byMaX je napisao(la):Daj bre, ne pricaj glupostiUzeo sam ja u obzir to sto imam X1900 XTX kad sam rekao da je lepo optimizovano. Pa bre, igram u 1920 x 1200 sa 8xAF Quality i josh sam nabudzio da ucitava 9 Cell-ova umesto 5 koliki je in-game maximum, nabudzio travu, drveca ima koliko god vidis u daljinu, sve senke, sve refleksije, HDR, apsolutno sve. I opet ne pada ispod 25 fps ni u sred borbe u shumi. Pa ako mislis da nije opitmizovano, ajde da pokrenemo FEAR u 1920 x 1200 sa mekim senkama (kojih ima i u Oblivionu). Ima da bude 10 fps, ako i toliko. A za sta, za tri teksture hodnika i dva neprijatelja? Ovde renderuje 100 animiranih stabala, 100 tona trave i 5 kvadratnih kilometara terena sa ponekom gradjevinom, AI nekoliko NPCa i neprijatelja, sve detaljne teksture plus pokoji bump i normal map i sve u HDR u skoro 3 megapiksela sa 8xAF i nije optimizovano??? Mislim, dajte... Stvarno ste nekad potpuno nerelalni...
vidi, fear je ****** i to sam ja prvi rekao, rekao sam da je engine zlo *****, da su ga programirali laktovima i stopalima itd. Ali eto vidis meni taj fear sa svime na max (sem soft shadows) na ovoj masini radi u 1280x960 4xAF i 2xAA. Tako da mi nemoj molim te pricati sta i kako radi i sta je optimizovano. Imas zlo masinu i nisi merodavan. zabodi neku "prosecnu" (sramota me majke mi) kartu tipa 6800 ili x800xt, gto ili neki derivat svejdno pa probaj da igras. Ima da kad upadnes u sumetinu sa onom sarenom travom pocnes da gasis sve detalje redom i kompljuter na kraju
Poenta: jeste, optimizovan je engine kad imas komp od 2000+ evra