Šta je novo?

NWN2 site - zvanično

sad ce armije FPS igraca da "probaju" NWN2 cisto zbog grafike
Hehe, mož' da bidne al' ne mora da znači ;). Uostalom, neka ih. Što reče Agilni, nama koji je ionako čekamo, to neće smetati. Mene, lično, više zanima koliko će pažnje posvetiti gameplay-u i samim kvestovima. Rano je još za takva pitanja ali se nadam da će biti, ako ne bolja, a onda dobra bar koliko i kec.

ganelon je napisao(la):
... koliko će pažnje posvetiti gameplay-u i samim kvestovima. ...
to se ne brini, Obsidian, iako preuze projekat od BioWare-a, itekako "osluskuje" rpg-fanove sa njihovog foruma!!!
10x :bottle: za to

ToxiC je napisao(la):
to se ne brini, Obsidian, iako preuze projekat od BioWare-a, itekako "osluskuje" rpg-fanove sa njihovog foruma!!!
Ma, dobro. Ne kažem ja da je Obsidian fuš firma. Ostao mi je mali gorak ukus od onih ... khm, nedovršenosti iz kotora II. To, naravno, ne znači da smatram kako će se sigurno ista stvar ponoviti i sa NWN-om. Sa druge strane, iskazali su neke druge kvalitete. Videćemo. Ima još dovoljno vremena.
Poz.

Jendva cekam NWN2!!!!!!!!!!!!!
Zbog keca devojka za malo da me ostavi. Sad sam se za dvojku pripremio: ostavio sam ja nju :banana: :guitar: :-devil-:
Bice po celi dan :type:

ili upgrade-uj makinu ili trazi novu devojku, jerbo sa tim u potpisu nece se naigras ;)

p.s.
u svakom slucaju ovo drugo ne skodi

Stvarno su extra shotke, likovi cini se izgledaju detaljniji nego oni u Oblivionu, outdoor grafika podseca malo na nabudzeni GW.

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
ili upgrade-uj makinu ili trazi novu devojku, jerbo sa tim u potpisu nece se naigras ;)

p.s.
u svakom slucaju ovo drugo ne skodi

Za devojku cu lako, nego me zabrinu za ovu moju "ljutu makinu od 1000 konja". Stvarno, koji je minimum za NWN2, verovatno ce da izeda resurse kompa zbog mora detalja (ja ne detaljisem previse)? Kloknuo sam grafiku,ne bih da pazarim novu jerbo nisam pri kinti, kupucu jos memorije,... Moze li tako? :S:

Pa trebace ti graficka sa pixel shaderima 2.0 a tvoja iz potpisa to jeste ali imaj u vidu da ces morati da igras sa low setovanjima, takodje sa 256 rama tesko da ces da se naigras :D a procesor ne moras da diras.

Zvanicnan system spec. jos nije izasao, zna se samo za graficku da treba da bude PS2.0 kompatibilna.....

Interesantno kako niko ne vodi računa o samoj igri i gejmpleju, Toxic među prvima :) Samo vas interesuje grafika. Recimo, ja nisam nijedan jedini filmić iz Obliviona hteo da gledam, čak sam i onaj veliki od 20 minuta jedva ovlaš pogledao. Ovde samo priče o šotovima, šotovima i šotovima. I sada o trejleru. Zar vam je stvarno bitno toliko kako će igra da izgleda? Mislim, razumeo bih da ste uzeli komp juče, ali svako ko je igrao neke iole starije igre ovog žanra i ko ima komp malo duže vremena jednostavno ne bi trebao da se interesuje oko toga. Zar je moguće da je ikome bitno kako će izgledati igra, kad se zna da će u najmanju ruku izgledati veoma dobro? Uostalom, većina nas je prešla npr. Baldure. Pustite više šotove :D

ej Filipe, sto bre mora da upropastis ovako lep trenutak :)
Prvo, sotke i ovaj video su da nahranimo dusu malo... koliko dugo se ceka na nastavak nwn-a, daj bre malko da prekratimo cekanje sa odusevljenjem kada vidimo sta nam je to spremio Obsidian (kada se na pocetku saznalo da on preuzima projekat mnogi su sa nevericom vrteli glavom i sa setom uzdahivali sto sa projektom nije nastavio Biware)
a drugo, znas da sam najglasniji i medju prvima ovde kada treba da se popljuje grafika kako nosioc necega "dobrog" u game-naslovu... to sam dosta puta rekao i za Oblivion, a i par postova gore za nwn2...
sve u svemu shotke i video dobro dodju, a iznenedjenje na jesen nece da izostane :D

@filipenko
Zar vam je stvarno bitno toliko kako će igra da izgleda?
Ako se dobro sećam, u jednom trenutku si bio na ivici da napustiš Oblivion upravo zato što ti nije radio kako valja na nekoj jačoj rezoluciji i "sa svim detaljima na max."? Što to ako nije bitno kako će igra da izgleda? :) ;) Šalu na stranu, u ovom momentu se o gejmpleju ne zna preterano. Tu i tamo procuri neka konkretna informacija. Naravno da je grafika sekundarna ali osim šotki i, eto, tamo nekog videa i nema šta drugo da se vidi i sazna.

Poslednja izmena:
ganelon je napisao(la):
@filipenko

Ako se dobro sećam, u jednom trenutku si bio na ivici da napustiš Oblivion upravo zato što ti nije radio kako valja na nekoj jačoj rezoluciji i "sa svim detaljima na max."? Što to ako nije bitno kako će igra da izgleda? :) ;) Šalu na stranu, u ovom momentu se o gejmpleju ne zna preterano. Tu i tamo procuri neka konkretna informacija. Naravno da je grafika sekundarna ali osim šotki i, eto, tamo nekog videa i nema šta drugo da se vidi i sazna.
Postoji razlika. Oblivion je pripadnik Starih Spisa, meni najomiljenijeg serijala igara i svoju miljenicu nisam hteo da ne igram napucanu do maksimuma. Pored toga taj engine je donosio nešto novo do tada neviđeno. Nevere i slične lagane stvari mogu i u 800x600 na mediumu, pošto znam da neće ništa novo doneti :)

filipenko je napisao(la):
... Pored toga taj engine je donosio nešto novo do tada neviđeno...
samo sam cekao do to pomenes i otkrijes sta se, ustvari, krije iza Obliviona :)
Oblivion je potukao Morrovind samo u jednom segmentu - grafici i ne samo njega. Ruku na srce grafika u Oblivionu je bolja od svih dosadasnjih igara koje su izasle... ali da se zadrzimo na Morrowind-Oblivion vs. NWN-NWN2 novinama ;)
Daklem. Oblivion je samo u grafici doneo unapredjenje u odnosu na Morrowind i nista vise... gameplay isti, prica, ko i svaka druga - zanimljiva i ispricana na nov nacin, level-ovanje isto, iste rase, klase, Birth Sign...nista novo! Pa mogli su nesto novo da ubace da poboljsaju gameplay... mogli su najdebilniju opciju za razbijanje kovcega/vrata nekih slabijih da ubace... to sam napomenuo u thread-u za Oblivion...Dobro ubacili su kompas, fast-travel... i jos par sitnica za dodvoravanje "novijim" RPG-ashima.. i to je to !!! Overall, meni je Morrovind bolji od Oblivion-a.

Sto se tice NWN2, mnooooooogo je uznapredovao u odnosu na NWN po pitanju gameplay-a, sam engine je nov pa samim tim i grafika - cisto u korak sa hardware-om :)

Slažem se sa tobom. Bila bi sramota da NWN 2 ne uznapreduje u gejmpleju u odnosu na NWN 1 :) Ali videćeš šta će se desiti ako se od oblande pretvori u iole izazovniju igru ;)

filipenko je napisao(la):
Ali videćeš šta će se desiti ako se od oblande pretvori u iole izazovniju igru ;)
hehe...kakvo poredjenje, kaze se oblatne... da te vidi moja baka :d

Daklem. Oblivion je samo u grafici doneo unapredjenje u odnosu na Morrowind i nista vise... gameplay isti, prica, ko i svaka druga - zanimljiva i ispricana na nov nacin, level-ovanje isto, iste rase, klase, Birth Sign...nista novo! Pa mogli su nesto novo da ubace da poboljsaju gameplay... mogli su najdebilniju opciju za razbijanje kovcega/vrata nekih slabijih da ubace... to sam napomenuo u thread-u za Oblivion...Dobro ubacili su kompas, fast-travel... i jos par sitnica za dodvoravanje "novijim" RPG-ashima.. i to je to !!! Overall, meni je Morrovind bolji od Oblivion-a.
Tvoje subjektivno mishljenje, na koje imash pravo, a isto tako i ja imam na svoje i ono se potpuno razlikuje od tvog. :)
Mozhda nije puno stvari novo, da jeste to onda ne bi bio TES, ali neke stvari su unapredjene tako da je mene oblivion sto puta manje smorio od morrowinda. :p

Elem ja NWN nisam igrao... Nabavicu ovih dana pa cu da odigram, a iz nekog chudnog razloga jedva cekam dvojku. :)

@Delacroix
ne govori se ovde o subjektivnom misljenju nego o cinjenicama... procitaj pazljivije moj post (a i sam mozes izvesti iste zakljucke) i videces da su to cinjenice vezane za Oblivion/Morrovind cega ima a cega nema ;)

Sto se tice NWN-a odigraj ga obavezno cisto da se uhodas, jer NWN2 ce biti jos kompleksniji za igranje!!!

p.s.
i nemoj da se plazis :d

LiLa je napisao(la):
Nahvališe osvetljenje i novi toolkit koji će više trebati modovima, ali ovo:

The team is also working on making the party a more important part of the RPG experience. In the single-player campaign experience, this means incorporating a "quick-shift" system that allows the player to take direct control of his or her party at any time and use them exactly the way they would use their main character. Not only does it draw the player further into the world by encouraging them to treat these characters as real, it also allows for great tactical freedom during big battles.

... je ono što, mene lično, dosta zanima. Ako se to odnosi na vid kontrole koji je postojao, recimo u Kotoru (a liči mi na to), to će stvarno biti sjajno. Pri ovome mislim na mogućnost zadavanja nekoliko narednih akcija, ne samo glavnom liku, već i svakom od NCP-a u pratećoj grupi (hanchmans). Na taj način moguće je koordinirati vid i smer borbe/napada cele grupe baš na način na koji to igraču odgovara a u skladu sa specijalnostima svakog od hanchman-a čime se dozvoljava koherentnost pri akciji. Nadam se da će se ovo nastaviti i na povećan stepen manipulacije nad party-em u smislu određivanja oružja koje će se primarno koristiti, bez obzira šta se trenutno nalazi u inventaru.

Poslednja izmena:
u svakom slucaju su posvetili izuzetnu paznju hanchmen-ima u novom delu !!

ako bude onako kako opisuju i onako kako se nadamo to ce svakako dodati novu draz igranju do te mere da mozda u trecem delu NWN-a ocekujemo party-sistem ;)

delacroix je napisao(la):
Kako se skida sa ovog glupavog sajta? kliknem na download video, iskochi prozor, pishe download will begin shortly i nishta se ne deshava 5 minuta ...
U tom iskoknutom :p prozoru imas link (Right-click here to save) ka video fajlu.

Cwelle je napisao(la):
U tom iskoknutom :p prozoru imas link (Right-click here to save) ka video fajlu.
Uspeo sam da skinem sutradan. Prvi put nije bilo tog right click here to download linka.

mdaj bre gde na leto da izadje dobra AAA igra? ne pamtim kad se to desilo.. a i da jeste leti ne sedam za komp :)

ili ce biti na pocetak jeseni ili standardno pred bozic

ToxiC je napisao(la):
hehe...kakvo poredjenje, kaze se oblatne... da te vidi moja baka :d
...hahahaha :D
a ja mislio da me moja baka(inače 'majka' kod mene na selu) zeza kada pita da li hoću da mi napravi oblatne!
...ne mogu da verujem...hahaha

Nazad
Vrh Dno