Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Gx-x, druže, Qarl nije josh izbacio svoj pack. Bio je online par dana, ali je bilo malo tekstura, pa je povucen i sada izbacuje full sa preko 40 ground i rock tekstura, najcesce koristenih. E sad, bice hi-res pack i ultra-hi res pack, prvi za 256MB karte, a drugi za 512MB. Respektivno u rezolucijama 1024 x 1024 i 2048 x 2048. One iz igre su 512 x 512 najcesce i jako su kompresovane, sto se lepo i vidi.

@bymax:

skinuo sam onaj Qarl-ov teksture pack (onaj manji) - GENIJALNO !!!! Sto je najbolje udario je po fps-u svega 2-3. Onaj distant LOD sam iskljucio , meni je to i dalje gadno, a gradovi u daljini mi izgledaju kao da su na 100 metara od mene i jako su ruzni mini modeli. Ne znam kako mozes to da ukljucujes, meni je dosta obican full distance plus moj mod da nema magle i sve super.

Reci mi jel su resili HDR+AA ? Ako jesu reci mi molim te kako da ukljucim, u drajverima sam ukljucio supersampling transparency AA, ali igra neda da ukljucim AA.

Poslednja izmena:
Stavio sam Qarlov 1024 texture pack, pored onih LOD replacement-a i koliko sam se na brzaka prosetkao :d ide do 220mb texture usage sto je ok, valjda. Tj. trosi se nekih 30-tak mb vise nego bez Qarlovog packa. Fps je isti, ili cak i malo veci sa packom?! Ono sto mi se bas ne svidja je sto je trava previse tamna pa zbunovi strce dosta.

Detaljnost textura se vidi kad gledas bas na dole, dok kad gledas pravo, sto je i najcesci slucaj, nekako se ne primecuje toliko razlika u kvalitetu da budem iskren. Na onim njegovim shotovima, gde doduse gleda uvek u svoje prste na nogama :d razlika je drasticna i izgleda jebacki, a ovako i nije nesto extra :/

Evo par shotova:
Normalne texture + LOD pack

Qarlove texture + LOD pack

@Bad MF:

stavi anisotropik 8x. Slazem se da se ne primecuje onako bas bas, ali definitivno je poboljsanje, posle par sati igranja sklonio sam teksture cisto da vidim razliku (ipak posle par sati navike bolje vidis) i razlika je velika, brzo sam vratio nazad teksture :)

gx-x je napisao(la):
@Bad MF:

stavi anisotropik 8x. Slazem se da se ne primecuje onako bas bas, ali definitivno je poboljsanje, posle par sati igranja sklonio sam teksture cisto da vidim razliku (ipak posle par sati navike bolje vidis) i razlika je velika, brzo sam vratio nazad teksture :)

Nazalost, AF mi previse obara performanse :(, fps koji se dobija mi je jednostavno neprihvatljiv. Jedino da probam u 1024x768, ali ni to nije srecno resenje na tft-u :/

Da ne ispadne da samo kritikujem, primecujem i ja razliku kad gledam na dole, evidentna je, ali ovako kad igras i nije toliko uocljivo, mada iskreno nisam imao vremena da igram igru posteno, pa ce se utisak mozda promeniti :)

Nocturnal shrine i Umbra su sigurno dva najkorisnija kvesta. Nocturnal shrine kvest sam riješio čim sam dostigao nivo 10.

ma ne d ase primeti nego dupe i oko, pretpostavljam da sa 2xAF i nije bas nesto, ali sa 8...batoooo ubija kako je dobro !
Pazi, bez AF je definitivno ružnije, ali razliku između 4xAF i 8xAF ne primjećujem. Ako je ima sigurno je mala i jako malo obara fps.
Mislim da AF Oblivionu ne radi dobro.

Poslednja izmena:
Ова игра је пуна багова!
Откако сам ослободио продавачицину кћер у Chorol-у, mercantile је престао да ми расте (дакле, већ једно 30-так сати игре сигурно). Можда има везе са тим што сам за награду добио merchantile тренинг...

Vec smo u pochetku prichali o tome. Tachno tako, kad dobijesh merchanlite prekine da ti se unapredjuje dalje. Medjutim posle nekog vremena opet nastavi sa unapredjivanjem.

Poslednja izmena:
Pitanje je šta će donijeti taj patch? Hoće li riješiti samo sitne bugove ili će popraviti performanse, ili možda oboje?

@starac:

ili ni jedno ni drugo...ono prvo verovatno delimicno, ako uzmem iskustvo iz morrowind patcha koje kao 1.0 radio kao alfa verzija, a sa 1.1 kao teska beta...nadam se da nece biti tako

Nikolani je napisao(la):
Kad odem u crkvu i probam da se pomolim, kaze mi Repent your crimes wicked one. Na netu sam nasao da je to zato sto mi je infamy veci nego fame. Kako raste infamy, kako raste fame, i kako da napravim da mi fame bude veci nego infamy?

Ja sam išao u imperial city u arenu i borio se tamo dok nisam postao šampion, tako da mi je fame postao 38, a infamy mi je 1, samo nemoj da ubijaš ljude bezveze. Ova jedinica mi je zato što sam slučajno ubio jednog lika sa strelom, stalno mi je jurio na nišan ko *****.

3MaJ je napisao(la):
цео испитни рок сам пропустио због ње
True,true! :)

@joriq
Ma BUG bre! Nije prosao period od 20i kusur sati do aktiviranja virusa, vec sleep+bite=odma' vampir! ZZBZ

@Nikolani
Plati bounty, pa se onda prayuj!

Stanmar je napisao(la):
@joriq
Ma BUG bre! Nije prosao period od 20i kusur sati do aktiviranja virusa, vec sleep+bite=odma' vampir! ZZBZ

Ma prva je liga biti vampir, znači Vampire seduction je vrh vrhova! Svaki lik koji ti da odgovor tipa ono Consider this, I could only speak with a friend ili I dont trust you enought, sa vampirskim šarmom otkriva ti najsitnije parverzije... Inače bi morao da se smaraš sa spikom, što ja rešavam BRIBE opcijom. Znači ispritiskaš bribe, jes da košta, a ima se, može se...
E garlic sam našao ja mislim u nekom gildu ima u podrumu 4-5 svežanja vise oko stuba, a i pokupovao sam još 5 kila malko kasnije. Nego nema mi nikako one veštice gajbi...? Poješću je kad je vidim!

Izasao je patch 1.1 beta. Oko 1.2 megabajta, ali menja gomilu fajlova, tako da update traje 15-ak minuta :)

@Nikolani: Najvjerovatnije ti je veci Infamy od Fame-a, treba da postignes da bude obrnuto.

If you are not experiencing any problems while running Oblivion, it is not recommended that you install this Beta Patch. If you do choose to install it, we strongly recommend you backup your save games and understand it may be necessary to re-install the game when the final patch is released. When installing the Beta Patch, please allow the installation to complete naturally. This installation may take up to twenty minutes in some cases.

Additionally, you may experience issues with this patch.
Jako, nema šta!

Poslednja izmena:
jace je ovo da mu mozda treba i 20 minuta :d pa rekoh vam ja, bethesda je kralj svih patcheva :p

Ma i za morrowind su pathcevi bili po 500kb, 1.5mb secam se. Vole ljudi da hex edituju data fileove :d, ne vole da trose bandwidth sa sajta na ponovno skidanje celih fileova :d

Onaj ko želi da obogati svoj skromni dom zemaljskim ovaploćenjem svetlosti kosmosa treba da svrati do najveće slovenačke trafike na Novom Beogradu i obrati pažnju na tamošnje police. Odajmo poštu sjaju savršenstva!

@filipenko
Ajde sada lepo objasni shta si hteo da kazheh, na srpskom. :D

delacroix je napisao(la):
@filipenko
Ajde sada lepo objasni shta si hteo da kazheh, na srpskom. :D

Mislim da je hteo da kaze da u Merkatoru imaju originalnu verziju Oblivion-a.:D

pa posta se odaje mrtvima, znaci da je tamo bilo obliviona :)

Hteo je reći da, iako smo skoro svi prešli igru (ubili), moramo joj odati poštu time što ćemo kupiti svoj originalni primerak. Čudno je koliko mi deluje da ću uraditi baš tako :D

Vrh Dno