Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

GTX 670/660

specif.png

GTX670_1.jpg

PCB of GeForce GTX 670 is probably +/- the same as GeForce GTX 560 Ti. 4-phases, 6+6 pin PSU, 2GB VRAM ... but will see. Launch is really around the corner ...

250$ za GTX 660 Ti? Ajde i to da vidimo. Kod nas ce sigurno biti preko 300e.

To bi bilo extra, novi price war GTX 660TI vs HD7870! :banana:

250$ za GTX 660 Ti? Ajde i to da vidimo. Kod nas ce sigurno biti preko 300e.
Ne verujem.Bice jedno 200-220 eur ..
Uvek ima par firmica koje odrzavaju adekvatnu cenu proizvodu tako da mozemo da se oslonimo na njih.
Recimo MSI ima zaista korektne cene,pogotovu non referentnih primeraka,na evropskom nivou.

Inace ova karta je nedge kao GTX570 ili gresim?

Poslednja izmena:
Znači dual Tahiti više nema nikakvog smisla. AMD treba da se bori protiv ovoga sa dual Pitcarin kartom koja će lako moći da košta 599$, a da bude 20-0% sporija.

Dual Tahiti moze da bude dosta jefitniji i brzi od ovoga. Kao sto se da primijetiti moze da radi na znacajno vecim frekvencijama, a po slajdovima koje je postavio Beast, Tahiti ima i bolje skaliranje.

Mislim da je verovatna opcija da AMD ide i sa dual Tahitijem i sa dual Pitcairnom, pri cemu ce drugi, jasno, biti vazniji, isplativiji, kako za AMD tako i za korisnike, i na njega ce nVidia daleko teze odgovoriti, ako i uopste, posto Pitcair ima sjajne karakteristike.

Dual Tahiti moze da bude dosta jefitniji i brzi od ovoga. Kao sto se da primijetiti moze da radi na znacajno vecim frekvencijama, a po slajdovima koje je postavio Beast, Tahiti ima i bolje skaliranje.
HD7970 je sporiji od GTX680,
HD7970cf je sporiji od GTC680sli,
Tahiti se više greje,
Tahiti je veći čip i ima širu memorijsku magistralu...

Jedina prednost mu je dostupnost u ovom trenutku ali ni to neće trajati još dugo.

Referentna karta izgleda stvarno prelepo, ali su zaista odvalili cenu, to je praktično cena 680 CF-a.

Iz ove tabele kad se uporede GTX 670 i GTX 660 TI, ova prva mi ne deluje nesto mnogo brza, a skuplja je za 150$. Nesto tu ne stima...

HD7970 je sporiji od GTX680,
HD7970cf je sporiji od GTC680sli,
Tahiti se više greje,
Tahiti je veći čip i ima širu memorijsku magistralu...

Jedina prednost mu je dostupnost u ovom trenutku ali ni to neće trajati još dugo.

HD7970 moze da ima znacajno vece def klokove na istom naponu. Tako da samo tu imaju dovoljno prostora za preticanje GTX690 sa jednim 7990.

Poslednja izmena:
Nije cf nego sli :p, na to sam mislio... a cena je naucno fantasticna, a nije ni cudo, ova karta je samo za neki "besan" surround ili za neki monitor sa 2560xmilf rezolucijom ...

Nije šija nego vrat, bitno da se razumemo, još se nisam oporavio od Fruškogorskog maratona, tako da ne znam šta kucam :D

HD7970 moze da ima znacajno vece def klokove na istom naponu. Tako da samo tu imaju dovoljno prostora za preticanje GTX690 sa jednim 7990.
Nisam siguran da se mogu porediti po naponu, ipak su to razliciti cipovi.
Sto neko rece gore, tahiti je veci cip, magistrala je sira, sve je to vece, i teze za ohladiti. ;)

Sto da ne...radi istu stvar kao i onaj "na sprat" kod 680...pa kome je ono izgledalo neprirodno, eve mu...:p

Nisam mislio na to sto su redno postavljeni konektori vec sto je naponska pomerena skoro na polovini duzine karte.
To je neprirodno skroz a i kad nakacis kablove izgledace kao neka budzevina,nece moci da se sakriju lepo zbog estetike.

The length of the PCB would be equal to the GTS 450 length which may mean that a lot of power circuitry would either be removed or re-arranged in a compact design.
f3bac6.jpg

Ispada da su uspeli da smeste sve pratece komponente na tako mali PCB, stoga i koriste dizajn kulera nalik na neke HIS ICE-Q radeon modele gde je kuler duzi od same karte i "duva ga iz pozadine". Bez obzira na cinjenicu da je GPU blago osakaceni GK104, ovoliko skracivanje pcb-a za cenu od 399$ mi ne deluje bas opravdano, no videcemo uskoro kakav je GTX 670 i u praksi.

I sa druge strane isto:

2hf5kat.jpg

I sa ledja

ac7kno.jpg

"Nemoj sledja radovane bice zensko" :d...

Zvacemo je georgina :)...

NAdam se da je ovo samo MSI-ovo maslo, da ne izgledaju sve ovako :D

Sudeći po ovome, izgleda da se Nvidia odlučila da baš skrši default dizajn GTX 670...čekam da se pojave prve nereferentne GTX 670 kartice, one će nadam se biti pune dužine i izgledati puno bolje.

@rAMA
To je referentni izgled karte,kod svih modela.
Vidis i sam sa slike sto sam okacio da je Colorfull isti..
Ovo je nesto drugo posto je pcb plav,mozda Galaxy
GTX-670-635x297.jpg

@kosta
Ne postoji odredjen referentni dizajn tj neki standard.Brend forisira sam kako ce koja serija da izgleda.
Iz nekih razloga su odlucili ovako da urade kartu a opet iz posta koji je postavio kull shvatas i zasto.

Poslednja izmena:
Vrh Dno