Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

gx-x je napisao(la):
ok je to, to je stvar ukusa naravno. Nemojte mi reci da niko nije primetio da vise nemate maglu u daljini ?!?!?! Nije valjda da vam je isto kao da ste stalno u oblacnom i maglovitom vremenu naspram onoga sto sam napravio da vidite bez magle ?!?!? Na stranim review-ovima ta magla je glavni adut vs xbox 360 i zasto low end karte ne daju kvalitet...ne mogu da verujem da to niste primetili.

Sto se tice porasta fps, smanjio sam vam shadow mape sa 1024 na 512 (na 256 se primecuje da su maje) i jos neke stvari, zapravo jos dosta ali nije bitno, skidajte - uzivajte ;) canopy tree shadows sa mojim konfigom skidaju 3fps manje (ravno) nego sa defaultom jer su u manjoj rezoluciji (duplo manjoj) pa se usudite pa probajte, imapacta na IQ kolko sam ja gledao - NEMA.

Skinuo sam tvoj ini i moram da ti odam priznanje za trud!Bloom efekat je dosta izrazeniji(mozda malcice previse),ali zato mi je frame rate bolji uz dosta vise trave i drveca.Imam instalirane one LOD repl. modove,i sve sa tvojim konfigom rade odlicno.Jednom mi se desilo da dobijem neke brljotine u nekoj kuci(izmrljana slika),ali nema veze,uglavnom je OK.

Poz i hvala!

gx-x je napisao(la):
Sto se tice porasta fps, smanjio sam vam shadow mape sa 1024 na 512 (na 256 se primecuje da su maje) i jos neke stvari, zapravo jos dosta ali nije bitno, skidajte - uzivajte ;) canopy tree shadows sa mojim konfigom skidaju 3fps manje (ravno) nego sa defaultom jer su u manjoj rezoluciji (duplo manjoj) pa se usudite pa probajte, imapacta na IQ kolko sam ja gledao - NEMA.

Aj' hint kako da ljudi malo dalje fejduju, mnogo mi brzo nešto nestaju. Maltene progovaraju pre nego što ih vidim. Sumnjam da će da ima veliki impact na fps. A svet sam primetio da si upucao i zaključio da si tu dobio na fps, tj. kad se popnem na brdo i bacim pogled oko sebe, vidim da je sve iskasapljeno. Loše za skrinšotove (koji mi btw ni ne rade, ne znam zašto, stoji dobro ime fajla u ini-ju i podešeno je na 1 allowsshot ili već kako ide komanda), ali je mnogo efektnije za igranje.

I voda slobodno može da se reflektuje u visokoj rezoluciji, razlika je 3-4 fps, nije strašno. Ali je mnogo mnogo lepše. Kontrast sam smanjio, ali blur mi se dopada. Nego, vidi ti za ljude pa da zaokružimo config, pa da okačim i ja jedan za one koji imaju 256mb na kartama, sa large teksturama, namunjenom vodom i ljudima koji nestaju malo kasnije. ;)

@Rax:

namesti sve, namesti u .ini-ju fLODFadeOutMultActors=10.0000 (mozes i vise, mislim da nema potrebe), lokuj ini fajl (sa read only) i to je to, inace ako pristupis meniju iz igre, a nisi lokovo ini fajl vratice ti ovu gore vrednost na 2.000 (to in-game max za actors). Sve sam vec ovo napisao na nekoj od prethodnih strana.

PS Hvala svima ! :) Cekam opet graficku na kojoj moze da se potera oblivion, nesto me nece te graficke u poslednje vreme LOL sad sam na 9200,

gx-x je napisao(la):
@Rax:

namesti sve, namesti u .ini-ju fLODFadeOutMultActors=10.0000 (mozes i vise, mislim da nema potrebe), lokuj ini fajl (sa read only) i to je to, inace ako pristupis meniju iz igre, a nisi lokovo ini fajl vratice ti ovu gore vrednost na 2.000 (to in-game max za actors). Sve sam vec ovo napisao na nekoj od prethodnih strana.

Ma znam ja to. Nisam ja ni pitao...

gx-x je napisao(la):
PS Hvala svima ! :) Cekam opet graficku na kojoj moze da se potera oblivion, nesto me nece te graficke u poslednje vreme LOL sad sam na 9200,

Shta bi sa onom 6600GT???

o sry, mislio sam da stavim @nidza :p

6600GT ? prodat. Presao sam na PCI-E

Lord Elias je napisao(la):
E, I imam jedno pitanje: Kupujem novu graficku, a sad imam problem, imam staru maticnu, pa jel moze neko da mi kaze koja je najjaca(najbolja) AGP graficka?
nVIDIA 7800GS

gx-x jel mozes da prepravis onaj ini fajl za 9800pro? :)

pa prepravi sam, mislim da nema nista sto ce da ti smeta, samo nadji "useshadermodel3.0" ili tako nesto, ne znam napanmet i iskljuci ga,(stavi umesto 1 na 0 ) i trebalo bi da radi., Ostaje ono za daljinu sa prethodne strane ovog treda, i da namestis rezoluciju.

Ok, mislio sam da ima jos nekih mudrolija :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ok, mislio sam da ima jos nekih mudrolija :)

Evo ti fajl koji radi fenomenalno na X700pro. Kapiram da će da ti legne ekstra.

Prilozi

• Oblivion.zip
    6.5 KB · Pregleda: 46
Mogli bi da napravimo poseban thread za tweakovanje grafike, gde bi stavili confige za razlitice graficke, a ovaj thread moze da ostane za samu igru.

Pitam sve ovo u okviru Obliviona da ne bih posuo threadove po sajtu.
BTW, tek pocinjem igru i mislim da mi je ovo prvi RPG u zivotu.
1. Po @starcevom uputstvu instalirao sam 84.43 (a ne 8x.25) - da li sam se zeznuo?
2. Imam neko uputsvo za tvikovanje Windowsa. Da li je pametno da initial size bude 200mb a max. size takodje 200? Nabavih zbog Obliviona 2 x 1GB.
To bi bilo to. Ostale threadove iscitavam. Pozdrav!
P.S. Zaraznoooo! Dosta mi je FPS-a!

Poslednja izmena:
@bakiba
1-nisi
2-200mb, sta si pre toba imao 128MB :d, stavi min da ti je 1,5 puta memorije (u tvom slucaju 3GB) a max 3x (u tvom slucaju 6GB) ili stavi system managed... ;)

Ma kakvih crnih 3 giga, stavi na 512 MB i dosta je. Te priče o 1.5 veličini fizičke memorije su bile aktuelne pre jedno pet godina ;) Al bitno je da veličina bude fiksna.

@Toxic
Znam ja za 1.5 x itd...ali ovaj tip Koroush Gazi, kaze kao i Voodoo da to nema veze sa zivotom. On inital i maximum stavlja ne equal. Ja to po njegovom uputstvu. Ali prepusticu to sistemu (kad sam neobrazovan :S: )
P.S. Da li izbor rase moze radikalno da izmeni sposobnosti mog lika?

Bad MF je napisao(la):
Mogli bi da napravimo poseban thread za tweakovanje grafike, gde bi stavili confige za razlitice graficke, a ovaj thread moze da ostane za samu igru.

Slazem se!!! :wave:

bakiba je napisao(la):
@Toxic
Znam ja za 1.5 x itd...ali ovaj tip Koroush Gazi, kaze kao i Voodoo da to nema veze sa zivotom. On inital i maximum stavlja ne equal. Ja to po njegovom uputstvu. Ali prepusticu to sistemu (kad sam neobrazovan :S: )
Stavi slobodno kao sto je Voodoo_NBGD rekao i sigurno neces pogresiti.

Poslednja izmena:
1. Po @starcevom uputstvu instalirao sam 84.43 (a ne 8x.25) - da li sam se zeznuo?

Ma ne bih te ja zeznuo,nema šanse :)
Ne znam kako je kod drugih,ali meni 84.25 drajveri nisu donijeli nikakav boost.

Mogli bi da napravimo poseban thread za tweakovanje grafike

To bi bilo ok.

@illidan - Zaintrigirao si me, sad cu da probam!

Poslednja izmena:
84.25 meni samo doneli probleme :)

morao sam ponovo da podesavam Riva Tuner :)

Jel ima neki boost za 6600 :)

CamBieL je napisao(la):
84.25 meni samo doneli probleme :)

morao sam ponovo da podesavam Riva Tuner :)
Svaki put kada menjas drajvere moras da podesavas Riva Tuner. To je do programa.

Izvini starac. Pogresno sam se izrazio. Postovanje. System managed size mi je ve ubrzao igru.

@Voodoo_NBGD nisam najbolje razumeo gde da stavim koliko da stavim na inital size a koliko na maximum size. Molim te za odgovor.
Koroush Gazi sucks! :mad:

@bakiba
desni klik na MyComputer -> properties -> advanced -> pa u okviru Performance -> settings -> Advanced -> u okviru Virtual memory ->change i tu selektujes system managed size

@ToxiC
Do mojega. Jesam neobrazovan ali nisam *****. ;). Drzacu se tvog (mog) resenja, mozda je tako najbolje, umesto da se trpam u ovaj thread sa u principu off topic pitanjem...ali system managed size mi je vec boostovao igru - vidi se golim okom.
P.S. Voodoo javi se, NBGD javi se... koliko da stavim na inital size a koliko na maximum size...over

Poslednja izmena:
@bakiba
Premeri ti to Fraps-om pa onda kazi da li je ili nije boostovana.

@MAD_MUzzY
Mislim da sustina ove igre nije da igras samo main quest dok ne dodjes do kraja.

@Cwelle
Moram da legnem. Instalirao sam neki fraps. Snimio filmic, uzeo snapshotove, imam neke benchmark rezultate...Al`ajd ja lepo do kraja da naucim kako se koristi ovaj programcic (nit lakseg interfejsa, a help prost ko pasulj), skinem novu verziju, pa da dam neke preciznije rezultate. Hvala i laku noc.

Poslednja izmena:
Ljudi molim vas da kad spoil-ujete da to naglasite(najbolje u nekoj tamnoj boji - pozdravljam one koji to cine). Ne volim da znam sta ce se desavati unapred a verujem ni vecina drugih zagrizenih rpg-ovaca :) A sad jedno pitanjce:
Instalirao sam FEAR da vidim tu famoznu grafiku o kojoj svi pricaju - ok ali ni blizu ove u Oblivionu (subjektivno misljenje). e sad kad ugasim igru posle Obliviona temperatura kartice mi je 85 stepeni, a posle FEAR-a 96 :( Kaze mi da je kriticna tu negde oko 127 stepeni. Jeli ovo istina i trabam li brinuti?
P.S. Na prosloj GeForce 6800 GT kartici mi je riknuo kuler pa se bojim da se to i ovaj put ne desava. Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno