Šta je novo?

oc q6600 g0 stepping

@RazbojNick

pa to je onda AUTO, nije default... iskreno, ja nigde nisam video da ljudi stabilno drze 3Ghz na 1.225V, sto je sa vdroop-om nekih 1.18V...

@BOB ROCK

To je normalno i zove se vdroop! Dobra ti konfiguracija :p

Dark Side ti je rekao suštinu, ja ću samo da dodam da dosta ploča undervoltuje i zato su naponi toliko niži od referentnih. Abit IP35 Pro recimo daje 0.04-0.05V niži napon od onog koji se izabere u BIOS-u. Za ambicioznije ili one koji su na ti sa elektronikom preporučujem članak:

http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=126

Sesam se moje Asus p5wdh ploche na kojoj sam vozio Presler.Ona je imala startni overvolting a pri opterecenju nagli undervolting.To je skakalo samo tako.Ali CPU nije to smetalo.
Ovu Gigabyte dq6 plochu su projektovali najvishe za quad core cpu pa su napucali napajachki stepen.Pri testovima imala je najmanji v drop.
Ja sam je od starta kupio sa idejom da u nju stavim Quad core i malo ga kloknem.
Koji Abit beshe ima digatalni PWM?

^Ok, meni CT kaze 1.3125V za VID, koje nikad nisam video u CPU-Z (uvek manje). Znaci da je ovih 3.3 GHz jos bolji rezultat, ako je to slucaj?

Situacija koju ja imam je sledeća:
G0 stepping
VID: 1.275V
undervolt 1.24V - 1.14 (EIST)
vdroop 1.21V (full load @ 3Ghz)

Poslednja izmena:
znaci da imas skoro 1V default vise od mene. I ja sam pokrenuo 400x8 sa 1.3V bez problema.

0.1V, a koliko se zaista razlikujete ne zavisi samo od VID-a već od ploče i njene regulacije napona.

Razmišljam da kupim ovaj procesor i sledeće komponente pa me interesuje kako će se OC:

Ploča: Gigabyte GA-X38-DQ6 (da li je bolja Abit IX38 QuadGT)
Memorija: GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12
Napajanje: Corsair CMPSU-520HXEU
Kuler: možda CM Eclipse???

Bio bih zadovoljan da izvučem 8x400 (3.2 GHz) pošto sam video da je 9x400 (3.6 GHz) suviše ambiciozno.

Svaki savet je dobrodošao!

Odlican izbor komponenti tu nema sta da se menja, mislim da je x38-DQ6 pun pogodak jer ima odlicno napajanje za Q6600. Jedino mi se kuler ne svidja. Gledaj da uzmes GeminII + 2 venta, ili neki Zalman i moci ces da izvuces 3.6 Ghz a sa tim CM malo teze...

Poslednja izmena:
netacno. Eclipse je odlican cooler!!!! Ako si stavio eclipse jer mozes povoljno da ga nabavis/dobijes ili sta ja znam, uzimi odma. A ako vec samo navodis onako reda radi, onda preporucujem iz prve ruke Zalmana, 9500LED. Ostale komponente su ti u redu

netacno. Eclipse je odlican cooler!!!! Ako si stavio eclipse jer mozes povoljno da ga nabavis/dobijes ili sta ja znam, uzimi odma. A ako vec samo navodis onako reda radi, onda preporucujem iz prve ruke Zalmana, 9500LED. Ostale komponente su ti u redu

Eclipse sam spomenuo zato što sam video da je najskuplji CM kuler, pa rekoh, ako je najskuplji onda je najbolji ;)
Voleo bih da kupim Zalmana, ali nigde nisam video da se prodaje kod nas, ako znate gde ga ima recite.

Poslednja izmena:
Stigao mi je Q6600.Otprilike sam ga zveknuo sa "default voltage" na 9x360=3240mhz.Videcu koliko je stabilan.Boot-uje i radi klasiku u desk topu.Za sada ne puca.Mozda moze i vishe.Aj' neko da shibne link za neki dobar stress program za quad.Pa cu postovati rezultate.Tj.jeli stabilan na ovom settings-u.

3150ghz stabilno na 1.275.stavio sam siguricu na 3 ghz za every day.Toliko.

3150ghz stabilno na 1.275.stavio sam siguricu na 3 ghz za every day.Toliko.
mozes slobodno da ga drzis na 3.2 stabilno za svaki dan na 1.3V tako je kod mene (8x400), meni jedino kuca 3dmark na 3.6 ali tad je bio na 1.4125V u biosu nastelovan a imao je pad na 1.38V znaci trazi jos struje a hladnjenje mi ne valja imam box, uskoro stize zalman 9500 led. Gledao sam po raznm forumima za 3.6 stabilan napon je da se u biosu postavi na 1.525 ali uz dobro hladnjenje

Ma i ovako ovo radi kao ludo.Necu da ga navijam josh dok ne slegne cooler master pasta na cpu.Pasta je kao zvaka i jedva sam je nekako polovichno razmazao.Danas cu da dotegnem Zalmanna josh malo na socket jer je pasta verovatno slegla.E onda cu ga maltretirati mrachno....muhahahahaha.....:D

Ma, stavi ga na 3.3 na def. naponu i pusti malo orthos ili bilo sta po izboru, cisto da ga testiras. Nikad se ne zna koliko moze. :)

Da default napon je VID iz Core tempa
sad se odlucih nesto da kloknem samo malo ovaj svoj primerak na 3GHz i pacim pogled pre toga na core temp da vidim koliki mi je napon i izgleda da je meni default 1.2875, a koliko videh ranije na forumu treba default da bude 1.275. Uglavnom komp odbija da se startuje na 9x333MHz sa tim naponom od 1.2875 i vrati se na 9x266MHz, a uglavnom cuh price kako na 3GHz moze sa default naponom, ocigledno je meni upao malo losija G0 revizija, ali opet sve sam se nadao da ce bez dizanja napona moci na 3GHz.

Na koliko cenite da namestim napon za 24/7 upotrebu na 3GHz???

Prilozi

• core.JPG
    core.JPG
    30 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Pa probaj sam, testiraš, igraš se... ;) Probaj na 1.3V pa ako neće dižeš za min korak itd...

Mora da moze 9x333 na def naponu, mislim da te memorija zeza, kao sto je mene moja. Promeni odnos cpu:mem u BIOSu.

sad se odlucih nesto da kloknem samo malo ovaj svoj primerak na 3GHz i pacim pogled pre toga na core temp da vidim koliki mi je napon i izgleda da je meni default 1.2875, a koliko videh ranije na forumu treba default da bude 1.275. Uglavnom komp odbija da se startuje na 9x333MHz sa tim naponom od 1.2875 i vrati se na 9x266MHz, a uglavnom cuh price kako na 3GHz moze sa default naponom, ocigledno je meni upao malo losija G0 revizija, ali opet sve sam se nadao da ce bez dizanja napona moci na 3GHz.

Na koliko cenite da namestim napon za 24/7 upotrebu na 3GHz???
Meni radi na 1.275 na 3ghz.Moze do 3.2 ghz.Medjutim BIOS viidi default voltazu za ovaj cpu od 1.31V.Ja sam ga ruchno podesio na 1.275 i to je to.

@RazbojNick
jeste ploca je zezala sa odnosom cpu/mem

Kada otkljucam u biosu mogucnost da namestam klok za cpu, on automatski namesti memoriju na 1000Mhz, zasto pojma nemam, i evo sad sam je malopre vratio na 800Mhz i napokon je prihvatio 3GHz, doduse napon nisam dirao tj. ostavio sam u biosu onako kako pise 1.2875. Sad cu jos malo da namestim graficku i da testiram 3dmark06 i onda da ga prime95 renda jedno 6 sati pa da vidimo na sta ce to da lici. Nego koji program moze da napravi neki izvestaj o temperaturi cpu tokom tih 6 sati rada u prime-u, posto bih ono kao voleo da vidim prosecnu i najvecu temperaturu?

Vrh Dno