Nisam hteo odmah da pišem, prvi utisak bio prilično čudan, više negativan nego pozitivan. Posle sam počeo da koristim wide kamere, da se navikavam na novi back gesture, tako da stvari polako dolaze na svoje mesto. OP6T sam spakovao, tako da ne verujem da ću biti u mogućnosti da pravim detaljnije foto-poređenje.
Čim sam ga otpakovao primetio sam sitne ogrebotine na plastičnom ramu (kontrola kvaliteta očigledno zbog potražnje nije preterano stroga), a i brzinski test kamere me nije oduševio, OP6T je hvatao više detalja u mračnoj sobi. Back gesture je, ni sam ne znam zašto, promenjen sa donje na bočnu stranu, pa mi je trebalo vremena da se naviknem na novi sistem.
Posle sam isprobao i počeo da koristim wide kamere, koje uz dobro svetlo daju sasvim solidan rezultat. Ne briljiraju sa detaljima i šumom, ali su vrlo praktične u mnogim situacijama. Prednja posebno zanimljiva, više ne moramo da se guramo jedni uz druge kad se fotka grupa ljudi.
90 Hz ekran ništa spektakularno, animacije su sporije i tečnije nego na OP6T, ali daleko od wow-efekta. Proveriću za par dana koliko bi mi smetao povratak na klasičan ekran.
Čitač otiska daleko bolji nego na OP6T, znači dosta u Beogradu gde moram često da idem sa maskom, pa ne funkcioniše prepoznavanje lica.
"Pilulu" napred ne primećujem uopšte, ne smeta mi, kao uostalom ni notch na 6 i 6T ranije.
Tako da, prvi "prošireni" utisak - šta sam tražio to sam i dobio. Za ove pare teško je tražiti primetne nedostatke.