Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

20mb se modemom skine za sat vremena, u cemu je problem ? ja sam vuko i 350mb modemom..20mb je sica, to je ko novi set drajvera, valjda vuces nove drajvere modemom ?

Evo uspeo sam, ubacio sam te bolje LOD texture... :D
Pa gx-x ipak sam bio u pravu, nije to ono na shta si ti mislio...
Ovo je dodatak samo da one low texture ne budu toliko ruzne... I mogu ti reci da je lepshe... Mislim STVARNO je lepshe... Ne bode ochi vishe toliko... Shto je najbolje od svega fps je potpuno isti... :D
E sve mi se vishe svidja ovo, na kraju ima da se ispegla ova igra stvarno ce da bude savrshena...
E sad josh samo kad bi ispeglali i onu low texture reflexiju u vodi koja nije blizu i shto se mene tiche bicu miran.... ;)

A shto se tiche linka koji je starac dao, to ne valja neshto...
Taj fajl shto je on dao ima 7z extenziju, pa ko ne zna to da unzipuje kao ni ja evo za njega normalan link sa zip fajlom:

http://hj.arcanemmo.com/LandscapeLODTextureReplacement.zip

ajd nek neko potvrdi da ni na 6600gt nema gubitka performansi sa ovim modom?

@voodoo, hahah lejm iz maj midl nejm... :cigar:

@joriq, shta ce ti potvrda, skidaj bre to i probaj, nishta te ne koshta, ako ti se ne svidi uvek mozesh vratiti na staro (a nema shanse da ti se ne svidi)...
Plus ako meni nije opao ni jedan fps sa 6800gs nece ni tebi sad neshto biti drastichno gore sa 6600gt... Ma taj udaljeni pejzash u sushtini jako malo archi performanse... I kad se iskljuchi potpuno LOD, dobije se mozda 3-4fps, ako i tolko... Tako da....
Nije uopste losh ovaj mod... Topla preporuka svima...

Btw, bash mi nekako sad nedostajes gx-x u svemu ovome, imam osecaj da nas je malo kojima je stalno do grafike.... A sada bez tebe josh manje... :)

@gx-x
Ma problem ostaje. Kad se ukljuci AA NEMA uopste ni oruzja, ni celog lika iz 3 lica?!
(Graficka je x800pro, cat. 6.3)
Ajde neka neko proba kameleon efekat sa ukljucenim AA, pa nek javi. Moguce da je bug.

Poslednja izmena:
Imam problem sa igrom.Znaci uvek nakon 20 min igre ili stajanja u mestu, dobijam sut kartu u window i to sa porukom Oblivion has encounterd...please tell Micro.... .takodje mi pise da je neki problem sa mpeg2dmx.ax .STA JE TO??? Isto se ponasa kada je klokovan i kada nije klokovan komp.Takodje sam stavljao drugu memoriju.Isto.
Venice 3000,7800gt ,2 Gb rama
Igram non stop sa cestim snimanjima i nisam opusten. Sta da radim???????????????????????????
Koji je moguci problem jer koliko vidim sa foruma nekome se desava a nekome ne.?!

@gx-x
Ma bre kakvi tvikovi, jedini tvikovi koji mene zanimaju je kako da pouključujem sve da bude sve na max i da još dodatno opteretim mašinu :) A to što si dobio još fps kad si uključio AA je jer ti se isključio HDR, nije nikakva preterana filozofija. Kao što rekoh, to mogu i ja, ali ne dolazi u obzir :)

@Milan82bh
Upravo to. Lagano, biće jačih mašina, a i više vremena, Bože zdravlja. Samo da se do kraja godine iskristališe situacija sa standardima - dolaze nova podnožja i procesori, DDR2 standard, Vista, 2 GB moduli, Shader 4.0, DX 10 - sve u svemu, lagano...

A biće i ekspanzije, toplo se nadam...

filipenko:

hdr nisam ni drzao ukljucen, nisam takav takav bolid da to previdim. Bloom sa setinzima koje sam vam naveo izgleda 99% kao taj HDR koji nije video HDR-a. Namestaj kako oces, twekovi koje sam okacio uticu minimalno na vizuelni kvalitet, ako neko to i primeti uopste, a neki od njih poboljsavaju vizuelni kvalitet bez "udara" po fps-u. Ti radi kako ti volja. Prvo si pricao da ti grafika nije ni bitna, a sad kad je igra izasla neces da je igras dok ne budes mogao da zbudzis grafiku. Odluci se vec jednom.

@DjoleNS:

izvini, mislio sad je nesto drugo sto sam ja ranije skidao. zapravo mislio sam da je onaj ini sa uigrids 15.

@Ser_Zile:

oko 40 sati, ali ima jos dosta side kvestova, ima jedno 5 neresenih i dva gilda, i jos jedna misija za fighters guild i naravno posle toga dark brotherhood koji nisam ni poceo. Imam ukupno 68 kvestova zavrsenih, crusader level 20. PS. kao i obicno, magovi su najslabiji likovi u igri, onog camorana sam ubio iz 4 udarca macem, njegovog sina sa dva, a cerka me je za to vreme udarala i umrla je od reflect damage-a, pateticno, laju a ne ujedaju :d iskreno, najtezi protivnik u igri mi je storm attr. a najzaje*** su clannfear-i kad ih ima 2 i vise pa te osamute nemoz doci do poteza. Difficulty nisam dirao, razmisljao sam da ga podignem. Vidim i da ste se mucili sa umbrom, hehhehe, ja sam je sroko kao level 9 sa absorb endurance 20pts macem ;) priznajem da sam bio na bulji dva puta, ali je radila jako mali damage jer joj je fatigue bio verovatno na 0, a meni konstatno pun.

@zvezdand:

prvo: poveri u biosu da li ti je iskljucen fastwrittes, ako nije iskljuci ga

drugo: proveri da li imas 84.25 forceware drajvere

trece: desni klik na desktop/properties/settings/advanced pa na troubbleshoot jezicak i iskljuci writte combining

cetvrto: nemoj da stojis 20 minuta na istom mestu :d

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
20mb se modemom skine za sat vremena, u cemu je problem ? ja sam vuko i 350mb modemom..20mb je sica, to je ko novi set drajvera, valjda vuces nove drajvere modemom ?
Pa jeste sat vremena modemom, ali nisam navikao skidati nešto tako veliko. Ovde kod nas u Republici Srpskoj su telefonski impulsi dosta skupi, najskuplji u okruženju, što je glavni razlog sve većeg prelaska na wireless, a brzina je samo sporedni razlog, onda možeš misliti. Recimo sat impulsa iza ponoći je 5-6 puta skuplji od sat vremena interneta. Sat telefona je 0.45 eura, i to za internet, inače je 0.60 eura. A uz to ne žuri mi se da taj mod probam danas, ionako učim i nemam se vremena igrati, stvari za download pošaljem bratu pa mi on to skine na poslu, a tamo ću ga sutra i vidjeti. Ili skinem na faksu. Čekam cable net, neću wireless.

Drajvere ne skidam, imam one koje imam. Vidim da mnogima novi drajveri ne rade dobro "kao neki stari", a nemam previše volje da sve to skidam i eksperimentišem. I ne znam koliko su novi drajveri optimizovaniji za stare kartice, recimo za moj Radeon 9600 Pro, ili su novi drajveri prvenstveno optimizovani za novije kartice, a stare su zapostavljene. Nekad je bilo priče da je za stare nVidija kartice bolje koristiti starije drajvere a ne najnovije. Ne znam da li to i sada važi. Važi li?

Ne mogu da verujem!!! I meni igra radi brze sa ukljucenim AA. Koristim bloom, a ne HDR...

@vader:

novi drajveri su optimizovani za nove igrice ;)

@Rax13:

meni se cini da to u kombinaciji sa nekim od onih "twekova" sto sam naveo oce da se desi, malo pocne da laguje mis, ali ja nisam verovao. Mislim da to vazi samo za nvidiu na kojoj igra inace radi losije nego sto bi trebalo po mom misljenju.

@Patch033:

prvo: tvoja karta ne podrzava HDR, drugo ako si ukljucio HDR i AA eto problema. A ko zna, mozda je i nesto trece.

HDR being Hard Disk Raping and AA being Anoying Artifacts

Poslednji put kad sam imao ATI u masini (9550) i upalio NFS MW kisa je bila crna a HDD je stalno drljao, dok pre toga sa fx5900 nije bilo tih problema...

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
filipenko:

hdr nisam ni drzao ukljucen, nisam takav takav bolid da to previdim. Bloom sa setinzima koje sam vam naveo izgleda 99% kao taj HDR koji nije video HDR-a. Namestaj kako oces, twekovi koje sam okacio uticu minimalno na vizuelni kvalitet, ako neko to i primeti uopste, a neki od njih poboljsavaju vizuelni kvalitet bez "udara" po fps-u. Ti radi kako ti volja. Prvo si pricao da ti grafika nije ni bitna, a sad kad je igra izasla neces da je igras dok ne budes mogao da zbudzis grafiku. Odluci se vec jednom.
Grafika mi naravno nije bitna dokle god fps ne pada ispod 25. Može da bude kakva hoće. Osim toga, ovo je igra koja je grafički toliko napredna da je ne vredi igrati ispod napucanih detalja, barem prema mom kriterijumu. Ionako se ništa bolje i zahtevnije neće pojaviti do Crysisa, a otprilike tada će i da padne apgrejd :)

Edit: kako bre HDR i Bloom mogu da izgledaju isto? :) Mogu, ali ako gledaš objekat na kome nema nijednog od tih efekata :D Uostalom, nisu ista stvar pa da se na taj način mogu porediti.

Poslednja izmena:
@gx-x
ma to mi je sve namesteno i opet puca.
Jedna cudna stvar je da kada sam unutra sve je 0.k a kada izadjem napolje puca i to najvise kada treba da ucita nesto
STA je TO
ponmoc

filipenko je napisao(la):
Edit: kako bre HDR i Bloom mogu da izgledaju isto? :) Mogu, ali ako gledaš objekat na kome nema nijednog od tih efekata :D Uostalom, nisu ista stvar pa da se na taj način mogu porediti.

Nisu ista stvar, ali u vecini slucajeva izgledaju veoma slicno (makar u ovoj igrici).

Adanos je napisao(la):
@Leksa meni je sa razlicitih racunara uspelo da idem na link desnim klikom pa save as i skida bez problema ali ipak cu staviti atachment :D sretno leksa

Zahvaljujem najlepse...

Evo lepih novosti... :D
Ko hoce da mu voda lepshe i providnije izgleda nek skine ovo, prekopira u oblivion base folder i prilikom pokretanja igre u prvom meniju otici u DATA FILES i chekirati mod koji je dodat...
http://nvnews.net/vbulletin/attachment.php?attachmentid=16993&d=1143358758

Zatim promeniti u ini fajlu sledece linije (o ovome je vec bilo rechi ali ko nije promenio nek odradi, jer po defaltu igra iz ingame menu-ja ne daje opciju za ukljuchivanje svih ovih refleksija):

bUseWaterReflectionsMisc=1
bUseWaterReflectionsStatics=1
bUseWaterReflectionsTrees=1
bUseWaterReflectionsActors=1
bUseWaterReflections=1

I josh ovo (ovo je za bistrinu vode):
uDepthRange=175 (default 125) - shto je vece to je voda providnija...

I evo jedan shotic:
http://i9.photobucket.com/albums/a61/jesterspaz/goodwater.jpg
:wave:

Poslednja izmena:
Znam da ovo nema veze sa Oblivionom ali kad upecate malo vremena pogledajte film Crash. Film je toliko dobar da cak iako nisam amerikanac ostao sam da ramisljam o njemu jos pola sata bez reci!!! Inace filmofil sam tako da verujem da znam sta valja lol. MUST SEE! Sto se tice ocene u rangu sa Forest Gumpom i Old Boy! :)

filipenko je napisao(la):

evo da ti odgovorim, a i ostalima koji se loze da je HDR nesto ekstra bolji od bloom-a.
Da bi HDR bio potpun potrebno je da svaka tekstura u igri ima HDR map tj nacin na koji reaguje na HDR. Oblivion to ima za svaku 1000-tu teksturu, tj ima za one koje se najcesce vidjaju i to je po onome sto ja vidim odradjeno na brzaka. Ja vam pricam da zamenite HDR sa bloom opcijom i setinzima koje sam ranije naveo (a to je jako jako vazno jer bez toga moja tvrdnja nema nikakvog smisla) iz razloga sto i sa ukljucenim HDR-om igra vecinu vremena koristi bloom tamo gde nema HDR tekstura, a svo vreme izvrsava i koristi pixel shadere u prazno i ubija fps. Znaci ako se tebi isplati da izgubis 3-4fps da bi celava glava od nekog ortaka izgledala sjajnije onda svaka cast, jer u pecinama i napolju sa onim namestanjima sto sam preporucio sve izgleda isto, a u to se mozes uveriti i na screen shotovima koje sam postavio. Mani te se lozane i verujte mi, posto sam ulozio 10 sati u twekovanje i podesavanje sugave igre da radi sto bolje i da izgleda isto i znam sta pricam. Prvo skoci pa onda reci "hop" a ne da mi popujes a da nisi ni probao. Jeste, ima neke razlike ali je toliko mizerna da se vise primeti tih 3-4 fps vise u prelepoj sumi i nekom fajtu nego mac koji glowuje do jaja na suncu, a taj glow dobijas i sa bloom-om (koji je inace nazvan HDR-om i u FarCry-u a pola vas nema pojma da to nije zapravo HDR) sa opcijama koje sam vam dao.

A taj stav "nije to to" a nisi ni probao nemoj da mi prosipas jer me pravis blesavim i cinis moj ulozeni trud koji pokusavam da podelim sa ljudima ovde, bezvrednim, a nemam nista u cilju sem da pomognem ljudima da im igra izgleda lepse i radi bolje.

Citajuci "performance test" na HardOCP-u sam se zgrozio, naravno nisu oni ljudi krivi sto nisu koristili nikakve tweakove, pokusali su da geberalno predstave igru iz ociju prosecnog gamera koji nece nista da cacka, ali u isto vreme su predstavili igru i mogucnost namestanja u totalno izolovanom bethesdinom svetlu koje je u najboljem slucaju "bledo" .

HDR predstavljem naspram bloom-a je bethesda namerno uradila da ima drasticne razlike, a pola opcija u HDR sekciji se odnosi na bloom kad nema HDR tekstura, kad se ovo podesi u bloom sekciji dobija se u 95% igre isti efekat - potpisujem ovo, zato sto je HDR ubacen na frku, kao i distance lod teksture od kojih je 90% ljudi bacilo peglu. Potpisujem takodje da u pecinama i hramovima neces videti ni jednu HDR teksturu i da ce sa namestanjima koje sam predlozio bloom izgledati isto i imaces 3-4 fps vise, ja sam se licno u to uveriuo jer sam u detalje to testirao, a ti nisi i solis mi pamet i pravis me ludim, a to nije u redu iako se znamo ovde po forumu. Ispasce da sam se ja drk* za dzabe jer ti koji nisi kur** mrdno sad odjednom znas da to nije tako.

Bethesda je ovu igru pozurila 3 meseca i to nam je svima jasno. Tech demoi su bili nasminkani, i to smo svi provalili. ini fajl je zreo i otvoren za editovanje od pocetka do kraja, u zavisnosti od masine do masine. Iskreno - bollje da su kupili crytekov engine i uradili igru u njemu u samo dodali onaj "evertree" ili kako se vec zove engine koji zapravo generise travu i drvece u igri. Da, zapravo to nije bethesda smislila vec taj engine postoji i prodaje se (pogresio sam ime 100% ali nema veze) i sve sto je behesda sama uradila je odvratan engine koji nemoze da generise ni kamenje na udaljenosti od 20 metara, zapravo su uradili jako los posao i nasminkali ga. Da stvar bude jos gora, nisu uradili detekciju setinga za razlicite video karte i nametanje po tome, vec su samo skalirali rezoluciju detalje na osnovu informacija pokupljenih iz sistema. Ako stavite na duron 750 128mb rama 6800gt igra ce vam namestiti iste setinge kao i na a64 na 3ghz i 1gb rama.

Igra je odlicna ali definitivno ljudi koji prave rpg igre treba da prepuste engine joci karamaku ili cryteku, ono sto je najlepse u oblivionu nije bethesda radila, bethesda je radila pecine, a iskreno, u FABLE-u pecine izgledaju duplo bolje, da ne pominjem doom3 engine.

ako se moderatori sloze, i cim ja dodjem ponovo do pristojne graficke, napisacu totalni guide i tweak za ovu igru, sve ono sto bethesda nije uradila, a morala je. igra moze da vam radi 100% bolje bez da vidite razliku u grafici. Ja sam sebi tako namestio i Vas dosta se u to vec i uverilo.

edit: ima gresaka u kucanju, kucam na slepo, a pijan sam :bottle: pa sam sigurno pravio greske a jako me mrzi sad da ih sve ispravljam :d Ziveli hehehe

elem, krivo mi je sto sad ne mogu da napravim komparaciju sa SS-ovima, dosta vas bi se iznenadilo koliko malo pravog HDR-a uopste ima, jer razliku su bukvalno napravili namerno u namestanju opcija za bloom sa HDR-om ukljucenim i sa samo bloom-om. Znaci namerno da bi razlika bila ocigldna. Podesavanjem bloom-a na vrednsti iste kao za opcije u HDR-u razlika je jedino u teksturama koje imaju HDR-. Cista prevara posto HDR ne funkcionise bez HDR mapinga na teksturama a pregledajuci teksture nsao sam svega 34 oznacene hdr teksture. hvala lepo dovidjenja, mucite sa sa 4 fps manje jer je placebo efekat majka mara.....Ja sam vam reko i reko sam vam kako.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
ako se moderatori sloze, i cim ja dodjem ponovo do pristojne graficke, napisacu totalni guide i tweak za ovu igru, sve ono sto bethesda nije uradila, a morala je. igra moze da vam radi 100% bolje bez da vidite razliku u grafici
Ja sam zainteresovan.

Odlično bi bilo imati dobar tweak guide na jednom mjestu.

Ne znam samo zašto bi moderatori stajali na putu za tako nešto :)...

@gx-x, evo sad sam probao ovo sa bloomom shto si napisao, i sve sa tim setinzima koje si stavio, i voleo bih da je isto... Ali nije ***... :)
Imam 3 frejma vishe, ali totalno je druga pricha... Nebo bljeshti, sve bljeshti, ali nema tone mappinga... Boje su osiromashene i nema kontrasta... Tmurno je (a bljeshti) u odnosu na ono... Slazem se da hdr nije samo to i da ovi nisu ni iskoristili pun potencijal hdr tehnologije, ali i ovako se vidi razlika... (slazem se da se u splinteru 3 se mnogo jasnije vidi shta znachi ali shta je tu je)
Jednostavno iritira me sve to (mislim iritira shto imam 3 fps manje)!

A inache ne mogu da verujem, od svih silnih tweakova i svega shto sam uradio i nashao i ovde i na stranim sajtovima, znachi nisam dobio ni 3fps-a... Realno gledano dobio sam mozda samo 1-2 frejma vishe.... :(
Jedino sam uspeo da popravim izgled da mi izgleda prilichno lepshe...
Nije mi jasno kako su neki podobijali famoznih +10 fps-a na kojekakve setinge, kad sam ja svaki probao i ponaosob i sve zajedno, i nijedan mi nije nishta spec doneo....
Ma nadam se da ce sledeci drajveri josh malo optimizovati strvari i da ce bethesda izbaciti neke zakrpe pa mozda i bude koji fps gore... Kod mene slaba vajda ovako...

Realno, kako je i Nedjo bio rekao, sve stoji, sve je u pravu, ova igra uopste nije donela next gen grafiku.. Ne izgleda loshe.. Ali realno nije ni ono sad toliko wow... Igra kao igra je super, ali shto se grafike tiche nishta novo...
Shto se mene tiche Splinter Cell 3 za sada josh uvek vodi prvo mesto u grafici... Jedino shto je ceo u mraku pa to smara...

Nazad
Vrh Dno