Šta je novo?

[Oblivion split] hw, tweaks, bugs, mods

Evo nashao sam ovo za stene i ostale objekte... Koga isto nervira nek prepravi:

fLODFadeOutMultActors=45.0000 - 15.000 (default)
fLODFadeOutMultItems=45.0000 - 15.000 (default)
fLODFadeOutMultObjects=45.0000 - 15.000 (default)

Ne smanjuje fps... :D

2 qx-x: `ajde okaci ini fajl da probam sa tvojim setovanjima!

Pozdrav!

Ako vam je vidni ugao preuzak (nepregledna borba sa vise protivnika ili vam je jednostavno sekira preblizu dok je nosite...) udaljite malo ruke (povucite kameru):
fDefaultFOV=95.0000

(default je 75.000)
Meni je ovako za nijansu sire vidno polje i preglednija borba...ali pazite:

Sav se meni proporcionalno pomera prema centralnoj tacki ekrana pa ce vam trebati par minuta da se priviknete kod kliktanja.

e ljudi necete verovati !!!

drznem se da ukljucim AA u igri cisto da vidim kolko ce opasti fps, lepo uvatim screenshot u pecini nekoj 22-21-22-21 (skakuce) upalim 2xAA, udjem u igru ucitam - 32FPS !!!! izadjem napolje iz te pecine snimim, gledam sa vrata (sa 2xAA) 35fps, iskljucim AA vratim se u igru 22fps !!!!! *****O NEVEROVATNO ! Aj nek jos neko proba pa nek javi (ovo je sa 6800GT)

E sad tek necete verovati, vratim ja lepo AA (iz igre sam ga ukljucio) nastavim da se igram sav happy i spuca mi se igra i riknula mi karta #$^@#%^ *****i leadtek 6800GT serija :wall: sad sam nabo mx400 i dodje mi da se ubijem, ovo je vec drugi 6800GT leadtek koji mi je riknuo i to obe u roku od dva meseca. Sta vise reci...

nego probajte to sa AA pa javljajte, ja odo da budzim ini da mogu da igram sa mx400 :d

@eternity: sve sto sam menjao sam postovao u onom tweak postu, sve sem onog imagespaceeffects=0, to drzim na 1

@ByMax:

e pa vidis, pogledaj sta si napisao na 5-6 strani ovog treda, napisao 5 i 25 treba staviti, a to su pisali i na elder scrolls forumu na par mesta...

@gx-x nesto od onog tvog sam iskoristio.Pomaze dosta,ustvari taman koliko mi je trebalo.Hvala

nema na cemu. i drugi put :)

mozda ovo nekom jos pomogne : ako imate 128mb ili kartu sa jos manje rama i spustanje textura sa large na medium vam dosta pomaze, uradite to, a preko riva tunera ili slicnog programa idite pod dx opcije i smanjite mip map level na - <skoro maximum kolko moze) minimalni udarac na fps, a izostice vam teksture, pogotovo u daljini.

@vader:

pokupio si vampirizam, popi potion of cure dissease, idi u crkvu i pomoli se da ne postanes vampir :d (ozbiljno) nemoj spavati u medjuvremenu, niti raditi "wait", fast travel moze.

Poslednja izmena:
Ljudi, kolko vama cesto puca igra? Sad sam ispizdio, pukla mi taman po izlasku iz jednog gate-a, pokupio nekih finih stvarcica (prstenje, staff-ovi), kad PUC!
Ucitam zadnji save game, i dodju mi drugi protivnici i drugi itemi iza njih :(

"save often. Realm of Oblivion is a dangerous place"

:d lepo ti i igra napise :)

PS pukla mi je jednom za 50 sati igranja, tj pukla je dvaput, drugi put je pukla i graficka :( osla u oblivion

Poslednja izmena:
@gx-x
Nemoj se cuditi sto ti je graficka otisla. ja sam imao leadtek 6800 pa mi je cooler posle mesec dana crkao. naravno garancijom sam zamenuo a sad otkljucah i onih 16 famoznih pipelineova (tj. jos dodatnih cetiri) tako da radi exxxtra. na 1280*1024 sve na high bez tweakovanja i osim grass shadows radi besprekorno a imam 2400+ athlon lol. Tako da ljudi ja ne znam sto se vi sa jacim masinama tako cimate oko te grafike! ja bih je igrao i da je u Gothic 1 enginu.
P.S. onaj spisak trenera sto sam okacio je stvarni spisak LJUDI sa imenima i mestima kao i skillom koji treniraju a ne TRAINERI za LVL
!!!!! :cigar:

Poslednja izmena:
ovo je druga ista takva koja je otisla u roku od dva meseca, cela 6800GT leadtek je skart, a firma u kojoj sam uzeo kartu je uvoznik leadteka inaravno na garanciju cu opet dobiti pogodi sta - leadtek a400GT TDH :wall: tako da cu uzeti pare nazad.

PS. Ne verujem da ti bas super sa sve na high, pogotovo sa 128mb rama na karti, provereno lose radi sa large teksturama na nekim delovima. Drug moj ima istu takvu kartu i brzi proc od tvog, a i ja imam slican komp ko tvoj samo sa 6800GT (imao sam :( ) i ne radi uopste dobro na high, pogotovo ne na 1280x1024, no nije ni bitno. Nekom je 14fps exxxtra

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Odustajem od igre do daljnjeg. Ne mogu da je igram bez problema sa svim detaljima bez AA i AF, tako da ću je preći nakon sledećeg apgrejda (Konro, G80, 2-4 GB RAM), a u nekim nižim rezolucijama sa sakatim detaljima ne pada mi na pamet da igram. Suviše mi pada fps za moj ukus.

Apsolutno se slazem!
Ja sam je batalio pre par dana, iako sam dosta presao(lev.19), ne mogu bre da je igram na minimalnim detaljima.
Kada budem upgradeovao masinu(X2 4800+, 4GB, G80 :D) pocecu je iz pocetka, ali cu barem igrati k'o covek.
pozdrav

ma sta nemoze, spustite se malo na zamlju ipak je ovo balkan ;) ja sa obicnom 6600 igram 1024x768 bloom, medium det.. plus brdo twaekova uglavno je qx-x sve spomenuo.. jes da pada u vecim borbama i ponegde ali bre setite se vi svih onih mx400 i ostalih integrisanih ******, kako su vam onda radile igre ;)
Naravno voleo bi i ja da imam neku sli x1900 graficke ali....

@adanos, cimamo se jer hocemo i travu i senke i oshtre texture u daljini i hdr i sve.... :d

@gx-x, brate primi moje saucheshce... Ako nishta drugo dobicesh novu za polovnu pa te zabole... Samo je pitanje kolko cesh chekati... :)
A za ono sa AA ko zna mozda su joj bili poslednji trzaji pa je zato prolupala, evo ja probao i nishta od toga nisam primetio... Vako stoje stvari:
HDR bez AA = 27fps
BLOOM bez AA 29fps
BlOOM sa AA 30fps
samo AA 31fps
bez svega = nisam ni probao jer izgleda jadno... :D

Ma bez HDR mi je nebo odvratno, tmurno, a kad ga ukljuchim sunce naprosto grane... :)

Poslednja izmena:
da se razumemo - ja sam battle for Kvatch drugi deo zavrsio na levelu 18, brdo ice attronach i flame attr., imao sam ~12fps, kad sam ih pobio sve ~40fps

@filipenko:

a da se potrudis malo pa namestis nesto od onoga sto sam naveo, i probas ovo sa AA, i ako imas tft stavi 1280x960, nije neka razlika naspram 1280x1024...*** ti bi sve full...onda prodaj celu masinu, stavi pare u fioku i za godinu dana za te pare kupi komp pa igraj igre od ove i prosle godine.

@DjoleNS:

ne kapiram, po onome sto si pisao imas vise fps sa AA nego bez AA. 'bem li ga neznam, koja je karta u pitanju ? (izvini, zaboravio sam koju kartu imas, znam da si mi reko vec 3 puta ali...) ja sam na 84.25 drajverima sa onim mojim setinzima i prerender limit na 0 ili 1, ne secam se. Ono sto se secam je da je odziv bio malo losiji (lag misa) ali fps...ludilo.

Poslednja izmena:
@gx-x, oops, pogreshio sam... obrnuo sam ta dva... Bez AA imam vishe a sa AA imam manje... Znachi sve je kako treba, i ochekivano... Nije ko kod tebe da imam vishe fps sa AA. :)
A grafichka je 6800gs.
Nego, jesi ti to rabio malo vishe svoju grafichku kad ti crkla ili bash ono sama od sebe?
Moracu da prelistam onaj tvoj thread 6800gt oc... Nemam gt pa ga i nisam neshto puno gledo... ;)

Poslednja izmena:
Moj Leadtek 6800GT je izgoreo, bez nekog klokovanja...ali nisam imao pojma da je to "sira drustvena pojava"?!
Istina je da je uvoznik fer, dobio sam novu za dve nedelje.

@DjoleNS:

hmm...pa stvarno ne verujem da mi je karta pre izdaha propicila toliko da da 10fps vise. Znas sta se desilo, kad sam to izbenchovo, otisao sam nesto sitno pobio oko pecine i kad sam krenuo da se okrecem u pravcu waypointa ka kvest markeru pojavila se bela tacka, koja je probijala kroz sve (mala tackica) i bila je tacno na mestu gde mi je lik sa kojim treba da pricam, znaci kao da je pokazivala gde treba da idem (ali bukvalno, nije slucajnost, proverio sam) i krenem ja i kako se priblizavam tacka raste i odjednom se spuca igra i ugasi monitor i posle toga kad sam ugasio/upalio komp - beeeeeeep bep bep ;) karta je bila malo kloknuta posto se jako greje, bila 375/1100, sto je nista jer je mogla da radi na 420/1200 kad je bilo hladno vreme.

@golub: da, to je problem sa svim 6800GT od leadteka, ima na techspot-u tred od 29 strana gde je 9/10 postova "i meni je riknula" na kraju je leadtek povukao te karte sa trzista i sretnim vlasnicima (nekima od njih) koji su vec po treci put slali karte na garanciju, ledtek je dao 7800GS u zamenu.

Tako da , meni kad je prva riknula, kad sam procitao u cemu je problem, znao sam da ce mi i ova riknuti kad tad. E sad nije da ti zelim zlo, ali i ta tvoja ce riknuti 100%. Svaka rikne. Prodaj dok radi.

The correction mesure

@Gx-x
Eh zaboravih da kazem da su mi i senke na 1/3 (interior & exterior) i sve mi se lepo mota na nekih 25-30 fps napolju. Medjutim nisam jos uvek dosao do gate of oblivion (nijedne) tako da se jos nisam susreo sa nekim masovnijim borbama na otborenom. Texture mi jesu na high i lepo radi. Smanjio sam na 1024*768 i dobio svega 3-5 fps-a napolju. unutra sve tece glatko i dalje tako da nije istina da imam oko 14 fps.
@Leksa meni je sa razlicitih racunara uspelo da idem na link desnim klikom pa save as i skida bez problema ali ipak cu staviti atachment :D sretno leksa

Prilozi

• oblivion_trainers.txt
    14 KB · Pregleda: 204
Za ovo sto napisa gx-x za AA:
Ukljucim ga ja, stavim 2x. Sve mi izgleda isto, malo svetlije.
Imam neki prsten sa kameleon efektom, koji je sjajno uradjen moram priznati.
Ali kad sam ukljucio AA nema ga vise. Ne vide se ni mac ni luk. Tako da je kod mene odham bilo off.

@adanos:

ja prvi put kad sam izasao napolje iz one pecine imao sam ravno 14fps, sve na max, onda sam smanjio sve na tako kako ti drzis i imao sam 21fps, sto je daleko od "extra radi" (u toj prvoj pecini sam imao oko 50fps sa svime na max 1280x1024, hdr bla bla svi slajderi do kraja)

@patch033:

koja graficka ? koji drajveri ? da ti nije AA u drajverima forsovan na off ?

@DjoleNS:

nece pomoci, imaces 10fps manje u najboljem slucaju, to je samo namestanje za najbolji kvalitet vidljivosti sa distant land on. to je za vlasnike zverki kojima je engine obliviona optimizovan cak i sa x1900xt :d

Poslednja izmena:
Ma neshto mi sa slike uopste ne lichi na to shto kazesh... Vishe mi lichi na neki mod onih low textura da ne budu low, tj. samo da budu malko lepshe... Jedino mi nije uopste jasno shta sad sa tim fajlom shto sam skinuo...??? Gde njega?

kako se uzima screenshot u igri :)
printscreen ne radi.

@Illidan
ajde molim te reci mi odakle ti je signature? jako mi je poznat ali ne mogu da se setim :)
Pretpostavljam da je Tomb raider ali nisam siguran

Poslednja izmena:
Adanos je napisao(la):
@Illidan
ajde molim te reci mi odakle ti je signature? jako mi je poznat ali ne mogu da se setim :)
Pretpostavljam da je Tomb raider ali nisam siguran
jeste.... ustvari deo pesme Auguries of Innocence od William Blake-a :)

starac je napisao(la):
Sad sam malo čitao o ovome na elderscroll forumu, ljudi su oduševljeni, kažu da je to najbolji mod za Oblivion, da je to ono što je Bethesda trebala odmah da uradi, da je tim modom ispravljena najveća grafička zamjerka Oblivionu. Kažu da framerate opada jako malo ili nimalo.

Uostalom pogledajte komentare na

http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=328524

Mod je 20 MB velik, ja to ne mogu skinuti modemom, ali ću ako Bog da nabaviti pa ću probati. Ako neko od vas može da skine i proba neka nam odmah izbaci komentare, mada ih već ima mnogo na gore navedenom linku.

illidan je napisao(la):
jeste.... ustvari deo pesme Auguries of Innocence od William Blake-a :)

Hvala ti

Vrh Dno