Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

Koliko ce cena da bude 670 gtx ima li kakav realan podatak?

Bice valjda oko 400$, kod nas verovatno 40000 din...

2hmgb2f.jpg

34i33aa.jpg

k2bywo.jpg

GTX 670 Galaxy Single Slot

2qd1ztg.jpg

Ovaj MSI zaista izgleda kao kus petlić ali ne mora da znači da je inferiorna kartica. Ako su GTX690 uspeli da spakuju na onako kompaktan PCB, verovatno je moguće spakovati sve komponente GTX670 na ovaj trofrtaljski PCB. To daje mogućnost da ventilator bude "deblji" što teoretski omogućava bolje/tiše hlađenje.

Bice interesantno videti da li ce se sa predstavljanjem kartica sa oslabljenim verzijama GK104 poboljsati dostupnost. Po logici stvari, ako nema ispravnih, makar bi oslabljenih trebalo da bude u dovoljnim kolicinama.

O cemu vi pricate?Kako moze biti dranje nesto sto ce biti brze od 7950 a u istom cenovnom rangu???
nVidia se koristi istim sistemom GTX680->7970 .
Ocigledno ne obracate paznju na cene..
40k din dodje oko 360 eur!
Ako ste bas toliko kivni,zahvalite se AMD-ovim visokim cenama ;)

Za sad neka hvala :).

O cemu vi pricate?Kako moze biti dranje nesto sto ce biti brze od 7950 a u istom cenovnom rangu???
nVidia se koristi istim sistemom GTX680->7970 .
Ocigledno ne obracate paznju na cene..
40k din dodje oko 360 eur!
Ako ste bas toliko kivni,zahvalite se AMD-ovim visokim cenama ;)

7950 moze da se kupi za 35k kod nas, a i ta cena ce sigurno ici jos malo dole...

Apsurdno je pricati o cenama jer Keplera nema puno na trzistu za razliku od
Radeona, zbog toga nVidija ne krece u rat cenama jer nema cime da vodi isti ;)

Poslednja izmena:
7950 moze da se kupi za 35k kod nas, a i ta cena ce sigurno ici jos malo dole...

Apsurdno je pricati o cenama jer Keplera nema puno na trzistu za razliku od
Radeona, zbog toga nVidija ne krece u rat cenama jer nema cime da vodi isti ;)

Jel mi to pricamo uopsteno ili za trziste kod nas?!
TSMC u globalu ne moze da isporuci onoliko koliko je potrebno obema firmama a realno
nVidia ima "bolji" dogovor,eto cisto to ako nisi znao,na neki nacin ima privilegije da se prvo njima isporuci odredjen broj
kartica koje potrazuju.Tako da o pokrivenosti pricati u tom obliku ko ima vise,ciji je duzi i sl je bez veze..

ATI "mozda" u ovom trenutku ima vise (bolja pokrivenost) na stanju,jer su pre izbacili karte ali to isto ne znaci da se bolje prodaju..
Za GTX680 kupci stoje i na cekanju jer sve sto se pojavilo,odredjene kolicine su odmah prodate..
nVidia vrsi pritisak da se prosiri kapacitet ,mogucnost isporuke veceg broja chipova!

Rat sa cenama je krenuo jer AMD nema dobru prodaju (pa su spustili cene jer su dobili konkurentni proizvod kome ne mogu da pariraju) a sam start je krenuo sa preterano visokim cenama
nadajuci se da ce sad svi da se zalete i kupe karte jer su bili prvi ali "strategija" nije bas urodila plodom.

Ove cinjenice koje sam ti istakao nisu moje misljenje,zapazanje vec proverene informacije.

Poslednja izmena:
Malo su se zaleteli i jedni i drugi sa cenama.Naročito sad kad nema skoro nikakve potrebe za nekim većim ulaganjem u GPU.Uvek će biti onih koji kupuju po svaku cenu,ali je većina na drugoj strani.Bar trenutno,a pare se uzimaju od većine.Zato Nvidia i radi rebrend u nižem segmentu.Zbog dostupnosti u višem i srednjem,lakše je u nižem ovako.Napravili su odličan posao sa ovom dobrom serijom.

Jel mi to pricamo uopsteno ili za trziste kod nas?!
TSMC u globalu ne moze da isporuci onoliko koliko je potrebno obema firmama a realno
nVidia ima "bolji" dogovor,eto cisto to ako nisi znao,na neki nacin ima privilegije da se prvo njima isporuci odredjen broj
kartica koje potrazuju.Tako da o pokrivenosti pricati u tom obliku ko ima vise,ciji je duzi i sl je bez veze..

ATI "mozda" u ovom trenutku ima vise (bolja pokrivenost) na stanju,jer su pre izbacili karte ali to isto ne znaci da se bolje prodaju..
Za GTX680 kupci stoje i na cekanju jer sve sto se pojavilo,odredjene kolicine su odmah prodate..
nVidia vrsi pritisak da se prosiri kapacitet ,mogucnost isporuke veceg broja chipova!

Rat sa cenama je krenuo jer AMD nema dobru prodaju (pa su spustili cene jer su dobili konkurentni proizvod kome ne mogu da pariraju) a sam start je krenuo sa preterano visokim cenama
nadajuci se da ce sad svi da se zalete i kupe karte jer su bili prvi ali "strategija" nije bas urodila plodom.

Ove cinjenice koje sam ti istakao nisu moje misljenje,zapazanje vec proverene informacije.

To je cena kod naseg prodavca ;)

Ajde iskreno da li ti verujes u povlascene polozaje u svetu elektronike u situaciji u kojoj imas jednu ponudu (TSMC) i gomilu potrazivaca.... Sve se vrti oko para nema tu ljubavi,
tako da mislim da nema potrebe da skaces pred rudu sa time da je tvoj izvor u pravu ;) Jer je ako je verovati svim vestima na netu trenutna situacija da AMD ima bolji yield od nVidije (koliki god on bio).
Zar ti ne deluje nelogicna cinjenica da nVidija ima mizerno malu korekciju cena GTX5xx serije.... oni da mogu da podmire trziste te cene bi isle bez problema dole :)

I ti se opet hvatas za high end segment koji je opstepoznato ima najmanji udeo u prodaji. Za AMD nema zime u ovom trenutku jer imaju pokriven ceo segment, i lako ce spustiti cenu srednje i nize klase kartice jer su kao sto je svima poznato preterali sa istima (iz meni nepoznatog razloga). Ne zaboravi da je 7870 uglavnom malo brzi ili egal sa GTX580, a proizvodjac koji ima tako mali cip sa takvim performansama ce imati najbolju prodaju ;)
E sad ove moje tvrdnje ce vaziti dok nVidija ne izbaci srednji segment, a tad cemo videti ko je gde...

Poslednja izmena:
Jel ima nekih svezih informacija o cenama GTX 660 (Ti) modela?

@Gorth
Ovaj put cu da precutim i sacekacu da prodje godina do sledece serije kad AMD zvanicno bude objavio svoj profit na godisnjem nivou.
Isti slucaj je bio i sa serijom 6xxx gde ste vecina vas ubedjivali kako AMD dobro prolazi i da ima vecu zaradu od nV sto se na kraju ispostavilo kao netacno
jer je sam AMD izjavio da je prodaja isla lose a to je opet pokazala kolicina nepordatih kartica koja je ostala na stanju..
U ovom slucaju AMD je u jos goroj poziciji jer nVidia ima daleko vise lufta da zaradi kako i da spusta cene svojih kartica bazirane na GK104 chipu a ima prakticno 4 modela trenutno..
Ziv bio pa video..Sve sto sam do sad rekao,izrekao se obistinilo ,nek shvati ko kako hoce..

@spaad
Ako ti kazem da je GTX680 trebao da bude od 300-350 eur da li bi mi verovao?
Evo ja necu da se opozivam na izvore ,bacicu samo jedan hint "Nvidia: We Expected More from AMD Radeon HD 7970"
Prekretnica je upravo nastala tad..Zasto bi bili fini kad se biznis ne vodi tako,jednostavno su imali prostora da
mainstream chip prodaju po hi end ceni proizvoda sto se i desilo.
Uz adekvatne performanse,features-e,nivo,dobru marketinsku potporu su izgurali celu pricu i svi smo evo i sad zaboravili
da se radi o mainstream chipu..Ljudi ce kupovati i kupuju i dalje kartice bez obzira na cenu..
Na zapadu je GTX 680 daleko trazenija karta..Bio,video,raspitao se..

Poslednja izmena:
Nije neki test (3d mark se ne igra), ali jel se to meni cini ili se 7950 relativno dobro drzi. Ja sam ocekivao da se 670 poredi sa 7970 :-/

Ovaj mali Kepler ce biti zlatna koka..
Ako performanse budu na nivou 7950 i istom cenovnom rangu situacija je poprilicno jasna.
GTX670 je odgovor na 7950 ne na 7970 a kad prvi testovi izadju bice blizi 7970 nego 7950 osim u igrama u kojima
GTX6xx trenutno i ne briljira.

Poslednja izmena:
Mene vise zanima kad ce GTX660 Ti jer je cena 670 previse ;)

$400 je ~300€ i po toj ceni će moći i kod nas da se kupi. Po šticovanom kursu to je oko 35k.

GTX670 ce ici kod nas od 350e pa navise.

http://vr-zone.com/articles/how-the...-prime-example-of-nvidia-reshaped-/15786.html

The high-end silicon is supposed to debut really soon, on a HPC event on May 10th.

When the company received first GK100, GK104 and GK107 dies, the performance of GK104 shocked the company executives. Our sources were telling us that there was a genuine surprise from CEO to PR/Marketing/Sales teams, since GeForce GTX 660 part was outperforming GTX 580 by a significant margin. The decision was made to rebrand the part into GTX 660 and 670 Ti, with GK100 taking the role of head honcho. Then, AMD came out with Radeon HD 7970, the very first part based on its Southern Islands architecture. The performance unveiled was the reason why the author of these lines got multiple calls from NVIDIA insiders asking "Does AMD have hidden cores in the die? What did they disable?" However, with Southern Islands being AMD's first compute intensive part (just like G80/Tesla and GF100/Fermi were compute milestones for NVIDIA), the company had to sacrifice some efficiency/performance for their first true GPU compute architecture.

The decision to rebrand GK107 into GTX 680/690 was made. Furthermore, the company decided to further increase the performance of the high-end die, giving birth to GK110. GK110 will debut in just three days, but this is the part that targets the HPC i.e. GPGPU community. We were told that the number of pre-orders for Kepler-based Tesla cards (Tesla 3000 Series) should exceed the overall number of Teslas shipped so far (over 150,000 units sold).

Furthermore, the company decided to further increase the performance of the high-end die, giving birth to GK110. GK110 will debut in just three days, but this is the part that targets the HPC i.e. GPGPU community.

Hehe..aj bas da vidimo i to cudo :)

Ako bude negde na pola puta izmedju 680 i 690, uzimam ne gledajuci :)

To nece ici za igranje, to je novi najjaci proizvod u Tesla familiji.

Eh :(

Valjda ce biti i gaming verzije, shteta je da tako neshto ode samo u GPGPU...

Nemaju potreba da izbacuju. Imaju spremnu kartu, ali će čekati da konkurencija izbaci nešto. Ovako mogu da valjaju trenutnu ponudu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno