Šta je novo?

Oblivion samo sto nije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lako je izražavati ljubav bez žrtve, žrtvujte nešto i odreknite se materijalnog da biste na odgovarajući način dočekali njegovu Uzvišenost, pa ćete i vi pevati! I biti miropomazani!

A sta si zrtvovao ... dobro ovo je privatno, ne moras na to odgovoriti !!! Nego za cega si zrtvovao.... :d

Žrtvovao sam svoj besveti zeleniš što ga novcima zovu u zamenu za nekoliko parčadi elektronike koje će mi omogućiti da Svevišnjeg dočekam u aproprijativnom okruženju, u kome će mu biti prijatno bivstvovati.

Ljudi, ali mislim, stvarno! :D Skroz ste poludeli! :D

Jos samo kad bi i ova moja kanta htela da pogura Oblivion,
i ja bi poludeo,ali ovako... :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Nego, da li hoce neko da kupi originale i to collectors ed. sve sa novcicem, mapom i knjigom. Valjda ce plato naruciti neke kolicine. :smash:

Ivan® je napisao(la):
Ih sad... 'de bolje :)

pa naravno da je bolje, znas kakva je tamo grafika, engine, ma sve je super :D I sve radi na tvom internom "human" hardweru ;) Ne mozes mi reci da bi pre dao 400e da igras igricu 10 dana, nego da vidis piramide, dolinu kraljeva, cairo, nile, efes, crveno more i koralne grebene i da se kupas u najlepsem moru na svetu medju 20.000 vrsta riba oko tebe. *****i discoveri uzivo covece, kakav oblivion...Ja sam sve to video pa mi sad nije zao da dam pare za graficku kartu, ali obrnuto ne bih uradio.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Kojih bre 10 dana, on to ima da bistri pola godine minimum :D

Covek ima Morrowind u malom prstu. To jasno govori o tome koliko i sa kakvim uzitkom ce da igra Oblivion kao i svi fanovi. Stvarno, covek je enciklopedija Elder Scrollsa, ali me jako cudi kako nije ucestvovao kao strucni saradnik na Oblivionu????? :trust:Ovo zadnje, stvarno bez zezanja

Poslednja izmena:
Nije hteo da ucestvuje u developu da bi uzivao u svoj cari nepoznanosti igre pri instalaciji i pokretanju iste na svom racunaru !!! Zamislite taj cin: filipenko ubacuje Oblivion u DVD-Rom a pri tome mu ruka drhti od uzbudjenja ..... :d

gx-x je napisao(la):
pa naravno da je bolje, znas kakva je tamo grafika, engine, ma sve je super :D I sve radi na tvom internom "human" hardweru ;) Ne mozes mi reci da bi pre dao 400e da igras igricu 10 dana, nego da vidis piramide, dolinu kraljeva, cairo, nile, efes, crveno more i koralne grebene i da se kupas u najlepsem moru na svetu medju 20.000 vrsta riba oko tebe. *****i discoveri uzivo covece, kakav oblivion...Ja sam sve to video pa mi sad nije zao da dam pare za graficku kartu, ali obrnuto ne bih uradio.

doci cemo u fazu kad cemo se cuditi kako "real life" uvek radi idealno...
zakucan frame rate :)

Drhtaće i nama koji se nešto manje ložimo... mogu zamisliti Filipenka...

Mada, pogledajte tu mapu... Egipat je smešan! :D
Kolicni je samo Vvardenfell.

Nego, da li se uz Collector's edition beše dobija onaj kovani novac?
Zamislite da su stavili recimo umesto toga bočicu Cyrodiil Brandy-a? Kako bi to dobro bilo :)

Poslednja izmena:
Ljudi, ovo je prelepo, ali mi se realno ne cini preterano zahtevnim. Jednostavno, igru su radili umetnici, pa nas to zadivljuje. Ili se samo tesim :)

gx-x ne razume poentu. Viđao sam ja već neke slične spomenike, recimo u Grčkoj. Fanatik sam za istoriju. I ne bih se ni pop*šao na ono što sam video jer to uživo deluje potpuno drugačije nego kada se čita o tome, i šta je to predstavljalo za ondašnje ljude koji su to stvorili. Danas? Danas je atinski partenon gomila kamenja koja ne znači ama baš ništa. Postoje 2 gomile - replika tadašnjih građevina kroz koju idu turisti i slično, i gomila razbacanog kamenja koje ne vredi ničemu niti ima neki oblik, jednostavno je razbacana unaokolo, ali ne sme da mu se priđe niti pipa, jer je to original. Šta danas vredi hram boginje Atine, ili hram Posejdonu na najjužnijoj tački Atike kada su optočeni kioscima sa suvenirima? Baš ništa. Krš.

Bio sam i u Olimpiji i u Mikeni i u još jednom gradu čije sam ime zaboravio, ali su sačuvani ostaci pozorišta. I u Delfima. Ali to ničemu ne vredi. Jednostavno, nisam se tu našao u doba kad je trebalo, pre jedno 2500 godina, već danas, kada postojanje tih građevina nema nikakav smisao. Smisao hrama bih video da sam mogao da prisustvujem obrednoj ceremoniji. Ovako mi je samo delovalo kao ruganje istoriji, uz dosta suvenira koji na to mogu da podsete. Lavlja kapija Mikene? Smejurija! Kroz ono jedva ja mogu da prođem koliko je malo.

A sve sam shvatio kada sam se našao na mestu gde se nekada u srećna vremena nalazila Sparta. Danas tamo nema ničega jer Spartanci nikada nisu gradili zidine pošto im nisu trebali. Ej bre, njih 10.000, okolo 400.000 njihovih robova plus toliko neprijatelja i nikada ne izgradiše zid. Samo par amblema. I priroda okolo, što gx-x kaže Discovery uživo. E tu čovek shvati da ima smisla diviti se samo ljudima koji ostvaruju dela, ali ne i samim delima, jer su dela nešto potpuno drugo. A bezimenoj prirodi južnog Peloponeza i običnoj zemlji kojom su nekada koračali spartanski ratnici sam se divio neuporedivo duže nego svim ostacima velikih gradova i tome sličnim glupostima.

Bestraga, tako nešto možemo i mi da napravimo, da smo pametni. Imamo neuporedivo više autentičnih spomenika, samo Kalemegdan i ostalo da forsiramo kao rimske tvrđave mogli bismo da se ubijemo od para. Ali mi smo budale, a Grci nisu. Grci su prevaranti.

Elem, udaljih se previše. gx-x ko ti kaže da ja neću ići na more? Ali garantujem ti da nikada više neću ići nigde da bih "kao" video neke tupave spomenike, oni ne vrede ničemu. To ne isključuje da ću da igram Oblivion, a BTW ja nisam kupio ništa extra, nego je Voodoo-u to ekstravagantno. Sempron 3100+, 6800GS, 1 GB rama...i 19" widescreen TFT. Ama baš ništa specijalno. No, za Oblivion dovoljno.

Moj iskren savet - ako se dvoumite da li 10 dana da idete da gledate spomenike ili da 10 dana igrate Oblivion kao ljudi - uzmite i igrajte Oblivion. Uvek ćete moći da odete negde, i tamo i ovde imate kafiće za izlazak, devojke leti daju i ovde i na moru, ali samo jednom se čuje zapovest imperatora posredstvom božanstvenih glasnih žica Patrika Stjuarta "Go! Find him and close the gates - of Oblivion!"

Doktor je napisao(la):
Nego, da li hoce neko da kupi originale i to collectors ed. sve sa novcicem, mapom i knjigom. Valjda ce plato naruciti neke kolicine. :smash:
Pitam se stvarno ko će to da kupuje :smoke: Mada iskreno, možda sačekam pa kupim sa svim ekspanzijama na gomili, kao i Morrowind što sam uzeo.
Doktor je napisao(la):
Covek ima Morrowind u malom prstu. To jasno govori o tome koliko i sa kakvim uzitkom ce da igra Oblivion kao i svi fanovi. Stvarno, covek je enciklopedija Elder Scrollsa, ali me jako cudi kako nije ucestvovao kao strucni saradnik na Oblivionu????? Ovo zadnje, stvarno bez zezanja
Ih, sad ga pretera :) Sigurno će biti ljudi koji će pre mene doći do Obliviona, i sasvim sigurno će biti ljudi koji će ga pre mene i preći. Ja sam Morrowind igrao sa dobre 2 godine zakašnjenja, jer nikako nisam uspevao da nađem vremena da mu se posvetim u toj meri u kojoj on zaslužuje. Ali zato kad sam pronašao ta 2 meseca... :d A posle je bio usledio period od nekih mesec dana preko leta kada mi je bilo glupo da igram tupave igre koje su izlazile, pa sam se dosetio i skapirao da mi je draže da rešavam sporedne kvestove u Morrowindu nego da igram neke tupavosti.

filipenko je napisao(la):
A sve sam shvatio kada sam se našao na mestu gde se nekada u srećna vremena nalazila Sparta. Danas tamo nema ničega jer Spartanci nikada nisu gradili zidine pošto im nisu trebali. Ej bre, njih 10.000, okolo 400.000 njihovih robova plus toliko neprijatelja i nikada ne izgradiše zid. Samo par amblema.

"Nije bez bedema grad koji je mesto opeka opasan hrabrim gradjanima..." - Likurg

2 threada od po 10 strana, a igra jos nije ni izasla! Sta ce biti kada izadje? Morace da se otvori nova soba sa imenom Oblivion! :D

Ili "Evo izasao Oblivion"....:)

bojsa je napisao(la):
"Nije bez bedema grad koji je mesto opeka opasan hrabrim gradjanima..." - Likurg
Da, samo što su svi takvi osim Spartanaca pobijeni i prodati u ropstvo :-devil-:

To ne isključuje da ću da igram Oblivion, a BTW ja nisam kupio ništa extra, nego je Voodoo-u to ekstravagantno. Sempron 3100+, 6800GS, 1 GB rama...i 19" widescreen TFT. Ama baš ništa specijalno. No, za Oblivion dovoljno.
A kad ono ne bude bilo poidrske za widescreen u oblivion-u,e to ce biti ono glavno :)

Da, samo što su svi takvi osim Spartanaca pobijeni i prodati u ropstvo :-devil-:

Osim Spartanaca....

Samo da ne bude tresla se gora rodio se mis. Mala sala naravno. Zainteresovani za zalazak sunca iznad Imperial city-ja pravac na www.eldercrolls.com Izasao novi video, 30 sekundi sa pocetka igre kada se izadje iz tamnice i ugleda prestonica imperije (oko 8 MB).
Nego nesto previse malo izgleda ovaj Imperial city, ocekivao sam grad mnooogo veci od Viveca, kad ono i nije nesto impresivan.

LiLa je napisao(la):
A kad ono ne bude bilo poidrske za widescreen u oblivion-u,e to ce biti ono glavno :)
Nema šanse. Em što je najavljeno da će biti, em što sve nove igre to ubacuju, em što će ga DVI namestiti na wide a da me ništa ni ne pita, em što sve izgleda dobro na wide i u rezolucijama koje nisu native, uprkos raznim pričama :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno