Da sočiva nisu ogrebana slučajno, što će da se vidi kada staviš headset na glavu i pogledaš, mada i ovako vizuelno spolja može da se vidi ako obratiš pažnju. Da se normalno pali i restartuje i da se normalno puni baterija. Da nisu naprsli prsteni na nekom od Touch kontrolera. Pored toga nema šta drugo da gledaš, Quest 2 se malo kvario. Ono što je pucalo i lomilo se je Elite Strap dodatak za Quest 2 koji se posebno dokupljuje. Ja sam nedavno kupio Elite Strap, za sada je ok.Slažem se, ulećeo sam grlom u jagode.
Možda mogu model od 256GB dobiti za 400e polovan.
Na šta bi trebao da obratim pažnju? Ne vidim da imaju neke bagove...
Cilj mi je da se djeca zabave i nauče nešto novo.
Kod nas teško, barem ja nisam video. Moraćeš da potražiš nešto napolju. Ja sam uspeo pre nešto više od godinu dana da kupim originalni Link kabl direktno od Oculusa. Jedino bih taj kabl mogao i da preporučim. Zapravo ima lik koji prodaje i originalni Link kabl na KP, potraži. Link kabl je USB-C na USB-C kabl i potreban je USB-C port na kompjuteru. A mnogo bolja varijanta je wireless konekcija, zaboravi na kabl.Može li kod nas negde da se uzme usb3.0 5gbps cable od 3-5 metara?
Gledao sam sajtove i KP, ali ništa nisam uspeo da nadjem.
Nemoj uzimati third party kabal, jeftinije ti je uzeti AC ruter nego bilo koji usb 3.0 kabal od 3m sto je minimum, a jos bolje da bude 5 metara. Ja imam onaj original Oculus kabal i mnogo je bolje bezicno. Uzmes nov AC ruter i njega koristis samo za VR, ne da se kace drugi uredjaji i to je to. Ja sam uzeo i wifi 6 i ovaj standard AC, ali mislim da nema potrebe da bacas pare na neki bas jak ruter. Edit: poznanik koristi za PC taj kabal za punjenje sto dobijes uz Quest 1 i kaze da mu radi ok. Igra Assetto corsa u VR modu.Ryzen 5 H4600, laptop je u pitanju.Mislio sam da nabavim third party link kabal.
Biću zadovoljan i sa min. podešavanjima.
Nadam se da i je i na takvim podešavanjima bolje iskustvl nego što je bilo na PSVR(na koje se budi rečeno ne žalim i zaista sam uživao u istom).
Iznad sam odgovorio, ne isplati se uzimati kabal. U sustini ne moras usb c - usb -c, mozes i klasican usb na usb C kao za punjenje telefona. Ja u nemackoj kupujem za sebe, mogu da ti nabavim ako bas hoces. Ali kao sto vec rekosmo par nas, najbolje uzmi AC ruter jeftiniji i njega koristi umesto kabla, da se samo VR kaci na njega. Mogu dati na zajam i original kabal i ruter da isprobas.Može li kod nas negde da se uzme usb3.0 5gbps cable od 3-5 metara?
Gledao sam sajtove i KP, ali ništa nisam uspeo da nadjem.
Hvala na obimnom i jasnom odgovoru.Nemoj uzimati third party kabal, jeftinije ti je uzeti AC ruter nego bilo koji usb 3.0 kabal od 3m sto je minimum, a jos bolje da bude 5 metara. Ja imam onaj original Oculus kabal i mnogo je bolje bezicno. Uzmes nov AC ruter i njega koristis samo za VR, ne da se kace drugi uredjaji i to je to. Ja sam uzeo i wifi 6 i ovaj standard AC, ali mislim da nema potrebe da bacas pare na neki bas jak ruter. Edit: poznanik koristi za PC taj kabal za punjenje sto dobijes uz Quest 1 i kaze da mu radi ok. Igra Assetto corsa u VR modu.
Za 1650 ne znam sta da ti kazem, ja sam probao 1060 6GB i assetto corsa i nije bas bilo najupotrebljivije. Doduse, ja moram na 90fps. Sada imam laptop sa RTX 2070 i radi fino na 90fps ali low detalji sa ponegde medium i skroz ugasenim dimom inace mrka kapa. Razmisljam da mozda promenim za jos jaci, ali vidim da tu nema kraja kad se udje u VR svet. Ono sto je tebi plus sa starijem je manja rezolucija, pa javi kako radi na 1650. Kreni sve na off i low pa dizi polako ako bude dozvoljavao.
Iznad sam odgovorio, ne isplati se uzimati kabal. U sustini ne moras usb c - usb -c, mozes i klasican usb na usb C kao za punjenje telefona. Ja u nemackoj kupujem za sebe, mogu da ti nabavim ako bas hoces. Ali kao sto vec rekosmo par nas, najbolje uzmi AC ruter jeftiniji i njega koristi umesto kabla, da se samo VR kaci na njega. Mogu dati na zajam i original kabal i ruter da isprobas.
Kupi ovo (može i na Quest 2 da se stavi) i neki Powerbank od 10000mAh koji podržava 2.4A ili 3.0A punjenje i rešio si problem.Mucio sam se malo oko podesavanja AirLinka.
Imam 2 rutera - pc je bio povezan kablom na jedan, Quest preko wifi-a na drugi. Kada sam prikljucio komp na drugi ruter, sve je proradilo.
Zbunilo me je sto nisam mogao u igrama da biram vece rezolucije od 1080p, a onda sam skontao da je to zbog toga sto je to maksimalna rezolucija na primarnom monitoru.
Kada sam prebacio komp na 4k tv, mogao sam da biram i vise rezolucije.
Gledam sada kako da ubacim neki fps counter, jer ce mi sigurno faliti snage u igrama.
fpsVR izgleda odlicno i nije skup, ali radi samo sa Steam VR-om.
Vec vidim da ce mi baterija biti najveci problem, jer je izdrzala mozda 2 sata. Mogu misliti koliko ce trajati kada probam 120fps.
Vreme za punjenje je 2.5 sata, tako da cu verovatno morati da potrazim neki dodatak.
Inace, iako to nisam ocekivao, udobnost je skroz ok.
Super je sto je veci deo lica i cela slobodan, tako da se ne znojim sto mi se desavalo kada sam koristio PSVR.
U pravu si moja je greška, nisam naglasio da se radi o Quest 1 modelu.@DarylVanHorne U sustini, tvoj Quest 1 pruza solidno losiji dozivljaj nego na Quest 2, ipak je rezolucija mnogo poboljsana. Lagano se koristi kao monitor, moze text da se cita, screen door efekat mnogo manji, skoro da se ne vidi, veci FPS, itd. Ja sam licno imao taj WOW efekat kada sam samo pokrenuo onu aplikaciju first steps i odradio pocetne igre i to. Na Quest 2 je sve unapredjeno, mislim da je bolji i tracking i to, pa je mozda bilo pametnije malo da si skupio kesha jos i da direkt ides na dvojku?
Sve u svemu, drago mi je da si me poslusao i isprobao taj fabricki kabal pre kupovine nekih kineza, bitno da radi, samo je kratak.
Preporuka za igru, I expect you to die, ako volis da resavas misterije. Kupi stoni tenis, onaj obican, meni je ona najjaca, a tako lako se igra online sa drugim ljudima. I beat Saber je dobar da se malo razmrdas. Ja sam platio te igre, vrede svaki dolar.
I jos nesto samo da te zamolim- posto je tema za Quest 2, da ne bi zbunjivalo ljude koji incognito citaju ili nalete na ovu temu, stavi samo uvek Quest1 kada prenosis utiske i misljenja o svom uredjaju. Kada neko nabasa na tvoj komentar u ovoj temi, nece znati da si uzeo keca a ne dvojkuHvala.
Mislim da će biti duže od 1 god.Za 300 i nešto evra opraštam sve mane
Nisam ispratio kada izlazi Q3, ali ako je 1god, moj savet da udjes u priču sad onda![]()
Facial Interface & Foam Replacement Set for Oculus™ Quest 2Uzeo sam juce Superhot VR i istovremeno sam i odusevljen i razocaran.
Igra odlicno izgleda i radi na Questu, tako da mi je drago sto sam uzeo nativnu verziju (koja je za razliku od Steam verzije retko na akciji).
Najveci problem je sto igra moze da se zavrsi za 90-120 minuta. Citao sam da su ljudi bez problema zavrsavali igru i onda je refundirali, sto ipak necu uraditi jer me zanima kako ce prijatelji reagovati kada probaju igru.
Ovo je prvi put od kada sam kupio Quest da mi se znoj slivao sa cela. Citav Quest je bio mokar, tako da moram da nadjem neko resenje (a nadam se da postoji nesto bolje od znojnica).
Predlozi?
Definitivno jedna od najzabavnijih VR igara. Ja nisam igrao nativnu, 2D verziju, ali za VR spada u obavezno štivo. Da kraća je igra, nažalost.Uzeo sam juce Superhot VR i istovremeno sam i odusevljen i razocaran.
Uzeo sam juce Superhot VR i istovremeno sam i odusevljen i razocaran.
Igra odlicno izgleda i radi na Questu, tako da mi je drago sto sam uzeo nativnu verziju (koja je za razliku od Steam verzije retko na akciji).
Najveci problem je sto igra moze da se zavrsi za 90-120 minuta. Citao sam da su ljudi bez problema zavrsavali igru i onda je refundirali, sto ipak necu uraditi jer me zanima kako ce prijatelji reagovati kada probaju igru.
Ovo je prvi put od kada sam kupio Quest da mi se znoj slivao sa cela. Citav Quest je bio mokar, tako da moram da nadjem neko resenje (a nadam se da postoji nesto bolje od znojnica).
Predlozi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari