e opet ja

Ajde znalci molim vas za jom malo pomoci
kratko i jasno:
neki item: bonus vs <nesto> (fire recimo) 5/ - . Sta ovo znaci, i da li je bolje 5/- ili 15/-
critical hits:
a) x3 b) 20/x3 c) 20/x2 - Sta je najbolje ? Ovako znam da je ovo "20" brojka koji je potreban roll da bi nastao critical, takodje znam da je bolje 19-20 nego 20. Ne znam sta znaci ono x2/3 (ne znam tacno).
jos jedno pitanje vezano za critical, mozda je i glupo ali kako ide roll za kritikal ? jel on sakriven tj. ne vidi se u logu ili je to onaj roll koji se vidi ? Jel critical nastaje samo i iskljucivo na recimo 19-20 ili nastaje i na 22 , 25 itd (ako je to uopste moguce)
- od cega zavisi moja sansa da pogodim protivnika ? recimo imam attack 15/12 sa macem, a 14/9 sa doubble-axe, sa macem pogodjama skoro uvek, sa sekirom skoro nikad (imam weapon profficency i za jedno i za drugo oruzje, ali me jako nervira sto sekirom stalno promasuje jer imam neki asconian doubble axe sa +3 vampirizam, ali dzabe, pogodi svki 6 put i to uradi jadan damge neki, iako bi trebalo da je veci nego od maca)
- i jos samo ovo - pokupio sam u onom jednom kvestu gde sam "Judge", dakle uzeo sam onu bocicu sto ima sanctuary, sta to radi ? cemu sluzi ?
i finalno pitanje - zasto sam uzeo budjavog paladina, ocekivao sam da ce imati neke aure ovo ono, a on je najobicniji fighter, featovi mu su mu krs, sta njemu tacno pomaze karizma ? JEl to sluzi zbog onoga da dodam karizma bonus na neki feat ? Ako je samo to onda je to shit, mislim level 10 sam karizma bonus mi je +3, da uzmem holly armor, trajao bi 3 runde i 3AC poena (sto nije bas preterano korisno) a da dodam 3dmg na 3 runde i izgubim turn undead...beskorisno (ili totalno gresim. Mozda treba da uzmem taj feat kad bi imao +10 charisma bonus ??? Jel to uopste moguce tolko se levelovati da imas i strenght-a i karizme ili da se ni ne trudim ?)
zaboravih: Gde i kako da enchantujem iteme ?????

Ocu mac sa fire damage-om, ocu oklop sa soak damage, ocu stit sa vampirizmom...
Hvala ! :wave: