici sledece sedmice...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ako ga nema u mts-u, nema ni kod nas u mtelu BiH onda vjerovatno (isti vlasnik). Ja sam uspio naruciti, medjutim sad kad odem pise "nedostupan na webu". Pitanje da li ce i meni stici, ili sam narucio poslednje komade! :)

Jel imao neko licno prilike da uporedi Nord vs Poco F1?

Poslednja izmena:
Kakav brate F1 porediti sa Nordom.

Zvali su me iz mtela, medju zadnje primjerke sam ipak narucio, stise isporuka za par dana.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno