Šta je novo?

NWN2 site - zvanično

Samo sam video kotor 3 u celom tvom postu...............i ono za oblivion :)
Haha, NWN rulez!

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
nemojte da svatite pogresno poredjenje sa Oblivion-om:
You look at Oblivion, and Oblivion's a great game, but it focuses on creating this big map of this world that you can just run around in and you can look on the other side of every rock. You can play it for ten hours; you can play it for four hundred hours, whereas Neverwinter is a little more directed. The single-player campaign tells a very rich story that tells you you're on this very epic tale, but there's a definite start and end to the tale.
To zavisi od toga kako ko doživljava igru. Meni je upravo u tome u čemu oni kritikuju Oblivion čar igranja. Ne znači da ću ja da zavirujem ispod svakog kamena, ali volim kad postoji mogućnost toga. Sa druge strane po kom kriterijumu oni kritikuju priču Obliviona? Od fokusa ja sam u NWN u odnosu na MOrrowind video samo male mape koje se jednom istraže i gotovo. A NPC-ovi puno *****ju i tamo i ovamo :)

ToxiC je napisao(la):
We can't make the D&D rules go away if we wanted to, and we don't want to because it's a great rule system once you kinda become one with it, so the biggest thing is to lead people down the path of understanding it and enjoying it before you put them in a position to make decisions where they could really hurt themselves.
To je po mom mišljenju najbolnija tačka - DnD pravila, koja su super na tabli ali u kompjuterskim igrama su izuzetno zastarela. Taj princip "ja tebe po tintari, ti mene po dupetu" naizmeničnih poteza je ćopav i bilo bi dobro kada bi se igre odmicale od tih pravila. Da ne pominjem sistem levelovanja gde ti budžiš osobinu po izboru, ma šta do tada koristio :d

@Filip
a propo D&D level-ovanja ... pa pazi ja to poredim sa realnim zivotom ... ako si za nesto predodredjen za nesto imas "smisla" to i razvijas u zivotu i time se i bavis... ako se secas iz skolskih dana oni koji su rasturali matematiku su se patili sa srpskim i obratno :)
e to meni smeta u Oblivion-u, ja gorila od dva i po metra sa sve sekirom u ruci procitam neki magic-scroll i uznapreduje mi skill za magije (cini mi se, odavno to nisam radio :) ) :zgran: to je po meni bezvezno... prvo odakle ja retardiran lik nabijen misicima znam taj jezik magije kojime je napisan taj scrol... ?!?!?!
to ti je kao da ja sada stavim neku extra matematicku formulu pred nekog lika sa fakulteta knjizevnosti ... i sta on to procita i kao ima bolje poznavanje matematickih definicija za ubuduce... ma da ... ;)

ali
uskoro će nezazimljene noći
te saživeti se sa istima hteti
igrati se njima uskoro moći
sve dok vreme u igranju leti

uskoro će vrelo leto proći
novajlije za igorm posegnuti
i do igre će svako doći
ali najjači kraju dosegnuti

za Kralja Nashera krvca proliti
ne prezati od bitaka epskih
i Neverwinter čistotom obliti
i sekti se rešiti verskih

to je potreba isceljenja
oličenog u junaku samu
koji nosi beleg od rođenja
kada nezazimljene noći padnu ...

Poslednja izmena:
Sve je logičnije od npr. Paladina koji je jači ako budži harizmu, ili pak ultrameganabudženog maga koji ne može da baci magiju dok ne odžonja malo sa strane i zapiše je u knjigu koju pominješ :)

prvo igre nikad nisu bile logicne niti ce ikad biti logicne, sistemi su razlichiti prema razlichitim igrama

drugo Feargus Urquart je i.d.i.o.t.

Poslednja izmena:
Za Filipenka, najmocnijeg Nerevara koga je ljudski rod imao :p
http://www.answers.com/topic/paladin
A person revered especially for noble courage: hero.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paladin
A paladin is the prototypical "knight in shining armour," a hero of sterling character and courage, who rights wrongs and defends the weak and oppressed.

prema tome... jasno je zasto je paladin jaci sa jacanjem harizme...
filipe promovisanjem u VIP na forumu da li ti je veći ... "feeling" :p

A sto se tice logicnosti igara... ima ih i te kako logicnih ... samo su pravila mozda nelogicna, tek sa tog stanovista gledano, igra koja ih prati moze biti nelogicna ;)

ali nam je zato mocna igracka industrija dala obilje zanrova ... nekih vise nekih manje logicnih, a nekih uopste nelogicnih

ToxiC je napisao(la):
Za Filipenka, najmocnijeg Nerevara koga je ljudski rod imao :p
http://www.answers.com/topic/paladin
A person revered especially for noble courage: hero.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paladin
A paladin is the prototypical "knight in shining armour," a hero of sterling character and courage, who rights wrongs and defends the weak and oppressed.

prema tome... jasno je zasto je paladin jaci sa jacanjem harizme...
filipe promovisanjem u VIP na forumu da li ti je veći ... "feeling" :p
Pa znam ja zašto je paladinu važna harizma, zbog dobrote i plemenitog odnosa prema ljudima. Ali kada dođe da taba zloće on to ne čini svojom plemenitom aurom koju širi i demidža spodobe, nego raspali nekim blagoslovenim buzdovanom posred besvetih tintara. A za to mu treba i neki drugi atribut sem dobrote :d Zato je sistem levelovanja predragog Obliviona (i Elderscrollsa uopšte) savršenstvo - što reče G, ništa ne može biti realno, ali tamo makar ima 7 primarnih osobina, pa ti izvoli i budži ih, a ako hoćeš da koristiš magije a fajter si, nema problema, uči tuci magijama, itd, nećeš moći da leveluješ karaktera jer ti to nije primarna osobina, ali ćeš uvek imati mogućnost da ovladaš i najjačim magijama, koje ćeš moći da bacaš, i imaćeš sve jače magijske karakteristike. Molim lepo :)

A to što sam VIP mi je povećalo...spisak soba kojima mogu da pristupim za 1, a tamo je najinteresantnija tema gde popraviti auspuh na kolima :p :smash:

filipenko je napisao(la):
... a ako hoćeš da koristiš magije a fajter si, nema problema, uči tuci magijama, itd, ...
pa dobro... u NWN - dual-class, a uz to mozes i da level-ujes clasu koju oces ;)

A to što sam VIP mi je povećalo...spisak soba kojima mogu da pristupim za 1...
aaaaaa... znaci to je jedna od privilegija :d

I dalje stojim na stanovištu da je korišćenje blagoslovenog prebudženog glavorascopavača logičnije obrađeno u igrama koja ne koriste DnD pravila. Ili bolje rečeno ograničenja. :)

ne radi mi sajt! Dal' je moguce da mi se zakuc'o explorer?
Ajde bre ljudi jel to do njih ili do mene?
Jel jos nekome ne radi sajt?

Posto ne igram bas mnogo taj tip igara,jel moze neko da mi kaze sta zapravo znaci DND ?

Trogdor je napisao(la):
Posto ne igram bas mnogo taj tip igara,jel moze neko da mi kaze sta zapravo znaci DND ?
Najbolje bi ti bilo da krenes odavde ;) mada je svaka d&d PC igra koncipirana tako da ti prilikom igranja (kreiranja lika) jako pomaze

p.s.
sto se tice site-a tj. pristupu istog, preko linka www.nwn2.com je onemoguceno jos od cetvrtka, cini mi se !!! Ustvari neko ne moze da vidi neko moze, ali u svakom slucaju radi www.atari.com/nwn2

Hvala ! Ovih dana treba da nabavim NWN 1

Jos nisi igrao NWN?!

Blago tebi!

Ja bi voleo kad bi mi neko izbrisao iz mozga sve vezano za nwn da mogu da igram ponovo, ali da ne znam sta ce se desiti :)

Poslednja izmena:
@Trogdor
ja ti preporucujem da mu se posvetis maximalno i odigras i expanzije i tako napravis pravu uvertiru za nadolazeci jedini, pravi, istinski RPG D&D (ne mora se pominjati da ce biti hit ove godine jer ni nema konkurenciju) .... jedne su nezazimljene noci ;)

Ne treba sumnjati ni da će biti jedini D&D RPG, drugi nisu ni u planu :d

A što se konkurencije tiče :trust: :D

A što se konkurencije tiče :trust: :D
Offtopic
Filipe, jesu ti avatari dokaz kako se sada osecas povodom izlaska Obliviona, koji ocigledno nije ispunio tvoja ocekivanja :d
Prvo onaj avatar sa onim sto se dere na sve redom, sada "da se napijem, tugu da ublazim ... " :p :) :)

back to topic
Naravno, ima tu jos stvari za probu a u vidu D&D-a (Baldur's Gate I & II, Planescape Torment, Temple of Elemental Evil... ) ali pred NWN2 je najbolje odigrati NWN1 sa svim expanzijama :)

Poslednja izmena:
?
Kao prvo Oblivion je ispunio moja očekivanja, to što ja navedem manu ili dve ili što bih voleo da su neke sitne stvari drugačije odrađene ne znači da Oblivion nije ispunio moja očekivanja. Naprotiv!

Kao drugo avatari nemaju nikakve veze sa time, već više sa tim da sam se ubijao od smeha bukvalno dok sam gledao u izuzetno smešne animacije pa su mi se dopali. Meni su bili smešni i onaj ljutko koji izmenja 15 poza dok se dere, kao i ovaj sa napijenim ortacima :d

Što se igranja tiče, naravno da je najbolje odigrati NWN1 sa oficijalnim ekspanzijama, a ja bih mu preporučio i Kingmakera.

Ima mnogo finih nezvaničnih kampanja, doduše koje pate od bagova u skriptama i neizbalansiranosti tokom igranja u zavisnosti od tvoje klase i nivoa, ali priče su dobre... al' jedino ko ima vremena da prebira po nwnvaultu...

Znači čekaće se... Možda je i dobro da dođe što kasnije. Znam da mnogi kukaju, ali ja jednostavno ne mogu da postignem da igram sve što želim, a poprilično vremena odvajam za igranje.

U svakom slučaju i NWN2 čini ovu godinu veličanstvenom.

ma da, svakog drugog dana se nadnje neki novajlija na forumu da pita kada ce izaci igra, gde su shot-ke, ima li demo-a :wall:
kako je samo odbrusio...
The official worldwide release date for NWN2 is September 2006.
There you have it!

kako ono bese od Balasevica... "jesen stize dunjo moja..." :d

pihhhhh....
To answer the specific question, no there will not be a demo before June. Nor do I expect that there will be a "demo" per say released at all. Very few publishers release demos for RPG's anymore. Demo's are best suited for other types of games that are more "level centric" (FPS, RTS, etc.) Dont expect one for NWN2.

-Shane

http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=477012&forum=95&sp=15

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno