Šta je novo?

One Plus 12

Vidim da je na oglasima sad 740-750e
Za te pare ima Magic 6 pro, 800e je S24U....

U klasi "za te pare"
U klasi "na papiru". U stvarnosti ovaj ekran slabije sija od 15 PM, a očekivao duplo bolju vidiljvost na suncu jer ipak reklamiraju "kao" 4000 nita, sparm 2000 koje ima 15 PM. Nisam imao treći fon da uslikam poređenje, čim mi se ukaže prilika slikam. Vidi se ekran na suncu OP12, ali ni blizu 4000 nita. Kinezi i njihove spec. al na papiru.

Pa kod svih je tako, 2500/3000/4000 nita uglavnom dijeli sa 2 ili čak 2.5 i dobiješ neke realne vrijednosti. Meni propala kombinacija sa TradingShenzhen čekajući (kaneći se da poručim)...

OnePlus says the display should be good for up to 4,500nits in HDR use cases or 1,600nits in high brightness mode (full screen, in bright outdoor conditions).
In the default Natural color setting, the OnePlus 12 was good for 1155nits when placed under bright light - not half bad and perfectly enough, but far from the best in the business. The fact that the OnePlus Open's result is in the same ballpark hints that OnePlus is deliberately targeting a number in that vicinity. Switching to Vivid mode yielded an extra hundred nits, for a 1,253nits result.

When adjusting brightness manually, we measured 794nits in Natural mode and 845nits in Vivid mode - both excellent results.

Tih 4/6000nita se odnosi na pojedinacne piksele prilikom reprodukcije hdr sadrzaja i to je cist marketing, koji god telefon bio u pitanju. Ono sto je zapravo bitno za vidljivost na suncu su ove cifre od 1155 i 1253 nita(1600 ako je verovati proizvodjacu) i samo to treba da se gleda.

Nije tako kod Apple, 2000 je 2000 nita, odlično sija i vidi se odlično i na suncu i pod vodom (snimao pod vodom na moru), nema ovih kvarnih fora, jedna tačkica sija 4000 a ostatak 1600 nita, nebuloza. I S24U sija vrhunski, možda i svetlije od 15 PM, odličan ekran ima i Samsung bez ovih Kineskih fora na papiru. Razlikuju se koji više drži da ne obori sa maksimalnih nita.

cudi me da nema recenzija za 12 R kod nas uopste a i ovde na forumu ga gotovo niko ne pominje, dok citam sa strane da ga hvale kao najbolji midranger za oko 500€. znam da ga nema zvanicno ovde ali nema ni Pixela npr. pa ima brdo domacih recenzija i utisaka o telefonu

Ima li OP nesto u fazonu kao samsung dex ? Sta se desava kad se poveze telefon sa monitorom ili tv-om preko dock-a ? Lici li to na nesto, jesu li mozda menjali interfejs i aplikacije i ima li neku upotrebu ili OP ne razmislja u ovom pravcu ?

Jel ste videli ove ‘green lines’ sto prijavljuju ljudi na seriji 12? A malopre sam gledao slike i video na oneplus forumu i na out of box Nord 4 😳

Pitanje za vlasnike, koliko SOTa bude pri normalnom koriscenju?
I kako ste genralno zadovoljno posle par meseci. Gledam sta sledece da uzmem posle realme gt 5g, uglavnom iz istog tabora pa razmatram 12/12r/n4/gt6/gt6t. Op12 jedini ima esim, sto mi je must. Kakav je zakrivljenj ekran, nisam ga do sada koristio?
@Marmil kakve zelene linije?

Pitanje za vlasnike, koliko SOTa bude pri normalnom koriscenju?
I kako ste genralno zadovoljno posle par meseci. Gledam sta sledece da uzmem posle realme gt 5g, uglavnom iz istog tabora pa razmatram 12/12r/n4/gt6/gt6t. Op12 jedini ima esim, sto mi je must. Kakav je zakrivljenj ekran, nisam ga do sada koristio?
@Marmil kakve zelene linije?
izguglaj ‘oneplus green line’ imas gomilu primera, od reddita do oneplus zvanicnog foruma.
tamo sam video taj klip za novo nord, a imas i za brdo ostalih (najcesce na serijama 8 i 9)

Nisam cuo da je neko imao problem do sada, imam par korisnika opa u okruzenju. Vidim da je uglavnom inida u pitanju, ali da op mennja ekrane (telefone) ako dodje do toga. Sa druge strane, mi ovde uzimamo bez garancije, pa mozda ipak nije bas pametno...

Pa to važi bukvalno za sve uređaje sa OLED ili AMOLED ekranima, ne postoji model telefona koji nije pogođen ovim problemom, u određenoj meri. Dovoljno je pogledati reddit ili XDA.
To je glavni razlog zašto imam blokadu da dam npr. 600-1000 evra za telefon bez garancije. Ali, koliko sam ispratio, OP 12 nema neki veći problem sa vertikalnim linijama na displeju, procenat ''pogođenih'' primeraka nije visok.

Ostao bih u neznanju :). Salu na stranu, sad gledam, sem lg g3 i lumie 920, svi ostali telefoni su mi bili amoled (s1 plus, lumia 950, op5 i gt5g) i nikad nikakav problem sa istima. Nisam znao da je to bas boljka kod oleda.

Za sada se više dešava kod kineskih oleda nego kod novijih Samsung panela. Slična stvar je problem kod pixel 8, rikavaju mu BOE oledi ali ne i Samsung oled. P8 pro npr nema uopšte tih problema jer ima Samsung oled.

OnePlus sigurno koristi kineski oled panel?

Nedavno videh da se na Sonijima 1 i 5 (MK2 i MK3) te linije češće javljaju u odnosu na ostale Sony modele. Navodno se na svim 1 i 5 nalaze Samsung OLED paneli, ali MK2 i MK3 modeli imaju češće probleme sa tim linijama.

E sad, nije ni svaki Samsung, LG, BOE panel isti, ima tu i krševa svakako, ali i odličnih (ako se dobro sećam, i neki iPhone 15 modeli koriste BOE panele).

Ali ovaj na OP 12 bi trebalo da je odličan u svakom smislu: https://www.oled-info.com/displaymate-tests-boes-x-amoled-display-used-oneplus-12-gives-it-excellent

Poslednja izmena:
Ne sumnjam da je odličan na papiru :)
Samo sam stekao utisak da su veće šanse da se pojavi roze ili zelena linija na ekranu ako je noviji BOE u odnosu na noviji Samsung OLED. :)

A i BOE ekrani koji idu u jabuku su sigurno boljeg kvaliteta nego oni koje prodaju nekim drugim stranama.

Pa to i kažem, ima BOE i vrhunske panele. E sad, verovatno ti baš najbolji idu u iPhone, odmah sledeći po kvalitetu u OP 12, a ovi lošiji u mid i low-end telefone.
Videh to i za tužbu, ali to je neka druga tema.

E sad, pre par meseci sam baš detaljno i pratio, i nisam primetio neke masovne žalbe na OP 12 displej, a ni generalno na QC telefona.
Jer nije baš svejedno uzeti neki redak i skup telefon sa OLED/AMOLED-om, a da nije pod garancijom, i još gore da nije moguć kvalitetan servis, sa originalnim delovima.
Npr. ako strada displej na flagship Samsung ili iPhone telefonu, to jeste trošak (ako fon nije u garanciji) ali bar može brzo da se reši, i što je bitnije - sa originalnim panelom. Ko će ovde da servisira neki Vivo, Oppo/OnePlus, a da ugradi displej fabričkog kvaliteta. Slično važi i za Pixel telefone.

Je ' to bio onaj slučaj kad se pojavila posle nekog updeta?
iskreno jako davno je bilo ne mogu se ni setiti da li je bilo posle apdejta, ali nije bila klasicna linija kao sada sto se pojavljuje na oledima. meni je bio preslikan (bukvalno) youtube homepage, tad se javljao taj problem sa ghostovima na samsungovim panelima.
bilo je transparentno i nije se mnogo ni primecivalo dok se ne zadubis. tj. ja sam se bio navikao pa mi nije ni smetalo, ali kad god bi neko pogledao u moj telefon, skrenulo bi mu paznju :LOL:

Ja cekam trinaesticu koju bi vec krajem oktobra trebalo da navodno predstave. Bice jedan od prvih telefona sa 8g4 cipom a promenili su dizajn i camera island ce biti na centru izgeda. Tu je i 6000mah baterija,jos bolji ip rating, novi 3 x 50mp sony senzori a pocetna cena ostaje 800$. Nista ovo nije sigurno i zvanicno ali ono suska se na dosta strana.

Ne sumnjam da je odličan na papiru :)
Samo sam stekao utisak da su veće šanse da se pojavi roze ili zelena linija na ekranu ako je noviji BOE u odnosu na noviji Samsung OLED. :)

A i BOE ekrani koji idu u jabuku su sigurno boljeg kvaliteta nego oni koje prodaju nekim drugim stranama.
Cuveni Huawei Mate 20 Pro je imao BOE i LG ekrane. Problem je bio sa LG ekranima. BOE vrhunski. Meni licno dosta lepsi ekran u odnosu na Samsungovu konkurenciju iz tih godina.
Kinezi svakako ulaze i na to trziste veoma jako. BOE je sve prisutniji. Oppo, OnePlus, ZTE, eto i Apple, svi koriste njihove ekrane. Nadam se da ce sto vise kineskih proizvodjaca da se ukljuci u tu trku jer trzistu treba vise igraca, ne samo jedan.

Nazad
Vrh Dno